查看完整版本: [-- Aveego與我 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【AVEEGO 英超聯夢幻領隊大賽 - 遊戲資料】 -> Aveego與我 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2   3  >>  Pages: ( 3 total )

lamho 2007-05-18 19:13

Aveego與我

我唔知AVEEGO下季會唔會再存出…

不過,我心底有一d說話想講,大概都係一些讚美的說話…

首先,我想多謝aveego多年既服務…有左aveego呢個遊戲…令我多左個平台與眾好友溝通…商量有關遊戲既內容…

雖然,我認為aveego的吸引力未夠yahoo那麼好…不過,aveego創出左無數其他玩法…目的是希望更多玩家可以投入黎aveego呢個平台,並且因而令我覺得aveego其實比yahoo做得更出色…

繼aveego接連在專業版提早更新,在更新球員分數上緩慢…使一部分玩家已經失去信心…又知道aveego可能下年已經不能再為我們工作…我希望在此能夠深表感謝!!!

如果大家有咩想多謝aveego既,可以透過響度發表一下…

黑魔道士比比 2007-05-18 20:04
我為亞洲人而感到驕傲!

規模不太大反而令我感到親切....

走進aveego... 那種"青" 的味道, 就像剛剛建立的好友論壇一樣
效率不特別高, 但令有 人性化 的感覺~

aveego 送比我既車仔波衫, 係我第一份由網上遊戲得番黎既獎品~
好可能係唯一一份添

賀雲斯 2007-05-18 20:09
aveego真係好好玩...一定唔會比yahoo差...

特別係對戰版真係好好玩...

黑魔道士比比 2007-05-18 20:12
引用第2樓賀雲斯2007-05-18 20:09發表的“”:
aveego真係好好玩...一定唔會比yahoo差... [表情]
特別係對戰版真係好好玩... [表情] [表情]

可惜係流動性大低, 如果有球隊唔玩都唔可以第二隊補上
好似好友咁咁有組織就話姐

出面d 對戰版成日都對吉隊~~ bid 人又當食生菜
自然無咁好玩

Hernandez 2007-05-18 22:42
我覺得aveego係網上最好玩既game

OldSosad 2007-05-18 22:55
我都覺得 aveego 搞得幾好 .. 幾有創意 .. 特別係對戰版 .. 幾正~

hkg 2007-05-18 23:12
引用第1樓黑魔道士比比2007-05-18 20:04發表的“”:
我為亞洲人而感到驕傲!
規模不太大反而令我感到親切....
走進aveego... 那種"青" 的味道, 就像剛剛建立的好友論壇一樣
效率不特別高, 但令有 人性化 的感覺~
aveego 送比我既車仔波衫, 係我第一份由網上遊戲得番黎既獎品~
好可能係唯一一份添
.......

我認同....特別係件車仔波衫
有朝一日係街有人著住件車仔波衫,可能係我....

berry 2007-05-18 23:29
中中中果度,四月份我差小小第一

雷文鳳 2007-05-19 11:07
aveego 既概念其實不錯, 特別係對戰版

如果多d人支持, 一定可以成功!

只可惜.......

freezefox 2007-05-19 11:09
感慨良多……

你班友cher夠未 2007-05-19 11:16
引用第8樓雷文鳳2007-05-19 11:07發表的“”:
aveego 既概念其實不錯, 特別係對戰版
如果多d人支持, 一定可以成功!
.......

我覺得唔係多唔多人支持既問題

係對戰版既玩法根本係趕客,一定要用好多時間去handle,要搵多19個志同道合既人就難上加難

不過對戰版唔一定會取消既,大家無需咁消極……

雷文鳳 2007-05-19 11:35
引用第10樓kch2007-05-19 11:16發表的“”:
係對戰版既玩法根本係趕客,一定要用好多時間去handle,要搵多19個志同道合既人就難上加難
.......

要玩又唔肯花時間?

玩法改左就唔係aveego對戰版啦, 其實我就係鍾意佢既玩法

lamho 2007-05-19 11:41
肯用心的玩家會響對戰版有興趣
我至憎果d肯黎玩而對球隊唔負責任既玩家...
佢地一唔滿意投標結果,咩人都投唔到...
加上佢地成日輸...
即刻放棄隊球隊...

我唔明白d人做咩咁易放棄同咁唔負責任...

OldSosad 2007-05-19 13:41
引用第10樓kch2007-05-19 11:16發表的“”:
.......

係 .. 要花既時間的確幾多 .. 特別成日都要記得係週日 bid 人~

我覺得不如一季分兩節或三節會唔會好 d~

朗尼 2007-05-19 13:53
引用第13樓奧脫福2007-05-19 13:41發表的“”:
係 .. 要花既時間的確幾多 .. 特別成日都要記得係週日 bid 人~ [表情]
我覺得不如一季分兩節或三節會唔會好 d~ [表情]

一季分三節,已經可以玩升班制..............

