查看完整版本: [-- 考慮辭去球壇新聞版主 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【論壇政務總處】 -> 考慮辭去球壇新聞版主 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2  >>  Pages: ( 2 total )

羅力亞 2017-07-01 20:25

考慮辭去球壇新聞版主

大家都知道我同某一位會員發生磨擦
今次事件令我反省自己作為版主不夠客觀持平
原本我想改變風格留任,但由於該位會員苦苦相逼
仍然視我所有言論係針對佢
所以可能我已經唔適合再繼續擔任版主一職

至於何時離任,取決以下情況

一、如果管理層認為我係失職,咁我可以即時離任
二、如果短期內未能招聘新版主,我可以留任至今個轉會窗完結(1/9/2017),期間負責尋找新版主

擔任版主以來,雖然可能好多方面未能盡善盡美
但自己確實盡心盡力
自問有即時分享所有最新消息
轉會消息準備度甚高
亦有盡力回應會員提問
我問心無愧

因為發生今次事件
本人感到相當遺憾
不過能夠曾經得到老狐、迪神、上任版主威哥以及各位版主和好友的信任
為好友出一份力,本人感到十分榮幸

希望之後仍然可以其他身份與大家互動,感謝大家的體諒及支持
想真心同大家講一聲,多謝!

迪神 2017-07-02 00:18
好小事咋,唔係辭職咁嚴重下化

羅力亞 2017-07-02 00:36
迪神:好小事咋,唔係辭職咁嚴重下化[表情]  (2017-07-02 00:18) 

我承認某個post既回應係牽涉左個人主觀因素
一直以來,我有諗係咪作為版主需要更加避忌
但我又覺得唔應該礙於身份放棄同大家互動
所以我都有繼續發言

我知道我滿足唔到所有人
但如果有會員不停覺得我專登留言寸佢
甚至覺得我濫用職權向佢作出報復
(事實上根本唔係新聞區)
咁我做咩都冇用
我唯一可以做係辭職
免得被佢繼續狙擊
影響論壇運作

羅力亞 2017-07-02 00:50
可能我冇注意啦
我同佢有磨擦之後
留言既態度唔應該用咁"開玩笑"既手法
但實際上稍早我已經就轉會窗截止一事作出解釋

至於我係咪針對佢
我唔再作任何解釋
大家自有公論
但該名會員又有冇過份敏感?
佢所展示既態度係點呢?

當然,我作為版主
依件事發生我一定有責任
我唔介意繼續做
但我本人被質疑濫用職權
依個指控實在太大
我唔想影響論壇既形象
辭職可能係最好解決方法

KeL 2017-07-02 21:25
其實我都覺得好小事
大家做咩傾轉會新聞傾到又走又辭職......

freezefox 2017-07-03 09:35
我完全唔明白發生咩事。點解私人既爭辯會關版主職務事?兩人個私底下有咩意見分歧,唔涉及壇規板規,我地一般都唔會特別處理,頂多係勸下交。我睇唔到點解會發展到要辭職。

我想問,如果你公司有個同事有一日同你嘈交,然後彈左句:「你識唔識做野架?」之類。你係咪跟手就會因為呢個人既呢句話而辭職?係既話,咁我無野好講。

原來我地既版主職務係大家眼中係如此兒戲之事。鐘意就做,鐘意既棄之如敝屣。 咁無價值既野,又真係唔需要珍惜既。

羅力亞 2017-07-03 09:51
freezefox:
我完全唔明白發生咩事。點解私人既爭辯會關版主職務事?兩人個私底下有咩意見分歧,唔涉及壇規板規,我地一般都唔會特別處理,頂多係勸下交。我睇唔到點解會發展到要辭職。
我想問,如果你公司有個同事有一日同你嘈交,然後彈左句:「你識唔識做野架?」之類。你係咪跟手就會因為呢個人既呢句話而辭職?係既話,咁我無野好講。
.......

另一位主角暫時拒絕現身
就算上水,佢肯同我講和?
宜家個情況就好似係我利用職'權專登逼走佢咁
我唯有咁做以示清白

羅力亞 2017-07-03 09:53
冇人諒解我既處境。。。。唉

羅力亞 2017-07-03 09:58
我唔care版主職務做咩成日update
走去兩三點出post?
你可以話我同人溝通有問題
但話我冇認真看待版主職務同不負責任
我絕對唔會認同

freezefox 2017-07-03 10:01
羅力亞:另一位主角暫時拒絕現身
就算上水,佢肯同我講和?
宜家個情況就好似係我利用職'權專登逼走佢咁[表情]
我唯有咁做以示清白 (2017-07-03 09:51) 

現唔現身係佢個人自由,尤其早兩日係星期六、日,又無波睇,上黎做咩?

就算現身,如果佢認為佢冇必要同你「講和」,咁我地都無辦法架喎。而且,講唔講和,係你兩個人之間既事,關論壇咩事呢?又關你個版主職位咩事呢?

