查看完整版本: [-- 18/19年度【對對碰™】- WEEK 38 利曼雙雙和波, 曼聯驚險奪冠! 另兩個歐聯席位由愛華頓及阿仙奴奪得! --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【遊戲區】 -> 18/19年度【對對碰™】- WEEK 38 利曼雙雙和波, 曼聯驚險奪冠! 另兩個歐聯席位由愛華頓及阿仙奴奪得! [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2   3   4   5  >>  Pages: ( 12 total )

bet100398 2018-07-23 10:01

18/19年度【對對碰™】- WEEK 38 利曼雙雙和波, 曼聯驚險奪冠! 另兩個歐聯席位由愛華頓及阿仙奴奪得!

好友對對碰聯賽,類似以前好友聯賽。加入少少新元素,兩人組成一隊,以防止中途離開玩家。

人數:需要40人參加,共20隊代表英超隊伍,每隊需要兩名隊友。決定代表各英超隊伍之後不得更改。
*人數方面可能不足,如人數不足,會將某隊代表懸空,每隊對陣該隊直接判3-0

遊戲規則:
1) 賽程將依據英超賽程。如有雙賽,亦根據當週分數用於雙賽程。
2) 各英超隊伍由一開始已經定奪主隊和客隊。每隊代表主隊和客隊將會增加50% Fantrax (FT)分數。
3) 有主場優勢,主隊分數會再加多5%FT分數。
得分計算:
1) 得球將會以低分隊為標準,計算如下:
- 低分隊FT分數 < 200 = 得球為 0
- 低分隊FT分數200.1 -> 300.0 = 得球為 1
- 低分隊FT分數300.1 -> 400.0 = 得球為 2
2) 得失球每FT50分增加一球
- FT得分差距0—15 和球
- FT得分差距15.01 – 65.0 = 一球得失球
- FT得分差距65.01 – 115.0 = 兩球得失球
- FT得分差距115.01 – 165.0 = 三球得失球
- FT得分差距165.01 – 215.0 = 四球得失球
- FT得分差距215.01 – 265.0 = 五球得失球

例子:
Fantrax 得分
曼聯主隊代表 – AAA :125
曼聯客隊代表 – BBB :87
熱刺主隊代表 – CCC:113
熱刺客隊代表 – DDD:110
曼聯總FT得分 : [(125X1.5) + 87] x 1.05 = 288.23
熱刺總FT得分:113+(110x1.5) = 278
低分隊熱刺278,得球為1,得分差距為10.23,得失球為一球。
最後判斷曼聯1:1熱刺

WEEK 1陣容

阿仙奴 Arsenal(主)bbq903(客)carlos足球會
般尼茅夫 Bournemouth(主)淨土(客)
白禮頓 Brighton(主)leoleo_leoleo(客)
般尼 Burnley(主)realwayutd. (客)
卡廸夫城 Cardiff City (主)WWJD(客)g3rMan
車路士 Chelsea(主)saxo(客)Alan0502
水晶宮 Crystal Palace(主)卡卡(客)
愛華頓 Everton(主)kevin6543(客)chun1424
富咸 Fulham(主)HINNNS(客)
哈特斯菲爾德 Huddersfield(主)科高蘭尼紐約人(客)Zxen
李斯特城 Leicester City(主)廢托(客)辣椒仔
利物浦 Liverpool(主)freezefox (客)jin
曼城 Manchester City(主)rice_lee(客)alan1439
曼聯 Manchester United(主)extra (客)bet100398
紐卡素 Newcastle(主)MU-yin (客)
修咸頓 Southampton(主)kcwjames25(客)ArSo
熱刺 Tottenham Hotspurs(主)雪梨茶(客)ahvensofa
屈福特 Watford City(主)怒射角球旗(客)
狼隊 Wolverhampton Wanderers (主) (客)05cw2
韋斯咸 West Ham United(主)sinamanlive(客)麻凡

