查看完整版本: [-- 利物浦外借右閘尼達利基尼(Nathaniel Clyne)至般尼茅夫 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【球壇新聞】 -> 利物浦外借右閘尼達利基尼(Nathaniel Clyne)至般尼茅夫 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2  >>  Pages: ( 2 total )

羅力亞 2019-01-04 22:23

利物浦外借右閘尼達利基尼(Nathaniel Clyne)至般尼茅夫

The reason Liverpool allowed Nathaniel Clyne to leave Anfield on loan
The 27-year-old was keen to move on in search of regular first-team football

Liverpool full-back Nathaniel Clyne is set to join Bournemouth on loan for the rest of the season.

The 27-year-old was keen to move on in search of regular first-team football after finding himself on the fringes of Jurgen Klopp's squad.

Clyne has started just one Premier League game so far this term with Trent Alexander-Arnold firmly established as the Reds' first choice right-back.

The former Southampton defender replaced the injured Alexander-Arnold for last month's 3-1 win over Manchester United at Anfield.

However, it was telling that Klopp opted to play midfielder James Milner at right-back rather than Clyne in the next game at Wolves.

With Alexander-Arnold now fit and Joe Gomez closing in on a return, Klopp has decided that he has sufficient cover to let Clyne go. As well as Milner, Fabinho can also operate at right-back.

Exciting Dutch teenager Ki-Jana Hoever is another option for Klopp.

The 16-year-old, who can play at full-back or centre-back, has massively impressed the manager since being promoted to Melwood last month.

The former Ajax youngster was called up from the Kirkby Academy due to the Reds' defensive injury problems.

Clyne was initially a model of consistency following his £12million move to Anfield from Southampton in the summer of 2015.

During his first season at Liverpool he clocked up 52 appearances and another 41 followed in 2016/17 when he missed just one Premier League match.

https://www.liverpoolecho.co.uk/sport/football/transfer-news/reason-liverpool-allowed-nathaniel-clyne-15629952

羅力亞 2019-01-04 22:24
Clyne is likely to be used much more extensively by Bournemouth, who have been hit by injuries to key defenders such as Simon Francis and Adam Smith.

https://www.skysports.com/football/news/11743/11597966/nathaniel-clyne-set-to-join-bournemouth-from-liverpool-on-loan

extra 2019-01-04 22:39
呢件真係陰公

posouth 2019-01-04 23:44
點解係Clyne? 之前見俾佢出左後衞, 係都用佢做Robertson/TAA後備, 好過Moreno.

利記後防真係夠coverage? 定係有clause隨時需要都可以recall?

freezefox 2019-01-05 09:30
傻的嗎?!呢個時候借人走?仲要係右閘?!我地唔駛替補呀?!?!

freezefox 2019-01-05 09:34
高美斯已經傷左,AA 又有小傷。就算無傷,佢一定成季都健健康康?米拿幾歲呀?佢打左閘時係OK ,但右閘上次表現都係好一般咋喎。做咩唔留個正正宗宗既右閘,要咁頂黎頂去呢?都唔差在個半季啦!黎緊又杯賽又歐聯,仲唔做多D 輪換?!

幾辛苦先等到佳尼傷好兼有態,可用時你先借走佢?仲要唔係賣喎!又無錢落袋。比多半年人工佢會死咩!?!?

非常非常不智既一個決定呀!!!!!!!!!

freezefox 2019-01-05 09:35
高普有咁唔鐘意佳尼咩?!

太伊 2019-01-05 10:33
freezefox:高美斯已經傷左,AA 又有小傷。就算無傷,佢一定成季都健健康康?米拿幾歲呀?佢打左閘時係OK ,但右閘上次表現都係好一般咋喎。做咩唔留個正正宗宗既右閘,要咁頂黎頂去呢?都唔差在個半季啦!黎緊又杯賽又歐聯,仲唔做多D 輪換?!
幾辛苦先等到佳尼傷好兼有態,可用時你先借 .. (2019-01-05 09:34) 

佢喺高普黎到等左兩年都冇咩機會出場
咁樣困住個第4右閘,對個球員好咩?

