查看完整版本: [-- 06 好友上位名家挑戰賽-【內/外務辦事處】 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【AVEEGO 英超聯夢幻領隊大賽 - 遊戲資料】 -> 06 好友上位名家挑戰賽-【內/外務辦事處】 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2   3   4   5  >>  Pages: ( 9 total )

貓相士 2006-08-17 21:06

06 好友上位名家挑戰賽-【內/外務辦事處】

好友上位賽業主立案法團

成立宗旨:
方便對內/外事務溝通,更有糸

上位輸波不輸志,季尾埋數你就知

對抗賽成績表
截至第 三十八週: 19414 負 (得 8068)

第 一 輪
第一週: 貓相士 ([好友]貓相士 #7523) 1 vs 4 rooney0809 (朗尼球迷會 #7456)
第二週: handsome 仔 (黃加碼得你 #7130)2 vs 0【好友】謝拉傑 (無敵紅獅 ~ 傑少 #7465)
第三週: lamho (Teens #7177) 2 vs 1 freezefox (無垢靈鷲 #7357)
第四週:因伺服器發生爆炸而取消
第五週: sotlhk (【好友】任天痕 #7511) 3 vs 0 超迪仔(義~ #7481)
第六週: 奧脫福 (FC Oldtrafford #7233) 2 vs 1 啊謝 (啊謝 #7404)
第七週: 亨利仔 (Henrison FC #7550) 2 vs 3 antony (【好友】antony #7127)
第八週: hkg (hkg@BFF #7549) 2 vs 1 bellamy (bellamy #7129)
第九週: soccerking (足球王之王者回歸 #7482) 3 vs 4 阿仙奴fan屎 (fans隊 #7457)
第十週: lennon (黃色潛艇 #7547) 0 vs 4 frankie ([BFF]frankie #7458)
第十一週: nowhere (傻狗 #7548) 0 vs 0 Kewell7 (Kewell7 #7499)
第十二週:TuNg (Love Nami #7541) 4 vs 2黑魔道士比比 (比比 #7480)
第十三週:calvin02 (Calvin〞_02↘Flexor #7544) 3 vs 1 henrychung (【好友】傑B仔 #7494)
第十四週:可 (【好友】可 #7193) 0 vs 1 迪克(Argentiland #7479)
第十五週:雷文鳳 (雷文鳳 #7542) 6 vs 0 N/A
第十六週:Batigol (icebati #7545) 2 vs 1 jin (仁~ #7492)
第十七週:N/A 0 vs 7 仲神 (上海申花 #7483)
第十八週:傻強* (【好友】傻強FC #7592) 2 vs 1 kch (kch必勝隊 #7478)
第十九週:katsun0305 (katsun0305 #7242) 3 vs 1 Presto (Presto #7491)

第 二 輪
第二十週:貓相士 ([好友]貓相士 #7523) 1 vs 1 freezefox (無垢靈鷲 #7357)
第二十一週:lamho (Teens #7177) 1 vs 2 bellamy (bellamy #7129)
第二十二週:handsome 仔【代 hkshearer】(黃加碼得你 v2.5 #7551) 1 vs 3 啊謝 (啊謝 #7404)
第二十三週:亨利仔仔 【代 handsome 仔】(正經型男kch~ #7130) 6 vs 2 ryan_kewell_7 (今次仲唔嬴?!#7475)
第二十四週:hkg (hkg@BFF #7549) 2 vs 6 Kewell7 (Kewell7 #7499)
第二十五週:傻強* (【好友】傻強FC #7592) 1 vs 1 frankie ([BFF]frankie #7458)
第二十六週:soccerking (足球王之王者回歸 #7482) 0 vs 2 antony (【好友】antony #7127)
第二十七週:任天痕 (【好友】任天痕 #7511) 3 vs 0 kch (kch必勝隊 #7478)
第二十八週:麥精 (【BFF】廢蟹MACH #7535) 4 vs 1jin (仁~ #7492)
第二十九週:奧脫福 (FC Oldtrafford #7233) 1 vs 3Presto (Presto #7491)
第三十週: BaLlAcK (【好友聖統皇朝】BaLlAcK #7543)2 vs 0迪克(Argentiland #7479)
第三十一週: 可 (【好友】可 #7193) 2 vs 2 迪神 (安安球迷會 #7481)
第三十二週: 亨利仔 (冇料扮4條 #7550) 2 vs 4 謝拉傑 (無敵紅獅 ~ 傑少 #7465)
第三十三週: 雞腸零三零五 (katsun0305 #7242) 2 vs 0 henrychung (【好友】傑B仔 #7494)
第三十四週: icebati (icebati #7545) 2 vs 0 黑魔道士比比 (比比 #7480)
第三十五週: lennon (黃色潛艇 #7547) 2 vs 0 fkm ([BFF]fkm528 #7181)
第三十六週: 雷文鳳 (雷文鳳 #7542) 4 vs 5 阿仙奴fan屎 (fans隊 #7457)
第三十七週: TuNg (Love Nami #7541)1 vs 3rooney0809 (朗尼球迷會 #7456)
第三十八週: calvin02 (Calvin〞_02↘Flexor #7544)6 vs 1handsome 仔 (無名之重生 #7455)

