查看完整版本: [-- 意見箱 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【休閒娛樂】 -> 意見箱 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2   3   4  >>  Pages: ( 4 total )

銘〝 2006-02-21 18:58

意見箱

大家似乎對此版有很多不同路的見解及看法

為左引起各位好友不必要既爭論...

我只係度發表一下我各人既睇法
希望大家唔好介意

其實心測版係咪屬於呃POST好去處呢?
好友們POST左自己星座既果D野...例如,我係A.....乜乜乜等等...

其實又唔可以話係呃POST,只不過係講番自己既野俾大家聽...
可能大家覺得無聊左D
亦更加有好友們質疑呢個版既存在性同埋及意義

但係心測始終係一樣生活既副屬品,同埋心測版始終唔同yahoo經理人大賽版/吹水版咁
有咁多唔同既話題...始終足球係大家熟悉既...而吹水版更係吹盡天地北
大多數都會選擇COPY自己星座果段野,除此之外都冇咩好打

可能有部分好友對此有研究...其實可以係到同大家分享
或實行好帖加分制度,藉此吸引更多好友

最後實際上的行動可以是鼓勵性或是強逼性回帖時加上個人感受
個人建議是鼓勵性...或者可以因應加分
令大家覺得呢個版唔會咁死同埋唔會咁空虛...

三郎 2006-02-21 18:59
好有版主feel~xd~
支持你~

火鳳凰 2006-02-21 19:12
講得好...

唔爭在支持你做埋版主...

ryan_kewell_7 2006-02-21 19:22
你真係好恨做版主甘喎

Kai王 2006-02-21 19:39
佢之前講過話想做好耐架喇XD

銘〝 2006-02-21 20:14
本人只是說說自己的看法而已...

ryan_kewell_7 2006-02-21 20:24
下面是引用calvin02於2006-02-21 20:14發表的:
本人只是說說自己的看法而已... [表情] [表情] [表情]

火鳳凰 2006-02-21 20:49
下面是引用calvin02於2006-02-21 20:14發表的:
本人只是說說自己的看法而已... [表情] [表情] [表情]

司馬昭之心,...

Kai王 2006-02-21 21:29
下面是引用red_trash於2006-02-21 20:49發表的:
司馬昭之心,... [表情] [表情] [表情]

哈哈,,,,仲扮野啵XD

江川徹 2006-02-21 21:36
我唔讚成好貼+分...因為好多野都係copycopycopy
式者可以抄下人地版規...規定copy完答案後(e.g. abcd,唔同物件,分數)要+規定字數既comment~

銘〝 2006-02-21 21:40
下面是引用江川徹於2006-02-21 21:36發表的:
我唔讚成好貼+分...因為好多野都係copycopycopy
式者可以抄下人地版規...規定copy完答案後(e.g. abcd,唔同物件,分數)要+規定字數既comment~

其實你都講得有道理既....

我都有諗過呢個問題...

但係你會唔會覺得咁樣會有推動性呢?

當然,,,好帖既定義都係要再睇睇......

有時d野...唉 2006-02-21 21:44
覺唔覺得d Topic好亂....

銘〝 2006-02-21 21:45
下面是引用十號球王於2006-02-21 21:44發表的:
覺唔覺得d Topic好亂....

完全同意...

有D同星座根本扯唔上關係...

所以都係要汁一汁架啦

victorally 2006-02-21 21:46
下面是引用江川徹於2006-02-21 21:36發表的:

mostly agree with him..
另外唔讚成好貼+分原因:
準則太難定,點為之好貼?
對比其他版(極少+分),加分政策太密(準則太低)會有厄分現象,少又不吸引

其實經過幾日黎星測改革討論,唔變可能係最好
雖然我都想改革

我諗到改咩名鳥 2006-02-21 21:52
最後實際上的行動可以是鼓勵性或是強逼性回帖時加上個人感受
個人建議是鼓勵性...或者可以因應加分
令大家覺得呢個版唔會咁死同埋唔會咁空虛...

Please further elaborate your points.
I think your suggestions will only bring a superficial change

我諗到改咩名鳥 2006-02-21 21:54
下面是引用calvin02於2006-02-21 21:45發表的:
完全同意...
.......