Gabriel 2019-01-05 10:42
右閘替補應該會係Gomez, Milner, Fabinho

freezefox 2019-01-05 10:43
太伊:佢喺高普黎到等左兩年都冇咩機會出場
咁樣困住個第4右閘,對個球員好咩?[表情] (2019-01-05 10:33) 

有一年係全年都受傷!

傷左點出場?!

傷成年,之後都要操架。岩岩咪出左場囉。

隊隊波都有後備架啦!曼聯無後備既?佢點慘都慘唔過大米安、落河同羅美度啦。件件國腳係曼聯後備席長坐。曼聯又唔借哂佢地出去?

freezefox 2019-01-05 10:47
大米安個D 就真係堅慘啦。年年叫走又死都唔比人走。夾硬死都要留佢係到然後又唔比佢出場。

「咁樣對一個球員好咩?」

freezefox 2019-01-05 10:48
宜家唔係唔比佳尼走,差個幾個月,季尾先走得唔得呢?

佢防守力唔錯,輪換時係一個好好既替代。尤其係打杯賽。何必要搵一大班替工黎頂都唔用個正宗右閘?佢爭唔贏AA ,但無理由差得過米拿、法賓奴者。

英俊 2019-01-05 10:58
freezefox:大米安個D 就真係堅慘啦。年年叫走又死都唔比人走。夾硬死都要留佢係到然後又唔比佢出場。
「咁樣對一個球員好咩?」 (2019-01-05 10:47) 

唔好呀

所以利記咪唔學曼聯,放佳尼走比佢踢下波囉

Gabriel 2019-01-05 11:18
freezefox:宜家唔係唔比佳尼走,差個幾個月,季尾先走得唔得呢?
佢防守力唔錯,輪換時係一個好好既替代。尤其係打杯賽。何必要搵一大班替工黎頂都唔用個正宗右閘?佢爭唔贏AA ,但無理由差得過米拿、法賓奴者。 (2019-01-05 10:48) 

我諗咁容易諗到既野,球會果邊都會諗到。

相信佳尼想走機會大啲,而且佢一直都唔係長期既第二第三人選,所以放佢都合理丫

freezefox 2019-01-05 11:21
Gabriel:我諗咁容易諗到既野,球會果邊都會諗到。
相信佳尼想走機會大啲,而且佢一直都唔係長期既第二第三人選,所以放佢都合理丫[表情] (2019-01-05 11:18) 

我都相信係佳尼自己想走。同蘇蘭基既情況相似。

同時,亦都幾肯定係因為高普唔介意佢走,所以先會出現呢單交易。

但我就係唔太認同呢個安排。

freezefox 2019-01-05 11:22
英俊:唔好呀
所以利記咪唔學曼聯,放佳尼走比佢踢下波囉[表情] (2019-01-05 10:58) 

講左九萬幾次。

唔係唔比佢走。遲多幾個月得唔得呢?

遲多幾多個月先走係咪會踢少好多波呢?

英俊 2019-01-05 11:23
Gabriel:
我諗咁容易諗到既野,球會果邊都會諗到。
相信佳尼想走機會大啲,而且佢一直都唔係長期既第二第三人選,所以放佢都合理丫[表情]

其實踢比賽對球員黎講好緊要,一個月無踢過正式比賽 match fitness已經爭好遠

對球會黎講.佢走左對球會影響好大?又唔係

右閘法賓奴甚至係米拿都踢得

中場中係咪唔夠人用到搵個球員打右閘替工都唔得?又唔係,有韋拿度姆,神軒,基達,甚到拉蘭拿都踢得

Gabriel 2019-01-05 11:24
freezefox:我都相信係佳尼自己想走。同蘇蘭基既情況相似。
同時,亦都幾肯定係因為高普唔介意佢走,所以先會出現呢單交易。
....... (2019-01-05 11:21)

