查看完整版本: [-- [CE]MATH,PHY,CHEM,BIO補邊一個好架??? --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【學術交流】 -> [CE]MATH,PHY,CHEM,BIO補邊一個好架??? [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

笨M 2007-08-10 17:41

[CE]MATH,PHY,CHEM,BIO補邊一個好架???

有冇人知...因為我math同chem係一定補架喇....有冇人知??

SuNFoReVeR 2007-08-10 17:49
chem補過英皇莊博士...都幾ok架....聽佢講完一陣做mc就超快搵到答案

SuNFoReVeR 2007-08-10 17:55
引用第2樓笨M2007-08-10 17:50發表的“”:
我之前補英皇另一個....alan= =
而家仲諗緊再唔再補佢

我0個陣淨係補左chong博士四堂既chemical cell+oxidation+reduction+electrolysis 0個課...成績好左好多...但係佢講書就講得好快既...
咁你補完佢覺得點...
另外仲有現代既k kwong都好有名氣...但係我就無試過

笨M 2007-08-10 18:05
引用第3樓SuN FoReVeR2007-08-10 17:55發表的“”:
我0個陣淨係補左chong博士四堂既chemical cell+oxidation+reduction+electrolysis 0個課...成績好左好多...但係佢講書就講得好快既...
咁你補完佢覺得點... [表情]
另外仲有現代既k kwong都好有名氣...但係我就無試過

我由上年暑期開始補佢......一路去到拿a班...
但估唔到得個e= =

CKL 2007-08-10 18:11
莊博士係K Kwong學生
佢以前都係補k. kwong

之前莊生抄K Kwong 97年note比佢告

罰左錢

K Kwong查實唔錯,如果你溫爆本note,C以上唔難

今年佢仲tip中好多野

不過你如果chem底唔好就唔好補佢\

因為佢都講得幾快

CKL 2007-08-10 18:14
maths W L Lee 唔錯,不過貴

phy 就 Ken Chan啦,concept重D比起CY

應該對你有用D

kewell 2007-08-10 18:15
maths dick hui
chem k kwong
phy ken chan
bio simon chiang

yanyan 2007-08-10 18:19
MATH:wilson liu
PHY:ken chan
CHEM:samuel chong
BIO:simon chiang

CKL 2007-08-10 18:21
仲有bio就simon啦

e個唔使諗啦

sing888 2007-08-10 18:29
中文,英文,econ呢?

yanyan 2007-08-10 18:45
引用第10樓sing8882007-08-10 18:29發表的“”:
中文,英文,econ呢? [表情]

中文我建議唔好補...幾嘥錢...我補完都係咁廢
英文就Calvin Sun...係太子個邊
Econ就K.Ko...

sillyjanny 2007-08-10 19:06
我PHY 補KEN CHAN..
BIO其實唔駛補..自己溫都OK...

我要打十個 2007-08-10 19:11
引用第12樓★阿宜★2007-08-10 19:06發表的“”:
我PHY 補KEN CHAN..
BIO其實唔駛補..自己溫都OK...

其實......ce自己勤力d......可以完全唔駛補習.......

笨M 2007-08-10 19:37
我想問你地講果d係邊間補習社架= =?

W L Lee
K Kwong

sing888 2007-08-10 19:49
引用第13樓奶健^^2007-08-10 19:11發表的“”:
其實......ce自己勤力d......可以完全唔駛補習.......

我太懶,所以真係要去補下

yanyan 2007-08-10 21:41
引用第14樓笨M2007-08-10 19:37發表的“”:
我想問你地講果d係邊間補習社架= =?
.......

ken chan係英皇
simon chiang,W L Lee同K Kwong係現代

我要打十個 2007-08-10 22:32
引用第15樓sing8882007-08-10 19:49發表的“”:
我太懶,所以真係要去補下 [表情]

ce係考勤力

你補哂所有科都未必掂

希汀加 2007-08-10 22:54
引用第17樓奶健^^2007-08-10 22:32發表的“”:
ce係考勤力
你補哂所有科都未必掂

對..講到自己懶...補完唔溫一樣冇用
補習只係輔助,唔好睇到神仙打救

大熊KUMA 2007-08-10 23:25
其實補習最重要都係本筆記咋ma...
我未去過唔知d天皇上堂係點樣.....不過幾百蚊上4堂得本筆記真係唔係咁值....