第 二 輪未出賽團友
nowhere (傻狗 #7548)

貓相士 2006-08-17 21:07
特此宣佈,由即日起,由 奧脫福 取代 sotlhk 為本界副主席,
將與 我 及 雷文鳳 副主席並肩作戰,共同引領上位聯各好友去享受今年度嘅挑戰賽。

重選副主席一名投票結果:
奧脫福:6
Batigol:3
calvin02:2
lamho:1
可:1
棄權:1
缺席:5

投票詳情:
BaLlAcK:Batigol
Batigol:calvin02
calvin02:奧脫福
handsome 仔:缺席
hkg:缺席
hkshearer:Batigol
katsun0305:奧脫福
lamho:缺席
lennon:Batigol
nowhere:白票
soccerking:奧脫福
sotlhk :奧脫福
TuNg:缺席
可:calvin02
亨利仔:奧脫福
麥精:
傻強*:缺席
雷文鳳:奧脫福
奧脫福:lamho
貓相士:公正中人能投票

好友上位賽業主立案法團主席選舉
投票詳情
sotlhk: calvin02 / 貓相士
calvin02: 貓相士 / sotlhk
soccerking: 雷文鳳
lamho: 貓相士 / 奧脫福
handsome 仔: 貓相士
hkg: 貓相士 / sotlhk
BaLlAcK: 白票
lennon: 貓相士 / sotlhk
TuNg: 貓相士 / 雷文鳳
雷文鳳: 奧脫福 / calvin02
Batigol: 雷文鳳
nowhere: 白票
可: Batigol / hkg
奧脫福: 麥精 / 雷文鳳
亨利仔: 貓相士 / sotlhk  
麥精: 貓相士 / 可
hkshearer: lennon / 貓相士
傻強*: 貓相士 / Batigol
katsun0305: 因對選舉無影響及開季時間快到,故不等 katsun0305 投票而提早開票,敬希 katsun0305 見諒
貓相士:公正中人能投票

18 人成功投票 (合共 29 票)
貓相士 x 11 ===> 主席
sotlhk x 4 / 雷文鳳 x 4 副主席 (排名不分先後)

batigol x 2
calvin02 x2
奧脫福 x 2
hkg x 1
lennon x 1
麥精 x 1
可 x 1

OldSosad 2006-08-17 21:14
恭喜 meow sotlhk 雷文鳳

啪啪啪啪啪啪 2006-08-17 21:17
常規:
對抗賽每週代表甄選程序 - 各團友(包括正/副主席)每賽事週可在【內/外務辦事處】建議一位出賽代表,
團友無票一分,副主席每票兩分,主席每票三分。每賽事週首天賽事前一日18:00截止推選,最高分者將代表上位出賽。
如遇相同高票者,則主席作最後決定(如主席沒有出現則由副主席決定)。
註:如遇正/副主席全失

OldSosad 2006-08-17 21:18
[quote]引用第5樓BaLlAcK2006-08-17 21:17發表的“”:
常規:
對抗賽每週代表甄選程序 - 各團友(包括正/副主席)每賽事週可在【內/外務辦事處】建議一位出賽代表,
團友無票一分,副主席每票兩分,主席每票三分。每賽事週首天賽事前一日18:00截止推選,最高分者將代表上位出賽。
如遇相同高票者,則主席作最後決定(如主席沒有出現則由副主席決定)。

