查看完整版本: [-- [年經]我又有得飛了 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【好友遊蹤】 -> [年經]我又有得飛了 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2   3   4   5  >>  Pages: ( 8 total )

英俊 2017-12-01 15:42

[年經]我又有得飛了

今次去關西,諗住去烏取食松葉蟹同去岡山睇下風景

大家有無去過有咩介紹?

freezefox 2017-12-01 20:33
兩個地方都去過,但每一度都只係到此一遊般只逗留一日。你可以留耐D 既。鳥取個沙丘真係幾壯觀架。

英俊 2017-12-02 12:14
freezefox:兩個地方都去過,但每一度都只係到此一遊般只逗留一日。你可以留耐D 既。鳥取個沙丘真係幾壯觀架。 (2017-12-01 20:33) 

最正既係.我一月去,可能睇到雪沙丘

同埋而家鳥取市做緊優惠,1000YEN可以搭巴士由關西去鳥取

freezefox 2017-12-02 12:42
英俊:最正既係.我一月去,可能睇到雪沙丘[表情]
同埋而家鳥取市做緊優惠,1000YEN可以搭巴士由關西去鳥取[表情] (2017-12-02 12:14) 

有呢樣野架原來?我都唔知添。

英俊 2017-12-02 12:55
freezefox:有呢樣野架原來?我都唔知添。 (2017-12-02 12:42) 

你講邊樣先...

雪沙丘

1000YEN巴士就:
https://www.likejapan.com/news/%E6%B5%B7%E5%A4%96%E9%81%8A%E5%AE%A2%E9%99%90%E5%AE%9A%E8%B6%85%E8%8D%80%E5%83%B9-%E5%A4%A7%E9%98%AA%E4%BE%86%E5%9B%9E%E9%B3%A5%E5%8F%96%E9%AB%98%E9%80%9F%E5%B7%B4%E5%A3%AB%E5%96%AE%E7%A8%8B

其實果程巴士真係抵到爛,不過一程要成3個鐘

freezefox 2017-12-02 21:19
兩樣都唔知。

不過我唔會搭巴士去鳥取囉。

英俊 2017-12-03 13:47
freezefox:兩樣都唔知。
不過我唔會搭巴士去鳥取囉。[表情] [表情] [表情]  (2017-12-02 21:19) 

點解咁講?

freezefox 2017-12-03 21:31
英俊:點解咁講? (2017-12-03 13:47) 

時間寶貴呀!

英俊 2017-12-03 22:36
freezefox:時間寶貴呀![表情] (2017-12-03 21:31) 

我本身諗住買個pass5日行曬佢如果唔係米子機場落機其實邊邊去鳥取都係遠....

freezefox 2017-12-03 22:42
英俊:我本身諗住買個pass5日行曬佢[表情]如果唔係米子機場落機其實邊邊去鳥取都係遠.... (2017-12-03 22:36) 

咁又係。其實搭JR 一樣要三個鐘。

英俊 2017-12-04 09:36
freezefox:咁又係。其實搭JR 一樣要三個鐘。 (2017-12-03 22:42) 

呢兩個地方有咩特別野又或者冷門野介紹?

ps:其實想引阿童木入黎不過好似好耐無見佢

freezefox 2017-12-04 11:01
英俊:呢兩個地方有咩特別野又或者冷門野介紹?[表情]
ps:其實想引阿童木入黎不過好似好耐無見佢[表情] (2017-12-04 09:36) 

我都係去左一日。除左去沙丘玩滑翔傘外,就係去左個水產巿場食蟹蓋。無咩再去其他地方。

廢托 2017-12-04 11:08
去幾多日?

英俊 2017-12-04 11:15
freezefox:我都係去左一日。除左去沙丘玩滑翔傘外,就係去左個水產巿場食蟹蓋。無咩再去其他地方。 (2017-12-04 11:01) 

鳥取好似除左個沙之美術館同沙丘之外都好似無咩特別地方好去

聽講玩滑翔傘都幾辛苦,要自己咩住個包走上走落

英俊 2017-12-04 11:16
廢托:去幾多日?
 (2017-12-04 11:08) 

5日,所以時間好緊迫,我睇下洗唔洗CUT走唔浸溫泉(不過1月去日本唔去浸溫泉好似好可惜)

廢托 2017-12-04 11:23
英俊:5日,所以時間好緊迫,我睇下洗唔洗CUT走唔浸溫泉(不過1月去日本唔去浸溫泉好似好可惜) (2017-12-04 11:16) 

好心你去多兩日啦

英俊 2017-12-04 11:27
廢托:好心你去多兩日啦[表情] (2017-12-04 11:23) 

無假...如果遲下轉新工連呢個TRIP都未必去得成

廢托 2017-12-04 11:39
英俊:無假...如果遲下轉新工連呢個TRIP都未必去得成[表情] (2017-12-04 11:27) 

下個月就係啦 , 邊有咁快轉到工

太伊 2017-12-04 11:43
唔好ff太多,我今年一月去米子一滴雪都冇

英俊 2017-12-04 11:43
廢托:下個月就係啦 , 邊有咁快轉到工[表情] (2017-12-04 11:39) 

早兩日先見左份...

