查看完整版本: [-- 中六補邊個好丫? --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【學術交流】 -> 中六補邊個好丫? [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

莊尼伊雲斯 2007-08-11 17:09

中六補邊個好丫?

我揀左chem, phy, 同 m&s
邊科補邊個好丫??
仲有中英文

tl9189 2007-08-11 23:27
講真.....係咪真係每科都要補??
唔通學校d老師真係咁差

補哂五科..九個月..每科當你$400~
一個月俾多$2000學費..貴過返學既學費成位(官校及津校)...
九個月成一萬八千~~

補又要時間,補完你又係唔係真係有時間估返佢d功課??(學校d功課、測驗都未必夠時間應付...)
你成績係咪差到非補不可??抑或你覺得補左可以拎AorB??
定還是見人補,自己又補???

唔好意思,太多問題.. 不過我真係好想知點解d人會補咁多科...

我會考一科都無補過,中六都係因為怕UE會F先惡補下...
其實我覺得學校D老師都教得幾好,就算個別一兩個差,
都唔駛補哂咁多科掛~.~
講到底,讀書都係靠自己JE。D人補左但又溫書,我唔信會拎到AorB...

CKL 2007-08-12 00:08
我下年都應該只會補UE

因為太重要加屈機啦

江川徹 2007-08-12 00:12
引用第2樓CKL2007-08-12 00:08發表的“”:
我下年都應該只會補UE
因為太重要加屈機啦 [表情]

中英文值得一補

賀雲斯 2007-08-12 07:19
假設你係marginal人...
你係理科...補到一科al有c 都實有degree...咁咪補一科囉...
再加埋補英文......
中文唔駛補...出到黎個grade絕到係估唔到的...
m&s...自己操is ok.........

假設你唔係marginal人...可能唔駛補添.......

我自己都係2al+ms...我補左英同一科比較有興趣既al...強攻佢...
另一科就考之前先自己煲.........
ms都係keep住有test就溫...最尾狂做pp is ok...

BBF 2007-08-12 12:10
中7補個精讀就夠

除非係怕肥果D科......

CKL 2007-08-12 13:24
咁我想問p.maths 好唔好補呢,如果自己操又夠唔夠?

chem同p.maths 我想補一科

我2邊成績差唔多

補邊科會實用D呢?

thx

查看完整版本: [-- 中六補邊個好丫? --] [-- top --]