查看完整版本: [-- 17/18年度【對對碰™】- 愛華頓封皇, 利記第二, 熱刺六戰得14分神奇護級, 西布朗陪屈福特及白禮頓降班 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【遊戲區】 -> 17/18年度【對對碰™】- 愛華頓封皇, 利記第二, 熱刺六戰得14分神奇護級, 西布朗陪屈福特及白禮頓降班 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2   3   4   5  >>  Pages: ( 11 total )

bet100398 2017-08-09 01:24

17/18年度【對對碰™】- 愛華頓封皇, 利記第二, 熱刺六戰得14分神奇護級, 西布朗陪屈福特及白禮頓降班

好友對對碰聯賽,類似以前好友聯賽。加入少少新元素,兩人組成一隊,以防止中途離開玩家。

人數:需要40人參加,共20隊代表英超隊伍,每隊需要兩名隊友。決定代表各英超隊伍之後不得更改。
*人數方面可能不足,如人數不足,會將某隊代表懸空,每隊對陣該隊直接判3-0

遊戲規則:
1) 賽程將依據英超賽程。如有雙賽,亦根據當週分數用於雙賽程。
2) 各英超隊伍由一開始已經定奪主隊和客隊。每隊代表主隊和客隊將會增加50% Fantrax (FT)分數。
3) 有主場優勢,主隊分數會再加多5%FT分數。
得分計算:
1) 得球將會以低分隊為標準,計算如下:
- 低分隊FT分數 < 200 = 得球為 0
- 低分隊FT分數200.1 -> 300.0 = 得球為 1
- 低分隊FT分數300.1 -> 400.0 = 得球為 2
2) 得失球每FT50分增加一球
- FT得分差距0—15 和球
- FT得分差距15.01 – 65.0 = 一球得失球
- FT得分差距65.01 – 115.0 = 兩球得失球
- FT得分差距115.01 – 165.0 = 三球得失球
- FT得分差距165.01 – 215.0 = 四球得失球
- FT得分差距215.01 – 265.0 = 五球得失球

例子:
Fantrax 得分
曼聯主隊代表 – AAA :125
曼聯客隊代表 – BBB :87
熱刺主隊代表 – CCC:113
熱刺客隊代表 – DDD:110
曼聯總FT得分 : [(125X1.5) + 87] x 1.05 = 288.23
熱刺總FT得分:113+(110x1.5) = 278
低分隊熱刺278,得球為1,得分差距為10.23,得失球為一球。
最後判斷曼聯1:1熱刺

bet100398 2017-08-09 01:25
阿仙奴 Arsenal(主)bbq903(客)carlos足球會
般尼茅夫 Bournemouth (主)g3rMan(客)WWJD
白禮頓 Brighton (主)05cw2(客)leoleo_leoleo
般尼 Burnley (主)迪神 ^^(客)icemanbergkamp ^^
車路士 Chelsea (主)廢托 **(客)KeL **
水晶宮 Crystal Palace (主)謝拉傑 ^^(客)extra ^^
愛華頓 Everton (主)alan1439(客)stp75711
哈特斯菲爾德 Huddersfield (主)realwayutd.
(客)ArSo **
李斯特城 Leicester City (主)reve(客)sikingthegreat
利物浦Liverpool (主)freezefox(客)jin
曼城 Manchester City (主)kcwjames25 ***(客)辣椒仔
曼聯 Manchester United (主)羅力亞(客)bet100398
紐卡素 Newcastle (主)怒射角球旗(客)
修咸頓 Southampton (主)chun1424(客)kevin6543
史篤城 Stoke City (主)新兵 ^^(客)wongfanshing ^^
史雲斯 Swansea City (主)HINNNS ^^(客)
熱刺 Tottenham Hotspurs (主)ahvensofa(客)雪梨茶
屈福特 Watford City (主)Alan0502(客)rice_lee **
西布朗 West Bromwich Albion (主)科高蘭尼紐約人(客)Zxen
韋斯咸 West Ham United (主)sinamanlive(客)麻凡

** ArSo, 廢托, KeL Week 2 加入, rice_lee Week 5 加入
*** kcwjames25 Week 2 轉會, 由史雲斯轉會至曼城
^^ 由於般尼, 水晶宮, 史篤城及史雲斯沒有參賽者選用, 本遊戲將會用上【成皇敗寇™】參賽者迪神, icemanbergkamp, 謝拉傑, extra, 新兵, wongfanshing及HINNNS之每周分數作為該隊分數, 以增加趣味性

bet100398 2017-08-09 01:25
我要MANCHESTER UNITED 客隊~~

g3rMan 2017-08-09 01:53
@WWJD

踢友今季一齊繼續做隊友?

羅力亞 2017-08-09 01:53
報名

曼聯 主隊

alan1439 2017-08-09 09:29
愛華頓主隊

Alan0502 2017-08-09 09:33
報名~~

今年繼續揀屈福特主場

stp75711 2017-08-09 09:40
報名

愛華頓客隊(與alan 1439 同隊)

realwayutd. 2017-08-09 10:46
報名:
哈特斯菲爾德 Huddersfield (主)

ArSo 2017-08-09 11:34
今年唔玩呢個
唔想累隊友

freezefox 2017-08-09 12:05
報名!

