查看完整版本: [-- 好友專用「GOALAVE」大賽!有球衣送!(出晒分) --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【AVEEGO 英超聯夢幻領隊大賽 - 遊戲資料】 -> 好友專用「GOALAVE」大賽!有球衣送!(出晒分) [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2   3   4   5  >>  Pages: ( 6 total )

freezefox 2005-08-25 14:14

好友專用「GOALAVE」大賽!有球衣送!(出晒分)

大家都知道,比林美係AVEEGO個貼士版既GOALAVE大賽到羸左件球衣!你係咪好羨慕呢?但又覺得唔關自己事,因為……你實無份。

「嘩……成萬隊波,最少都幾千人玩,幾時輪到我哎………」

咁又係。競爭咁大……又真係好難羸到既。但係,有冇諗過,若然對手只有百零人呢?仲有五次機會呢?疑,計下計下,又好似唔係好難喎!

你想唔想羸番件英格蘭球衣?有靚衫著之餘,仲可以好似比林美咁係一眾好友面前威番次呢?想你就要留意以下公布囉!

AVEEGO大會,為答謝好友論壇一直以黎既支持,特別送出五件英格蘭球衣比我地好友既會員!本來我諗住自己同班版主分左佢算……但諗諗下,又想同大家一齊分享呢份喜悅。所以,決定攪番個別開生面既「好友專屬GOALAVE大賽」,將AVEEGO送出既波衫作為獎品!

基本玩法同「GOALAVE」既一樣。亦需要參賽者真係去AVEEGO個到比出貼士。同埋計算積分。但係我地唔係計單獨一周。係計三周!每三周一個循環!累積三周積分最高個位,就可以獨得英格蘭超級聯賽隊伍既球衣一件!

連玩五個回合,合共十五周!全五件球衣全數送比大家! 你有本事,甚至可以一人獨取五件球衣!只要你羸得哂(但台主會有「負磅」既要求)

宜家暫時諗到既,係比邊D會員參加好呢?初級以上定係中級以上好呢?我希望多D人可以參加,最少都有百零人哎……

同埋,點係好友到進行好呢?報名情況,計分情況……大家不如比D意見。

ryan_kewell_7 2005-08-25 14:21
即是說可以任挑二十隊球隊其中一件球衣

我很有信心

本週初玩已獲佳績

freezefox 2005-08-25 14:22
下面是引用ryan_kewell_7於2005-08-25 14:21發表的:
即是說可以任挑二十隊球隊其中一件球衣 [表情]
我很有信心[表情]
本週初玩已獲佳績 [表情]

咁又唔係喎,定左係個五件……曼、阿、車、利、紐。基本野。

ryan_kewell_7 2005-08-25 14:24
我唸住可以揀韋斯咸添

不過都有利記~

freezefox 2005-08-25 15:50
喂,各位,比少少意見好喎。

迪神 2005-08-25 15:51
係我地呢度舉行,個結果就比aveego果邊?

黑魔道士比比 2005-08-25 16:08
下面是引用超迪仔於2005-08-25 15:51發表的:

不是, 都係要去aveego 果度玩~~
但係我地報告佢聽邊個勝出等等囉

迪神 2005-08-25 16:09
下面是引用黑魔道士比比於2005-08-25 16:08發表的:
不是, 都係要去aveego 果度玩~~
但係我地報告岒永鉽茬茈X等等囉

同埋,點係好友到進行好呢?報名情況,計分情況……大家不如比D意見。

咁點解要討論呢d既...

freezefox 2005-08-25 16:10
下面是引用超迪仔於2005-08-25 15:51發表的:

估計係咁:

1. 係呢便報名,佔番個私人post先。要列明係aveego個a/c 名。

2. 去aveego 貼貼士。

3.翻黎轉貼個貼士陣(要連link,方便我地double check)

4. 出分後,再edit個post,貼個有分既貼士陣。

5. 第二周(同一回合),去番自己個post,加多個貼士陣……有分後,自己加番自己個分。

我地唔駛check哂所有參賽者既分同隊,只需要check一隊。幾好。

vc 2005-08-25 16:13
我覺得應該自己post 番條link出來...當個週deadline後...就post番自己推介個條link上來...這樣我覺得會方便d..唔知板主覺得點呢??

freezefox 2005-08-25 16:21
下面是引用超迪仔於2005-08-25 16:09發表的:
咁點解要討論呢d既... [表情]

下?唔明。

即係,我地想攪個遊戲。睇下大家有冇咩特別意見。有既可以從善如流……咁解囉。

唔討論都得,我地自己決定咪推出個遊戲囉。

不過,諗住討論下,熱鬧d兼可以做勢嘛。等大家都覺得個遊戲「我地有分諗既」咁囉。

迪神 2005-08-25 16:22
下面是引用freezefox於2005-08-25 16:21發表的:
下?唔明。
.......

個game係aveego進行嘛,咁計咩分同玩法?

睇完你上個post我明喇~

freezefox 2005-08-25 16:23
下面是引用vc於2005-08-25 16:13發表的:
我覺得應該自己post 番條link出來...當個週deadline後...就post番自己推介個條link上來...這樣我覺得會方便d..唔知板主覺得點呢??

若單以計分論,係足夠。但「可閱性」不足。即係其他人想睇下你貼邊個就唔係咁容易囉。post埋個貼士陣出黎就有得大家吹下水咁囉(當然,會開第二個topic比大家吹水,唔會攪亂個報名計分topic)

jin 2005-08-25 16:46
初級以上吧。

你班友cher夠未 2005-08-25 17:22
下面是引用jin於2005-08-25 16:46發表的:
初級以上吧。
x2

kylau 2005-08-25 17:47
E~ 車仔呀

我一定玩.......報左名先~

狐兄真係用心良苦.........

owen2004 2005-08-25 18:16
係咪用一個acc 玩??