無辦法啦,有啲野球迷係好難明架啦

但高普so far既決定都俾到人信心既,而且今季去到關鍵時刻,呢單借用應該有recall條款,去到最壞情況收番都可以,反正無病無痛都唔會用佢,而家咁樣仲可以俾佢踢番聯賽正選keep態

freezefox 2019-01-05 11:32
英俊:其實踢比賽對球員黎講好緊要,一個月無踢過正式比賽 match fitness已經爭好遠
對球會黎講.佢走左對球會影響好大?又唔係
....... (2019-01-05 11:23) 

宜家係要爭冠軍呀。同時要打歐聯。唔係未試過,呢分鐘話夠人用,下分鐘就突然無哂人!

睇睇我地個競爭對手曼城:

左閘:文迪、戴夫 另加一大堆替工
右閘:獲加、丹尼路,另加一大堆替工
中堅:史東斯、拉撲迪、奧達文迪、公司,四件都踢得,無人受傷(暫時)

中場:唔好要我數啦⋯⋯⋯

我地?

左閘:羅拔臣、羅拔臣AND 羅拔臣。另加一大班替工(摩蘭奴可以唔計)
右閘:AA 、高美斯(傷左),另加一大班替工
中堅:VVD 、路夫蘭,同埋傷左既高美斯+馬迪普。

斷人頭計,都輸曼城幾條街!人地曼城有冇兼人多借走幾個?你打幾條戰線。充足既替補係十分重要的。成日諗一個人打幾個位,成日搵替工,並唔係好方法。宜家係要爭冠軍,唔係爭前四!對手係曼城呀!

freezefox 2019-01-05 11:34
Gabriel:無辦法啦,有啲野球迷係好難明架啦
但高普so far既決定都俾到人信心既,而且今季去到關鍵時刻,呢單借用應該有recall條款,去到最壞情況收番都可以,反正無病無痛都唔會用佢,而家咁樣仲可以俾佢踢番聯賽正選keep態
 (2019-01-05 11:24) 

球迷係無咩計架。

最多咪係論壇到嘈下囉。可以點?

Gabriel 2019-01-05 11:36
freezefox:球迷係無咩計架。
最多咪係論壇到嘈下囉。可以點? (2019-01-05 11:34) 

咁又唔係咁sad既.....

我相信係有得recall既

英俊 2019-01-05 11:39
freezefox:
宜家係要爭冠軍呀。同時要打歐聯。唔係未試過,呢分鐘話夠人用,下分鐘就突然無哂人!
睇睇我地個競爭對手曼城:
.......

戴夫咪又係替工...

丹尼路有時仲要客串防中

一個爭冠軍既球會,一個稱職既替工先係係十分重要的

費sir果期就係有奧沙

https://www.whoscored.com/Teams/26/Show/England-Liverpool

https://www.whoscored.com/Teams/167/Show/England-Manchester-City

再睇返兩隊,其實兩隊今季係聯賽都係唔多唔少用過21個球員

真係唔覺曼城個後備深度深過利記好多

Gabriel 2019-01-05 11:52
英俊:戴夫咪又係替工...[表情]
丹尼路有時仲要客串防中
....... (2019-01-05 11:39) 

咁又唔係咁講,深度唔淨係講人數,應該話人數根本只係好細既因素。啲後備本身既質素先係最大既因素,曼城係呢方面絕對係歐洲top5入面啦

羅力亞 2019-01-05 11:53
NATHANIEL CLYNE JOINS ON LOAN

AFC Bournemouth have completed the loan signing of defender Nathaniel Clyne from Liverpool.

The England international right-back will remain at Vitality Stadium until the end of the 2018/19 season and is eligible for Saturday’s FA Cup third round tie against Brighton & Hove Albion.

Clyne, aged 27, began his career at Crystal Palace and established himself in the Eagles’ first team before a move to Southampton in July 2012.

After three impressive seasons in Hampshire, Liverpool came calling and he has made 103 appearances in all competitions for the Reds to date, scoring twice.

