查看完整版本: [-- 公開考試問題一問 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【學術交流】 -> 公開考試問題一問 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

Bra神 2007-03-30 10:44

公開考試問題一問

1) 公開考試通常係朝早, 所以可能我會訓唔夠去考, 仲有每朝起身後一定有一段時間係唔清醒, 咁大家會點做?

2) 公開考試再唔係自己學校主場, 咁對心理會有一定既影響, 咁點解決呢?

3) 點樣唔好去到考試果時先失準?

謝謝

Con仔 2007-03-30 12:33
1)沖涼,飲coffee

2)無關係....係唔係主場都無咩大影響

3)平常心

啊謝 2007-03-30 13:11
好開心

我中英文都係自己主場

1)同3)就同樓上一樣

siman 2007-03-30 13:43
早睡早起 我就喜歡早上沖下涼 食個早餐 早d出門口 再慢慢移動去考場 悠閒d就冇咁緊張啦  

我考兩次公開試都未打過主場, 其實都冇咩分別啦, 唔好咁趕就得

唔好咁緊張啦 擔心太多野都會影響狀態架

垃圾桶 2007-03-30 14:02
引用第3樓siman2007-03-30 13:43發表的“”:
早睡早起 我就喜歡早上沖下涼 食個早餐 早d出門口 再慢慢移動去考場 悠閒d就冇咁緊張啦   [表情]
我考兩次公開試都未打過主場, 其實都冇咩分別啦, 唔好咁趕就得
唔好咁緊張啦 擔心太多野都會影響狀態架 [表情]

無錯

我果時會考
係主場考既科係最差既一科

朗尼 2007-03-30 14:59
最終都係讀盡書本的野,咁就乜都唔駛驚............

鮮吊甬仔 2007-03-30 17:18
人係重要關頭一定係特醒架~!唔洗驚眼訓

Pau 2007-03-30 17:22
1)咁咪早睡早起law~~
2)其實主場同作客分別不大
3)考試都考埋大家既心理質素,放鬆d啦,好似樓上咁講,平常心~~

羔羊仔 2007-03-30 17:32
有無fd一齊考呀,一齊去啦,定好多

eric_ah4 2007-03-30 20:21
1)之前一日早d訓,第2日早d起身
2)之前去一次個試場,唔知咩專家講的
3)唔知

查看完整版本: [-- 公開考試問題一問 --] [-- top --]