因我aveego 有2個

freezefox 2005-08-25 19:47
下面是引用owen2004於2005-08-25 18:16發表的:
係咪用一個acc 玩??
因我aveego 有2個

一個!

你係呢到都係得一個身分(我唔知你有冇收埋第二個)。

我地鼓厲一人一個a/c。

freezefox 2005-08-25 19:48
下面是引用kylau於2005-08-25 17:47發表的:
E~ 車仔呀
我一定玩.......報左名先~

呢到唔係報名架。

希汀加 2005-08-25 19:49
一問..拎到獎點領獎.....??

frankie 2005-08-25 19:51
下面是引用冷於2005-08-25 19:49發表的:

玩都未玩

就想領獎

不過好問題

希汀加 2005-08-25 19:52
下面是引用frankie於2005-08-25 19:51發表的:
玩都未玩
.......

梗係啦..
而家討論討論丫嗎XDD

jin 2005-08-25 20:03
下面是引用frankie於2005-08-25 19:51發表的:
玩都未玩
.......

這個問題,我們會派專人幫你解答。

比拿美

有時d野...唉 2005-08-25 20:15
但台主會有「負磅」既要求<--唔明...

freezefox 2005-08-25 21:13
下面是引用冷於2005-08-25 19:49發表的:

好問題!

我都唔知喎。

或者到時比個電話你自己同aveego個邊聯絡。

講笑………

我到時會同大會聯絡,商討領獎方法。應該無咩問題既。

freezefox 2005-08-25 21:16
下面是引用十號球王於2005-08-25 20:15發表的:
但台主會有「負磅」既要求<--唔明...

初步構思。

曾奪獎的玩家一律封為台主。台主可以繼續玩,有本事就繼續羸。但係佢既分數要乘番若干百分比。例如。一級台主,總分x0.8。二級台主(曾兩次勝出者) x0.6。如此類推。連奪四件既四級台主,乘0.2。

不過,相信都無咩可能有兩級台主既出現………

antony 2005-08-25 21:52
有補賽

Presto 2005-08-25 23:46
禁用1m球員會唔會好玩d?

hkg 2005-08-26 00:01
下面是引用Presto於2005-08-25 23:46發表的:
禁用1m球員會唔會好玩d? [表情]

梗係好喇......1M乘出來的倍數大好多......若1m球員祇取5分...出來的值係5.00
等如我貼個5分球員要欏25分.....

antony 2005-08-26 00:11
下面是引用hkg於2005-08-26 00:01發表的:
梗係好喇......1M乘出來的倍數大好多......若1m球員祇取5分...出來的值係5.00
等如我貼個5分球員要欏25分.....

依家有額外加分, 狂推1m唔係贏硬~~

仲有, 每週計分會跟goalave

迪克 2005-08-26 00:28
[quote]下面是引用antony於2005-08-25 21:52發表的:
有補賽

係咪要開對戰版先玩到呢個..?

我好似搵極都搵唔到點玩呢個咁既...

jin 2005-08-26 01:42
下面是引用可於2005-08-26 01:40發表的:
係咪要開對戰版先玩到呢個..?
我好似搵極都搵唔到點玩呢個咁既...

建議先在傳統版建立球隊。

我有開傳統版2啊...

噢...我找到了...

jin 2005-08-26 01:49
下面是引用可於2005-08-26 01:45發表的:
我有開傳統版2啊...

對哦,我忘記了....= =
那你買球員時,旁邊是不是有“推薦”給你按?

對對對...
瞎了般沒有看清楚^^"

freezefox 2005-08-26 03:01
[quote]下面是引用antony於2005-08-25 21:52發表的:
有補賽

迪克 2005-08-26 03:03
下面是引用freezefox於2005-08-26 03:01發表的:
可以唔飛。但唔出既球員就唔計。你要貼坅Y你既選擇。總之,即時計分,唔會等。
.......

我覺得aveego唔出分住...

所以....我諗都係飛會好d

freezefox 2005-08-26 03:03
唔出分?啊!咁就要飛囉。免煩。

迪克 2005-08-26 03:06
下面是引用freezefox於2005-08-26 03:03發表的:
唔出分?啊!咁就要飛囉。免煩。

我見佢未出,所以咁估

佢到宜家咩都係0

OldSosad 2005-08-26 08:23
嘩!正到爆呀!

freezefox 2005-08-26 12:34
A版主!

可以推出個遊戲未呀?

試玩一周唔計分哎。

antony 2005-08-26 12:39
下面是引用freezefox於2005-08-26 12:34發表的:
A版主!
可以推出個遊戲未呀?
試玩一周唔計分哎。

其實我想等一等, 佢轉

freezefox 2005-08-26 13:52
係囉,所以我話試玩下先囉。等大家熟習嘛。

講真,好多人連呢個game都未必知係咩。宣傳都有排做。

antony 2005-08-26 14:44
我傾向先叫大家去aveego

OldSosad 2005-08-26 16:31
呢週試玩啦!
我諗會多左好多人玩!

freezefox 2005-08-26 17:53
係到整個「示範單位」。示範點樣可以post陣。我地又應該要求咩格式。

antony 2005-08-27 10:42
下面是引用freezefox於2005-08-26 17:53發表的:
係到整個「示範單位」。示範點樣可以post陣。我地又應該要求咩格式。

Based on 老狐同我之前

查看完整版本: [-- 好友專用「GOALAVE」大賽!有球衣送!(出晒分) --] [-- top --]