英俊 2017-12-04 12:02
太伊:唔好ff太多,我今年一月去米子一滴雪都冇[表情]  (2017-12-04 11:43) 

去左邊度玩

freezefox 2017-12-04 15:10
英俊:鳥取好似除左個沙之美術館同沙丘之外都好似無咩特別地方好去
聽講玩滑翔傘都幾辛苦,要自己咩住個包走上走落[表情] (2017-12-04 11:15) 

其實我唔太欣賞佢個滑翔傘。好低能。好似做左紙鳶比人放上去咁,一D 都唔好玩。反而我係富士山附近玩個次就正得多了。

早知係咁玩我唔會去鳥取玩滑翔傘。

freezefox 2017-12-04 15:11
英俊:5日,所以時間好緊迫,我睇下洗唔洗CUT走唔浸溫泉(不過1月去日本唔去浸溫泉好似好可惜) (2017-12-04 11:16) 

其實時間咁短,唔太適合去埋D交通時間咁長既地方。

自駕就好D。

英俊 2017-12-04 15:16
freezefox:其實我唔太欣賞佢個滑翔傘。好低能。好似做左紙鳶比人放上去咁,一D 都唔好玩。反而我係富士山附近玩個次就正得多了。
早知係咁玩我唔會去鳥取玩滑翔傘。 (2017-12-04 15:10) 

滑沙有無睇人玩?

英俊 2017-12-04 15:18
freezefox:其實時間咁短,唔太適合去埋D交通時間咁長既地方。
自駕就好D。 (2017-12-04 15:11) 

但老實講大阪市內既景點我都去得8899...

和歌山果便未去過,不過覺得冬天去好似唔係幾岩時間

反而烏取果便果段時間松葉蟹當造所以先想黎整個一泊二食

freezefox 2017-12-04 15:22
英俊:但老實講大阪市內既景點我都去得8899...
和歌山果便未去過,不過覺得冬天去好似唔係幾岩時間
....... (2017-12-04 15:18) 

冬天去浸溫泉,點解唔岩?

freezefox 2017-12-04 15:28
英俊:滑沙有無睇人玩?[表情] (2017-12-04 15:16) 

無呀。因為玩滑翔傘個到好僻,遠離所有人。基本上連人影都唔見多個。

英俊 2017-12-04 15:31
freezefox:冬天去浸溫泉,點解唔岩?[表情] (2017-12-04 15:22) 

紀伊半島果便唔係夏天去好咩?話曬都叫沿海,冬天去可能又凍又無野睇

freezefox 2017-12-04 16:50
英俊:紀伊半島果便唔係夏天去好咩?話曬都叫沿海,冬天去可能又凍又無野睇[表情] (2017-12-04 15:31) 

睇海岸線有分夏天冬天既咩?

太伊 2017-12-04 19:37
英俊:去左邊度玩[表情] (2017-12-04 12:02) 

喺米子、境港、松江。冇了
本來就以為有雪點知咩都冇,加上hea遊心態所以真係好hea

英俊 2017-12-05 09:58
太伊:喺米子、境港、松江。冇了[表情]
本來就以為有雪點知咩都冇,加上hea遊心態所以真係好hea[表情] (2017-12-04 19:37) 

去左幾多日?呢度算叫做一個短trip喎

太伊 2017-12-05 11:38
英俊:去左幾多日?呢度算叫做一個短trip喎[表情] (2017-12-05 09:58) 

四日
你都係五日咋嘛,好長咩

英俊 2017-12-05 11:41
太伊:四日
你都係五日咋嘛,好長咩[表情] (2017-12-05 11:38) 

5日算中TRIP啦...計過都還可以既...

鳥取就剩係去白兔神社,沙丘同沙之美術館,我諗最遲6點鐘就走得人

係d搭車時間要計得準d姐,白兔神社果程巴士1個鐘先得一班...

