查看完整版本: [-- 2015 十大暢銷日本漫畫排名! --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【休閒娛樂】 -> 2015 十大暢銷日本漫畫排名! [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

國球旗 2015-12-15 20:42

2015 十大暢銷日本漫畫排名!

第十名:《東京喰種 Ьみワъみヲみю:re》 
作者:石田Зユ 
推斷銷量:3758541

破格既吸血鬼之作。相信質素非常好既動畫版應該幫咗唔少忙。

國球旗 2015-12-15 20:42
第九名:《監獄学園》 
作者:平本ヤワь 
推斷銷量:4058119

上榜係意料中事,不過只係排第九就真係有啲出乎意料之外。

國球旗 2015-12-15 20:43
第八名:《ЪьиルみсみИ(火星異種)》
原作:貴家悠 作畫:橘賢一 
推斷銷量:4188158

畀人鬧到爆既《火星異種》……睇黎日本讀者既身體都仲係好老實呀……

國球旗 2015-12-15 20:44
第七名:《食戟ソЛみс(食戟之靈)》
原作:附田祐斗 作畫:佐伯俊 協力:森崎友紀 
推斷銷量:4321830

原本既看點只係 Tosh 老師既「高潮」畫風,根本就當佢「肉番」黎睇。
但睇下睇下又真係不得不佩服附田老師既故事,依家真係向「飲食漫畫」既方向前進!

國球旗 2015-12-15 20:45
第六名:《гユワшみ!!(排球少年)》
作者:古館春一 
推斷銷量:6531508

熱血運動漫畫,再加些少腐元素,男女通殺銷量自己就唔錯啦!

國球旗 2015-12-15 20:46
第五名:《ワ⑦ヲФу(王者天下)》
作者:原泰久 
推斷銷量:8569215

以戰國時代為背景既戰爭漫畫,人設突出之餘,畫面亦相當有逼力!

國球旗 2015-12-15 20:47
第四名:《暗殺教室》 
作者:松井優征 
推斷銷量:8605861

《Naruto》完結之後登上《少年Jump》第二台柱之位,賣既完全係殺老師既魅力。不過近期故事發展到好似就黎埋尾啦!

國球旗 2015-12-15 20:48
第三名:《進撃的巨人》 
作者:諫山創 
推斷銷量:8778048

故事繼續係吸引既!但唔知係佢越畫越粗糙,定文青真係眼殘,我成日睇睇下認錯角色……
尤其係淺色頭髮嗰啲真係似樣到呢……

國球旗 2015-12-15 20:49
第二名:《七大罪》 
作者:鈴木央 
推斷銷量:10304112

對好多人黎講應該係爆冷之作!但其實真係幾好睇架!

國球旗 2015-12-15 20:49
第一名:《One Piece》
作者:尾田栄一郎 
推斷銷量:14102521

想知《One Piece》有幾好賣,只要你睇埋逐期計既銷量榜就知--頭四位就係《One Piece》第 76、77、78 同 79 期!

cr. http://menclub.hk/hobby/5317

滅羅 2015-12-15 22:55
七原罪真係唔錯
我都係係animax見到廣告先走去睇漫畫

麻凡 2015-12-15 23:08
好,一於跟住個表去睇~~~

啪啪啪啪啪啪 2015-12-15 23:43
東京食屍鬼第一輯先好睇,不過故事勁短

最後主角金木比人虐待後醒覺仲生食埋對手

第二輯無第一輯好睇

BTW 董香好正   

chun1424 2015-12-16 02:56
有無app 睇巨人係繁體架

迪克 2015-12-16 08:49
1,3,4

utadahikaru20 2015-12-16 09:30
滅羅:七原罪真係唔錯
我都係係animax見到廣告先走去睇漫畫 (2015-12-15 22:55) 

我女友好鐘意, 但我覺得好白痴, 因為反差太大了, 上一集可以比人完虐, 下集又可以突然完虐返人

utadahikaru20 2015-12-16 09:31
某情度仲勁過龍珠

dolphindt 2015-12-16 09:45
東京喰種, 火星異種   都無睇過 , 食屍鬼齋聽過動畫主題曲,
食戟之靈   想睇下,  但麻麻地個畫風
排球少年   本人對排球有一種莫明的憎惡,   再加上BL,  完全唔想睇,
七大罪       睇過下漫畫, 唔啱自己無睇落去,  原來日本人咁多人睇, 真係爆冷

utadahikaru20 2015-12-16 10:24
七大罪  起日本好受歡迎, 唔知點解

食戟之靈 係咪就係講女人赤裸浸食D食物度果套?

Gabriel 2015-12-16 11:50
1,3,4,5,6,8,9,10都睇過

得1同5,9最近有追番

除左10無咩大興趣睇番之外,其他有時間都想睇番,排球少年真係好正架,好熱血,動畫都好似出到第二定第三季

btw 竟然無人睇監獄學園,雖然真係很黃很暴力,但入面d gag真係好啜核好搞笑架 同埋d分鏡都好出色

煙花 2015-12-16 12:11
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!

utadahikaru20 2015-12-16 13:00
Gabriel:1,3,4,5,6,8,9,10都睇過
得1同5,9最近有追番[表情]
除左10無咩大興趣睇番之外,其他有時間都想睇番,排球少年真係好正架,好熱血,動畫都好似出到第二定第三季
....... (2015-12-16 11:50) 

新番有講過

阿花好正 (仲要係嘟嘟嚕配音)

啪啪啪啪啪啪 2015-12-16 13:07
dolphindt:東京喰種, 火星異種   都無睇過 , 食屍鬼齋聽過動畫主題曲,
食戟之靈   想睇下,  但麻麻地個畫風
排球少年   本人對排球有一種莫明的憎惡,   再加上BL,  完全唔想睇,
七大罪     & .. (2015-12-16 09:45) 

食屍鬼要睇佐第一輯先,第二輯麻麻

英俊 2015-12-16 13:59
監獄學園剩係睇過電視劇,果幾個女角

utadahikaru20 2015-12-16 14:50
英俊:監獄學園剩係睇過電視劇,果幾個女角[表情]  (2015-12-16 13:59) 

睇過戲照,好似唔錯的

freezefox 2015-12-16 15:33
七原罪………咩黎架?睇封面d 畫功麻麻咋喎。

utadahikaru20 2015-12-16 17:26
freezefox:七原罪………咩黎架?睇封面d 畫功麻麻咋喎。 (2015-12-16 15:33) 

個故事我仲覺得好普通

滅羅 2015-12-16 19:45
freezefox:七原罪………咩黎架?睇封面d 畫功麻麻咋喎。 (2015-12-16 15:33) 

講中世紀類型騎士,幾中我杯茶

freezefox 2015-12-18 11:32
滅羅:講中世紀類型騎士,幾中我杯茶 (2015-12-16 19:45) 

睇封面完全想象唔到。

utadahikaru20 2015-12-18 12:11
滅羅:講中世紀類型騎士,幾中我杯茶 (2015-12-16 19:45) 

真係咁咩

劍孤行 2015-12-18 13:08
我好鐘意七原罪 但個故事集中在幾個人身上希望講多d瑪琳 高瑟 吸血鬼

查看完整版本: [-- 2015 十大暢銷日本漫畫排名! --] [-- top --]