查看完整版本: [-- 過幾日要interview --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【學術交流】 -> 過幾日要interview [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

哈利27 2007-01-07 23:22

過幾日要interview

英文有個test,test既內容係叫你搵個Job Ad.,然後打resume+求職信,最後要interview,好似我見呢份工咁!
我想問interview果陣佢會問我d咩?我應該點答?我又要準備d咩呢?

拜託拜託!

迪神 2007-01-07 23:30
你in咩先?

哈利27 2007-01-07 23:40
唔係有d問題in咩工都會問架咩!?
assistant engineer

迪神 2007-01-07 23:51
應該會問d technique野架?

其他就........

我試過比人in時事,死到直一直,所以你最好得閒睇下報紙~

"你會想係呢一份工到得到d咩呀?"

大概係咁掛~

問下波波夫,佢係engin來~

BBF 2007-01-08 00:56
引用第3樓迪神2007-01-07 23:51發表的“”:
應該會問d technique野架?
其他就........
我試過比人in時事,死到直一直,所以你最好得閒睇下報紙~ [表情]
.......

BBF 2007-01-08 00:58
引用第2樓+丁仔2007-01-07 23:40發表的“”:
唔係有d問題in咩工都會問架咩!?
assistant engineer

份工要求咩你咪準備咩囉
冇乜特別

你咪講下你有咩quli去符合份工
你都係考英文o者...

一般見工一開始叫你介紹自己
之後佢就問你d野睇你有冇quli
最後...都幾重要,佢會問你有咩問
你可問份工/公司o既資料等等....

哈利27 2007-01-08 19:10
好驚tim!!!

查看完整版本: [-- 過幾日要interview --] [-- top --]