查看完整版本: [-- f.5econ補邊個好? --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【學術交流】 -> f.5econ補邊個好? [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

f.5econ補邊個好?

如題..

我本身呢科自問都唔錯..

我想補係因為econ想博A-B

有無邊個合我要求?

菲爾鐘斯 2007-08-18 18:48
Kevin Ko

引用第1樓∼超級曼聯迷∼2007-08-18 18:48發表的“”:
Kevin Ko [表情]

我淨係識呢個

SaHA 2007-08-18 18:53
本身唔錯既話.....呢科無野可以補.....

自己做多d pp同練習就得架喇~~~

引用第3樓SaHA2007-08-18 18:53發表的“”:
本身唔錯既話.....呢科無野可以補.....
自己做多d pp同練習就得架喇~~~

但我個老師真係好唔掂.....

問佢咩都答唔到咁濟..書佢就照書讀...

f.4d課程自己一個仲應付得黎..但我怕f.5咁落去....

仲有我都想學下佢教答lq既skills....

我都唔係好知點比分法...

兩次考試淨係計s.q同l.q果兩part兩次都接近滿分

Bra神 2007-08-18 20:32
kevin ko capture A

http://www.capturea.com/KKo_new/courseOutline.files/2007/F5Reg_A_eng.htm

係咪應該補plan C?

菲爾鐘斯 2007-08-18 21:12
ot一下
08ce econ應該幾難下,因為今年easy
連我呢d,mock岩岩pass,做pp都係得e既人都有d
所以要加油呀

望晴天 2007-08-19 03:27
引用第4樓2007-08-18 18:57發表的“”:
但我個老師真係好唔掂.....
問佢咩都答唔到咁濟..書佢就照書讀...
.......

如果你想谷LQ既唔suggets K.Ko

高sir係主力MC的...intensive(capture C/A)先多d講lq skills

CxRonaldoNo7 2007-08-19 04:02
1.
econ 中四真係自己都可以讀到(因為易)
中五就.....老師唔掂一定要補
始終係一連串概念o既理解同運用
我果時比個miss教
連O.C.定義都唔可以清楚咁運用=,=(補完captureA先知 )

2.
補Kevin Ko MC真係好掂

3.
LQ真係要自己睇多d 做多d先得
我懷疑好多A,B唔到o既人其實都係衰係LQ
Kevin Ko教LQ都係比ans你
因為LQ係主要背定義同埋運用
睇多d pp 明多d實有你着數

A.Nok 2007-08-19 13:06
係咪真係冇一個補習名師掂.......
因為我本身econ都唔係好得......

Ajax 2007-08-19 13:50
我econ本身都係4成岩岩好合格..但係都唔想補..出去都係俾d past paper你做..學校都有la..

p.s:有冇人補過f.5中文ge周勤財..?

yanyan 2007-08-19 17:04
如果凈係LQ o既話我覺得自己操+睇marking scheme都得...
其實econ LQ好多題目都係舊款...
讀熟個d舊款題o既marking會輕鬆好多
MC Kevin Ko真係必然選擇...

yanyan 2007-08-19 17:05
引用第11樓Ajax2007-08-19 13:50發表的“”:
我econ本身都係4成岩岩好合格..但係都唔想補..出去都係俾d past paper你做..學校都有la..
p.s:有冇人補過f.5中文ge周勤財..?

中文我覺得原本底唔好o既話補只係嘥錢....
反而中文我覺得你不如先操熟今年份卷先,然後望天打掛

dafatkit 2007-08-19 20:38
引用第0樓2007-08-18 18:14發表的“f.5econ補邊個好?”:
如題..
我本身呢科自問都唔錯..
我想補係因為econ想博A-B [表情]
.......

乜你唔玩hattrick咩@@ 我係dafatkit

補左了

planc..

上堂時間係9月10,15,17

15號係連堂 .....

geog既linda仲未出9月份既regular course...