如果你想同佢講和,化解呢場不必要既誤會,我覺得有更加多更加好既方法。你係辦公室開個辭職TOPIC,試問邊有人會係咁既場合同環境同你坦誠和解?得罪講句,你用左一個唔太明智既方法去處理今次呢件事。一個唔該,外面真係會有好多人會以為你利用辭職呢件事黎迫佢走的。到時你就水洗都唔清了。

蕃薯廠 2017-07-03 10:05
路過.

你不需要/ 亦沒能力令每一個人都開心

每一個人都會盡量持平, 有少量主觀因素實是人之常情

你對新聞版/ 好友真係好重要

無需要因為少少挫折就放棄。 如果係咁, 就冇人有資格做球證/ 從政。

freezefox 2017-07-03 10:10
本來就係一件芝麻綠石既小事,雙方都只不過係言語之間既誤會。文字上有時就係睇唔到語氣。有誤會唔出奇。佢覺得你串佢,你又覺得佢串你。串黎串去,搶白兩句,有幾唔閒。至少我睇唔到雙方有咩好嚴重既傷害對方既說話。

呢D 事情,一般過兩日啖氣落左,就無野架啦。又或者,搵個機會,大家吹番兩句水,化解不必要既誤會。就無事架啦。男人老狗,唔駛咁老套者。係論壇,無同人嘈過先奇者。嘈兩句,有咩大不了。

但你將佢「升級」到辦公室,變成辭職咁大件事,就反而小事化大。宜家全世界望住,佢又落唔到台,你又落唔到台。大家都唔比大家有落台階,咁點收科先得架?點係兩位都打算離開好友了,都無謂浪費時間係呢到了。咁我無說話好講啦。反正個壇都係等摺,早日離開都係明智既。

羅力亞 2017-07-03 10:11
freezefox:現唔現身係佢個人自由,尤其早兩日係星期六、日,又無波睇,上黎做咩?
就算現身,如果佢認為佢冇必要同你「講和」,咁我地都無辦法架喎。而且,講唔講和,係你兩個人之間既事,關論壇咩事呢?又關你個版主職位咩事呢?
....... (2017-07-03 10:01) 

咁等佢上水lor
佢一日唔出聲,咪者係對我最強既控訴

freezefox 2017-07-03 10:14
羅力亞:我唔care版主職務做咩成日update
走去兩三點出post?
你可以話我同人溝通有問題
但話我冇認真看待版主職務同不負責任
我絕對唔會認同 (2017-07-03 09:58) 

既然你咁重視版主既職務,就更加唔應該輕言辭職。

就等如你同個女仔拍拖,你都唔會一嘈交就叫分手啦係話?邊個拍拖會無嘈過交?嘈完交冷戰一輪就實有架啦。過左啖氣既無事囉。但你一開口就分手既話,就傷害既雙方既感情。亦都封左自己同對方既退路。你郁D 就喊分手,你叫個女仔點先?

羅力亞 2017-07-03 10:16
freezefox:本來就係一件芝麻綠石既小事,雙方都只不過係言語之間既誤會。文字上有時就係睇唔到語氣。有誤會唔出奇。佢覺得你串佢,你又覺得佢串你。串黎串去,搶白兩句,有幾唔閒。至少我睇唔到雙方有咩好嚴重既傷害對方既說話。
呢D 事情,一般過兩日啖氣落左,就無野架啦。又或者,搵個機 .. (2017-07-03 10:10) 

咁你咁講,我都冇補充了。。。。

freezefox 2017-07-03 10:18
羅力亞:咁等佢上水lor
佢一日唔出聲,咪者係對我最強既控訴[表情]
 (2017-07-03 10:11) 

佢上唔上水其實同呢件事無關架喎。佢上水都唔代表佢要入黎講任何說話架喎。

羅力亞 2017-07-03 10:22
freezefox:佢上唔上水其實同呢件事無關架喎。佢上水都唔代表佢要入黎講任何說話架喎。 (2017-07-03 10:18) 

佢講到明wor

羅力亞 2017-07-03 10:23
大家要睇埋球迷會先知來龍去脈wor

freezefox 2017-07-03 10:41
羅力亞:大家要睇埋球迷會先知來龍去脈wor[表情] (2017-07-03 10:23)

有睇。唔覺得有問題。

大家都係成年人。對佢,對你,我既評論一樣。佢上唔上好友,係佢個人選擇同自由。我迫唔到,亦都勸唔到。佢因為一個人既幾句說話就話以後唔上好友,我除左表示遺憾同難過之外,亦都無咩可以補充。

樂觀D 睇,下左啖氣可能無事。過一排又上番黎吹水都未定。但人地既然都走左,我仲可以做咩?你仲有趣,你要求一個已經離開左既人上水?佢都離開左,仲點上水?

