查看完整版本: [-- 06年度好友上位名家挑戰賽報名專區(出左入選名單) --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【AVEEGO 英超聯夢幻領隊大賽 - 遊戲資料】 -> 06年度好友上位名家挑戰賽報名專區(出左入選名單) [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2   3   4   5  >>  Pages: ( 13 total )

freezefox 2006-07-19 15:57

06年度好友上位名家挑戰賽報名專區(出左入選名單)

好友名家挑戰賽(上位賽),黎緊又會好快舉行。承上年既激烈對戰後,五名上位名家已經順利升班到金榜中與一眾高手角力,爭取另一個獎項!

上位呢便,需要物色新人參加。參賽者既條件,一如以往,必須為知名度高,積極投入,踴躍發言。好使名家賽能在熱鬧開心既情況下進行。

今年,除了剩低落黎既七位上位名家外,我地需要加入另外十三人。所以,宜家開設呢個報名區。開放比所有好友報名。

此第一輪也。

兩個星期後,會視乎參加人數多寡,增設第二輪甄選。選擇最適合既十三人參加。

請大家踴躍參予。

參賽規則:

1. 必須貫徹始終,玩到最尾!不可隨便放棄,廢置球隊。

2. 要經常到 topic 發言,加強遊戲的可觀性。

入選名單:

奧脫福
lamho
BaLlAcK
soccerking
hkshearer
nowhere
sotlhk
calvin02
katsun0305

Batigol

==================================

報名名單(共18位):

lamho
智者
ballack
雷文鳳
katsun0305
soccerking
hkshearer
alvis_warrior
Batigol
lennon
sotlhk
calvin02

nicky butt
nowhere
奧脫福
足球皇國
roni

題目: http://www.hkbff.com/bbs/read.php?tid=25164

lamho 2006-07-19 16:01
我呀........
第一個報名

sakura_3212004 2006-07-19 16:04
留名在此..

火鳳凰 2006-07-19 16:06
咦,連櫻花兄都出手啦

睇下受唔受我玩先?

報名!!!

sakura_3212004 2006-07-19 16:07
引用第3樓red_trash2006-07-19 16:06發表的“”:
咦,連櫻花兄都出手啦 [表情] [表情]
睇下受唔受我玩先? [表情]

玩啦玩啦

(題外話:今年不玩YFF,只專注在AVEEGO嗎?)

lamho 2006-07-19 16:08
引用第4樓sakura_32120042006-07-19 16:07發表的“”:
玩啦玩啦 [表情] [表情] [表情] [表情] [表情]

當我冇到........

智者 2006-07-19 16:09
我加入

恨咗好耐

多謝狐兄pm

sakura_3212004 2006-07-19 16:10
引用第5樓lamho2006-07-19 16:08發表的“”:
當我冇到........ [表情] [表情]

失敬失敬!何方高人,報上名來...

lamho 2006-07-19 16:11
引用第7樓sakura_32120042006-07-19 16:10發表的“”:
失敬失敬!何方高人,報上名來... [表情] [表情]

志在參與........

sakura_3212004 2006-07-19 16:12
引用第8樓lamho2006-07-19 16:11發表的“”:
志在參與........ [表情]

彼此彼此

火鳳凰 2006-07-19 16:12
引用第4樓sakura_32120042006-07-19 16:07發表的“”:
玩啦玩啦 [表情] [表情] [表情] [表情] [表情]
(題外話:今年不玩YFF,只專注在AVEEGO嗎?) [表情]

題外話﹕邊個話我唔玩YFF,今年要做低你!

sakura_3212004 2006-07-19 16:13
引用第10樓red_trash2006-07-19 16:12發表的“”:
題外話﹕邊個話我唔玩YFF,今年要做低你![表情]

那我就不玩YFF,避開鋒頭比較好,好漢不吃眼前虧...

火鳳凰 2006-07-19 16:19
引用第11樓sakura_32120042006-07-19 16:13發表的“”:
那我就不玩YFF,避開鋒頭比較好,好漢不吃眼前虧... [表情] [表情]

你..........點會唔玩 YFF 呀?

p.s. sorry 老狐,報名區變左吹水站

jin 2006-07-19 16:24
你們好客氣哦。

freezefox 2006-07-19 16:30
引用第13樓jin2006-07-19 16:24發表的“”:
你們好客氣哦。 [表情]

新人唔知定,由佢也。

你班友cher夠未 2006-07-19 16:31
出年上位一定高手雲集

除左個位成日話自己可以咩一統上位既〔靚仔〕

雷文鳳 2006-07-19 16:32
我來也.......大家有難了!  

jin 2006-07-19 16:40
我去找舊壇整理下“「對戰版」研究室”,讓他們看看吧~~~

antony 2006-07-19 16:41
參賽規則:

1. 必須貫徹始終,玩到最尾!不可隨便放棄,廢置球隊。

2. 要經常到 topic 發言,加強遊戲的可觀性。

Hernandez 2006-07-19 16:48
del

啪啪啪啪啪啪 2006-07-19 17:07
報名  

智者 2006-07-19 17:08
我想問係唔係玩aveego對戰版架?

freezefox 2006-07-19 17:17
引用第21樓智者2006-07-19 17:08發表的“”:
我想問係唔係玩aveego對戰版架? [表情] [表情]

係呀!

jin 2006-07-19 17:17
引用第17樓jin2006-07-19 16:40發表的“”:
我去找舊壇整理下“「對戰版」研究室”,讓他們看看吧~~~

原來只有這樣而已,不需要開吧。

「對戰版」研究室 (先留意遊戲規則, 歡迎發問)

投標規則
每隊一日最多可以下多達五十個投標指示,每日23:59結束投標(若每週第一天開始投標時間距離該晚處理投標時間18小時內,所有投標將會在第二天才處理),並隨即公佈結果,所有投標以價高者得的原理進行.若有兩隊的出價相同,則合約較短者可成功收購球員,若仍相同,則以下標的時間決定.

球隊資金
你會在開季前獲得300M的資金建立球會,之後每一週會再獲得100M的資金.每次成功投得球員後,都必須立刻繳付全部薪金.假如你以50M的週薪簽得亨利5週,你的資金便要扣去250M!每週剩餘的資金可以累積,令你能夠在適當的時機開出天價收購心水球員!資金上限設定為800.(上限會在每週增加資金時實施,賣出球員時資金可短暫超過上限)

賣出和約滿球員
投得的球員可以隨時賣出,但只會退回餘下一半的薪金.為避免球隊在每日截止前突然賣出球員後再低價買入,所有賣出球員要待下一週才接受投標,讓各領隊最少有十八小時對剛被賣出的球員進行提標.

約滿球員會自動重投自由身球員市場.每隊球隊的球員總數最多為 18 人.

最低保留金額
各領隊可以設定最低保留金額,避免花掉所有金錢收購某幾名球員而導致球隊不能成功排陣出賽.在球隊投標詳情裡,可以查看所有投標指示,並作出修改.最新約滿的自由身球員,可在約滿球員名單中找到.

出場陣容
成功收購球員後,必須為下一場的對賽排陣.只有出場的11名球員才會獲得分數,而球隊的出場陣容必須乎合以下的要求,否則球隊是不會獲得任何分數的.

守門員(GK)必須及只可以有1名
後衛(D)最少要有3名,最多只可以5名
防守中場(DM)最多只可以3名
進攻中場(AM)最多只可以1名
前鋒(F)最少要有1名,最多只可以3名
出場總人數必須是11名

立即購入功能
球隊可以隨時在立即購入中免費加入一些不出名的球員,就算未能在投標中收購合規則的陣容,都必定可以成功組隊獲得分數.
故你可以選擇動用全部資金收購亨利後,再加入十名免費球員來排出合規則的陣容.

得分及結果
出場球員的得分會完全依據該球員在真實比賽中的表現決定,統計項目會按性質分為進攻和防守得分,詳細的計分準則請到計分詳情查看.

當所有該週的比賽結束,便會計算入球.球隊進攻得分必須多對手的防手得分20分才能攻入一球,40分兩球,如此類推.勝出的隊伍得三分,和局各得一分,負方則沒有分數.若某場比賽因任何原因延期,會待補賽後才會計算最後得分.故此在任何情況下,都不會出現有真實球隊在同一週出賽兩次而得分兩次的情況.

-----------------------------

問:投贏廿多位球員怎麽辦,每隊只有18個位?
答:你一bid中頭18人就唔會再比你買第19人, 所以排序, 投標價, 同週數要好小心,
如果唔係可能會

freezefox 2006-07-19 17:23
到時齊人開個新既都無妨。

一不做 2006-07-19 17:52
報名都咁多水,到時想唔旺場都幾難

迪神 2006-07-19 18:56
報唔到名~

antony 2006-07-19 19:00
引用第26樓超迪仔2006-07-19 18:56發表的“”:
報唔到名~ [表情]

你想參加就比你玩上位賽, 唔好玩名家賽

迪神 2006-07-19 19:01
引用第27樓antony2006-07-19 19:00發表的“”:
你想參加就比你玩上位賽, 唔好玩名家賽 [表情]

我唔係祖記~

Hernandez 2006-07-19 19:13
我可唔可以參加呀

freezefox 2006-07-19 19:14
引用第29樓katsun03052006-07-19 19:13發表的“”:
我可唔可以參加呀 [表情]

請先報名。

其後會甄選。

Hernandez 2006-07-19 19:19
咁我報名啦

英俊 2006-07-19 19:48
do i need to 報名 here?

freezefox 2006-07-19 20:11
引用第32樓handsome 仔2006-07-19 19:48發表的“”:
do i need to 報名 here?