阿童木 2017-12-17 12:30
入咗嚟

未去過山陰,比唔到意見。

不過關西出入而又近近哋,去過滋賀縣,京都十幾分鐘車,住宿比較大阪卅京都平,湖邊酒店都唔太貴。

另外剛剛8月去咗四國,KIX 已經有巴士直達德島,四個縣,必去景點有金刀比羅宮(高松),祖谷(德島),道後温泉(愛媛,唔係郊區,係市區嚟),而高知比較遠,交通不便。

科高蘭尼紐約人 2017-12-17 13:37
阿童木:入咗嚟 [表情]
不過關西出入而又近近哋,去過滋賀縣,京都十幾分鐘車,住宿比較大阪卅京都平,湖邊酒店都唔太貴。
....... (2017-12-17 12:30) 

HI~~許久不見

阿童木 2017-12-18 00:28
科高蘭尼紐約人:HI~~許久不見 (2017-12-17 13:37) 

科高兄

freezefox 2017-12-18 02:28
阿童木:科高兄 [表情] (2017-12-18 00:28) 

嘩!稀客!

英俊 2017-12-18 09:39
阿童木:入咗嚟 [表情]
....... (2017-12-17 12:30) 

滋賀真係除左彥根城之外唔知有咩景點

四國諗住下次去,而家hkexpress有得直飛高松其實好方便,不過煩就煩在果度D景點其實唔係特別吸引

阿童木 2017-12-21 02:00
viutv 有個鳥取特輯

http://viu.tv/encore/tottori-japan-go-go-go#tottori-japan-go-go-goe1ma-jeuk-sui-siu-yeung-yeung-kui-chuen

廢托 2018-01-05 09:14
騎劫一下......

黎緊3月想去日本, 由於帶埋阿女去 , 而我又想帶佢去動物園 , 所以地點都應該走不出東京同大阪

想問大阪除左天王寺之外 , 係咪無其他動物園???  東京既上野動物園好玩嗎?? 有無人去過????

英俊 2018-01-05 09:32
廢托:騎劫一下......
黎緊3月想去日本, 由於帶埋阿女去 , 而我又想帶佢去動物園 , 所以地點都應該走不出東京同大阪
想問大阪除左天王寺之外 , 係咪無其他動物園???  東京既上野動物園好玩嗎?? 有無人去過???? (2018-01-05 09:14) 

天王寺個動物園其實好up dup...

反而水族館新D靚D,不過入場費自然貴好多...

廢托 2018-01-05 09:34
英俊:天王寺個動物園其實好up dup...
反而水族館新D靚D,不過入場費自然貴好多... (2018-01-05 09:32) 

係........ 我去過 所以想睇下有無更加好既選擇在大阪

睇魚就無咁大興趣......

不過屋企人都係PREFER 東京........

freezefox 2018-01-05 14:25
廢托:騎劫一下......
想問大阪除左天王寺之外 , 係咪無其他動物園???  東京既上野動物園好玩嗎?? 有無人去過???? (2018-01-05 09:14) 

神戶有個動物王國。堅正。

freezefox 2018-01-05 14:32
要去動物園都唔好去城巿個D 啦。你都預左唔會有咩睇。去郊區個D 會好好多。

東京既話,近郊可以去MOTHER FARM ,係千葉縣。又或者去山梨縣個邊既動物園。櫪木縣就有個羊駝農場。

大阪就可以去奈良餵鹿,去神戶既動物王園。另外大阪新開個個EXPOCITY ,入面都有個水族館。幾新幾靚的。

東京既水族館就只有池袋 SUNSHINE CITY 個邊個有。不過上個月出左事,死左好多魚。

廢托 2018-01-05 15:08
freezefox:要去動物園都唔好去城巿個D 啦。你都預左唔會有咩睇。去郊區個D 會好好多。
東京既話,近郊可以去MOTHER FARM ,係千葉縣。又或者去山梨縣個邊既動物園。櫪木縣就有個羊駝農場。
....... (2018-01-05 14:32) 

剛剛睇左 , 呢類係牧場形式......

但我都係想搵返d 普通 動物園形式既......

freezefox 2018-01-05 15:28
廢托:剛剛睇左 , 呢類係牧場形式......
但我都係想搵返d 普通 動物園形式既...... [表情] (2018-01-05 15:08) 

你講緊邊個?

MOTHER FARM 係牧場。

但神戶個動物王國同山梨都係動物園。

freezefox 2018-01-05 15:30
呀,唔係山梨,靜岡縣先岩。富士野生動物園。

http://www.fujisafari.co.jp/

廢托 2018-01-05 15:37
freezefox:你講緊邊個?
MOTHER FARM 係牧場。
....... (2018-01-05 15:28) 

山梨果個近唔近東京?? (懶得自己SEARCH )

freezefox 2018-01-05 18:02
廢托:山梨果個近唔近東京?? (懶得自己SEARCH [表情])
 (2018-01-05 15:37) 

都要搭成兩個鐘車架。

freezefox 2018-01-05 18:02
近就一定係城巿個D 舊式動物園架啦。

查看完整版本: [-- [年經]我又有得飛了 --] [-- top --]