其實網上都有好多類似既筆記可以下載....

eric_ah4 2007-08-20 18:53
其實phy可唔可以唔補,only自己做pp,if my target is a?

yanyan 2007-08-20 20:16
引用第20樓eric_ah42007-08-20 18:53發表的“”:
其實phy可唔可以唔補,only自己做pp,if my target is a?

睇你能力啦...
我身邊都有d朋友可以唔補都攞A

智者 2007-08-20 20:32
引用第20樓eric_ah42007-08-20 18:53發表的“”:

你咁勁?

eric_ah4 2007-08-20 21:39
引用第22樓智者2007-08-20 20:32發表的“”:
你咁勁? [表情]

eric_ah4 2007-08-20 21:39
引用第21樓yanyan2007-08-20 20:16發表的“”:
睇你能力啦...
我身邊都有d朋友可以唔補都攞A

只做pp?
定係在出便有買exercise?

我諗到改咩名鳥 2007-08-21 01:11
建議你補英文
我當年repeat 都剩係補呢科

sing888 2007-08-21 01:13
引用第25樓sheepsheephin2007-08-21 01:11發表的“”:
建議你補英文
我當年repeat 都剩係補呢科 [表情]

我報左joseph li ...好唔好?

豬脾 2007-08-21 01:26
我想去補phy 同chem
因為我尼兩科都幾廢..
唔知好唔好補埋中英
'大家有咩意見呢..
thanks

我諗到改咩名鳥 2007-08-21 02:10
引用第26樓sing8882007-08-21 01:13發表的“”:

唔清楚...
我o個陣補而家收左皮o既史sir  

yanyan 2007-08-21 14:31
引用第24樓eric_ah42007-08-20 21:39發表的“”:
只做pp?
定係在出便有買exercise?

做pp+aristo

yanyan 2007-08-21 14:32
引用第27樓卡卡....2007-08-21 01:26發表的“”:
我想去補phy 同chem
因為我尼兩科都幾廢..
唔知好唔好補埋中英
'大家有咩意見呢..
thanks [表情]

中文我覺得補o黎冇乜用....

yanyan 2007-08-21 14:34
引用第26樓sing8882007-08-21 01:13發表的“”:

英文其實個個tutor教埋d skill都差唔多
我通常係睇下個tutor多唔多教vocab/句式,同埋佢教d vocab會唔會唔常見

eric_ah4 2007-08-21 18:50
引用第29樓yanyan2007-08-21 14:31發表的“”:
做pp+aristo

airisto d 風格唔係咁似ce wor..

dinlo 2007-08-21 18:54
引用第31樓yanyan2007-08-21 14:34發表的“”:
英文其實個個tutor教埋d skill都差唔多[表情]
我通常係睇下個tutor多唔多教vocab/句式,同埋佢教d vocab會唔會唔常見

今日去左上p.chan堂(唔洗$)
佢快到好難跟

豬脾 2007-08-21 19:31
引用第32樓eric_ah42007-08-21 18:50發表的“”:
airisto d 風格唔係咁似ce wor..

唔鐘意咪唔好做lor
aristo我覺得都係黎清concept

yanyan 2007-08-21 20:01
引用第33樓dinlo2007-08-21 18:54發表的“”:

今日去左上p.chan堂(唔洗$)
佢快到好難跟

係?
我今日上左K.Oten個堂..又係教得勁快
星期五再試P.Chan

dinlo 2007-08-21 21:27
引用第35樓yanyan2007-08-21 20:01發表的“”:
係?
我今日上左K.Oten個堂..又係教得勁快 [表情]
星期五再試P.Chan

我都係跟番我個3個鐘既MISS
有PAPER做,教得明

CKL 2007-08-22 09:27
快係正常

所以free lesson都係好快

查看完整版本: [-- [CE]MATH,PHY,CHEM,BIO補邊一個好架??? --] [-- top --]