查看完整版本: [-- 上位卅金榜名家發問區, 有問題入來問~~!! --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【AVEEGO 英超聯夢幻領隊大賽 - 遊戲資料】 -> 上位卅金榜名家發問區, 有問題入來問~~!! [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2   3  >>  Pages: ( 3 total )

antony 2006-05-10 16:48

上位卅金榜名家發問區, 有問題入來問~~!!

對戰版。玩投標既。

每周(甚至每日)你都可以出價,投標你想要既球員。時間係1-5 周。例如你用10m 買杜夫,買三周。無人出錢高過你,你就可以擁有杜夫三周。成個聯賽得你一個有扗夫。

然後你利用手中投到既人排陣,排出一個十一人陣,(當中會有好多限制,要留意),每周同唔同隊伍作賽。你既進攻得分,減去對手既防守得分,就係你既入球分數。每二十分分差為一球。

謝拉傑 2006-05-10 16:51
下面是引用owen2004於2006-05-10 16:17發表的:
我想問
如果金榜真係有位剩會點計|?
本身既唔洗降班定點
定係另外搵人?

謝拉傑 2006-05-10 16:52
下面是引用torres_09於2006-05-10 16:21發表的:
需然我用托利斯而不是史密夫之名,但都是同出一人,我希望盡最大的努力,可以繼續玩下去•••

迪克 2006-05-10 16:58
smith由上位再玩過囉
問題唔大

如果金榜加埋升班馬都唔夠人
我建議先係金榜降班球隊中作出挽留
由降班最高分的開始作邀請

始終新玩o既,應該由上位開始好d

owen2004 2006-05-10 17:00
下面是引用sotlhk於2006-05-10 16:44發表的:
我有個辦法,
如果少一件,就用"降左班"最高分的同"升唔到班"最高分的打一場附加賽,
贏左就可以升番上超聯,如果二件,就用"降左班"最高分的二隊同"升唔到班"最高分的二隊打出二隊!
.......

我有個辦法,
如果少一件,就用"降左班"最高分的同"升唔到班"最高分的打一場附加賽,
贏左就可以升番上超聯,如果二件,就用"降左班"最高分的二隊同"升唔到班"最高分的二隊打出二隊!
如果超過五件,就用唔到呢個辦法.......
但點樣打附加賽,就唔知la.......!
或者用世界盃.......YFF有、Aveego可能有.......

謝拉傑 2006-05-10 17:01
我都贊成迪克所講。邀請新加入既,不如搵番穩定性參與的金榜名家,降低下年有人走的風險。

當然上位名家可能覺得不公平,點解唔響上位第6名上要留金榜尾5果位,但我覺得都係果句,穩定d.........

迪克 2006-05-10 17:04
再者,上位果邊明顯冇名家咁大競爭(有版大家睇,名家降班,係上位可以排得好高下)
老實講
計實力,我覺得名家尾5會高過上位第6囉

至於附加賽
唔太贊成
其中一個原因係,可能空位唔只1,2個

有時d野...唉 2006-05-10 17:04
下面是引用owen2004於2006-05-10 17:00發表的:
我有個辦法,
.......

雖然我贊同呢個做法.....但...搵乜野打附加賽..=.=??

謝拉傑 2006-05-10 17:06
附加賽太麻煩了,同埋又唔係投標,玩法又唔同,球員群組又唔同,好難搞.........

你班友cher夠未 2006-05-10 17:07
下面是引用迪克於2006-05-10 17:04發表的:
再者,上位果邊明顯冇名家咁大競爭(有版大家睇,名家降班,係上位可以排得好高下)
老實講
計實力,我覺得名家尾5會高過上位第6囉
至於附加賽
.......

紅色個句幾諷刺下……

迪克 2006-05-10 17:07
下面是引用謝拉傑於2006-05-10 17:06發表的:
附加賽太麻煩了,同埋又唔係投標,玩法又唔同,球員群組又唔同,好難搞.........

而且眼下只有世界盃可作附加賽之用吧.....

迪克 2006-05-10 17:07
下面是引用kch於2006-05-10 17:07發表的:
紅色個句幾諷刺下…… [表情]

但呢個係事實
我都知你會唔開心

sorry

你班友cher夠未 2006-05-10 17:10
下面是引用謝拉傑於2006-05-10 17:01發表的:
我都贊成迪克所講。邀請新加入既,不如搵番穩定性參與的金榜名家,降低下年有人走的風險。
當然上位名家可能覺得不公平,點解唔響上位第6名上要留金榜尾5果位,但我覺得都係果句,穩定d.........

你自己都識講啦,咁真係對上位d人好唔公平,我地唔係香港足總……

而且有d野你可能無留意

上位升唔到班既前列分子,全部都好落力咁去玩

唔係好似你想象中咁,而且金榜都有人玩玩下半放棄……

torres_09 2006-05-10 17:10
下面是引用迪克於2006-05-10 17:07發表的:
但呢個係事實
我都知你會唔開心
sorry

波係圓既

你班友cher夠未 2006-05-10 17:11

而且眼下只有世界盃可作附加賽之用吧.....