Having represented his country at under-19 and under-21 level, Clyne won his first senior England cap in November 2014 and went on to feature for the Three Lions at Euro 2016.

He told afcbTV: “I’m really excited by this opportunity. It’s great chance for me to come and play football.

“I’ve spoken to the manager and we’ve talked about what we can achieve for the remainder of the season. It’s a great club with a great story. I can’t wait to get going.”

AFC Bournemouth manager, Eddie Howe, said: “Nathaniel is vastly experienced and has the benefit of being able to play in a couple of positions for us.

“With Simon Francis’ injury we felt it was important to bring someone in capable of filling that void, and it’s great to have Nathaniel on board.

“Naturally, he wants to play football and is very keen to bring his attributes to the team. We’re excited about what he can deliver for us.”

AFC Bournemouth chief executive, Neill Blake, added: “When a player of Nathaniel’s quality and experience became available we had to act quickly, and I’m delighted that he will be with us until the end of the season.

“With Adam Smith and Simon Francis suffering injuries in recent weeks, it was imperative to strengthen the right-back area, and Nathaniel is a great fit for our squad in terms of his character and style of play.

“I am looking forward to seeing him pull on an AFC Bournemouth shirt and am confident that he can help us build on a record-breaking first half of the season.”

https://www.afcb.co.uk/news/first-team/nathaniel-clyne-joins-on-loan

freezefox 2019-01-05 12:00
英俊:戴夫咪又係替工...[表情]
丹尼路有時仲要客串防中
....... (2019-01-05 11:39) 

佢開始係替工。但跟手已經係呢個位罝打左一段好長既時間。由替工變「正職」了。我諗哥帥用佢打右閘會多過用佢打防中!

佢地可以一個打幾個位置係一件事。點調動係一件事。但數人頭你數到咁多件係鐵一般既事實。宜家曼城既防線,就係有呢八件常駐既球員。傷左件都仲有七件,都係可以即時上場。唔駛再適應。上場打利記,正選右閘就係丹尼路。後備仲有件獲加隨時可以上場。呢D 先叫兵員充足!我地利記呢?八件後防球員,傷左兩件,再借走一件。淨番有件仲係廢的。7 VS 4.5 !咁樣睇都仲話曼城後備深度同我地無分別?!曼城球員唔係無傷,不過點傷都好似唔係影響到佢。

唯一一個最大影響就係費蘭甸奴。因為佢係唯一一個防中。

有冇替工?有!根度簡打得,戴夫打得。好多人都打得。結果咪唔見左六分囉。

宜家爭冠競爭大到,你根本無失分空間。你失一場就隨時萬劫不復。根本唔可以用「都夠人用啦」呢D 咁HEA 既諗法去諗野。

無傷兵既情況下,當然好多後備兵源根本用唔著。但邊個可以擔保黎緊呢幾個月會無傷兵?你拎上半季既出場人次去預測下半季既兵源需要本身就係錯既。用已經發生既事,去計算未發生既事?

朗仔 2019-01-05 17:24
   常理既話點都多隻CLYNE留番黎自己用啦

extra 2019-01-05 18:33
留係度除非右閘有人傷否則高普又係少輪換既人
真係坐埋戈半年

Alan0502 2019-01-05 20:37
跟本成件事就唔mark sense,就算有個新收購都唔係咁快融合到

Alan0502 2019-01-05 20:38
extra:留係度除非右閘有人傷否則高普又係少輪換既人[表情]
真係坐埋戈半年[表情]  (2019-01-05 18:33) 

下,咁講法高普教既係咪只可有11人

extra 2019-01-05 20:47
Alan0502:下,咁講法高普教既係咪只可有11人[表情] (2019-01-05 20:38) 

唔係只可以有11人..
而係有人佢都好少去用
踢都冇得踢球員想走都好正常姐
佢地都係人,都想出人頭地
將佢變做大米都唔係一件好事姐..