KeL 2017-07-03 12:16
Perisic個POST都仲有好多唔同意見既討論
大家總會有意見唔同
好友依類咁多字既討論已經好小見
以前直播區既串黎串去
火藥味更濃
但串完之後大家就無事
況且而家只係因轉會新聞而傷和氣
我覺得真係無咁既必要
轉會新聞我從來都係以輕鬆心態去睇
大家吹下水, 吹下傳依個傳果個咁就算

新聞版有羅版的確方便左唔小好友
日日晒時間揀新聞諗標題
KEEP住做真係唔容易
如果真係覺得辛苦
可以唔駛出得咁密
或者好似之前一個轉會新聞POST傾晒所有轉會轉聞就夠
基本上如果羅版離任應該都唔會有人接手
而家起度既好友買小見小

我唔係好識講野
只係希望各位好友唔好咁易就傷和氣

迪克 2017-07-03 12:59
One word:
STAY

Gabriel 2017-07-03 17:46
如果辭任解決到你既問題,咁就有考慮空間

但解決唔到的話,咁應該考慮下有無其他方法

05cw2 2017-07-03 21:09
Pls Stay

fong711 2017-07-05 10:46
挽留

realwayutd. 2017-07-05 11:08
請留下來

羅力亞 2017-07-05 11:23
freezefox:
佢上唔上水其實同呢件事無關架喎。佢上水都唔代表佢要入黎講任何說話架喎

最後登錄︰2017-07-05

freezefox 2017-07-05 11:48
羅力亞:最後登錄︰2017-07-05[表情] (2017-07-05 11:23) 

我覺得你真係無必要係呢件事上糾纏。佢無必要亦無責任要向你交代D 咩。你亦無必要無理由要為佢既個人決定負任何責任。大家都係獨立個體,佢走佢既陽關道,你行你既獨木橋。

你倒不如專注番新聞版上既新聞仲好啦。

posouth 2017-07-05 11:57
唔清楚發生咩事, 但大家整番碗海帶綠豆下下火先, 都太有heart了, 仲要同球會.

.....Trump, 689果D都未使辭職, 呢D野唔使提.  

him 2017-07-06 01:55
無你邊有咁UPDATE咁快既轉會新聞睇呀
冷靜D

廢托 2017-07-06 14:03
幾年後你再入返黎睇呢個 topic , 肯定你自己都會得啖笑........

煙花 2017-07-06 14:52
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!

煙花 2017-07-06 14:53

煙花 2017-07-06 14:59

freezefox 2017-07-06 16:04
煙花如果你繼續挑釁惹事,我會馬上禁你言。呢個唔係警告,係通知。唔信你繼續。我宜家唔會再忍你!

煙花 2017-07-06 16:11

KeL 2017-07-06 16:14
煙花:法官大人...我唔同意
 (2017-07-06 14:52) 

又世界大戰

煙花 2017-07-06 16:17

Gabriel 2017-07-06 16:18
其實G-Shock啲留言都唔惹火....至少睇唔出佢想主動撩起事端紛爭

可能只係言者無心....聽者有意,或者只係羅版你太上心,想人地認同你對你愛隊既一啲想法,唔係錯的,但有時想法唔一致就係唔一致,Persic係龍係蟲,作為球迷係唔使有共識

至於留言態度,我覺得作為版主至少有一份自覺就夠,就係主動退第一步,好多事情上面,都係有人先退一步,事情就唔會發大,但礙於面子,好多時都好難做到,但你有版主既自覺既話,咁我諗會容易啲做掛

Gabriel 2017-07-06 16:19
煙花:[表情]  [表情]  [表情]
好大O既官威呀~~禁言我就要驚你係唔係HIGH 大左?
我第一日上好友呀? (2017-07-06 16:11) 

其實咁樣玩...真係好玩咩

煙花 2017-07-06 16:20

煙花 2017-07-06 16:20

Gabriel 2017-07-06 16:22
煙花:唯一上好友O既動力 (2017-07-06 16:20) 

其實網上好多地方好多打手陪你玩呢啲人身攻擊啦

同果啲過下手好過係度搞老狐啦下話

我知你唔在乎人地點睇你,喂大佬但係你而家做緊既野俾你第時啲仔女睇番既話,你都唔覺有問題咩?

羅力亞 2017-07-06 16:23
發生咩事

羅力亞 2017-07-06 16:32
Gabriel:其實G-Shock啲留言都唔惹火....至少睇唔出佢想主動撩起事端紛爭
可能只係言者無心....聽者有意,或者只係羅版你太上心,想人地認同你對你愛隊既一啲想法,唔係錯的,但有時想法唔一致就係唔一致,Persic係龍係蟲,作為球迷係唔使有共識
至於留言態度,我覺得作為版 .. (2017-07-06 16:18) 

所以點講都好
發生依件事我都要負上責任
所以先有依個post出現

當然,宜家另一位當事人有上水但唔發言
我未知下一步如何
暫時都係等轉會窗完左再算

煙花 2017-07-06 16:35

煙花 2017-07-06 16:36

煙花 2017-07-06 16:40

羅力亞 2017-07-06 16:41
煙花:[表情]
其實無事,不過你唔好走啦,走左真係無新聞睇
 (2017-07-06 16:36) 

會唔會繼續我自己會決定
如果你真心希望我留低
我多謝你既支持

但如果只係借我個post達到你個人目的
咁希望你可以停止依個行為

煙花 2017-07-06 16:41

煙花 2017-07-06 16:41

查看完整版本: [-- 考慮辭去球壇新聞版主 --] [-- top --]