用世杯作附加賽,會唔會有少少夾硬黎咁……?

你班友cher夠未 2006-05-10 17:11
但呢個係事實
我都知你會唔開心
sorry

never mind

迪克 2006-05-10 17:12
下面是引用kch於2006-05-10 17:10發表的:
你自己都識講啦,咁真係對上位d人好唔公平,我地唔係香港足總……
而且有d野你可能無留意
.......

我提出留降班球隊係單從實力去睇的

始終上位果邊有不少空隊

迪克 2006-05-10 17:12
下面是引用kch於2006-05-10 17:11發表的:

所以咪話,我唔贊成附加賽囉

torres_09 2006-05-10 17:13
下面是引用kch於2006-05-10 17:11發表的:

對吧,都唔使bid人既

你班友cher夠未 2006-05-10 17:13
下面是引用antony於2006-05-10 17:10發表的:
名家賽如果真係有位, 我在舊壇講過會由上位賽第六名補上。
不過上位賽排第六那位參賽者, 十年都唔留一次言......
當初講明要多發言, 佢連呢點都做唔到, 我實在比唔落個名家位佢

佢仲周不時排空陣tim

佢真係認真玩既話,十仔升鬼到班

torres_09 2006-05-10 17:14
阿罪十世都未見過佢-.-

迪克 2006-05-10 17:14
下面是引用antony於2006-05-10 17:10發表的:
名家賽如果真係有位, 我在舊壇講過會由上位賽第六名補上。
不過上位賽排第六那位參賽者, 十年都唔留一次言......
當初講明要多發言, 佢連呢點都做唔到, 我實在比唔落個名家位佢

如果一早講明
應該依例而行
即pm第6,問佢join唔join
唔覆的話,問第7
如此類推

迪克 2006-05-10 17:14
既然一早講明
我諗,都唔需要討論啦?

你班友cher夠未 2006-05-10 17:15
下面是引用迪克於2006-05-10 17:12發表的:
我提出留降班球隊係單從實力去睇的
始終上位果邊有不少空隊

咁你都有道理……

有時d野...唉 2006-05-10 17:15
下面是引用kch於2006-05-10 17:13發表的:
佢仲周不時排空陣tim [表情]
佢真係認真玩既話,十仔升鬼到班 [表情]

柯南會唔會因工作而無時間玩??

我support如果唔夠人...升owen先的..

當然一切由大會決定^^"

謝拉傑 2006-05-10 17:15
下面是引用kch於2006-05-10 17:10發表的:
上位升唔到班既前列分子,全部都好落力咁去玩
唔係好似你想象中咁,而且金榜都有人玩玩下半放棄……

唔留言既仲有一大堆添,所以報到果度都有問係咪金榜既名家都應該受到懲罰!!

有d真係玩左一年,留言數目都唔知夠唔夠二十個呢!!

你班友cher夠未 2006-05-10 17:19
下面是引用謝拉傑於2006-05-10 17:15發表的:
唔留言既仲有一大堆添,所以報到果度都有問係咪金榜既名家都應該受到懲罰!!
有d真係玩左一年,留言數目都唔知夠唔夠二十個呢!!

唔留言個堆都無份去講升班啦,除左阿罪……

但經常係上位留言既人,都有一堆架ma

有時d野...唉 2006-05-10 17:20
下面是引用kch於2006-05-10 17:19發表的:
唔留言個堆都無份去講升班啦,除左阿罪……
但經常係上位留言既人,都有一堆架ma

阿傑係講金榜有d人都無乜留言.......

謝拉傑 2006-05-10 17:20
6   【好友論壇】阿罪 38 17 12 9 52 31 21 63 賽程---------------->A版話十年唔留一次言。
7   利物浦2005~ 38 18 9 11 59 50 9 63 賽程------------------>冇留意。
8   J FC 38 17 9 12 53 41 12 60 賽程--------------------->好似都唔多留言。

最多都係升6-8咖啦,如果第9位以下都升,咁真係實力存疑呀............咁如果A版響舊壇有講過的話即係話金榜有位就會升owen2004啦??

謝拉傑 2006-05-10 17:21
下面是引用十號球王於2006-05-10 17:20發表的:

果然係老死~深知我心!!

torres_09 2006-05-10 17:22
下面是引用謝拉傑於2006-05-10 17:20發表的:
6   【好友論壇】阿罪 38 17 12 9 52 31 21 63 賽程---------------->A版話十年唔留一次言。
7   利物浦2005~ 38 18 9 11 59 50 9 63 賽程------------------>冇留意。
8   J FC 38 17 9 12 53 41 12 60 賽程--------------------->好似都唔多留言。
最多都係升6-8咖啦,如果第9位以下都升,咁真係實力存疑呀............咁如果A版響舊壇有講過的話即係話金榜有位就會升owen2004啦??

利物浦2005~吧

你班友cher夠未 2006-05-10 17:22
下面是引用十號球王於2006-05-10 17:20發表的:

係咩

唔好意思

你班友cher夠未 2006-05-10 17:23
下面是引用謝拉傑於2006-05-10 17:20發表的:

呢三個係得owen比較叫活躍一類

而且佢係對得最少空隊既一隊

謝拉傑 2006-05-10 17:24
明白哂,咁即係有結論啦??

