查看完整版本: [-- yahoo nba fantasy 2008-2009 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【NBA Fantasy】 -> yahoo nba fantasy 2008-2009 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2   3   4   5  >>  Pages: ( 52 total )

迪神 2008-10-02 00:34

yahoo nba fantasy 2008-2009

直接網址

http://basketball.fantasysports.yahoo.com/league/bff

1.   Inter Millan@P.G.----------------------- (索女)
2.   DIXON@MAGIC ------------------------- (迪神)
3.   kentus ----------------------------------- (rBB)
4.   Detroit Pistons @Cop ----------------- (CopoeL)
5.   [BFF] Winston -------------------------- (Winston)
6.   Celtics@snipertcy ---------------------- (snipertcy)
7.   HorNetS@EdwiN ------------------------ (Edwin)
8.   76ers@frankie ---------------------------- (frankie)
9.   Phoenix] Ch!nG --------------------------- (阿清)
10.   *NuB | Team ------------------------------ (eric_ah4)
11.   hung@Bulls -------------------------------- (hung)
12.   blazers@cody ----------------------------- (cody )
13.   [LA Lakers]KaKa ---------------------------- (卡卡....)
14.   liuming@pacer ---------------------------- (liuming)
15.   rooney1985#winner ----------------------- ( rooney1985)
16.   RK7@Mavericks ------------------------------ (ryan_kewell_7)

索女 2008-10-02 00:55
第一個報到

snipertcy 2008-10-02 12:10
呢邊終於開番

cody 2008-10-02 14:19
It may take 2.5hrs or more for 16 teams online draft

CopoeL 2008-10-02 16:46
DEL 左 迪神個 POST..搞到唔識 咩 係 YAHOO暗投

ryan_kewell_7 2008-10-02 17:28
引用第4樓CopoeL2008-10-02 16:46發表的“”:
DEL 左 迪神個 POST..搞到唔識 咩 係 YAHOO暗投

引用第116樓迪神2008-10-01 18:44發表的“”:

唔係架,當有trade雙方都accept果陣,就會變成pending trade既狀態,其他玩家會係自己隊波既頁面到見到有呢單trade,你就有權可以反對呢單trade,對方亦都唔會知道係你veto呢個trade架~ [表情]

宜家諗緊好唔好係呢度公開討論比唔比呢d pending trade通過,增加trade既次數,因為過往幾年d trade無啦啦都會比人veto左又唔出聲....

cody 2008-10-02 17:58
引用第4樓CopoeL2008-10-02 16:46發表的“”:

如果有2隊trade球員, 就要經2種方法的其中一種去決定個trade成唔成功.
1) 由League Commissioner (即迪神) 去決定.
2) 經每位Team Manager 作投票決定.

你所說的"YAHOO暗投"即是第2種, 因為每位Team Manager只需在自己版面按"反對"icon 就可投反對票 (贊成側不用按任何制), 而League版面不會show誰人投反對票, 所以叫"暗投". 此方法比較方便, Commissioner 可做少左工作, 但亦因為方便, 而令到一些看似公平的trade不明不白地被否決, 同時也不知到每個反對者反對的原因, 令trade球員的意欲大減.

我地現在就傾近用第1種方法, 但迪神會先在此論壇(即此post)看看有幾多人反對後才作決定. 因反對者需提出原因, 就算被否決也知道怎樣修改再trade過, 也可被免手多多按"反對"icon 的可能

ryan_kewell_7 2008-10-03 18:30
仲有一個禮拜就draft啦

Edwin玩既我地要搵多一個人,同埋要傾時間

迪神 2008-10-03 18:35
引用第7樓ryan_kewell_72008-10-03 18:30發表的“”:
仲有一個禮拜就draft啦
Edwin玩既我地要搵多一個人,同埋要傾時間 [表情]

tc唔玩wil失蹤屙屎又唔玩,過往玩開果d冇人喇喎....

ryan_kewell_7 2008-10-03 18:49
引用第8樓迪神2008-10-03 18:35發表的“”:
tc唔玩wil失蹤屙屎又唔玩,過往玩開果d冇人喇喎.... [表情]
Lester,Pau?

snipertcy 2008-10-03 19:44
要賣下廣告先得

By the way, 都好似未見 Edwin 加入 ...  

CopoeL 2008-10-03 19:47
引用第6樓cody2008-10-02 17:58發表的“”:
如果有2隊trade球員, 就要經2種方法的其中一種去決定個trade成唔成功.
1) 由League Commissioner (即迪神) 去決定.
2) 經每位Team Manager 作投票決定.
.......

我都支持前者..不過2隊trade關並其他隊咩事

迪神 2008-10-03 20:19
引用第9樓ryan_kewell_72008-10-03 18:49發表的“”:
Lester,Pau? [表情]

你見過佢地咩?