利物浦!!

freezefox 2017-08-09 12:06
我以為你今季唔諗住攪添!咁遲都唔開。

bet100398 2017-08-09 12:54
freezefox:我以為你今季唔諗住攪添!咁遲都唔開。[表情] [表情] [表情]  (2017-08-09 12:06) 

原本諗住唔攪, 一怕唔夠人, 二怕好似上季咁玩玩吓有人失蹤, 不過幾個巴打問, 冇所謂啦, 照開啦~~

羅力亞 2017-08-09 14:35
雪人兄

jin 2017-08-09 16:02
利物浦∼∼∼

freezefox 2017-08-09 16:52
jin:利物浦∼∼∼[表情] [表情] [表情]  (2017-08-09 16:02) 

合作愉快!

leoleo_leoleo 2017-08-10 10:17
白禮頓 Brighton 客

freezefox 2017-08-10 10:22
第一周可能真係唔夠人……要推遲一周先有機會齊腳。

kcwjames25 2017-08-10 11:52
報名!

史雲斯 Swansea City

羅力亞 2017-08-10 12:19
leoleo_leoleo:白禮頓 Brighton 客 (2017-08-10 10:17) 

leo神

ahvensofa 2017-08-10 15:27
報名:
熱刺主,唔該

WWJD 2017-08-10 22:36
g3rMan:@WWJD
踢友今季一齊繼續做隊友?[表情]
 (2017-08-09 01:53) 

好啊, 你揀隊

bbq903 2017-08-10 23:17
繼續阿仙奴主隊 ,  CARLOS  等你

@carlos足球會

bet100398 2017-08-10 23:21
bbq903:繼續阿仙奴主隊 [表情],  CARLOS  等你 [表情]
@carlos足球會  
....... (2017-08-10 23:17) 

我入左你同CARLOS先~~

carlos足球會 2017-08-10 23:23
bbq903:繼續阿仙奴主隊 [表情],  CARLOS  等你 [表情]
@carlos足球會  
....... (2017-08-10 23:17) 

👍島主繼續拍住上

05cw2 2017-08-10 23:38
白禮頓主,leo神carry

g3rMan 2017-08-11 00:05
WWJD:好啊, 你揀隊[表情] (2017-08-10 22:36) 

okay

g3rMan 2017-08-11 00:08
般尼茅夫 Bournemouth    
(主)    g3rMan
(客)  WWJD

bbq903 2017-08-11 00:41
bet100398:我入左你同CARLOS先~~ [表情] (2017-08-10 23:21) 

謝謝你, 雪人

bbq903 2017-08-11 00:41
carlos足球會:👍島主繼續拍住上 (2017-08-10 23:23) 

科高蘭尼紐約人 2017-08-11 05:59
今季無左老新,咁要布朗(主)啦唔該

leoleo_leoleo 2017-08-11 09:36
05cw2:白禮頓主,leo神carry[表情] [表情] [表情] [表情]  (2017-08-10 23:38) 

reve 2017-08-11 12:41
睇下sam哥有無繼續,有我地可以繼續李城,今季有歐聯踢啊!

@sikingthegreat  

辣椒仔 2017-08-11 12:59
我又玩...我想要李斯特城(主)

麻凡 2017-08-11 13:20
西咸~~

sikingthegreat 2017-08-11 18:39
reve:睇下sam哥有無繼續,有我地可以繼續李城,今季有歐聯踢啊![表情] [表情]
@sikingthegreat     (2017-08-11 12:41) 

冇問題, you'll never walk alone~~

chun1424 2017-08-11 18:55
修咸頓
主:chun1424
客:kevin6543

怒射角球旗 2017-08-11 19:39
紐卡素 Newcastle (主)

支持下卡數先   

雪梨茶 2017-08-11 19:51
報名, 熱刺客

bet100398 2017-08-12 01:52
辣椒仔, reve及sikingthegreat兄已選李斯特城, 請選第二隊~~

bet100398 2017-08-12 01:53
辣椒仔, reve及sikingthegreat兄已選李斯特城, 請選第二隊~~

@辣椒仔

sinamanlive 2017-08-12 02:26
麻凡:
西咸~~[表情]  

繼續西咸

我主你客有冇問題麻凡兄?

辣椒仔 2017-08-12 17:54
bet100398:辣椒仔, reve及sikingthegreat兄已選李斯特城, 請選第二隊~~
@辣椒仔
 (2017-08-12 01:53) 

咁我要曼城客,謝謝

Zxen 2017-08-12 18:30
报名, 西布朗客

科高蘭尼紐約人 2017-08-12 18:58
Zxen:报名, 西布朗客 (2017-08-12 18:30) 

麻凡 2017-08-12 20:54
sinamanlive:繼續西咸[表情]
我主你客有冇問題麻凡兄? (2017-08-12 02:26) 

可以呀~

麻凡 2017-08-12 20:56
雪人兄請幫忙改改個表,西咸係sinaman 主,我客~~

bet100398 2017-08-12 22:52
麻凡:雪人兄請幫忙改改個表,西咸係sinaman 主,我客~~[表情]  (2017-08-12 20:56) 

DONE, MAN~~

bet100398 2017-08-13 11:34
大家如果見字, 請俾返FANTRAX隊名我~~

g3rMan 2017-08-13 12:24
bet100398:大家如果見字, 請俾返FANTRAX隊名我~~ [表情]  (2017-08-13 11:34) 

般尼茅夫 Bournemouth    
(主)    g3rMan    隊名; g3rman
(客)    WWJD     隊名: hkbff_kicker

查看完整版本: [-- 17/18年度【對對碰™】- 愛華頓封皇, 利記第二, 熱刺六戰得14分神奇護級, 西布朗陪屈福特及白禮頓降班 --] [-- top --]