WEEK 2起陣容

阿仙奴 Arsenal(主)bbq903(客)carlos足球會
般尼茅夫 Bournemouth(主)淨土(客)KeL
白禮頓 Brighton(主)leoleo_leoleo(客)myrmidon
般尼 Burnley(主)realwayutd. (客)utadahikaru20
卡廸夫城 Cardiff City (主)WWJD(客)g3rMan
車路士 Chelsea(主)saxo(客)Alan0502
水晶宮 Crystal Palace(主)卡卡(客)迪神
愛華頓 Everton(主)kevin6543(客)chun1424
富咸 Fulham(主)HINNNS(客)新兵
哈特斯菲爾德 Huddersfield(主)科高蘭尼紐約人(客)Zxen
李斯特城 Leicester City(主)廢托(客)辣椒仔
利物浦 Liverpool(主)freezefox (客)jin
曼城 Manchester City(主)rice_lee(客)alan1439
曼聯 Manchester United(主)extra (客)bet100398
紐卡素 Newcastle(主)MU-yin (客)謝拉傑
修咸頓 Southampton(主)kcwjames25(客)ArSo
熱刺 Tottenham Hotspurs(主)雪梨茶(客)ahvensofa
屈福特 Watford City(主)怒射角球旗(客)05cw2
狼隊 Wolverhampton Wanderers (主)38位參賽者之平均分(客)38位參賽者之平均分
韋斯咸 West Ham United(主)sinamanlive(客)麻凡

-- 由於人數不足, 不足之人數已經填上另一遊戲"成皇"之參賽者, 並以紅字顯示
-- 05cw2由WEEK 2起轉會, 由狼隊轉往屈福特
-- 狼隊每週之分數將為另外38位參賽者之平均分, 以增加遊戲之趣味性~~

RESERVE

RESERVE

RESERVE

RESERVE

bet100398 2018-07-23 10:02
ME - MANCHESTER UNITED AWAY

freezefox 2018-07-23 10:55
YEAN !!!!!!  仲想話問你幾時開組添!!!

照舊!利物浦!!!今屆要奪冠呀!!!!

ahvensofa 2018-07-23 16:19
熱刺— away please

extra 2018-07-23 22:45
曼聯主有冇巴打要?
有人要就留FULLHAM主比我
THX

05cw2 2018-07-23 23:00
狼隊 away thankssss

realwayutd. 2018-07-23 23:04
般尼 主,謝謝!

carlos足球會 2018-07-23 23:41
留住阿仙奴 客 先
等島主指示

bbq903 2018-07-24 00:57
carlos足球會:留住阿仙奴 客 先
等島主指示
 (2018-07-23 23:41) 

我要阿記主

愛美麗出發

kcwjames25 2018-07-24 09:58
修咸頓 Southampton   (主)

廢托 2018-07-24 15:28
報 , 數已過

韋斯咸 (主) , thx!!

chun1424 2018-07-24 15:57
愛華頓

(主) kevin6543

(客) chun1424

rice_lee 2018-07-27 11:36
報名! MC 主

freezefox 2018-07-27 14:25
呀,我幫阿JIN 報埋先,HOLD 個利記作客比我唔該!

JIN,快D 過數啦!

realwayutd. 2018-07-27 15:33
freezefox:呀,我幫阿JIN 報埋先,HOLD 個利記作客比我唔該!
JIN,快D 過數啦! (2018-07-27 14:25) 

玩呢個要俾好友元咩?

bet100398 2018-07-27 15:42
freezefox:呀,我幫阿JIN 報埋先,HOLD 個利記作客比我唔該!
JIN,快D 過數啦! (2018-07-27 14:25) 

對對碰唔使好友元~~ 成皇至要~~!!

廢托 2018-07-27 15:48
咦.......原來呢個唔使報名費, 我過左6皮野俾雪人兄

freezefox 2018-07-27 16:32
bet100398:對對碰唔使好友元~~ 成皇至要~~!! (2018-07-27 15:42) 

啊……攪錯左添。

不過都要佢本人上一上黎認頭既。

Alan0502 2018-07-27 16:38
廢托:咦.......原來呢個唔使報名費, 我過左6皮野俾雪人兄 [表情] (2018-07-27 15:48)

多謝托兄贊助jackpot

廢托 2018-07-27 17:01
Alan0502:多謝托兄贊助jackpot[表情]
 (2018-07-27 16:38) 

無所謂啦 , 我D 錢咪即係老狐D錢 , 最緊要大家玩得開心

freezefox 2018-07-27 20:34

jin 2018-07-27 21:20
来了~~~
利物浦 客

saxo 2018-07-27 22:18
Alan0502:多謝托兄贊助jackpot[表情]
 (2018-07-27 16:38) 

D規則寫得好詳細, 但我一句都睇唔明

Alan0502 2018-07-27 23:54
saxo:D規則寫得好詳細, 但我一句都睇唔明 [表情] (2018-07-27 22:18) 

你全力爭取高分就得架喇~唔使理規則

saxo 2018-07-28 19:31
Alan0502:你全力爭取高分就得架喇~唔使理規則[表情] (2018-07-27 23:54) 

我揀 車路士 Chelsea (主), 你揀乜?

