查看完整版本: [-- 東京 + 歷木 8日 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【好友遊蹤】 -> 東京 + 歷木 8日 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

tc2218 2016-10-06 17:09

東京 + 歷木 8日

因為有一堆就過期既哩程數要用,所以我地突然黎個8日東京歷木遊
4日歷木板+ 4日東京 (FULL DAY 因為飛機係零晨)
歷木我plan好哂
係東京太多選擇未定....諗住有一日會係廉倉day trip
其他3日so far係訂左 owl cafe,本來諗住去三鷹之森,但係完全無飛買....
可能會去下日清museum整杯麵

呢家東京有咩野係值得玩玩食食?
晴空塔,東京鐵塔,迪迪尼呢D無咩興趣....

freezefox 2016-10-06 17:20
你唔係岩岩先去完南非咩?

tc2218 2016-10-06 17:25
freezefox:你唔係岩岩先去完南非咩?[表情] [表情]  (2016-10-06 17:20) 

係啊,但係d哩程唔用就無

freezefox 2016-10-06 19:23
竟然唔打算去one piece 樂園?

煙花 2016-10-07 02:23
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!

煙花 2016-10-07 02:26

tc2218 2016-10-07 04:49
freezefox:竟然唔打算去one piece 樂園? (2016-10-06 19:23) 

因為團友無睇過OP,去到咪得我一個人自high?
好無feel啵....

tc2218 2016-10-07 04:57
煙花:[表情] [表情] 不如你講下想食咩類型再介紹啦~因為東京真係......咩都有,要平有平.....
基本上我成日都係食松屋解決~ (2016-10-07 02:26) 

一D新奇又特別,最好係一路行一路食,細細件又唔會好飽既可以小食多餐
我同女友都係細食,無咩quota去食太多野

例如Pablo既cheese cake,買個兩個人share
同埋book左釣魚主題餐廳~

tc2218 2016-10-07 04:58
啊! 鰻魚!有無邊間推介?

tc2218 2016-10-07 07:50
仲有二手店,平衫同pentax鏡頭

freezefox 2016-10-07 10:17
tc2218:因為團友無睇過OP,去到咪得我一個人自high?
好無feel啵....[表情] (2016-10-07 04:49) 

唔係淨係你兩公婆去咩?

freezefox 2016-10-07 10:19
櫪木個四日你地會做D 咩?

freezefox 2016-10-07 10:27
tc2218:仲有二手店,平衫同pentax鏡頭 (2016-10-07 07:50) 

相機鏡頭都係BIG Camera 架啦。除非你諗住買二手者。

tc2218 2016-10-07 10:49
freezefox:相機鏡頭都係BIG Camera 架啦。除非你諗住買二手者。 (2016-10-07 10:27) 

我Ok買二手

tc2218 2016-10-07 10:51
freezefox:唔係淨係你兩公婆去咩? (2016-10-07 10:17) 

咪就係佢囉,我一丁友自high好似好冇癮.....其實一叮友值唔值得去?

tc2218 2016-10-07 10:52
freezefox:櫪木個四日你地會做D 咩? (2016-10-07 10:19) 

溫泉,行山,賞楓,廟,食

freezefox 2016-10-07 11:23
tc2218:咪就係佢囉,我一丁友自high好似好冇癮.....其實一叮友值唔值得去? (2016-10-07 10:51) 

我唔知你啦。我自己就比唔到一個理由自己,去到東京都唔去ONE PIECE 樂園囉。

佢唔係FANS  咪仲好,全程幫你影相,唔會同你爭位企。

freezefox 2016-10-07 11:29
有時間咪去埋池袋個個J WORLD 囉。雖然感覺上雞少少。但都叫朝聖哎。宜家池袋又有得玩VR!順路去埋囉。台場個個virtual zone 好似玩到十月十號就無了。我想去都唔得。

跟手你地都係行原宿架啦,反正。 

freezefox 2016-10-07 11:34
tc2218:我Ok買二手 (2016-10-07 10:49) 

我未試過係日本買二手相機、鐘頭。我朋友就成日去買。不過佢地玩既鏡唔係我地玩開個D 。講左我都唔識。

可以睇下呢篇文章既:

http://t17.techbang.com/topics/9485-strict-selection-of-tokyo-52-will-visit-the-medieval-ram-camera-shop

https://meyeryu.wordpress.com/2014/01/08/%E3%80%90%E5%BF%83%E5%BE%97%E3%80%91%E6%9D%B1%E4%BA%AC%E4%BA%8C%E6%89%8B%E7%9B%B8%E6%A9%9F%E5%BA%97%E5%B7%A1%E7%A6%AE/

http://www.backpackers.com.tw/forum/showthread.php?t=649575

http://newbetty.pixnet.net/blog/post/45586357-%E3%80%90%E6%97%A5%E6%9C%AC%E6%9D%B1%E4%BA%AC%E3%80%91%E4%BE%86%E4%B8%AD%E9%87%8E%E7%9A%84%E4%BA%8C%E6%89%8B%E7%9B%B8%E6%A9%9F%E5%BA%97%E8%B2%B7%E9%8F%A1%E9%A0%AD---fuj

freezefox 2016-10-07 11:35
不過,老老實實,你唔係買D 好有特色既中古鏡,純係買周街都買到既大路鏡頭既話,無必要浪費時間係呢到哎。

freezefox 2016-10-07 11:36
tc2218:溫泉,行山,賞楓,廟,食 (2016-10-07 10:52) 

你幾月出發架?

tc2218 2016-10-07 12:00
freezefox:你幾月出發架? (2016-10-07 11:36) 