Any practical solution?
You have a chance to give a good impression to muly

victorally 2006-02-21 22:02
下面是引用sheepsheephin於2006-02-21 21:54發表的:
Any practical solution?
[表情]

強制開貼者標明係<星座>定<心測>
再唔係開子版

justino 2006-02-21 22:06
其實最簡單直接0的方法就係各位多D打埋感想low~~~~~~
等到其他好友都習慣之後咪自自然然少左只係copy D野 low ~~~~~
你睇下呢個問題提出左之後各位咪又係就咁copy跟住咪又係無感想~~~~~
自己吾行動 , 咁有咩鼓勵 , 有咩加分都無用la ~~~~~
叫人行動之前自己行動la ~~~~~~

(以上只係小弟愚見 , 有咩得罪請多多包涵)

victorally 2006-02-21 22:06
另外建議加个置頂post
將所有(或留言者)好友既星座list出來
好似以前生日list咁

三郎 2006-02-21 22:08
下面是引用calvin02於2006-02-21 21:45發表的:
完全同意...
.......

參考之前歡樂天地舊壇既做法?

銘〝 2006-02-21 22:09
下面是引用nicky butt於2006-02-21 22:06發表的:
其實最簡單直接0的方法就係各位多D打埋感想low~~~~~~
等到其他好友都習慣之後咪自自然然少左只係copy D野 low ~~~~~
你睇下呢個問題提出左之後各位咪又係就咁copy跟住咪又係無感想~~~~~
自己吾行動 , 咁有咩鼓勵 , 有咩加分都無用la ~~~~~
.......

咁可能大家都留意到姐.....

遲下可能會有改善呢

銘〝 2006-02-21 22:10
下面是引用焯彪於2006-02-21 22:08發表的:
[表情] 參考之前歡樂天地舊壇既做法?

唔好意思啊3郎...我未去過舊壇架

我諗到改咩名鳥 2006-02-21 22:14
下面是引用victorally於2006-02-21 22:02發表的:

unfortunately, some of our members are not self-disciplined...

三郎 2006-02-21 22:17
下面是引用calvin02於2006-02-21 22:10發表的:
唔好意思啊3郎...我未去過舊壇架 [表情]

下面是引用victorally於2006-02-21 22:02發表的:

再唔係開子版

呢個....

銘〝 2006-02-21 22:17
下面是引用sheepsheephin於2006-02-21 22:14發表的:
unfortunately, some of our members are not self-disciplined... [表情]

其實我同意你之前話我果個建議係過分空洞既...
我再諗諗啦

P.S.不過你又唔可以怪佢地既...

始終呢到版規簡略亦冇版主管理.....

我諗到改咩名鳥 2006-02-21 22:21
下面是引用nicky butt於2006-02-21 22:06發表的:
.......

有咩感想?
「都測得唔岩o既」、「又講得幾岩喎」

銘〝 2006-02-21 22:24
下面是引用焯彪於2006-02-21 22:17發表的:
呢個....

我覺得咁樣唔錯...

下面是引用sheepsheephin於2006-02-21 22:21發表的:

有咩感想?
「都測得唔岩o既」、「又講得幾岩喎」

咁呢D POST都比就咁COPY好...

但當然我地唔可能一開始就強求佢地寫好多野啦...

如果唔係會弄巧成拙的

我諗到改咩名鳥 2006-02-21 22:27
下面是引用calvin02於2006-02-21 22:17發表的:
其實我同意你之前話我果個建議係過分空洞既...
我再諗諗啦
P.S.不過你又唔可以怪佢地既...
.......

之前笑話區都有咁做過
但遵守的人卻不多

我諗到改咩名鳥 2006-02-21 22:30
下面是引用calvin02於2006-02-21 22:24發表的:
咁呢D POST都比就咁COPY好...
但當然我地唔可能一開始就強求佢地寫好多野啦...
.......

老實說
這些感想能帶來討論氣氛嗎?

你不會對一個不熟識的人的心測結果有興趣吧?

justino 2006-02-21 22:32
下面是引用sheepsheephin於2006-02-21 22:30發表的:
老實說

依各下高見~~~
如何能帶來討論氣氛呢~~

銘〝 2006-02-21 22:34
下面是引用sheepsheephin於2006-02-21 22:30發表的:
老實說

也是對的...

