查看完整版本: [-- 北九州之旅,求教 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【好友遊蹤】 -> 北九州之旅,求教 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

太伊 2015-11-22 22:58

北九州之旅,求教

其實下個禮拜日就去九州(福岡機場出入)七日六夜 (29/11-5/12)
但呢一刻都係唔係好知福岡附近有咩搞
剩係訂左一日去由布院 (由布院 いよとみ)

其餘日子都係住博多 (博多駅前エスビーホテル)

想請教一下九州黎講
一日熊本
一日豪斯登堡
唔太清楚仲有咩地方去

請問大家有冇人去過九州?有冇D咩其實正常人都會去既地方?

freezefox 2015-11-22 23:09
下星期⋯⋯⋯

freezefox 2015-11-22 23:22
我淨係知豪斯登堡應該有超大型聖誔燈飾。但唔知開始左未。

阿童木 2015-11-23 01:42
長崎可以去一日。

廢托 2015-11-23 09:02
阿童木:長崎可以去一日。
 (2015-11-23 01:42) 

夜景 , 正!!!

英俊 2015-11-23 10:19
今年3月去完

小倉門司港一日(有時間可以去埋下關)

別府有7地獄睇可以計半日,

由布院建議住返晚

跟住長崎一日,豪斯登堡又一日,加加埋埋7日差唔多

英俊 2015-11-23 10:21
去九州book死一間酒店會好chur

你諗下由福岡去長崎要兩粒鐘,來回就差唔多4粒鐘

廢托 2015-11-23 10:43
英俊:今年3月去完
....... (2015-11-23 10:19) 

地獄因為太遲去,淨係睇左兩個.....

同埋後悔冇住由布院....

英俊 2015-11-23 11:15
廢托:地獄因為太遲去,淨係睇左兩個.....
同埋後悔冇住由布院....[表情] (2015-11-23 10:43) 

我睇曬都唔係用好多時間咋喎

廢托 2015-11-23 11:35
英俊:我睇曬都唔係用好多時間咋喎[表情]
 (2015-11-23 11:15) 

無記錯果日應該差唔多4點半先去到 , 而果度5點就關門 (唔肯定係咪實際開放時間)

廢托 2015-11-23 14:24
個人經驗,唔好浪費太多時間係別府.......

ArreatSummit 2015-11-23 16:00
出年一月去5日,而家plan左行程如下:

1. 兩日住熊本, 其中一日起熊本去高千穗,不過熊本去高千穗巴士要搭3hr, 個人取捨~
2. 一晚長崎, 豪斯登堡, 上網見d人大路去軍艦島, 豪斯登堡, 上山睇夜景
3. 一晚福岡, 唐户市場, 博多運河城, JR博多city

太伊 2015-11-23 21:16
阿童木:長崎可以去一日。
 (2015-11-23 01:42) 

而家冬天,7點先天光5點天黑,咁睇埋夜景先返去會唔會都係太趕?

太伊 2015-11-23 21:18
英俊:今年3月去完
....... (2015-11-23 10:19) 

由布院會住一晚呀
然後可能第二日晏晝去別府
夜晚返福岡...

小倉門司港可能都去埋,7日流流長...5日JR Pass點都有日去...卦

太伊 2015-11-23 21:36
英俊:去九州book死一間酒店會好chur
你諗下由福岡去長崎要兩粒鐘,來回就差唔多4粒鐘[表情]  (2015-11-23 10:21) 

我驚搬酒店仲chur......
北海道搬得太多……
長崎除左夜景仲有咩?

太伊 2015-11-23 21:37
ArreatSummit:出年一月去5日,而家plan左行程如下:
1. 兩日住熊本, 其中一日起熊本去高千穗,不過熊本去高千穗巴士要搭3hr, 個人取捨~
2. 一晚長崎, 豪斯登堡, 上網見d人大路去軍艦島, 豪斯登堡, 上山睇夜景
3. 一晚福岡, 唐户市場, 博多運河城, JR博多city (2015-11-23 16:00) 

我見福岡去熊本好似好快,所以懶得搬酒店……

英俊 2015-11-24 00:38
太伊:由布院會住一晚呀
然後可能第二日晏晝去別府
夜晚返福岡...
....... (2015-11-23 21:18) 

別府去福岡唔止兩個鐘喎...

bbq903 2015-11-24 07:59
身在別府市

太伊 2015-11-24 20:51
英俊:別府去福岡唔止兩個鐘喎...[表情] (2015-11-24 00:38) 

我見特急ソニック兩個鐘咋嘛?

查看完整版本: [-- 北九州之旅,求教 --] [-- top --]