10-17 日光嗰邊山上呢家已經出緊楓葉

tc2218 2016-10-07 12:04
freezefox:有時間咪去埋池袋個個J WORLD 囉。雖然感覺上雞少少。但都叫朝聖哎。宜家池袋又有得玩VR!順路去埋囉。台場個個virtual zone 好似玩到十月十號就無了。我想去都唔得。
跟手你地都係行原宿架啦,反正。  (2016-10-07 11:29) 

我酒店住池袋既toyoko inn
高達都諗緊去唔去,可能咁

煙花 2016-10-07 13:13

煙花 2016-10-07 13:14

煙花 2016-10-07 13:15

煙花 2016-10-07 13:28

tc2218 2016-10-07 13:51
tc2218:我酒店住池袋既toyoko inn
高達都諗緊去唔去,可能咁 (2016-10-07 12:04) 

食左d字.....
我係想話一係高達,一係OP東京鐵塔,唔會兩個去哂
但係兩個都係我有我去睇,女友有自己行街

tc2218 2016-10-07 14:01
煙花:無咩邊間唔好食......推薦果D 遠離市區唔好啦
如果真係推薦我會揀尾花
 (2016-10-07 13:13) 

ok~ asakusa都好方便
如果離開東京既話,我係會去廉倉+江之島
如果呢邊有既話都得架

tc2218 2016-10-07 14:04
煙花:[表情]
ONE PIECE 東京鐵塔果度....絕對值得FANS 去 (2016-10-07 13:28) 

其實高達同OP我都好,但係我又唔想我興好彩烈但係就帶住個不停問走得未既去
所以最多都係揀一個,然後就我有我入去玩,佢就有佢去行街shopping
東京佢去過兩次,所以自己行半一絕對無問題

煙花 2016-10-07 14:09

tc2218 2016-10-07 15:05
煙花:台場就真係得隻膠達.......佢可以係商場入面食野行下等你
又可以去埋SEGA GAME 鋪果面 (2016-10-07 14:09) 

咁高達就唔考慮啦,台場又比較遠,如果1比1個隻係Z我就實去

freezefox 2016-10-07 16:12
tc2218:10-17 日光嗰邊山上呢家已經出緊楓葉 (2016-10-07 12:00) 

咁早?

freezefox 2016-10-07 16:13
tc2218:我酒店住池袋既toyoko inn
高達都諗緊去唔去,可能咁 (2016-10-07 12:04) 

你講台場?

係池袋個邊住咪直頭係池袋個邊玩囉。高達無去過既當然一定要去,但如果之前已經去過就無咩需要去多次了。

freezefox 2016-10-07 16:18
tc2218:食左d字.....
我係想話一係高達,一係OP東京鐵塔,唔會兩個去哂
但係兩個都係我有我去睇,女友有自己行街
 (2016-10-07 13:51) 

台場個個反而容易安排,因為佢有地方可以行街SHOPPING。高達你都係行過望一望,影下相,都唔會用到你幾多時間。真係FANS 既,入埋佢個博物館,都係半個鐘頭貨仔就可以出番黎。反而台場都好多SHOPPING MALL 的,適合女士行街。亦有個OUTLET。DECKS 個邊個間SEGA 既遊戲機中心,好多刺激既遊戲,可以買半日PASS 任玩。都應該幾岩你地玩。個到仲有間食放題既壽司店都值得一去。

ONE PIECE 先難攪。一入去就幾粒鐘。你另一半完全無興趣既話,都幾悶架。不過佢都有D 小型遊戲玩既。當去歡樂天地咁囉。

tc2218 2016-10-07 17:07
freezefox:咁早? (2016-10-07 16:12) 

係啊,日光10月中就黎料
我搞左好耐先訂到星期六-日呢晚

tc2218 2016-10-07 17:09
freezefox:台場個個反而容易安排,因為佢有地方可以行街SHOPPING。高達你都係行過望一望,影下相,都唔會用到你幾多時間。真係FANS 既,入埋佢個博物館,都係半個鐘頭貨仔就可以出番黎。反而台場都好多SHOPPING MALL 的,適合女士行街。亦有個OUTLET。DECKS 個邊個間SEGA 既遊戲機中心,好 .. (2016-10-07 16:18) 

咁睇黎到時再算....其實可以玩多一兩日,回程係員工機票,點轉都得

freezefox 2016-10-08 10:44
有時候咪去埋富士五湖囉

tc2218 2016-10-08 13:30
freezefox:有時候咪去埋富士五湖囉 (2016-10-08 10:44) 

最多可以整個箱根一日來回
玩埋5湖就over budget啦~

freezefox 2016-10-11 10:43
tc2218:最多可以整個箱根一日來回
玩埋5湖就over budget啦~ (2016-10-08 13:30) 

箱根同櫪木似乎好相似。你都去左四日櫪木,再去一日箱根好似有D 重覆。

有冇睇過我係富士山周邊玩滑翔傘既片?幾正架。可以諗諗。

另外,宜家好似可以係東京街頭玩高卡車。都幾攪笑。不過沿途預左比人指指點點兼影相。鐘唔鐘意就見仁見智了。

tc2218 2016-11-06 15:12
結果玩足9日,行到腳都要斷,但係都玩唔夠
好多預期想去既都無力去

ArSo 2016-11-07 17:22
相好靚

你去既地方我係朋友既相都好似冇乜見過

煙花 2016-11-07 17:34

tc2218 2016-12-07 14:42
ArSo:相好靚
你去既地方我係朋友既相都好似冇乜見過[表情]  (2016-11-07 17:22) 

歷木仲有其他景點? 應該都差唔多架喇啵

查看完整版本: [-- 東京 + 歷木 8日 --] [-- top --]