Alan0502 2019-01-06 09:54
extra:唔係只可以有11人..
而係有人佢都好少去用[表情]
....... (2019-01-05 20:47) 

點會冇得踢,今晚場FA CUP咪踢得囉~後備就係咁架啦

羅力亞 2019-01-06 11:49
Alan0502:跟本成件事就唔mark sense,就算有個新收購都唔係咁快融合到[表情]  (2019-01-05 20:37) 

Klopp asked about potential new signings and says "probably not"

Gabriel 2019-01-06 13:07
Alan0502:
點會冇得踢,今晚場FA CUP咪踢得囉~後備就係咁架啦[表情]

佢就係不甘於後備,佢而家甚至只係競爭緊個後備位。

今季佢落場既場數可能一隻手數得哂,你都可以叫呢啲有得踢既,但唔可以叫佢做後備後備都無踢得咁少

留佢肯定好過唔留,原因老狐都講哂,但放佢都不失為一個富人情既做法既,始終Clyne仲好後生

ericlok 2019-01-06 16:30
睇黎球員自己想走多
高普廢事影響士氣所以借走佢
佢個後備位置又唔係無可取替
冇狀態下出佢 佢打得唔好 不如搵第個人頂佢個位

ah_che99 2019-01-06 20:07
高普寧願相信一個未證明過嘅任何人(Hoever) rather than 佳尼

太伊 2019-01-06 21:58
好明顯佢就係因為連米拿、法賓奴都爭唔贏而走!
佢2018年3月尾尾經出得返,你當佢季尾冇態,操到季初好啦卦?
呢四五個月右閘輪左幾多個位先輪到佢踢一場?咁都兜到佢好重要嘅後備?
分分鐘歐聯25個位連佢都冇位擺呀!

仲講到去曼聯,而家關曼聯事咩?
曼聯對球員好唔好一件事,冇人話過迪美安咁係好
但利物浦嘅事唔係拉完曼聯嚟講,就變成留一個第四第五右閘後備係合理嘅事

一個正常嘅球員,雪左咁耐畀佢借走,呢啲直頭應該多謝高普畀個球員發展啦。

freezefox 2019-01-07 10:17
講曼聯有咩問題?我同時都有講曼城。講緊一個球壇現象,講幾隊黎做比較有咩咁出奇?定係曼聯係禁忌唔講得?

我質疑既咪就係佳尼輸比AA 都好,無理由輸比米拿。至於法賓奴﹐大家都係估既者。幾時見到佢排得後過佢?

我BUY 高普唔代表我唔可以質疑佢某D 安排者。

另外,佢傷左一年,一傷好就即刻要出?唔駛操起個狀態?操起個態幾個月有咩咁出奇?而且個陣AA 都已經穩定正選,AA 無傷無病,就算佢無問題都無得出架啦。唔係咩叫後備?羅美路坐左幾年都無得出啦!有咩計?DGG 咁FIT!你有態就要出你架啦咩?後備重唔重要係要等到傷兵潮湧現先會見到。無傷兵潮,點會睇到後備既重要性?

最後,你地專登要IGNORE 我既說話我都無辦法。我係呢個TOPIC 都重複無數次:無話唔比佢走。只係認為,遲多幾個月先作呢個安排會更好!!

球員生命係好重要,應該要放手比佢行自己條路!領隊有自己既諗法,重用邊個有自己既計劃!呢D 我全部都認同。我由頭到尾都係講緊TIMMING 問題!呢個TIMMING 咁安排唔係最理想。等多幾個月亦唔會摧毀一個球員既球員生命!唔好扭曲我既重點!