迪神 2008-10-03 20:20
引用第10樓snipertcy2008-10-03 19:44發表的“”:
要賣下廣告先得 [表情]
By the way, 都好似未見 Edwin 加入 ...   [表情]

我未比pw同id佢,firm左多一個先比佢入,唔係到時到左11號都未齊人~

ryan_kewell_7 2008-10-03 20:34
引用第12樓迪神2008-10-03 20:19發表的“”:
你見過佢地咩? [表情]
搵horance就得啦

再唔係既試下問旗哥,佢好似有睇nba

迪神 2008-10-03 20:48
引用第14樓ryan_kewell_72008-10-03 20:34發表的“”:
搵horance就得啦 [表情]
再唔係既試下問旗哥,佢好似有睇nba [表情]

佢呀哥變左喇,我覺得佢九成九唔會玩~

旗哥....唔知呢~

frankie 2008-10-03 20:53
引用第15樓迪神2008-10-03 20:48發表的“”:
佢呀哥變左喇,我覺得佢九成九唔會玩~ [表情] [表情]
旗哥....唔知呢~ [表情]

我地偉大迪神叫荷蘭薯玩,佢應該會玩架

snipertcy 2008-10-03 21:11
上季 NBA playoff 的時候, 我記得有好多好友都熱烈地討論 NBA 的,

我諗要找多一個應該無問題的

過多幾日如果都無人加入我地先唯有放棄 Edwin 啦 ...

By the way, 為免重蹈上年死隊的問題,
我建議今年有死隊出現就 bad-list 佢或扣佢好友元以示警戒,
大家覺得如何?

費事玩到後尾勁無癮或出現不公平的情況

迪神 2008-10-03 21:13
bad-list一路都有架,不過正常上季冇玩今季都唔會再玩,eric係唯一一個,所以你今季要醒醒定定~

frankie 2008-10-03 21:14
引用第17樓snipertcy2008-10-03 21:11發表的“”:
上季 NBA playoff 的時候, 我記得有好多好友都熱烈地討論 NBA 的,
我諗要找多一個應該無問題的 [表情]
過多幾日如果都無人加入我地先唯有放棄 Edwin 啦 ... [表情]
.......

讚成

迪神 2008-10-03 21:14
唔公平就應該冇既,真係有死隊我咪幫佢改roster,起碼日日有人出足先啦...

snipertcy 2008-10-03 21:15
引用第18樓迪神2008-10-03 21:13發表的“”:
bad-list一路都有架,不過正常上季冇玩今季都唔會再玩,eric係唯一一個,所以你今季要醒醒定定~ [表情]

一於加埋扣好友元做阻嚇啦  

snipertcy 2008-10-03 21:16
引用第20樓迪神2008-10-03 21:14發表的“”:
唔公平就應該冇既,真係有死隊我咪幫佢改roster,起碼日日有人出足先啦... [表情]

不過你唔可以幫佢 add/drop 呢 ...

始終對死隊真係著數好多的

迪神 2008-10-03 21:18
引用第21樓snipertcy2008-10-03 21:15發表的“”:
一於加埋扣好友元做阻嚇啦   [表情]

版主~

frankie 2008-10-03 21:26
引用第23樓迪神2008-10-03 21:18發表的“”:
版主~ [表情] [表情] [表情]

總....總版主大人

迪神 2008-10-03 21:29
引用第24樓frankie2008-10-03 21:26發表的“”:
總....總版主大人 [表情] [表情] [表情]

你係時候要做d野啦~

扣分禁個掣之嘛~

豬脾 2008-10-03 22:03
引用第18樓迪神2008-10-03 21:13發表的“”:
bad-list一路都有架,不過正常上季冇玩今季都唔會再玩,eric係唯一一個,所以你今季要醒醒定定~ [表情]

有我督促住佢

frankie 2008-10-03 22:07
引用第26樓卡卡....2008-10-03 22:03發表的“”:
有我督促住佢 [表情]

佢係你個朋友呢架

豬脾 2008-10-03 22:11
引用第27樓frankie2008-10-03 22:07發表的“”:
佢係你個朋友呢架 [表情] [表情]

同班同學

snipertcy 2008-10-03 22:46
引用第28樓卡卡....2008-10-03 22:11發表的“”:
同班同學 [表情]

Ryan 係咪都係你地同班同學呢

豬脾 2008-10-03 22:49
引用第29樓snipertcy2008-10-03 22:46發表的“”:
Ryan 係咪都係你地同班同學呢
[表情]

小學同班同學
加下同學校唔同班

Edwin 2008-10-03 23:09
引用第17樓snipertcy2008-10-03 21:11發表的“”:
我諗要找多一個應該無問題的 [表情]
過多幾日如果都無人加入我地先唯有放棄 Edwin 啦 ... [表情]
.......