ArSo 2018-07-28 21:38
唔敢玩, 怕累隊友

Zxen 2018-07-28 23:00
@科高蘭尼紐約人   要join吗?

WWJD 2018-07-30 12:04
g3rMan  今季係咪繼續? 卡迪夫城好冇 ?

g3rMan 2018-07-30 12:17
WWJD:g3rMan  今季係咪繼續? 卡迪夫城好冇 ? [表情]  (2018-07-30 12:04) 

bet100398 2018-07-30 13:57
廢托, 回返三皮俾你~~

轉帳    
bet100398使用轉帳功能,轉帳給廢托金額︰30000好友元,轉帳附言︰入多左俾我, 回水~~!!

@廢托  

alan1439 2018-07-30 14:08
報名mc客

廢托 2018-07-30 14:26
bet100398:廢托, 回返三皮俾你~~ [表情]
轉帳    
bet100398使用轉帳功能,轉帳給廢托金額︰30000好友元,轉帳附言︰入多左俾我, 回水~~!!
....... (2018-07-30 13:57) 

Alan0502 2018-07-30 15:50
saxo:我揀 車路士 Chelsea (主), 你揀乜? [表情] (2018-07-28 19:31) 

車仔(客),麻煩雪人兄

麻凡 2018-07-30 20:52
報,繼續西咸~~~

kcwjames25 2018-07-31 11:06
ArSo:唔敢玩, 怕累隊友 (2018-07-28 21:38) 

@ArSo  

Join with me !  我唔怕隊友累, last season我累隊友 !  

HINNNS 2018-08-01 11:46
報,富咸主

廢托 2018-08-01 12:00
麻凡:報,繼續西咸~~~[表情]  (2018-07-30 20:52) 

噢 , 新隊友 , 你好

科高蘭尼紐約人 2018-08-01 12:27
Zxen:@科高蘭尼紐約人     要join吗? (2018-07-28 23:00) 

hello,我回來了
joinjoinjoin

科高蘭尼紐約人 2018-08-01 12:29
係咪我地一隊   @Zxen  

麻凡 2018-08-01 14:09
廢托:噢 , 新隊友 , 你好 [表情] (2018-08-01 12:00) 

咦?今年係你呀?

咁你唔好彩了∼∼∼

廢托 2018-08-01 14:14
kcwjames25:@ArSo    
Join with me !  我唔怕隊友累, last season我累隊友 !  [表情] (2018-07-31 11:06) 

Arso 話 ok 呀! 麻煩留左位先

佢暫時上唔到好友 , 遲少少會上返黎報到

bet100398 2018-08-01 14:19
kcwjames25 & ArSo - 預你倆一隊, 邊隊? 誰主誰客?

@ArSo  
@kcwjames25

bet100398 2018-08-01 14:22
Zxen & 科高蘭尼紐約人 - 預你倆一隊, 邊隊? 誰主誰客?

@Zxen  
@科高蘭尼紐約人  

kcwjames25 2018-08-01 14:40
bet100398:kcwjames25 & ArSo - 預你倆一隊, 邊隊? 誰主誰客?
@ArSo    
@kcwjames25
....... (2018-08-01 14:19) 

already choose

修咸頓 Southampton (主) kcwjames25

bet100398 2018-08-01 15:17
kcwjames25:already choose
修咸頓 Southampton (主) kcwjames25  (2018-08-01 14:40) 

好, ArSo客~~!!

@ArSo  

查看完整版本: [-- 18/19年度【對對碰™】- WEEK 38 利曼雙雙和波, 曼聯驚險奪冠! 另兩個歐聯席位由愛華頓及阿仙奴奪得! --] [-- top --]