查看完整版本: [-- 急!!大學入學要求 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【學術交流】 -> 急!!大學入學要求 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

danhon 2006-09-11 16:42

急!!大學入學要求

我想問al要幾分先入到u??

同埋想讀生化學...係咪好重視bio + chem ......唔睇phy架??

如果真係唔睇phy...我諗住讀AS既PHY....因為我PHY奇差><"

(我修中化+UE+BIO+CHEM+PHY)

PS : 真係救命的.....13日之前要選好邊d科係AS定係AL
    THX x1000000...

希汀加 2006-09-11 16:46
引用第0樓danhon2006-09-11 16:42發表的“急!!大學入學要求”:
我想問al要幾分先入到u??
同埋想讀生化學...係咪好重視bio + chem ......唔睇phy架??
.......

最低要求CLC+UE + 2AL pass就可以去jupas

江川徹 2006-09-11 18:01
幾月13?
邊駛咁快呀

望晴天 2006-09-11 20:10
係咪中六選科讀AS定AL ja?

kylau 2006-09-11 23:39
http://www.jupas.edu.hk/jupas/content_af_2005.htm

各uni 的requirement都唔同的, 最好過median先好選

danhon 2006-09-12 17:09
>deadline係9月13日

>係咪中六選科讀AS定AL ja
係。=.="

(but我地間sch. choose左as就無得轉al
而choose左al就可以改返as)

PS:
聽師兄話PHY既al同as無咩分別=.="
不過我d力學同電既ch.都唔店的..

順帶一問....用中文讀預科係咪入唔到u的?

再thx...

希汀加 2006-09-12 17:12
引用第5樓danhon2006-09-12 17:09發表的“”:
>deadline係9月13日
>係咪中六選科讀AS定AL ja
係。=.="
.......

AS同AL差好遠...AL課程比較長
用中文一樣入到U..因為張cert冇印你中/英考..大學唔知

danhon 2006-09-12 17:47
引用第6樓2006-09-12 17:12發表的“”:
AS同AL差好遠...AL課程比較長
用中文一樣入到U..因為張cert冇印你中/英考..大學唔知

咁荀!?=.=+

今晚要做決定了..=[

望晴天 2006-09-13 00:18
引用第7樓danhon2006-09-12 17:47發表的“”:
咁荀!?=.=+
今晚要做決定了..=[

讀AL先囉

可以轉ma...

查看完整版本: [-- 急!!大學入學要求 --] [-- top --]