一組唔駛玩足二十隊,玩十隊八隊,單循環,咪可以快的...........

Kai王 2007-05-20 11:52
aveego有埋world cup...european cup個d
真係幾好玩

yanyan 2007-05-20 12:48
既然各位好友咁中意玩aveego
不如提出下d意見比aveego改善同宣傳丫

lamho 2007-05-20 19:31
引用第16樓yanyan2007-05-20 12:48發表的“”:
既然各位好友咁中意玩aveego [表情]
不如提出下d意見比aveego改善同宣傳丫 [表情]

其實意見有人已經畀左
aveego肯唔肯繼續經營係一個問題

一不做 2007-05-25 09:31
一週一場比賽個d都仲可以handle,遇到週中有比賽個d就成日唔記得出人/bid人.....我玩左一季其實都仲未掌握到d出人/bid人時間

不過,講創意真係好過yff好多

朗尼 2007-05-25 13:50
引用第18樓踢波之友2007-05-25 09:31發表的“”:
一週一場比賽個d都仲可以handle,遇到週中有比賽個d就成日唔記得出人/bid人.....我玩左一季其實都仲未掌握到d出人/bid人時間 [表情] [表情]
不過,講創意真係好過yff好多

其實,個人覺得,如果對版的bid人時間,可以推遲就推遲........

唔駛大家一定係星期日之前落bid,二三其實咪重好........

如果係兩週時間大近的,可以取消bid人,繼續俾大家繼續用番已有的球員.........

antony 2007-05-25 18:44
唔好計週中d 快車, 淨係每個星期日都要落標, 都要付出不少時間。

一不做 2007-05-25 22:35
而家好似入唔到去aveego個server

你班友cher夠未 2007-05-25 22:40
引用第21樓踢波之友2007-05-25 22:35發表的“”:
而家好似入唔到去aveego個server [表情]

無事呀...

你班友cher夠未 2007-05-25 22:45
引用第20樓antony2007-05-25 18:44發表的“”:
唔好計週中d 快車, 淨係每個星期日都要落標, 都要付出不少時間。

引用第19樓任天痕2007-05-25 13:50發表的“”:

其實,個人覺得,如果對版的bid人時間,可以推遲就推遲........

唔駛大家一定係星期日之前落bid,二三其實咪重好........
.......

其實我都覺得每個禮拜bid人係最煩,每次坐底用半個鐘...如果可以每兩個禮拜bid一次,甚至每個月先bid一次,用既時間會少好多

icebati 2007-05-26 13:24
bid人真係幾花心機同時間..

朗尼 2007-05-26 15:37
引用第23樓kch2007-05-25 22:45發表的“”:
其實我都覺得每個禮拜bid人係最煩,每次坐底用半個鐘...如果可以每兩個禮拜bid一次,甚至每個月先bid一次,用既時間會少好多

我都覺得係,又或將個買人週數,開都十週,每週加到二百蚊俾人bid.........

nealtsang 2007-06-16 17:18
從Aveego網得知,該主理人有正職,Aveego需用 leisure time 處理,雖有時出分稍慢,但實屬理解。

對戰版創意十足,暫時未發現有其他同類玩法,100%支持保留。內中包含理財 concept,用有限資源,面對市場競爭,得出最大回報。好 Game。
如版主有經費問題,我想可收年費。如 $100/yr,一個 game 玩一年只是100元,學生都可負擔,而且付了費,少了人會中途放棄,減少對空隊,增強競爭性。

至於其他 game (如傳統版),同 Yahoo, fantasy premier league 等都有差不多相同玩法,保留與否,我覺得無所謂。

另對戰版模式,可 sell 一些外國遊戲網站,玩 IT,應有市場。

你班友cher夠未 2007-06-16 23:20
引用第26樓nealtsang2007-06-16 17:18發表的“”:
從Aveego網得知,該主理人有正職,Aveego需用 leisure time 處理,雖有時出分稍慢,但實屬理解。
對戰版創意十足,暫時未發現有其他同類玩法,100%支持保留。內中包含理財 concept,用有限資源,面對市場競爭,得出最大回報。好 Game。
如版主有經費問題,我想可收年費。如 $100/yr,一個 game 玩一年只是100元,學生都可負擔,而且付了費,少了人會中途放棄,減少對空隊,增強競爭性。
.......

你應該將呢篇野post去aveego果邊...