CopoeL 2008-10-03 23:48
大家開始set 要d咩人未..

ryan_kewell_7 2008-10-04 04:15
TINSLEY DEALT TO NUGGETS

Locked-out Pacers point Jamaal Tinsley was traded to the Nuggets for Chuckie Atkins and Stephen Hunter, The Post has learned.

The deal is contingent on Tinsley passing a physical. Chronically injured over the last four years (only once playing more than 42 games) and embroiled in violent encounters on three separate occasions (none of which he instigated), he spent all summer in Atlanta rehabbing his body and is said to be a great condition.

Denver assumes his $21M, 3-year debt. Atkins is due $3.24M and $3.48M while Hunter is guaranteed $3.86M and $3.69M. Less than half of their total salary remaining is guaranteed.

內線

CopoeL 2008-10-04 09:10
想問下點樣draw人...
我指...排你想要既球員既次序...

迪神 2008-10-04 09:26
引用第34樓CopoeL2008-10-04 09:10發表的“”:

online果陣你咪可以見邊個想要咪add囉~

frankie 2008-10-04 09:38
引用第34樓CopoeL2008-10-04 09:10發表的“”:

你係咪想自己排好d 次序先呀

你按 draft central
看到 Pre-Draft Player Rankings
按旁邊 Edit My Rankings

cody 2008-10-04 09:53

當online draft 開始前30分鐘可以login 入定去等, 順便睇下個draft system.
而玩家draft 人的次序會出現在版面內 (由system random set).
online draft 開始時玩家就順次序draft 球員, 如有12位玩家 :
1 > 2 > 3 > ...... 10 > 11 > 12 > 11 > 10 > .... 3 > 2 > 1 > 2 > 3 > ..... 由此類推.

你現在係版面內有個 Pre-Draft Player Rankings 的function, 你可以用佢一早set定你想draft的球員的排名, 佢可以令你在online draft時更快找到想要的球員 (每人每次2mins?? I forget ^^). 另外如果你遲左login或沒有login玩online draft, 電腦會用你個人的Pre-Draft Player Rankings 去 draft球員 , 如果冇set就會照Yahoo default Player Rankings 比球員你.

心得 : 一個好的Pre-Draft Player Rankings係成功的開始

snipertcy 2008-10-04 12:02
通常 online 我都唔會 set

CopoeL 2008-10-04 12:06
如果係1→12→1...
...抽人次序係電腦抽架可?

frankie 2008-10-04 12:19
引用第39樓CopoeL2008-10-04 12:06發表的“”:
如果係1→12→1...
...抽人次序係電腦抽架可?

如果無改...

係電腦抽

迪神 2008-10-04 12:20
下年繼續開就可以跟番成績排~

frankie 2008-10-04 12:22
引用第41樓迪神2008-10-04 12:20發表的“”:
下年繼續開就可以跟番成績排~ [表情] [表情] [表情]

甘新玩,甘未最後羅^^"

我覺得電腦抽最公平喎

其實前後都有好處
甘多玩家,真係不見得最前好

eric_ah4 2008-10-04 12:23
draft個process係咪超過2個鐘?

迪神 2008-10-04 12:26
引用第42樓frankie2008-10-04 12:22發表的“”:
甘新玩,甘未最後羅^^"
.......

唔係呀,2009-2010年果季再開league可以跟番08-09既成績來排,冠軍最尾pick~

中間好唔著數~

迪神 2008-10-04 12:26
引用第43樓eric_ah42008-10-04 12:23發表的“”:
draft個process係咪超過2個鐘?

差唔多啦,如果個個人都係度既話會快d既~

CopoeL 2008-10-04 12:27
引用第44樓迪神2008-10-04 12:26發表的“”:
唔係呀,2009-2010年果季再開league可以跟番08-09既成績來排,冠軍最尾pick~ [表情]
中間好唔著數~ [表情]

前後都可以估到自已大約可以抽到咩人..中間真係估唔到會唔抽抽中第一選擇吧???

迪神 2008-10-04 12:29
引用第46樓CopoeL2008-10-04 12:27發表的“”:
前後都可以估到自已大約可以抽到咩人..中間真係估唔到會唔抽抽中第一選擇吧???

係架,所以pre-draft係for自己參考架ja,最好都係online自己揀

frankie 2008-10-04 12:30
引用第44樓迪神2008-10-04 12:26發表的“”:
唔係呀,2009-2010年果季再開league可以跟番08-09既成績來排,冠軍最尾pick~ [表情]
中間好唔著數~ [表情]

冠軍最尾pick,甘好玩

迪神 2008-10-04 12:32
引用第48樓frankie2008-10-04 12:30發表的“”:
冠軍最尾pick,甘好玩 [表情] [表情]

我覺得咁樣幾公平喎,減低運氣呢個因素,靠自己多d~

查看完整版本: [-- yahoo nba fantasy 2008-2009 --] [-- top --]