貓相士 2006-08-17 21:22
[quote]引用第5樓BaLlAcK2006-08-17 21:17發表的“”:
常規:

OldSosad 2006-08-17 21:24
引用第7樓meow2006-08-17 21:22發表的“”:
更正了 [表情]
團友每票一分,主席/副主席每票兩分。每賽事週首天賽事前一日18:00截止推選,最高分者將代表上位出賽。
.......

咁而家係唔係要建議?

銘〝 2006-08-17 21:25
幾時要建議

貓相士 2006-08-17 21:26
引用第8樓奧脫福2006-08-17 21:24發表的“”:
咁而家係唔係要建議?

可以,不過第一週可以改為22:00 截

OldSosad 2006-08-17 21:31
引用第10樓meow2006-08-17 21:26發表的“”:
可以,不過第一週可以改為22:00 截 [表情]

係呢個topic度建議?

英俊 2006-08-17 21:31
引用第11樓奧脫福2006-08-17 21:31發表的“”:

貓相士 2006-08-17 21:32
引用第11樓奧脫福2006-08-17 21:31發表的“”:

每賽事週可在【內/外務辦事處】建議一位出賽代表

Hernandez 2006-08-17 21:36
sorry
我係唔係遲左

OldSosad 2006-08-17 21:48
我建議第一週出 : mach仔

Hernandez 2006-08-17 21:50
引用第15樓奧脫福2006-08-17 21:48發表的“”:
我建議第一週出 : mach仔 [表情]

我都係

辛苦哂貓爺

建議大家認真睇睇各位既陣先推舉代表
如果大家唔想輸畀d老屎忽既話

朗尼 2006-08-18 00:59
係咪等於揀個,個陣最好個位!
大家個陣都好平均喎!好難揀!

朗尼 2006-08-18 01:06
我睇過所有陣容,除左我自已(梗係話好架la)外,
黃色潛艇同我今週的對手貓相士個陣係比較平均的!

rooney1985 2006-08-18 09:50
what is the meaning of "面斥不雅"??

hkg 2006-08-18 14:39
我建議第一週出 : meow

麥精 2006-08-18 14:40
引用第15樓奧脫福2006-08-17 21:48發表的“”:
我建議第一週出 : mach仔 [表情]

痴膠花

銘〝 2006-08-18 16:16
引用第22樓mach仔2006-08-18 14:40發表的“”:
痴膠花 [表情]

其實你個陣都ok

麥精 2006-08-18 16:22
引用第23樓calvin022006-08-18 16:16發表的“”:
其實你個陣都ok

輸左唔好賴我就得

啪啪啪啪啪啪 2006-08-18 16:24
引用第24樓mach仔18-08-2006 16:22發表的“”:
輸左唔好賴我就得 [表情]

無"輸"呢個字

銘〝 2006-08-18 16:24
引用第24樓mach仔2006-08-18 16:22發表的“”:
輸左唔好賴我就得 [表情]

反正係唔係都要出一次

個陣靚先話姐
唔靚既,,點會出佢啊?

今週我地會揀katsun出咩

仲有,,,輸左緊係唔係賴啦

同埋...誰說今週是出你

麥精 2006-08-18 16:25
引用第25樓BaLlAcK2006-08-18 16:24發表的“”:
[表情] 無"輸"呢個字

K...THEN和左唔好賴我就得

啪啪啪啪啪啪 2006-08-18 16:26
引用第27樓mach仔18-08-2006 16:25發表的“”:
K...THEN和左唔好賴我就得 [表情]

已經X佐人地棚牙

銘〝 2006-08-18 16:36
引用第27樓mach仔2006-08-18 16:25發表的“”:

唔會.....