你有冇睇通告?

frankie 2006-07-19 20:19

上位好熱鬧喎

我又報名(講笑)

英俊 2006-07-19 20:45
who did the head in 上位?
kch?

傻強* 2006-07-19 22:02
櫻花兄同red_trash都玩,睇黎真係好熱鬧啦

傻強* 2006-07-19 22:03
引用第35樓handsome 仔2006-07-19 20:45發表的“”:
kch?

總排名
排名 球隊 GP W D L GS GA GD PTS
==================升班區==============
排名 球隊 GP W D L GS GA GD PTS
1   【好友】傑B仔   38 24 7 7 66 38 28 79 賽程
2   溫哥華老虎隊 38 23 7 8 73 26 47 76 賽程
3   kch奇之隊 38 22 6 10 62 32 30 72 賽程
4   fan屎隊 38 19 11 8 66 29 37 68 賽程
5   球王FC 38 16 16 6 70 45 25 64 賽程  
====================================
6   【好友論壇】阿罪 38 17 12 9 52 31 21 63 賽程
7   利物浦2005~ 38 18 9 11 59 50 9 63 賽程
8   J FC 38 17 9 12 53 41 12 60 賽程
9   黃加碼得你 38 15 10 13 38 43 -5 55 賽程
10   盡力而為 38 15 6 17 50 50 0 51 賽程
11   西門∼雪之隊 38 13 11 14 22 40 -18 50 賽程
12   最終的な代表団 38 14 7 17 45 48 -3 49 賽程
13   貓相士 代 Anakin 復仇隊 38 12 12 14 37 42 -5 48 賽程
14   王子復仇記 38 11 11 16 30 44 -14 44 賽程
15   [BFF]hkg@上位 38 12 7 19 59 61 -2 43 賽程
============降班區域===============
16   飛 利 浦 38 10 13 15 32 48 -16 43 賽程
17   kicker 38 10 12 16 30 53 -23 42 賽程
18   噴飯=.= 38 7 12 19 41 64 -23 33 賽程
19   (BFF)laisangyip 38 3 13 22 8 49 -41 22 賽程
20   赤羽隼人   38 3 7 28 9 68 -59 16 賽程

soccerking 2006-07-19 23:18
哇﹐好似好熱鬧
我都報名參加﹐雖然係新手﹐不過實力絕不是新手
希望接受我報名啦﹐我絕對喜歡挑戰

你班友cher夠未 2006-07-19 23:31
引用第35樓handsome 仔2006-07-19 20:45發表的“”:
kch?

唔係你就得啦

迪神 2006-07-19 23:32
佢係唔係話邊個做代表果d呀?

英俊 2006-07-19 23:53
引用第39樓kch2006-07-19 23:31發表的“”:
唔係你就得啦 [表情]

我好恨做ga

你班友cher夠未 2006-07-19 23:55
引用第41樓handsome 仔2006-07-19 23:53發表的“”:
我好恨做ga [表情] [表情]
.......

做咩?

其實我由頭到尾都唔明你講咩……

剩係知你唔夠班做

迪神 2006-07-19 23:59
佢係唔係話好似上年十仔咁呀.........=.=

你班友cher夠未 2006-07-20 00:05
引用第43樓超迪仔2006-07-19 23:59發表的“”:

唔知呢……

呢句雞腸本身就係好有問題

英俊 2006-07-20 00:09
引用第43樓超迪仔2006-07-19 23:59發表的“”:

bingo

英俊 2006-07-20 00:09
引用第44樓kch2006-07-20 00:05發表的“”:
唔知呢……
.......

黑魔道士比比 2006-07-20 03:01
嘩... 乜上位d 人變得咁猛料既...~~
勁!

雷文鳳 2006-07-20 09:19
引用第47樓黑魔道士比比2006-07-20 03:01發表的“”:
嘩... 乜上位d 人變得咁猛料既...~~
勁!

你係咪指我呀?

sakura_3212004 2006-07-20 10:07
引用第12樓red_trash2006-07-19 16:19發表的“”:
你..........點會唔玩 YFF 呀? [表情]
p.s. sorry 老狐,報名區變左吹水站 [表情]

(抱歉老狐,借用報名區來回答紅垃圾兄一下)

本來想不玩了,但去年整個賽季與眾好友的互動,還有輿紅垃圾兄的交流溝通,那種參與感,令我備受感動,所以假如沒有特別的事情要辦,應該還是會“準時開工”

期待與紅垃圾兄再戰江湖!

查看完整版本: [-- 06年度好友上位名家挑戰賽報名專區(出左入選名單) --] [-- top --]