查看完整版本: [-- <Prison Break 逃> --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【劇集影評】 -> <Prison Break 逃> [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2  >>  Pages: ( 2 total )

韋碧克 2006-09-05 16:31

<Prison Break 逃>

逢星期二明珠台10:35p.m. 播

故事大綱

由美國型男Wentworth Miller主演的新劇《逃》,講述他飾演的Michael因兄長Lincoln被判死刑而入獄,企圖拯救哥哥。為救被冤枉的哥哥,Michael不惜搶劫一家銀行,從而令自己被關進與Lincoln同一所監獄─Fox River州立監獄。作為一名建築工程師,擁有高智商、高學歷的他以創新另類的方法,把盬獄的建築藍圖「帶在身上」,希望在死刑執行前,與Lincoln雙雙逃出生天。到底他的計劃會否成功?

《逃》劇中最令人讚嘆的,莫過於Michael逃獄的通天計劃。Michael每幾集就會入院一次,不是因Michael在獄中被同袍「修理」到要入院,而是他需到醫院中的廁所為逃獄路線作準備,這個「入院逃獄計」更是本劇關鍵呢!另外,Michael身上的紋身也是必定要留意的事情,往後集數更會出現一名同倉犯人,對Michael的紋身的好奇,而令整個行動出現阻礙,觀眾千萬要留意!

red_trash 兄極力推介 , 大家一定要睇呀 !

Mr-Brian 2006-09-05 16:48
點解冇人開lost

韋碧克 2006-09-05 16:53
引用第1樓abbrian20052006-09-05 16:48發表的“”:
點解冇人開lost [表情]

http://www.hkbff.com/bbs/read.php?tid=15591&fpage=3

呢個版既第三頁 XDXD

我之前都有睇....不過愈黎愈唔明...所以無睇落去lu..

seattleqoo 2006-09-05 17:47
之前聽過903芝c姑bee介紹過, 都好似話幾ok, 所以今晚會睇睇...

ArSo 2006-09-05 23:14
喂喂~~

如果呢
係度講可唔可以跟香港進度

唔好講一d 香港未做ge劇情丫
please

智者 2006-09-05 23:28
引用第4樓werderbremen2006-09-05 23:14發表的“”:
喂喂~~
如果呢
.......

x2

seattleqoo 2006-09-06 00:27
岩岩睇完第一集, 都ok喎

rBB 2006-09-06 17:56
一定追

韋碧克 2006-09-06 18:05
引用第4樓werderbremen2006-09-05 23:14發表的“”:
喂喂~~
如果呢
.......

邊忽有講 ? ZZ

火鳳凰 2006-09-06 18:21
喂喂~~
如果呢
.......

所以我只係極力推介,完全無出聲討論

經已MISS左第一集...

謝拉傑 2006-09-06 23:54
引用第10樓2006-09-06 23:32發表的“”:
經已MISS左第一集... [表情]

我有一套~

seattleqoo 2006-09-07 13:38
引用第11樓謝拉傑2006-09-06 23:54發表的“”:
我有一套~ [表情]

咁你睇晒未?? 我睇左一半, 唉....褒劇害人..返工前咪睇!!!

謝拉傑 2006-09-07 14:48
引用第12樓seattleqoo2006-09-07 13:38發表的“”:
咁你睇晒未?? 我睇左一半, 唉....褒劇害人..返工前咪睇!!! [表情] [表情]

未呀~ 尋晚開始睇,睇左兩集,今日又睇左三集,總共五集~

真係劇力萬鈞,集集新鮮集集金!!

大家記得追呢套野呀,真係超正!!

PS.放心,我唔會講劇情的,千祈唔好無啦啦鬧我!

江川徹 2006-09-07 22:46
屋企人要睇無線
一套野幾錢?

謝拉傑 2006-09-07 23:11
引用第14樓江川徹2006-09-07 22:46發表的“”:
屋企人要睇無線 [表情]
一套野幾錢?

代價係........有機會坐監~

火鳳凰 2006-09-07 23:26
引用第12樓seattleqoo2006-09-07 13:38發表的“”:
咁你睇晒未?? 我睇左一半, 唉....褒劇害人..返工前咪睇!!! [表情] [表情]

睇緊第二季

不過.............. 都係唔講喇

大家記得追啦...

謝拉傑 2006-09-07 23:38
引用第16樓red_trash2006-09-07 23:26發表的“”:
睇緊第二季 [表情]
不過.............. 都係唔講喇 [表情]
.......

邊度搵得到??

第二季同第一季有冇關連先??

火鳳凰 2006-09-07 23:52
引用第17樓謝拉傑2006-09-07 23:38發表的“”:
邊度搵得到??
第二季同第一季有冇關連先??

美國而家做緊第二季,做左三集...

揾既途徑合法既只有揾果邊既朋友錄,非法既途徑就有好多...

第二季係第一季既延續,詳情就唔講,廢事俾人鬧...

火鳳凰 2006-09-08 00:26
引用第14樓江川徹2006-09-07 22:46發表的“”:
屋企人要睇無線 [表情]
一套野幾錢?

http://www.amazon.com/Prison-Break-Season-Dominic-Purcell/dp/B000FKO3GW/sr=8-1/qid=1157646460/ref=pd_bbs_1/104-9801125-7916744?ie=UTF8&s=dvd

謝拉傑 2006-09-08 00:42
咁就死啦,同第一集有關連,咁即係又係要追落去,唉...........................!!

咁想問多少少,係同成個故事有關? 定係只係抽番其中幾個人黎講呀?

如果唔方便呢度講pm我丫,我想知多d呀! thanks!