朗尼 2006-08-18 16:46
引用第27樓mach仔2006-08-18 16:25發表的“”:

其實出邊個,大家都係差估,
不過大家都想估個贏到金榜架嗎,係咪!
所以唯有依該球隊最好的出場陣容作比較,
本人喜歡先比較邊隊後衛好的先,然後才睇中前場,
唔知大家點睇呢?

soccerking 2006-08-18 16:58
引用第30樓sotlhk2006-08-18 16:46發表的“”:
[表情]其實出邊個,大家都係差估,[表情]
[表情]不過大家都想估個贏到金榜架嗎,係咪![表情]
[表情]所以唯有依該球隊最好的出場陣容作比較,[表情]
.......

同意你既想法﹐好既防守至少已經立於不敗之地
況且對方好似要出rooney0809,佢既攻擊力幾屈機﹐所以防守在這環節非常重要

阿童木 2006-08-18 17:51
rooney0809 ? 西鴿冠軍喎   ,唔. . . 小心, 小心

貓相士 2006-08-18 20:03
請只 Post 出各佳麗之建議。
一切選拔討論不在此區。如有需要,請稍移玉步至 【唇槍舌劍 區 】
http://www.hkbff.com/bbs/read.php?tid=25638

引用第20樓rooney08092006-08-18 09:50發表的“”:
what is the meaning of "面斥不雅"??

依家咪叫 【面斥不雅】囉

貓相士 2006-08-18 20:07
引用第19樓sotlhk2006-08-18 01:06發表的“”:
[表情]我睇過所有陣容,除左我自已(梗係話好架la)外, [表情]
[表情]黃色潛艇同我今週的對手貓相士個陣係比較平均的! [表情]

每週只能建議 一位 佳麗
否則當『廢』票論

貓相士 2006-08-18 20:23
因考慮到 Preview 在週五先出,為方便各佳麗能夠更深入評選出【上位】代表
現宣佈截止推選時間改為 《每賽事週首天賽事前一日23:59》,並即時生效。

[quote]
團友每票一分,主席/副主席每票兩分。每賽事週首天賽事前一日23:59截止推選(主席會視情況彈性處理,始終意見越多越好,無任歡迎),最高分者將代表上位出賽。

雷文鳳 2006-08-18 20:25
第一週我投 - 貓相士 ([好友]貓相士 #7523)

麥精 2006-08-18 21:09
投雷文鳳

soccerking 2006-08-18 21:12
我投 貓相士

阿童木 2006-08-18 21:15
My vote to ----> 貓相士

銘〝 2006-08-18 21:18
投貓相士

icebati 2006-08-18 21:25
投貓相士

亨利仔 2006-08-18 22:10
貓相士

朗尼 2006-08-18 22:24
我投"黃色潛艇"

阿童木 2006-08-18 23:05
引用第43樓sotlhk2006-08-18 22:24發表的“”:
我投"黃色潛艇" [表情]

我D防守球員好似麻麻 . . .

TuNg 2006-08-18 23:49
我投雷文鳳

貓相士 2006-08-19 01:10
第一週 【對抗賽每週代表】截止推選

總結:
meow x 8

mach仔 x 2
lennon x 2
雷文鳳 x 2

啪啪啪啪啪啪 2006-08-19 17:30
meow 就選你啦...

貓相士 2006-08-20 13:31
第一週對抗賽轉播在2樓

第一週 對抗賽 轉播
金榜代表:rooney0809 (朗尼球迷會 #7456)攻:83 守:51
        Berbatov       Shevchenko       Ameobi(G:1 A:1)  
        D. Francis(G:1 YC)         Emre         J. Djourou
Y. Lee     Davenport     S. Campbell(FCS)   M. Taylor(YC)
                            Friedel(L:3 PKS 10S)
Bench : Distin, Trabelsi, Parnaby, Mears, Diouf, Vaz Te & Mwaruwari

上位代表:meow ([好友]貓相士 #7523)攻:53 守:-9
                Vaz Te         Hulse, Rob (G:1)
Giggs     Bullard     Gerrard       Rochemback(YC)     Pennant
        Assou-Ekotto       Ferreira       G. Neville
                            Lehmann(D:1)

Bench : Myhre, Davenport, Essien, Carrick, L. Moore & D. Henderson

啪啪啪啪啪啪 2006-08-20 14:15
大敗.......

查看完整版本: [-- 06 好友上位名家挑戰賽-【內/外務辦事處】 --] [-- top --]