遲幾日去

我MC相對起LQ比較差

引用第14樓dafatkit2007-08-19 20:38發表的“”:
乜你唔玩hattrick咩@@ 我係dafatkit

我知,唔玩啦

你唔見我賣晒D人咩

引用第12樓yanyan2007-08-19 17:04發表的“”:
如果凈係LQ o既話我覺得自己操+睇marking scheme都得...
其實econ LQ好多題目都係舊款...
讀熟個d舊款題o既marking會輕鬆好多
MC Kevin Ko真係必然選擇...

係,坊間都好多果LQ既練習

香港教育圖書公司出果本都幾好

yanyan 2007-08-21 20:04
引用第15樓2007-08-21 17:04發表的“”:
補左了 [表情]
planc..
.......

9月o既 Regular仲未出
Free course都就o黎上完啦wo

引用第19樓yanyan2007-08-21 20:04發表的“”:
9月o既 Regular仲未出 [表情] [表情] [表情]
Free course都就o黎上完啦wo [表情]

唔使錢?

菲爾鐘斯 2007-08-21 21:14
引用第20樓2007-08-21 21:11發表的“”:
唔使錢? [表情]

有補習嘉年華麻
唔洗錢的

引用第21樓∼超級曼聯迷∼2007-08-21 21:14發表的“”:
有補習嘉年華麻
唔洗錢的 [表情]

我係果到仲見到d人一拍卡就有人比張野佢,咩黎?

智者 2007-08-21 22:07
我d econ 比番哂先生 oc 係咩都唔記得(不過好熟面口)

不過我捻以後都無咩用........

Pau 2007-08-21 23:09
引用第15樓2007-08-21 17:04發表的“”:
補左了 [表情]
planc..
.......

我個人覺得geog linda lau真係教得麻麻.............
samuel chan好好多~~

引用第24樓Pau2007-08-21 23:09發表的“”:
我個人覺得geog linda lau真係教得麻麻.............
samuel chan好好多~~

但點解咁多人話佢有料?

可唔可以比較下兩者?

Pau 2007-08-22 09:10
引用第25樓2007-08-22 00:29發表的“”:
但點解咁多人話佢有料?
可唔可以比較下兩者?

linda lau-----佢d notes的確係好靚,不過上堂超悶,我試過補佢果時訓著左,如果你只係想狂背notes的話,可以補佢既~~

samuel chan---佢d notes雖然無linda lau果d咁精美,不過上堂講解samuel絕對比linda lau優勝,不會有冷場,如果你地理唔係好掂同埋根底唔好既話,我諗你補samuel會好d~~

我曾經聽過人講如果samuel羅住linda d notes黎教就好~~

CKL 2007-08-22 09:26
到al,10個有7個都係單溫linda notes

Pau 2007-08-22 19:30
引用第27樓CKL2007-08-22 09:26發表的“”:
到al,10個有7個都係單溫linda notes

我係果3個law~~
我溫samuel notes~~

Obadiah 2007-08-22 20:18
引用第26樓Pau2007-08-22 09:10發表的“”:
linda lau-----佢d notes的確係好靚,不過上堂超悶,我試過補佢果時訓著左,如果你只係想狂背notes的話,可以補佢既~~
.......

hm...
linda d notes靚?...講笑ja ma...
不過想個map reading做好d補佢冇錯

yanyan 2007-08-22 20:54
引用第22樓2007-08-21 21:33發表的“”:
我係果到仲見到d人一拍卡就有人比張野佢,咩黎?

$50優惠券
例如你上完K.Oten o既 Free Course,跟住係個日內報佢o既Regular就可以平$50

上佢地既網頁linda既regular course仲未有資料睇下既

仲有我係capture a報名果時,佢要我比張學生證佢check,我無帶啦.

咁係咪即係上堂果日去比返佢就ok?

我諗到改咩名鳥 2007-08-23 14:18
引用第31樓2007-08-23 14:04發表的“”:
上佢地既網頁linda既regular course仲未有資料睇下既 [表情]

直接鏟上現代睇啦

今日上左去現代,出左linda lau果d既課程資料..但網上面未有..

plan a同b唔知報邊個好...

加歷查 2007-08-30 04:28
我覺得今年會考econ泥科死硬

查看完整版本: [-- f.5econ補邊個好? --] [-- top --]