查看完整版本: [-- 中4英文SBA有咩問題會問? --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【學術交流】 -> 中4英文SBA有咩問題會問? [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

eric_ah4 2007-05-11 19:59

中4英文SBA有咩問題會問?

我星期一要present

MISS 會比條問題我,但個日先知,大約會係D咩問題?

Bra神 2007-05-11 20:01
d問題冇可能估到ga, 但一定關於你present既野

lamho 2007-05-11 20:02
我想問...
如果真係唔識聽老師問咩...
點算??

炸炸帝 2007-05-11 20:19
你肯定係冇聽書

eric_ah4 2007-05-11 20:22
引用第3樓軒軒~阿B2007-05-11 20:19發表的“”:
你肯定係冇聽書

yes

eric_ah4 2007-05-12 10:35
HELP

基斯坦奴 2007-05-12 11:01
係咪睇書果d之後小組討論??
我星期二做左

CKL 2007-05-12 11:19
一個字--吹

豬脾 2007-05-12 12:05
引用第6樓西門*2007-05-12 11:01發表的“”:
係咪睇書果d之後小組討論?? [表情]
我星期二做左

好似係個人短講@@'
我都唔知

eric_ah4 2007-05-12 17:29
有冇上年中4的知道?

基斯坦奴 2007-05-12 17:48
引用第8樓卡卡....2007-05-12 12:05發表的“”:
好似係個人短講@@'
我都唔知 [表情]

點解我學校個sba係小組討論既
仲要有部機影低...

Ajax 2007-05-12 17:48
我今年中四...
個人短講個d好易...唔難..but我未試過..form 3都玩過下..
group discussion係睇完本書..去講ge..
一開始續個續介紹本書ge content(即係summary).加d d感想
之後可以傾下老師比你地ge指定問題..有時間ge話可能傾下其他你地自己諗定ge野...

p.s:我個group超哂時..明明得10分鐘..我地講左20分鐘...所以唔難講的

Ajax 2007-05-12 17:50
引用第10樓西門*2007-05-12 17:48發表的“”:
點解我學校個sba係小組討論既 [表情]
仲要有部機影低...

我都比人影..d老師上堂播番比我地睇...
我唔好彩比人抽中...勁於..

基斯坦奴 2007-05-12 17:52
引用第11樓Ajax2007-05-12 17:48發表的“”:
我今年中四...
個人短講個d好易...唔難..but我未試過..form 3都玩過下..
一開始續個續介紹本書ge content(即係summary).加d d感想
之後可以傾下老師比你地ge指定問題..有時間ge話可能傾下其他你地自己諗定ge野...
.......

點解你可以講20mins
我個miss放左個計時器o係部機睇唔到既位...
比我地睇住個時間
你做咩書??
其實d書係咪考評局指定

Ajax 2007-05-12 18:03
引用第13樓西門*2007-05-12 17:52發表的“”:
點解你可以講20mins [表情]
我個miss放左個計時器o係部機睇唔到既位...
比我地睇住個時間 [表情] [表情]
你做咩書??
.......

唔係指定...自己choose ga..不過老師prefer我地group四個人一本書or兩個人.咁會易d講..有多d common discuss topic

至於點解知道時間...我事後問老師先知...我地順其自然咁講..其實仲有好多topic講...不過有條友咁快end左個discussion..

基斯坦奴 2007-05-12 19:25
引用第14樓Ajax2007-05-12 18:03發表的“”:
唔係指定...自己choose ga..不過老師prefer我地group四個人一本書or兩個人.咁會易d講..有多d common discuss topic
至於點解知道時間...我事後問老師先知...我地順其自然咁講..其實仲有好多topic講...不過有條友咁快end左個discussion..

d書我地有個list~
要o係入面揀一本出黎睇完先討論

hon202020 2007-05-12 19:30
我個間考個時有部機錄低

我係睇本書,跟住miss比問題,4個人一組preent 6分鐘

Ajax 2007-05-12 22:40
引用第16樓hon2020202007-05-12 19:30發表的“”:
我個間考個時有部機錄低 [表情] [表情]
我係睇本書,跟住miss比問題,4個人一組preent 6分鐘

6分鐘咁少

炸炸帝 2007-05-12 22:44
引用第17樓Ajax2007-05-12 22:40發表的“”:
6分鐘咁少 [表情] [表情]

當你坐落去就會覺得會長

lui 2007-05-12 23:53
引用第17樓Ajax2007-05-12 22:40發表的“”:
6分鐘咁少 [表情] [表情]

其實係6分鐘..一定唔會過10分囉...

hon202020 2007-05-12 23:56
我個組係咁dead air

所以話,6分鐘真係好「長」

Edwin 2007-05-13 00:23
引用第19樓lui2007-05-12 23:53發表的“”:
其實係6分鐘..一定唔會過10分囉...

我果組15分鐘...

樂仔 2007-05-13 00:39
噢...我下個星期都要英文sba...

Ajax 2007-05-13 12:37
引用第21樓Edwin2007-05-13 00:23發表的“”:
我果組15分鐘... [表情]

edwin你仲屎過我..19分07秒..我可以睇你個group ge discussion ge highlight..我有pw..

tsang0701 2007-05-13 13:41
我sba 係聽電影 - click 跟住小組討論 ........

聰明豆 2007-05-13 15:44
引用第11樓Ajax2007-05-12 17:48發表的“”:
我今年中四...
.......

我學校sba睇書,但係係佢比條問題我地然後group講15分鐘ja wo........
唔係講感想果d野架wo.........
同埋就算你講到16分鐘仲有野講既話佢都cut你機架wo.......

eric_ah4 2007-05-13 16:40
引用第25樓聰明豆2007-05-13 15:44發表的“”:
[表情] [表情]
我學校sba睇書,但係係佢比條問題我地然後group講15分鐘ja wo........
唔係講感想果d野架wo.........
同埋就算你講到16分鐘仲有野講既話佢都cut你機架wo.......

係講咩?

聰明豆 2007-05-13 16:57
引用第26樓eric_ah42007-05-13 16:40發表的“”:
係講咩?

我睇果本係romeo and juliet~
條問題係問點解個作者要整個咁既結局出黎
同埋如果佢地兩個都冇死到,個結局會係點

但係格離組睇埋同一本書又有另一條問題~~

聰明豆 2007-05-13 16:58
但係你係咪睇書既sba先.........
如果係既話...冇理由咁遲架wo.......

應該係大約4月1次,6月1次.....

基斯坦奴 2007-05-13 17:14
引用第28樓聰明豆2007-05-13 16:58發表的“”:
但係你係咪睇書既sba先......... [表情]

應該有3次...

Ajax 2007-05-14 22:53
引用第28樓聰明豆2007-05-13 16:58發表的“”:
但係你係咪睇書既sba先......... [表情]

我5月廿幾有第二次..

聰明豆 2007-05-14 23:28
引用第29樓西門*2007-05-13 17:14發表的“”:
應該有3次...

第3次係中五

Edwin 2007-05-27 00:18
剛剛做了real SBA
個discussion 27分鐘
長到冇朋友...

peterlkk 2007-05-27 00:40
我學校個sba唔計會考張suit 做得差無所謂

Ajax 2007-05-27 12:57
引用第32樓Edwin2007-05-27 00:18發表的“”:
剛剛做了real SBA
個discussion 27分鐘 [表情]
長到冇朋友...

同perry佢地..??勁wo..
我個組去到10分鐘就趕住停..想快d走..

查看完整版本: [-- 中4英文SBA有咩問題會問? --] [-- top --]