不過都要等委員會討論下先~~

嘻嘻~~

torres_09 2006-05-10 17:25
下面是引用kch於2006-05-10 17:23發表的:
而且佢係對得最少空隊既一隊

c板話唔理對幾多位空隊既

有時d野...唉 2006-05-10 17:26
有一問題..會唔會排除金榜有人的參賽資格會被開除=.=?

假若如果有第2個、第3個空位...咁點select..=.=

antony 2006-05-10 17:27
下面是引用謝拉傑於2006-05-10 17:24發表的:
明白哂,咁即係有結論啦??
不過都要等委員會討論下先~~
嘻嘻~~

未有結論, 總之一切等留位名單出左, 金榜真係有位先講

你班友cher夠未 2006-05-10 17:27
下面是引用十號球王於2006-05-10 17:26發表的:
有一問題..會唔會排除金榜有人的參賽資格會被開除=.=?
假若如果有第2個、第3個空位...咁點select..=.=

點解要開除?

torres_09 2006-05-10 17:28
下面是引用antony於2006-05-10 17:27發表的:
未有結論, 總之一切等留位名單出左, 金榜真係有位先講

期侍

freezefox 2006-05-10 17:47
我睇唔到金榜有任何一位參賽者會有被取消資格既可能。應該無。

我只擔心金榜有人因為私人理由唔玩者。

一不做 2006-05-10 17:51
如果有超過40隊想玩,會唔會開多個級別賽 ?

攪比賽無非都係想多d人玩aveego姐,有比賽玩d人會比較積極的,先會有鼓勵作用

antony 2006-05-10 17:55
下面是引用踢波之友於2006-05-10 17:51發表的:
攪比賽無非都係想多d人玩aveego姐,有比賽玩d人會比較積極的,先會有鼓勵作用

上年就係想多d人玩, 先開個上位賽, 引入昇降制....

結果上位賽就由季初, 季中到季尾都有人廢置, 我對再開多個級別賽有保留。

你班友cher夠未 2006-05-10 17:57
下面是引用踢波之友於2006-05-10 17:51發表的:

唔建議加多一個聯賽……

freezefox 2006-05-10 17:58
另外,若然因為金榜有人唔玩,空出位置,我個人建議係降班個班入面邀請佢地留低玩。我唔贊成係上位再升人上黎。

我地金榜既玩家,玩足兩年!呢兩年黎,一直都貫徹對名家賽既承諾!玩到最尾!又積極留言!對名家賽只有貢獻。我對佢地只有感激。所以,名家賽有位,我完全唔會考慮其他人選。只會考慮佢地!

我希望大家明白,名家賽既出現,係有佢既目的。同其他好友其他版既比賽唔同。我攪名家賽,唔係為左「攪個活動比大家玩」!名家賽,由始至終,目標鮮明:我地係要攪旺個場。從而令到aveego呢個遊戲更多人認識。aveego能夠發展得好,好友論壇亦可得益。所以,難聽少少,名家賽係帶有某d目的而進行的。

因為咁,所以我地先會附帶一個重要既條件:經常留言。因為無人留言,大家自顧自玩,其他人係唔會對個game有興趣。d人係因為見我地玩到「興高彩烈」先會留意個遊戲。我地連留言都懶,何來興高采烈?

我唔贊成由上位賽再升其他人上黎,因為第六到第八名,都無做到我地之前既要求。第六同第八都無。第七既owen兄,我記得佢講過:「唔升班就唔玩,無咩特別原因。」我諗,佢呢句說話應該都好清楚表明佢對名家賽既立場。

owen2004 2006-05-10 17:58
[quote]下面是引用kch於2006-05-10 17:23發表的:

而且佢係對得最少空隊既一隊[/quot]

好黑仔,空隊依d真係睇運

antony 2006-05-10 17:59
另外, 其實我曾經考慮參賽者要交按金, 廢置球隊就沒收。

freezefox 2006-05-10 17:59

呢個反而有可能。

不過………有冇咁多人想玩呀?

owen2004 2006-05-10 18:00
下面是引用freezefox於2006-05-10 17:58發表的:
另外,若然因為金榜有人唔玩,空出位置,我個人建議係降班個班入面邀請佢地留低玩。我唔贊成係上位再升人上黎。
我地金榜既玩家,玩足兩年!呢兩年黎,一直都貫徹對名家賽既承諾!玩到最尾!又積極留言!對名家賽只有貢獻。我對佢地只有感激。所以,名家賽有位,我完全唔會考慮其他人選。只會考慮佢地!
.......

立埸係只想升班,玩金榜

六如 2006-05-10 18:02
我應該係邊個topic留位?

你班友cher夠未 2006-05-10 18:05
下面是引用仲仔∼於2006-05-10 18:02發表的:
我應該係邊個topic留位?

上位

查看完整版本: [-- 上位卅金榜名家發問區, 有問題入來問~~!! --] [-- top --]