查看完整版本: [-- 讀過理科既人~請入 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【學術交流】 -> 讀過理科既人~請入 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

dinlo 2007-07-09 22:05

讀過理科既人~請入

如果我chem唔合格可以點呀(3x/100)
我有1個summer可以整好去
因為我文科太差
理科只係chem差
所以我想好d

我一定係理科架
唔好叫我唔好choose

啊謝 2007-07-09 22:08
你今年F.幾?

dinlo 2007-07-09 22:12
引用第1樓啊謝2007-07-09 22:08發表的“”:
你今年F.幾?

F.3

啊謝 2007-07-09 22:26
你真係想讀,比D心機啦,E家先F.3,要追仲黎得切..

kylau 2007-07-09 22:28
chem唔合格可以點呀?

背番好個底囉!

or die hard

希汀加 2007-07-09 22:28
做練習啦
呢d係我小小心得
最後搵一個chem比較好既同學仔一齊出黎溫,一路做一路溫,有咩唔明問佢,又可增加同學感情又學到野
個位同學解俾你聽之餘佢自己亦知自己吸唔吸收得晒
當年我中3升中4都係chem唔合格,會考最後都好好彩A左

啊謝 2007-07-09 22:39
引用第5樓希汀加2007-07-09 22:28發表的“”:
做練習啦
呢d係我小小心得
最後搵一個chem比較好既同學仔一齊出黎溫,一路做一路溫,有咩唔明問佢,又可增加同學感情又學到野
個位同學解俾你聽之餘佢自己亦知自己吸唔吸收得晒
當年我中3升中4都係chem唔合格,會考最後都好好彩A左 [表情] [表情]

神人

迪神 2007-07-09 22:39
有興趣就掂架喇~

Erikson 2007-07-09 22:44
chem肯用時間讀就得
想當年我由f3到f7每一年chem都係全級第一

啊謝 2007-07-09 22:45
引用第7樓迪神2007-07-09 22:39發表的“”:
有興奮就掂架喇~ [表情]

興趣是吧= . = "

我都覺..可惜我D興趣到F.5下半年先黎料..救唔到幾多

迪神 2007-07-09 22:47
引用第9樓啊謝2007-07-09 22:45發表的“”:
興趣是吧= . = "
我都覺..可惜我D興趣到F.5下半年先黎料..救唔到幾多 [表情]

打錯tim~

呢科係有興趣既話真係唔洗格硬背~ce lv限定~

BBF 2007-07-09 22:49
MATH有興趣就唔洗温都屈晒分
我無興趣O既CHEM死埋一邊

啊謝 2007-07-09 22:51
仲有一句,就係如果真係想讀上去的話

CHEM同PHY呢兩科好重要的,最好事但KO左一科佢,對將來有好處~

jov 2007-07-09 23:01
引用第11樓ballballfull2007-07-09 22:49發表的“”:
MATH有興趣就唔洗温都屈晒分
我無興趣O既CHEM死埋一邊 [表情]

我都係

CHEM岩岩拎到個d

jov 2007-07-09 23:03
其實chem唔得...好似我咁...

上到F.6...唯有讀pure maths+phy+apply maths/CA

迪神 2007-07-09 23:05
唔係間間有架,我果間bio gp同maths gp都要揀al chem

啊謝 2007-07-09 23:07
引用第14樓j摩連奴.狂妄2007-07-09 23:03發表的“”:
上到F.6...唯有讀pure maths+phy+apply maths/CA [表情]

我果間好似唔得

希汀加 2007-07-09 23:07
引用第14樓j摩連奴.狂妄2007-07-09 23:03發表的“”:
上到F.6...唯有讀pure maths+phy+apply maths/CA [表情]

我要揀chem
我係phy pmaths同chem
d不幸地都係唔掂@@

jov 2007-07-09 23:08
引用第15樓迪神2007-07-09 23:05發表的“”:
唔係間間有架,我果間bio gp同maths gp都要揀al chem [表情]

北區都好似得我個間有得咁組合

啊謝 2007-07-09 23:09
引用第18樓j摩連奴.狂妄2007-07-09 23:08發表的“”:
北區都好似得我個間有得咁組合 [表情]

你間野咁勁

聰明豆 2007-07-10 10:13
其實chem都唔少數計架~~
可能升到上黎會易左tim

雪綸 2007-07-10 10:23
chem...我f3..f4都唔得..
到我f5先開竅...
所以你暫時唔駛咁擔心住..
你只需要揀好左自己入理科...
已經完成左你f3升f4 o既事...
到你f6...升再睇下自己應該入邊幾科AL....
(果陣你就要諗埋上u 想讀o既科要有咩requirement喇!!)

CKL 2007-07-10 12:07
F4,F.5 chem 你好多肯記就得

聰明豆 2007-07-10 13:01
引用第22樓CKL2007-07-10 12:07發表的“”:
F4,F.5 chem 你好多肯記就得 [表情]

其實f.4 chem都唔係要死記好多野.....
化學式亂砌都砌到啦~~

f.5就唔知

啊謝 2007-07-10 13:21
引用第23樓聰明豆2007-07-10 13:01發表的“”:
化學式亂砌都砌到啦~~
f.5就唔知 [表情]

我記膠記到死左

yanyan 2007-07-10 14:27
引用第23樓聰明豆2007-07-10 13:01發表的“”:
化學式亂砌都砌到啦~~
f.5就唔知 [表情]

F5其實都係差唔多
我覺得d野比F4難明小小

CKL 2007-07-10 21:54
化學式亂砌都砌到啦~~
f.5就唔知 [表情]

會多2倍到啦

記test for sth 都有50種到

Mr-Brian 2007-07-11 17:04
入左理科,a.maths+dt

tsang0701 2007-07-11 17:32
我 amaths 唔得 .. 一定要 chem

查看完整版本: [-- 讀過理科既人~請入 --] [-- top --]