科高蘭尼紐約人 2019-01-07 10:48
extra:唔係只可以有11人..
而係有人佢都好少去用[表情]
....... (2019-01-05 20:47) 

可能蘇b好欣賞大米,慢慢再有出頭天   

我好喜歡大米,早幾年曼聯重返歐聯買波衫就係印佢

Gabriel 2019-01-07 13:57
freezefox:講曼聯有咩問題?我同時都有講曼城。講緊一個球壇現象,講幾隊黎做比較有咩咁出奇?定係曼聯係禁忌唔講得?
我質疑既咪就係佳尼輸比AA 都好,無理由輸比米拿。至於法賓奴﹐大家都係估既者。幾時見到佢排得後過佢?
我BUY 高普唔代表我唔可以質疑佢某D 安排者。
....... (2019-01-07 10:17) 

容許我對號入座,我無ignore你架,不過我唔同意你認為Clyne排位應該前過米拿、高美斯,所以後面影響今季餘下既爭標贏面就唔成立。

我覺得Clyne今季連squad player既地位都無,即係可以話係排係「輪換球員」之後。原因當然係高普既取捨,背後考慮既因素,我諗正正就係想提高爭標機會,因為實在無空間俾Clyne重拾比賽狀態,因為真·後備都要靠啲杯賽去保持作戰狀態,以備英超戰線之需。

報導無提及recall clause,但如果真係有,對利物浦黎講係win-win,因為Bournemouth幫緊我地操fit番Clyne,假如不幸傷兵潮出現,都可以recall熱好哂身既Clyne番黎。甚至,如果啲後備證明左自己打右閘不如Clyne,都可以召Clyne番黎擔大旗,不過呢個機會就相對細好多。

英俊 2019-01-07 14:00
Gabriel:容許我對號入座,我無ignore你架,不過我唔同意你認為Clyne排位應該前過米拿、高美斯,所以後面影響今季餘下既爭標贏面就唔成立。
我覺得Clyne今季連squad player既地位都無,即係可以話係排係「輪換球員」之後。原因當然係高普既取捨,背後考慮既因素,我諗正正就係想提高爭標 .. (2019-01-07 13:57) 

recall clause要般茅1蚊都無比過先得

但以clyne既身價利又唔似無肯唔洗錢借佢出去

英俊 2019-01-07 14:16
Gabriel:容許我對號入座,我無ignore你架,不過我唔同意你認為Clyne排位應該前過米拿、高美斯,所以後面影響今季餘下既爭標贏面就唔成立。
我覺得Clyne今季連squad player既地位都無,即係可以話係排係「輪換球員」之後。原因當然係高普既取捨,背後考慮既因素,我諗正正就係想提高爭標 .. (2019-01-07 13:57) 

講返呢單野,事實就係clyne已經係右閘位既第N選擇,呢個都係高普既決定

咁放佢走就唔存在咩怕唔夠人用既問題,因為唔用人用極都係搵其他人客串而唔會搵佢踢

即係正如班講波佬日講夜講既Mitrovic,就算佢幾勁都好,紐卡素班前鋒幾唔識入波都好,都照放佢走

有時個領隊話唔岩用就唔岩用,作為球迷就只有用成績去judge佢每一個決定

freezefox 2019-01-07 15:10

佳尼同球隊夾左一段好長時間。亦係正宗右閘!佢岩岩復出打個一場比場,絕對見得人!助攻能力可能欠奉,但防守絕對稱職!當時有睇正播既都對佳尼既表現十分滿意。

相反,之後米拿客串右閘個場,表現則中下而矣。頗多誤傳同失位!唔係因為佢打過左閘,就一定可以兼任右閘。至少,我睇唔到佢比佳尼優勝之處係邊。

我唔認為米拿可以比佳尼更勝任右閘呢個位置。

至於RECALL 云云,只係你個人猜測。無任何資料可以睇到。連係咪存在都唔知,根本無從討論。

英俊 2019-01-07 15:22
freezefox:佳尼同球隊夾左一段好長時間。亦係正宗右閘!佢岩岩復出打個一場比場,絕對見得人!助攻能力可能欠奉,但防守絕對稱職!當時有睇正播既都對佳尼既表現十分滿意。
相反,之後米拿客串右閘個場,表現則中下而矣。頗多誤傳同失位!唔係因為佢打過左閘,就一定可以兼任右閘。至少, .. (2019-01-07 15:10) 