不過我就唔太認同收年費呢個方案...除非年終有獎金發放...

nealtsang 2007-06-17 11:31
Hi kch,

我曾想 post 去 Aveego 過邊,但原來要登記,所以算數。
本人都是有工作,而且中港兩邊走,所以對 Aveego 版主在 leisure time 處理 Aveego 的野,很配服。
至於付費問題,各有意見,免費的東西當然好,但通常產生浪費 (經濟學名句),所以提議付費。付費後能有獎金,亦是一個好 idea,I support。

kch,如果可以,幫我轉告本人意見去 Aveego,有勞。

yanyan 2007-06-17 11:34
引用第28樓nealtsang2007-06-17 11:31發表的“”:
Hi kch,
我曾想 post 去 Aveego 過邊,但原來要登記,所以算數。
本人都是有工作,而且中港兩邊走,所以對 Aveego 版主在 leisure time 處理 Aveego 的野,很配服。
至於付費問題,各有意見,免費的東西當然好,但通常產生浪費 (經濟學名句),所以提議付費。付費後能有獎金,亦是一個好 idea,I support。
.......

一係我幫你post過去啦...
我係個度o既林柏特

雷文鳳 2007-06-17 13:20
引用第29樓yanyan2007-06-17 11:34發表的“”:
一係我幫你post過去啦...
我係個度o既林柏特

咁有勞喇

希望大家出年仲有得玩

yanyan 2007-06-17 13:27
引用第30樓雷文鳳2007-06-17 13:20發表的“”:
咁有勞喇
.......

望就咁望啦....
JEFF都成2個月冇on過喇....

雷文鳳 2007-06-17 13:29
引用第31樓yanyan2007-06-17 13:27發表的“”:
望就咁望啦....
JEFF都成2個月冇on過喇....

jeff?

朗尼 2007-06-17 13:51
引用第28樓nealtsang2007-06-17 11:31發表的“”:
Hi kch,
.......

非常贊成..........

yanyan 2007-06-17 15:30
引用第32樓雷文鳳2007-06-17 13:29發表的“”:
jeff? [表情]

jeffchan...
呢個game o既創辦人

雷文鳳 2007-06-17 15:40
引用第34樓yanyan2007-06-17 15:30發表的“”:
jeffchan...
呢個game o既創辦人

哦....

你識佢架?

yanyan 2007-06-17 15:47
引用第35樓雷文鳳2007-06-17 15:40發表的“”:
哦....
.......

唔識
佢係論壇出左個改革初稿之後都好少上返o黎同玩家討論

雷文鳳 2007-06-17 15:48
引用第36樓yanyan2007-06-17 15:47發表的“”:
唔識 [表情]
佢係論壇出左個改革初稿之後都好少上返o黎同玩家討論 [表情]

aveego 你都有玩?

yanyan 2007-06-17 15:49
引用第37樓雷文鳳2007-06-17 15:48發表的“”:
aveego 你都有玩? [表情]

有乜咁出奇

雷文鳳 2007-06-17 15:55
引用第38樓yanyan2007-06-17 15:49發表的“”:
有 [表情]
有乜咁出奇 [表情]

你真係好鍾意足球喎

可唔可以話我聽你幾多歲呀?

yanyan 2007-06-17 17:05
引用第39樓雷文鳳2007-06-17 15:55發表的“”:
你真係好鍾意足球喎 [表情]
.......

lamho 2007-06-17 19:03
收費令我卻步

nealtsang 2007-06-21 20:33
Hi 任天兄,YanYan,雷文鳳,

今晚比較得閒,睇落好多人支持 Aveego,我是 Aveego 對戰版中 Aveego Championship League 中的 nealtsang 及 nealsigntec,兩隊。
如果你們能跟版主連絡,多給他一點支持。

OldSosad 2007-06-24 12:13
引用第41樓lamho2007-06-17 19:03發表的“”:
收費令我卻步 [表情]

me2 ..

sosad

啪啪啪啪啪啪 2007-07-13 08:54
收費

朗尼 2007-07-25 10:06
估唔到今年的Aveego會遲過yff...........

火鳳凰 2007-07-25 10:11
引用第45樓任天痕2007-07-25 10:06發表的“”:
估唔到今年的Aveego會遲過yff........... [表情]

其實係唔係唔再搞?

不過就算搞都冇乜可能玩到,只可以夠時間揀一個game玩!

lamho 2007-07-25 13:03
如果開aveego,我一定玩呢邊而放棄果邊

yanyan 2007-07-25 14:22
引用第46樓火鳳凰2007-07-25 10:11發表的“”:
其實係唔係唔再搞? [表情]
不過就算搞都冇乜可能玩到,只可以夠時間揀一個game玩! [表情]

admin仲未有決定...

你班友cher夠未 2007-07-25 17:14
引用第46樓火鳳凰2007-07-25 10:11發表的“”:
其實係唔係唔再搞? [表情]
不過就算搞都冇乜可能玩到,只可以夠時間揀一個game玩! [表情]

兩隻都係經理人,點解只可以二揀一呀

兩隻玩哂唔得咩

查看完整版本: [-- Aveego與我 --] [-- top --]