查看完整版本: [-- 有關被鎖定的兩篇"疑似"球迷會文章 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【球迷講場】 -> 有關被鎖定的兩篇"疑似"球迷會文章 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

bellamy 2006-07-19 17:10

有關被鎖定的兩篇"疑似"球迷會文章

曼聯夏令營*     http://www.hkbff.com/bbs/read.php?tid=23990
兵工夏季宿舍~~ http://www.hkbff.com/bbs/read.php?tid=24345

本人暫時鎖定以決定是否合乎板規
有關結果會儘快公佈

板主  
bellamy 示

19 - 7 - 2006 1700

freezefox 2006-07-19 17:18
咁係咪係呢到討論?

bellamy 2006-07-19 17:23
歡迎大家比意見~~

望晴天 2006-07-20 02:06
想問清楚到底犯左邊一條?

3. 切勿發表與足球無關之內容

還是..

6. 如現已有內容相若的題目,請不要再開新主題

本人無惡意架...

開topic既目的亦都擺左o係頭post..

請指點...係咪唔可以開球迷會? 定因為已經有所以唔好開同類主題呢?..

ryan_kewell_7 2006-07-20 02:08
我已經唔記得點解唔俾開

freezefox 2006-07-20 08:01
引用第3樓望晴天2006-07-20 02:06發表的“”:
想問清楚到底犯左邊一條?
3. 切勿發表與足球無關之內容
還是..
.......

只要比定義為「球迷會」topic,就唔會比開。呢個係規舉,之前傾落決定既。

所以,lock 唔lock 呢兩個topic既關鍵在於:「呢兩個topic 算唔算係球迷會topic。」

lamho 2006-07-20 08:03
引用第5樓freezefox2006-07-20 08:01發表的“”:
只要比定義為「球迷會」topic,就唔會比開。呢個係規舉,之前傾落決定既。
.......

我覺得個topic可以比一個平台比球迷發言.......

我要打十個 2006-07-20 09:57
如果兩個topic剩係講增兵同埋自動九月一日沈底咪唔係囉

不過係時候討論重開球迷會的可行性了.....

紅魔鬼marco 2006-07-20 09:58
我想知點解唔可以開球迷會?

antony 2006-07-20 09:59
引用第6樓lamho2006-07-20 08:03發表的“”:
我覺得個topic可以比一個平台比球迷發言.......

成個"球迷講場"版都係一個平台比會員發言, 比拿美唔比大家開球迷會同埋lock 左那兩個topic, 應該係唔想大家所有有關同一球會問題過份集中在一個topic 討論.....

好似自從開左那個曼聯topic, 已經所有事情都在那處討論, 沒人再開有關曼聯其他事情的 topic

freezefox 2006-07-20 10:40
拿,件事要分開兩樣黎睇。

單就lock 唔lock 呢兩個topic黎睇,我地要討論既,係呢兩個topic 究竟算唔算球迷會topic!算!lock!唔算!重開。就係咁多。

唔比開球迷會topic,係一項經過咨詢,反覆討論左一段好長時間,然後先決定落黎既政策。既然係已定政策,就唔會係討論lock 唔lock topic既時候,又走去講應唔應該開球迷會topic。否則,每次執行政策都要再討論政策,你叫版主點做野?

但係,係咪既定既政策就唔可以變呢?咁又唔係。有需要,大家可以提出。然後再討論,再咨詢,再決定。都未尚不可。但一定唔會係呢個topic傾囉。要傾,可以正正式式另外開一個topic 討論。

呢個topic,淨係要黎傾個兩個被lock 既topic,究竟算唔算球迷會topic。

freezefox 2006-07-20 10:44
http://hkbff.com/bbs/read.php?tid=372&fpage=&toread=&page=2

呢個係「當年」其中一個討論球迷會存廢價值既TOPIC。大家可以入去參考下唔同人既意見。

麥精 2006-07-20 13:00
引用第7樓Kin^^2006-07-20 09:57發表的“”:
如果兩個topic剩係講增兵同埋自動九月一日沈底咪唔係囉 [表情]
不過係時候討論重開球迷會的可行性了..... [表情]

其實我都想係果度話9月之前就比比拿美LOCK或者由佢沉之類既野

炸炸帝 2006-07-20 15:03
「mach仔」個內容已經定義晒啦

freezefox 2006-07-20 16:45
引用第13樓hk200200622006-07-20 15:03發表的“”:
「mach仔」個內容已經定義晒啦

講到清清楚楚係fans club!

望晴天 2006-07-20 22:41
我覺得我開既topic係定義為一個討論轉會動向既講場

雖然呢個主題只係集中講關於曼聯既買賣

但都唔介意好友ot講其他轉會/消息

始終呢個夏令營係諗住有個地方講下d轉會(esp.曼聯因球迷較廣)

可能topic名有球會名而令其他人有誤會覺得係球迷會

但頭post係列明講開文原因

我係冇意搞球迷會...冇o係topic招納好友簽名加入..

過於集中曼聯可能令其餘英超球會既fans誤會為聲援區/集中營..

在此道歉..希望mach仔&其他好友唔好介意喇..

大家覺得點呢?

望晴天 2006-07-20 22:51
仲有係呢個topic到8月頭英超重開

如果有幸重開既話..

transfer window差唔多搞掂曬就請bellamy lock topic沉底...

望晴天 2006-07-23 15:40
冇回音

Desmond 2006-07-23 15:49
夏令營唔只得曼迷入去回,,,應該唔算fans club掛,,

freezefox 2006-07-27 13:56
引用第17樓望晴天2006-07-23 15:40發表的“”:
冇回音 [表情] [表情] [表情]

係囉,版主,有冇咩回應呀?

bellamy 2006-07-28 02:04
最後定案: 該兩個topic係屬於"球迷會"主題... 所以不會重開

我都相信望晴天講話你本身無意欲去開球迷會主題...
但係我執行哩條板規係會睇埋topic裡面會員們討論既內容...而唔係單單從topic既主題去決定

從"曼聯夏令營"既內容去睇... 所談及既內容除左有曼聯既轉會消息之外...
基本上圍繞住曼聯既大少事情都會有所談及(e.g.領隊,排兵佈陣等等...)...欠缺左一個明確既討論大方向
而討論覆蓋既範圍太大... 比我覺得有一個可預見既延續性
所以我會歸納此兩個topic為球迷會文章

對此希望各位會員表示諒解

查看完整版本: [-- 有關被鎖定的兩篇"疑似"球迷會文章 --] [-- top --]