我覺得問題既重點係球會應唔應該因為球員需要更多既上陣時間而放走Clyne,而唔係討論佢既表現

始終表現呢D野有時好主觀,你覺得好果時可能高普覺得麻麻

Gabriel 2019-01-07 16:20
freezefox:佳尼同球隊夾左一段好長時間。亦係正宗右閘!佢岩岩復出打個一場比場,絕對見得人!助攻能力可能欠奉,但防守絕對稱職!當時有睇正播既都對佳尼既表現十分滿意。
相反,之後米拿客串右閘個場,表現則中下而矣。頗多誤傳同失位!唔係因為佢打過左閘,就一定可以兼任右閘。至少, .. (2019-01-07 15:10) 

或者如是,或者事實係米拿既整體作用大過佳尼,我自己估計右閘第二人選應該暫時係高美斯

無錯,我都開宗明義講左係報導係無提及呢方面。不過,報導同樣無提及不能recall,既然有咁既可能性,咁當然可以假設、討論

我自己都認為佳尼留好過唔留,但當中既差別,我認為無所講咁大咁解,原因已經講左

Gabriel 2019-01-07 16:21
英俊:recall clause要般茅1蚊都無比過先得
但以clyne既身價利又唔似無肯唔洗錢借佢出去 (2019-01-07 14:00) 

唔會架啵,錢既問題姐,除非有規例規管啦

英俊 2019-01-07 16:28
Gabriel:唔會架啵,錢既問題姐,除非有規例規管啦 (2019-01-07 16:21) 

其實除左呢條條款之外

仲有條條款係:租借在外既球員只可以係轉會窗開放期間執行recall clause

即係佳尼應該都無咩可能會返到黎

英俊 2019-01-07 16:29
Subject to the proviso that the duration of a Standard Loan must be the time between two Transfer Windows, Standard Loans can be for half a Season or a full Season. Any recall clause requiring the early termination of a Standard Loan can only be included in a full Season Standard Loan and this can only be activated during the second (January) Transfer Window. Any other early termination of a Standard Loan must be by way of a mutual agreement in writing (including by way of a recall clause within the Standard Loan Agreement) between both Clubs and the Player but can only be completed after the expiry of 28 days and only during a Transfer Window.

recall條款只係season long loan出現,而且只可以係1月recall

freezefox 2019-01-07 16:45
其實諗RECALL 真係有少少不切實際⋯⋯⋯

佢唔係年青新仔,唔係要出去吸收經驗。仲有回巢既期望。佢係已經成名既球員。借,其實只係賣既前奏。即係同分左手無咩分別。季尾講好價錢就會正式賣的了。你呢刻話唔需要佢,叫佢走人,兩三個月後,人地係新東家打得好地地,你又突然話等人用,叫佢番黎。仲講明淨係番黎打幾場,之後又會掃佢走。

你覺得佳尼會唔會有心同你打?

freezefox 2019-01-07 16:45
你真係當人地係貨物咩?呼之則來揮之則去。

Gabriel 2019-01-07 16:58
英俊:Subject to the proviso that the duration of a Standard Loan must be the time between two Transfer Windows, Standard Loans can be for half a Season or a full Season. Any recall clause requiring the early termination of a Standard Loan can only be included in a  .. (2019-01-07 16:29)

可否問一問呢段既出處係??

我粗略睇過Premier League Handbook,睇唔到recall clause相關既野(可能係我睇漏)

之不過無recall clause唔代表你唔可以「recall」個球員

有recall clause = 借出球會可以強制召回球員

無recall clause都可以雙方透過mutual consent去cancel個loan,不過要為球員註冊要得英超會方特別批准(因為註冊期外)

不過,呢啲實在距離而家太遠,同太少機會發生

查看完整版本: [-- 利物浦外借右閘尼達利基尼(Nathaniel Clyne)至般尼茅夫 --] [-- top --]