火鳳凰 2006-09-08 00:52
引用第20樓謝拉傑2006-09-08 00:42發表的“”:
咁就死啦,同第一集有關連,咁即係又係要追落去,唉...........................!!
咁想問多少少,係同成個故事有關? 定係只係抽番其中幾個人黎講呀?
如果唔方便呢度講pm我丫,我想知多d呀! thanks!

收 pm

謝拉傑 2006-09-08 01:59
引用第21樓red_trash2006-09-08 00:52發表的“”:
收 pm [表情]

Yo~~~~~~ 聽完之後興趣有增冇減!

江川徹 2006-09-08 07:11
成3舊水
等hmv減價算喇...

ArSo 2006-09-10 00:22
我睇晒season1 lu

宜家追緊season2

謝拉傑 2006-09-10 21:03
今日響灣仔見到season 1同2既DVD Box set賣................(咩貨自己知啦...........)

火鳳凰 2006-09-10 21:05
引用第25樓謝拉傑2006-09-10 21:03發表的“”:
今日響灣仔見到season 1同2既DVD Box set賣................(咩貨自己知啦...........)

Season 2 美國都只係做左三集咋喎...

謝拉傑 2006-09-10 21:13
引用第26樓red_trash2006-09-10 21:05發表的“”:
Season 2 美國都只係做左三集咋喎... [表情] [表情]

所以囉..............呃神騙鬼.............

不過season 1就真係有,$150~

江川徹 2006-09-12 21:31
有冇人有season1第一集download
決定今晚開始追

大少* 2006-09-12 22:17
我想問AXN有冇得做Prison Break?

season2嗎??

ryan_kewell_7 2006-09-12 22:47
第一眼睇女主角有d似路斯基

大少* 2006-09-12 22:49
引用第30樓ryan_kewell_72006-09-12 22:47發表的“”:
第一眼睇女主角有d似路斯基 [表情]

大少* 2006-09-12 23:32
究竟米高隻腳止有冇被人剪左

ryan_kewell_7 2006-09-12 23:34
剪腳趾好恐怖...

原來佢丫哥幾似溫特本

打電話俾個女人果個同連拿一樣樣

大少* 2006-09-12 23:36
引用第33樓ryan_kewell_72006-09-12 23:34發表的“”:
剪腳趾好恐怖... [表情]
原來佢丫哥幾似溫特本
打電話俾個女人果個同連拿一樣樣 [表情]

應該冇剪到掛

p.s你d想像力幾好wo

ryan_kewell_7 2006-09-12 23:38
引用第34樓大少2006-09-12 23:36發表的“”:
應該冇剪到掛 [表情] [表情]
p.s你d想像力幾好wo [表情]
"Prison Break"睇落係唔錯

但好似冇咩連貫性...

大少* 2006-09-12 23:43
引用第35樓ryan_kewell_72006-09-12 23:38發表的“”:
"Prison Break"睇落係唔錯
但好似冇咩連貫性... [表情]

其實主角想係監獄透過唔同既人協助佢同佢阿哥走姐

其實套劇黎黎去去都係得個幾個犯成日同主角做對手戲

智者 2006-09-12 23:45
引用第34樓大少2006-09-12 23:36發表的“”:
應該冇剪到掛 [表情] [表情]
p.s你d想像力幾好wo [表情]

獄卒及時趕到......

大少* 2006-09-12 23:46
引用第37樓智者2006-09-12 23:45發表的“”:
獄卒及時趕到...... [表情]

咁巧合

謝拉傑 2006-09-12 23:46
引用第28樓江川徹2006-09-12 21:31發表的“”:
有冇人有season1第一集download [表情]
決定今晚開始追

UWANTS......................

謝拉傑 2006-09-12 23:47
引用第37樓智者2006-09-12 23:45發表的“”:
獄卒及時趕到...... [表情]

呢度好似唔俾人講劇情的..............

雖則你講的都唔係事實之全部..............

大少* 2006-09-12 23:48
引用第40樓謝拉傑2006-09-12 23:47發表的“”:
.......

你睇哂season1

謝拉傑 2006-09-12 23:56
引用第41樓大少2006-09-12 23:48發表的“”:
你睇哂season1 [表情] [表情] [表情]

依家睇第17集.........

seattleqoo 2006-09-13 13:54
引用第40樓謝拉傑2006-09-12 23:47發表的“”:
.......

不如開個topic係可以講劇情, 註明叫人[慎入]!!

智者 2006-09-13 15:06
.......

拿,我估架咋.........

謝拉傑 2006-09-13 15:09
引用第43樓seattleqoo2006-09-13 13:54發表的“”:
不如開個topic係可以講劇情, 註明叫人[慎入]!!

我都想呀,睇到咁遠冇人同我討論好慘呀~~~~~~~~

red_trash開啦不如!! 佢睇緊第二季囉=.=

seattleqoo 2006-09-13 18:26
引用第45樓謝拉傑2006-09-13 15:09發表的“”:
我都想呀,睇到咁遠冇人同我討論好慘呀~~~~~~~~
red_trash開啦不如!! 佢睇緊第二季囉=.=

hehe....我都睇埋season 2啦!!!! 所以都忍得幾辛苦....好多野都只可欲言又止!!!!!

江川徹 2006-09-13 20:29
無線係咪cut得好西利=_=?
我覺得怪怪地咁

ryan_kewell_7 2007-01-16 23:29
大結局了

傻強* 2007-01-17 12:06
引用第48樓ryan_kewell_72007-01-16 23:29發表的“”:
大結局了 [表情]

好緊張呀!

查看完整版本: [-- <Prison Break 逃> --] [-- top --]