查看完整版本: [-- ce past paper應該幾時開始做? --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【學術交流】 -> ce past paper應該幾時開始做? [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

eric_ah4 2006-12-18 19:06

ce past paper應該幾時開始做?

我而家中4

係唔係唔應該教完一topic就做,我聽d高form講話即做會waste 左個pp..

我係唔係應該final exam先做?

江川徹 2006-12-18 19:14
study leave先做

豬脾 2006-12-18 19:26
引用第1樓江川徹2006-12-18 19:14發表的“”:
study leave先做

平時 好似econ 同phy咁,我教完都會做下d mc 咁 發覺得完又諗完之後 concept 好似清左小小 咁樣會唔會有問題

迪神 2006-12-18 19:28
宜家咁快做,你到時臨考果陣冇野做架喇~
宜家做住d練習先啦,分哂topic,好過你係past paper揀邊d學過來做~

BBF 2006-12-18 19:47
平時做書個d

考ce前半年起碼做最近5年
做完之後你要check左
同知你錯乜
之後明番

咁樣都好難唔pass

senal 2006-12-18 20:10
我到而家都冇咩做過

我覺得做齊功課 (唔係抄個d),得閒溫下書都夠

亨利仔仔 2006-12-18 20:12
ce econ 好簡單,只要明左個concept就得架喇

我ce都冇做過pp

銘〝 2006-12-18 20:34
引用第5樓arsenal2006-12-18 20:10發表的“”:
我到而家都冇咩做過 [表情] [表情]
我覺得做齊功課 (唔係抄個d),得閒溫下書都夠

咁又唔係咁講喎,,,
點知要做下,撞下D問題架嘛

eric_ah4 2006-12-18 20:34
引用第6樓亨利仔仔2006-12-18 20:12發表的“”:
ce econ 好簡單,只要明左個concept就得架喇 [表情]
我ce都冇做過pp [表情]

幾分

亨利仔仔 2006-12-18 21:43
引用第8樓eric_ah42006-12-18 20:34發表的“”:
幾分

econ ?

早高爾 2006-12-18 21:47
教完一課就做相關的........臨去考再做

你班友cher夠未 2006-12-18 23:27
引用第6樓亨利仔仔2006-12-18 20:12發表的“”:
ce econ 好簡單,只要明左個concept就得架喇 [表情]

其實ce econ真係好白痴.........................

亨利仔仔 2006-12-18 23:41
引用第11樓kch2006-12-18 23:27發表的“”:
其實ce econ真係好白痴.........................

真係好難炒

係form幾 ?

你班友cher夠未 2006-12-18 23:53
引用第12樓亨利仔仔2006-12-18 23:41發表的“”:
對 [表情]
真係好難炒 [表情]
.......

ce你話係form幾啦

亨利仔仔 2006-12-19 00:04
引用第13樓kch2006-12-18 23:53發表的“”:
ce你話係form幾啦 [表情]

你講到自己好似考過咁,點知你o者

Pau 2006-12-19 07:05
引用第11樓kch2006-12-18 23:27發表的“”:

我就係比ce econ 欺騙左,結果A level揀左econ.............
難到死,唯有靠bruce ng同daniel yu了~~

有時d野...唉 2006-12-20 00:43

x2

有時d野...唉 2006-12-20 00:43
引用第15樓Pau2006-12-19 07:05發表的“”:
我就係比ce econ 欺騙左,結果A level揀左econ.............
難到死,唯有靠bruce ng同daniel yu了~~ [表情]

完全2回事..

你班友cher夠未 2006-12-20 00:49
引用第15樓Pau2006-12-19 07:05發表的“”:
難到死,唯有靠bruce ng同daniel yu了~~ [表情]

其實a level econ係讀乜野架?

有時d野...唉 2006-12-20 00:50
引用第18樓kch2006-12-20 00:49發表的“”:
其實a level econ係讀乜野架? [表情]

比ce深10倍既野-0-

剩係成本都分n咁多種..仲要n條成本線..仲要分長期短期
根本同maths無異!!

你班友cher夠未 2006-12-20 00:54
引用第19樓十仔..2006-12-20 00:50發表的“”:
剩係成本都分n咁多種..仲要n條成本線..仲要分長期短期 [表情]
根本同maths無異!! [表情]

咁maths好既人讀econ係咪實無死

Pau 2006-12-20 17:39
引用第20樓kch2006-12-20 00:54發表的“”:
咁maths好既人讀econ係咪實無死 [表情]

其實關係都唔係咁大............
micro唔係太難,section c係一定唔掂既...........
macro你明個concept就好掂,你唔明就出事.............
同埋出去考佢可以出d你完全未見過既terms..........
不過如果你個底子好就會如魚得水~~

亨利仔仔 2006-12-20 18:34
引用第20樓kch2006-12-20 00:54發表的“”:
咁maths好既人讀econ係咪實無死 [表情]

咪又係加減乘除果d數之嘛

引用第21樓Pau2006-12-20 17:39發表的“”:
其實關係都唔係咁大............
micro唔係太難,section c係一定唔掂既...........
macro你明個concept就好掂,你唔明就出事.............
同埋出去考佢可以出d你完全未見過既terms..........
.......

我怕升到中六轉左校econ用左英文會好難....寫果d長題目特別...

Pau 2006-12-20 19:03
引用第23樓2006-12-20 18:57發表的“”:
我怕升到中六轉左校econ用左英文會好難....寫果d長題目特別...

d英文咪又係increase,decrease果d~~

菲爾鐘斯 2006-12-20 19:07
上年中四我冇做過pp
今年十一月開始做maths
其他科都冇乜點做

引用第24樓Pau2006-12-20 19:03發表的“”:
d英文咪又係increase,decrease果d~~ [表情]

上到中六開始要答d野都好長啦..我d英文水平又...

Pau 2006-12-21 17:29
引用第26樓2006-12-21 12:40發表的“”:
上到中六開始要答d野都好長啦..我d英文水平又...

用d英文好simple就得,最緊要marker睇得明~~
grammar錯少少都唔怕~~
平時背下書,學下人地d生字同句式,咁就一石二鳥啦~~

我諗到改咩名鳥 2006-12-22 16:32
引用第23樓2006-12-20 18:57發表的“”:

讀history 可間接令英文進步

望晴天 2006-12-22 19:31
引用第19樓十仔..2006-12-20 00:50發表的“”:
剩係成本都分n咁多種..仲要n條成本線..仲要分長期短期 [表情]
根本同maths無異!! [表情]

u mean different kinds of cost curves??

u can just recognize the shape and proof it yrself....

heaven2003 2006-12-23 06:39

我果陣econ CE無讀, AL先讀都有C XD

但其實係兩樣野來....

我果陣試過拿份econ會考MC做 唔記得左係零幾年 錯左一半....

Pau 2006-12-23 08:47
引用第28樓sheepsheephin2006-12-22 16:32發表的“”:
讀history 可間接令英文進步 [表情]

我好後悔無讀history而讀左econ!!

Pau 2006-12-23 08:50
引用第30樓heaven20032006-12-23 06:39發表的“”:
我果陣econ CE無讀, AL先讀都有C XD
.......

根本ce同al講d野都唔一樣咁滯...........
ce學到既野只係econ好皮毛既野..............

查看完整版本: [-- ce past paper應該幾時開始做? --] [-- top --]