查看完整版本: [-- UE補習搵邊個? --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【學術交流】 -> UE補習搵邊個? [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

yanyan 2007-08-10 18:25

UE補習搵邊個?

如題...
聽同學講Calvin Sun 好....
但太子太遠
唔知仲有邊個信得過呢?

tl9189 2007-08-10 22:15
無話邊個好,最緊要arm自己∼
每個名師都有d野強d..視乎自己需要~

CxRonaldoNo7 2007-08-10 22:23
勁人補PATRICK CHAN
中中等等o既就補KOTEN
Amanda都唔錯

ps:題外話___note方面 KOTEN係最靚最精美

tl9189 2007-08-10 22:26
引用第2樓CxRonaldoNo72007-08-10 22:23發表的“”:
勁人補PATRICK CHAN
中中等等o既就補KOTEN
Amanda都唔錯
ps:題外話___note方面 KOTEN係最靚最精美

過來人講下:
K.OTEN都幾多廢話...每月既NOTES都有好多漫畫....=.=
但無平時上堂咁悶lor
同我覺得K.OTEN arm我(補完一個學期真係好左),所以中六補到而家∼

艾云 2007-08-11 04:12
CALVIN SUN...掂

Con仔 2007-08-11 07:53
引用第4樓艾云2007-08-11 04:12發表的“”:
CALVIN SUN...掂 [表情]

X2....

除左ps佢上年tip唔到個限字數問題外

Obadiah 2007-08-11 08:39
Derek Liu...
P chan我之前都補過...個人覺得佢英文係勁,不過教英文就真係唔好掂...

我諗到改咩名鳥 2007-08-11 13:54
我form7 補p.chan
CE 拎D UE 拎C

江川徹 2007-08-11 15:24
june都唔差

kewell 2007-08-11 15:33
廢人應該補邊個-.-?

垃圾桶 2007-08-11 15:36
補習唔係補靚notes同補攪笑

係要實際

UE唔係補grammer

grammer is out

oral堂數唔可以太多

CKL 2007-08-11 18:08
http://www.calvinsun.hk/english_calvinsun.html

我想問果D LA1,LA2同LA3 有乜分別架?

Con仔 2007-08-11 18:31
引用第11樓CKL2007-08-11 18:08發表的“”:
http://www.calvinsun.hk/english_calvinsun.html
我想問果D LA1,LA2同LA3 有乜分別架?

應該無分別...佢只不過將LA班分拆為三班.....

但係應該一齊上

CKL 2007-08-11 18:46
引用第12樓柯南仔2007-08-11 18:31發表的“”:
應該無分別...佢只不過將LA班分拆為三班.....
但係應該一齊上

thx

我同學話就無位,monday去報先

yanyan 2007-08-11 19:50
引用第7樓sheepsheephin2007-08-11 13:54發表的“”:
我form7 補p.chan
CE 拎D UE 拎C [表情]

P chan...
的確諗得過...
我最想係補Calvin,,不過太遠...

SuNFoReVeR 2007-08-11 23:43
引用第14樓yanyan2007-08-11 19:50發表的“”:
P chan...
的確諗得過...

遠車程既話會浪費左你好多時間...返到屋企實好累

p chan都幾實而不華...唔會好多skill...但教好多grammar同對作文好有用既字句....CE中五補左佢先至有c.. ..但就唔係咁著重listening同oral~

SuNFoReVeR 2007-08-11 23:59
引用第14樓yanyan2007-08-11 19:50發表的“”:
P chan...
的確諗得過...

p chan都幾實而不華...唔會好多skill...但教好多grammar同對作文好有用既字句....CE中五補左佢先至有c.. ..但就唔係咁著重listening同oral~

SuNFoReVeR 2007-08-12 00:06
P chan...
的確諗得過...

SuNFoReVeR 2007-08-12 00:07
食post

Obadiah 2007-08-14 23:26
講真,p chan佢教grammer唔係唔好,不過你中五先去補,半年學到幾多grammer ar,仲要一個禮拜先得果一堂...

莊尼伊雲斯 2007-08-27 13:58
想問下amanda好唔好丫?

yanyan 2007-08-27 19:59
引用第20樓lyh2007-08-27 13:58發表的“”:
想問下amanda好唔好丫?

聽講佢好嚴,,仲會睇唔起d程度較差o既學生

莊尼伊雲斯 2007-08-28 17:04
引用第21樓yanyan2007-08-27 19:59發表的“”:
聽講佢好嚴,,仲會睇唔起d程度較差o既學生

嚴咪好囉
但點睇唔起法呀??

yanyan 2007-08-28 17:27
引用第22樓lyh2007-08-28 17:04發表的“”:
嚴咪好囉 [表情] [表情]
但點睇唔起法呀??

以下係我係其它forum睇到對佢o既評價(事先聲明,我冇補過佢)

原帖由 cth 於 2007-7-24 10:23 AM 發表
Amanda Tann 一定唔好~

我d同學話呢條友好睇唔起d弱ge學生... 加上底子唔好的去到 = 白坐

上面一堆... 比我既話我會諗下遵理的 June Leung or現代的 Oten~ :D

原帖由 seelvee 於 2007-8-20 06:16 PM 發表

-_-"都唔係既,,睇番學生本身能力啦

A.tann本身教得唔錯亦都有料,,係有些少串咀...

如果上佢live俾佢點中答問題答錯既話
佢好可能會玩笑或恥笑你
個底唔好又唔玩得既就真係唔好試上佢live-.-

不過=-="我係補A.tann的...
大前提係我唔怕人串,,大不了串番佢\
其次係...我唔驚英文

驚英文又驚人串而且個底又唔好既話,,
就可能真係好似cth所講咁唔好上A.tann
但食得咸魚抵得渴,,要學好既就要忍耐下的了,,

莊尼伊雲斯 2007-08-29 21:24
引用第23樓yanyan2007-08-28 17:27發表的“”:

唔該晒
咁又要諗過補邊個好lu..

查看完整版本: [-- UE補習搵邊個? --] [-- top --]