查看完整版本: [-- 英媒稱獲內線消息:馬達約滿轉投阿仙奴 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【球壇新聞】 -> 英媒稱獲內線消息:馬達約滿轉投阿仙奴 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

freezefox 2018-11-12 14:49

英媒稱獲內線消息:馬達約滿轉投阿仙奴

英媒稱獲內線消息:馬達約滿轉投阿仙奴

英國體育電台Talksport稱獲得獨家消息,曼聯的西班牙中場馬達(Juan Mata)在季尾合約到期時不會續約,更將以自由身身份重返倫敦,免費加盟阿仙奴。
Talksport節目《駕駛時間》主持人杜咸(Adrian Durham)表示,他得到內部情報,現年30歲的馬達今季不會續約,約滿後由曼聯免費轉會阿仙奴。
杜咸說:「我相信我們現在要對馬達愛惜一下了,我們就用這個小時的節目來感謝他吧!我剛才接到內幕消息:馬達將免費加盟阿仙奴!」

杜咸指馬達轉投阿仙奴,將與主帥艾馬利重聚,於2012年登陸英超前,年輕的馬達曾在艾馬利執教的華倫西亞效力,表現十分出色,兩人關係要好。

在2008-11年間的三個球季,艾馬利和馬達所在的華倫西亞兩度獲得西甲季軍,取得歐聯席位。當年陣中還有另一名後來在曼市揚威的創造中場,名叫大衛施華(David Silva),這對舊戰友今晚將在曼市打比對戰。

杜咸表示這不是官方消息,但消息源自與球會接近的人士,還說:「到時你們可以打電話上來,說當初不信我講,但原來那是真的。這是突發消息,記著你們是從這裡聽到的。」如果消息屬實,馬達將成為繼韋碧克(Danny Welbeck)及米希達恩(Henrikh Mkhitaryan)後,另一位從曼聯轉投兵工廠的進攻球員。

freezefox 2018-11-12 14:53
唔知有幾多成真,幾多成吹水了。

Elvis 2018-11-12 15:45
曼聯會唔會咁傻仔,俾佢免費走先?
雖然有前科,但唔會一傻再傻掛

freezefox 2018-11-12 15:49
Elvis:曼聯會唔會咁傻仔,俾佢免費走先?
雖然有前科,但唔會一傻再傻掛 (2018-11-12 15:45)

講真,如果呢兩個月內,都無辦法同馬達達成續約條件,續唔到約。咁曼聯係馬達既轉會事宜上,已經失去主導權。

有兩三個球員曼聯係可以自動延長合約一年,好似馬迪爾同迪基亞都係。但馬達應該真係年底就完約的了。

英俊 2018-11-12 15:51
肥賓都教過馬達嫁喎,仲比佢教到曉飛添

freezefox 2018-11-12 15:53
英俊:肥賓都教過馬達嫁喎,仲比佢教到曉飛添[表情] (2018-11-12 15:51)

免簽唔代表唔駛出糧的。

你估佢份糧會野少呀?

廢托 2018-11-12 16:26
freezefox:免簽唔代表唔駛出糧的。
你估佢份糧會野少呀?[表情]
....... (2018-11-12 15:53) 

一半都俾唔起..................

太伊 2018-11-12 17:43
完約走對曼聯又未必真係好大損失…
畢竟曼聯既踢法又冇最適合佢既位置

佢又31歲,格硬續約都要成本,賣又唔會賣得多錢…

分分鐘可以考慮季中交換藍斯

廢托 2018-11-12 17:47
今時今日D 關係咁好既........

唔係 Rivals 黎ga咩

freezefox 2018-11-12 18:39
太伊:完約走對曼聯又未必真係好大損失…
....... (2018-11-12 17:43) 

有著數呀!

freezefox 2018-11-12 18:40
廢托:今時今日D 關係咁好既........
唔係 Rivals 黎ga咩 [表情]  (2018-11-12 17:47) 

打份工,敵咩對哎。係我地D 球迷先咁天真既者。

extra 2018-11-12 23:35
太伊:完約走對曼聯又未必真係好大損失…
....... (2018-11-12 17:43) 

係就好呀
藍斯唔錯架我覺得

extra 2018-11-12 23:36
廢托:今時今日D 關係咁好既........
唔係 Rivals 黎ga咩 [表情]  (2018-11-12 17:47) 

都十幾廿年前啦.......
又唔係曼城利記呢類
車阿其實還好姐

freezefox 2018-11-13 09:52
extra:都十幾廿年前啦.......
又唔係曼城利記呢類
車阿其實還好姐 (2018-11-12 23:36) 

宜家係曼阿喎。仲車?

freezefox 2018-11-13 09:53
extra:係就好呀
藍斯唔錯架我覺得 (2018-11-12 23:35) 

何止唔錯。好好添。

不過摩佬唔知鐘唔鐘意呢類球員,佢唔係個D 聽教聽話既類型。

icebati 2018-11-13 09:56
阿仙奴邊有筆直丫  免簽都嫌貴
連續約藍斯都唔肯
本來愛美麗好似一直想買winger
大帝又重傷斷腳...睇黎冬窗淘返個前鋒先係首要任務

freezefox 2018-11-13 10:15
icebati:阿仙奴邊有筆直丫  免簽都嫌貴
連續約藍斯都唔肯
本來愛美麗好似一直想買winger
大帝又重傷斷腳...睇黎冬窗淘返個前鋒先係首要任務 (2018-11-13 09:56) 

阿仙奴有冇咁窮呀?門票全英超最貴,賺埋賺埋咁多,免險都仲話無錢?!

posouth 2018-11-13 10:36
MK之後再黎一個Mata?   硬係好雞肋feel, 正選差D, squad player有餘. 多件有得輪換下.....

icebati 2018-11-13 14:51
freezefox:阿仙奴有冇咁窮呀?門票全英超最貴,賺埋賺埋咁多,免險都仲話無錢?![表情] (2018-11-13 10:15) 

阿仙奴係有錢架,有人計過  新簽既贊助費加加埋埋至少比以前多  50、60m 每年!
但係老細唔肯比錢...
家下比佢私有化左 球隊財政以後唔使同任何人交代

freezefox 2018-11-13 17:07
icebati:阿仙奴係有錢架,有人計過  新簽既贊助費加加埋埋至少比以前多  50、60m 每年!
但係老細唔肯比錢...
家下比佢私有化左 球隊財政以後唔使同任何人交代 (2018-11-13 14:51) 

唔會步紐卡素後塵掛⋯⋯⋯

extra 2018-11-13 19:49
freezefox:何止唔錯。好好添。
不過摩佬唔知鐘唔鐘意呢類球員,佢唔係個D 聽教聽話既類型。 (2018-11-13 09:53) 

藍斯打中中好過馬達打中間啦唔計十號位的話
藍C防守同身體質素點都好過馬達啦
又後生D, 季中1換1岩數架

查看完整版本: [-- 英媒稱獲內線消息:馬達約滿轉投阿仙奴 --] [-- top --]