講左咁耐,,,唔知你有咩睇法呢?

我諗到改咩名鳥 2006-02-21 22:34
下面是引用nicky butt於2006-02-21 22:32發表的:
依各下高見~~~
如何能帶來討論氣氛呢~~[表情] [表情] [表情]

再老實一句
心測跟本就沒甚麼討論價值

銘〝 2006-02-21 22:36
下面是引用sheepsheephin於2006-02-21 22:34發表的:
再老實一句
心測跟本就沒甚麼討論價值

或許各人有不同既睇法~
多謝指教

我諗到改咩名鳥 2006-02-21 22:38
我覺得心測跟笑話性質上也大致一樣的

可以從那裡版規作參考再略加修改

銘〝 2006-02-21 22:40
仲有一樣野,,,大部分主題都大散
由於唔同笑話版...

心測版每日都有好多新TOPIC...

好多TOPIC會沉低...呢個問題都要諗諗...

三郎 2006-02-21 22:41
下面是引用calvin02於2006-02-21 22:40發表的:
由於唔同笑話版...
.......

沉底是必然~

銘〝 2006-02-21 22:45
下面是引用焯彪於2006-02-21 22:41發表的:
[表情] 沉底是必然~

我指速度太快啦

我諗到改咩名鳥 2006-02-21 22:47
下面是引用calvin02於2006-02-21 22:40發表的:
由於唔同笑話版...
.......

每版友只可在每日(0000-2359)內發最多三個新的主題,多過此數之文章將刪去

收緊這條

銘〝 2006-02-21 22:49
係囉....

同埋大部分好友都鍾意睇頭幾個POST架嘛...

所以變左就算開左冇耐既POST都冇人睇

我諗到改咩名鳥 2006-02-21 22:52
下面是引用calvin02於2006-02-21 22:49發表的:
係囉....
同埋大部分好友都鍾意睇頭幾個POST架嘛...
所以變左就算開左冇耐既POST都冇人睇

咁個個版都有呢個問題o既...

我諗到改咩名鳥 2006-02-21 22:55
雖然困難重重
但希望你知難而仍不退吧

銘〝 2006-02-22 19:43
推...希望大家俾更多意見

銘〝 2006-02-24 19:52
希望大家係發POST時侯加上
[心測]你是XXXXX
或[排行]十二星座最XXXXXX

等等...
以免引起混亂

三郎 2006-03-28 19:06
02我見你扣1分...

其實無咩阻嚇力

就算你扣佢地同好友元

都無咩作用....我自己版區都試過

要搵方法多d鼓勵佢地打感受ma~

小小意見.

銘〝 2006-03-28 19:14
下面是引用焯彪於2006-03-28 19:06發表的:
02我見你扣1分...
其實無咩阻嚇力
就算你扣佢地同好友元
.......

唔該晒3郎...我只不過見第1次所以先咁姐

ryan_kewell_7 2006-03-30 18:02
http://www.hkbff.com/bbs/read.php?tid=14313

我係2月12日留既post

個陣都未有 [4. 為鼓勵發好帖,每個留言除了COPY了該段心測既解說後需加上個人意見/感想,字數不限] 呢條版規

甘扣咩錢

銘〝 2006-03-30 18:32
下面是引用ryan_kewell_7於2006-03-30 18:02發表的:
http://www.hkbff.com/bbs/read.php?tid=14313
我係2月12日留既post
個陣都未有 [4. 為鼓勵發好帖,每個留言除了COPY了該段心測既解說後需加上個人意見/感想,字數不限] 呢條版規
.......

己過50

銘〝 2006-04-02 15:18
請各位會員多發帖~xd

魔法小米路 2006-04-02 17:36
下面是引用calvin02於2006-04-02 15:18發表的:
請各位會員多發帖~xd

支持~

ryan_kewell_7 2006-04-02 19:51
下面是引用魔法小米路於2006-04-02 17:36發表的:
支持~
講句支持就加分

支持~XDD

查看完整版本: [-- 意見箱 --] [-- top --]