查看完整版本: [-- 大學d interview係咪一定要去?? --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【學術交流】 -> 大學d interview係咪一定要去?? [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

我要打十個 2007-04-22 21:39

大學d interview係咪一定要去??

我收到city bba叫我去in....

唔多想去+_+唔去會唔會好大影響???

鮮吊甬仔 2007-04-22 21:44
我都唔想去......

但怕且佢in唔in都唔收我

BBF 2007-04-22 21:56
有得in做咩唔去

迪神 2007-04-22 22:06
唔讀咪唔好in囉,咁把炮~

BBF 2007-04-22 22:21
引用第3樓迪神2007-04-22 22:06發表的“”:
唔讀咪唔好in囉,咁把炮~ [表情]

唔讀咪唔妳寫上去囉

好難講你幾個月之後想唔想讀
又可能成績又影響你選擇

Con仔 2007-04-22 22:22
唔好咁傻....in左有bonus分加.....

唔in =比chance人地

kylau 2007-04-22 22:56
當去拿in exp. 都好

grad 時 job hunting 有用

黑魔道士比比 2007-04-24 23:28
你唔想in 係無時間定係... 怕?

我要打十個 2007-06-01 17:53
引用第7樓黑魔道士比比2007-04-24 23:28發表的“”:
你唔想in 係無時間定係... 怕?

真係驚驚地.......

city決定去......

但係又收到hku BBA A/F果個.....

一個6號一個11號......

返工請假甘密好似唔多好.........

想唔去hku......會唔會好大影響

freezefox 2007-06-01 23:03
傻既,幾唔得閒都要去。除非你好有把炮入硬邊間,所以費時浪費時間IN 另一間。又或者你打死都唔會入呢間。

否則我真係諗唔到一個理由你唔去IN。當攞經驗都好哎。

someone 2007-06-02 00:28
in 黎冇用...
有分 = 收硬
in 得好冇分 = 收skin

黑魔道士比比 2007-06-02 01:16
引用第10樓someone2007-06-02 00:28發表的“”:
in 黎冇用...
有分 = 收硬
in 得好冇分 = 收skin

..... 咪教壞人...
呢個世界唔係淨得有分同冇分2種

interview 本身就係用黎揀d 係marginal case 既人
收與唔收之間果d 好多就睇interview 架啦~

黑魔道士比比 2007-06-02 01:17
引用第8樓奶健^^2007-06-01 17:53發表的“”:
真係驚驚地.......
city決定去......
.......

凡事都有第一次架啦~~ 慢慢就唔驚架啦~ 放心

someone 2007-06-02 11:11
引用第11樓黑魔道士比比2007-06-02 01:16發表的“”:
..... 咪教壞人...
呢個世界唔係淨得有分同冇分2種
interview 本身就係用黎揀d 係marginal case 既人
.......

not 教壞人
呢個係事實
因為我試過
interview 左又點
人地都唔會記得你
人地話你in 得好好又點

好似hku 咁
我上年有去in 呀
佢話好好呀
評分好高tim

但佢地最終都係用一個filter
先filte 左個分先
冇分o既話你in 得幾好都冇用

當然
你認為自己一定ok o既
in 下無訪
反正interview 都唔係咩大件事
平常心就ok

Pau 2007-06-02 21:55
我已經放左港大社工飛機...............(因為我唔想讀)
遲d我會去中大地理interview~

黑魔道士比比 2007-06-03 01:17
引用第13樓someone2007-06-02 11:11發表的“”:
not 教壞人
呢個係事實
因為我試過
interview 左又點
.......

我都話左interview 係對 邊緣人 最有影響...
你既事實既你無分比人filter 左出黎
唔代表樓主一定無分架嘛..

除非好似樓上咁講, 你完全唔想讀呢科既,
OK, 唔好in 都罷~

想讀既, 或者至少想用黎做水泡又有得in 既
in 左有益無害~

someone 2007-06-03 19:39
引用第15樓黑魔道士比比2007-06-03 01:17發表的“”:
我都話左interview 係對 邊緣人 最有影響...
你既事實既你無分比人filter 左出黎
唔代表樓主一定無分架嘛..
.......

我理解能力差~ 誤解左~ sorry

個人對interview 存有偏見~

查看完整版本: [-- 大學d interview係咪一定要去?? --] [-- top --]