查看完整版本: [-- 有冇讀緊ive既? --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【學術交流】 -> 有冇讀緊ive既? [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

dinlo 2008-10-28 21:35

有冇讀緊ive既?

知唔知要幾多分
1.三年制製藥及配藥高級文憑
2.四年制屋宇裝備工程學高級文憑

有冇人係讀緊既可以發表吓個感覺

加歷查 2008-10-28 21:56
1.
好似有好友讀緊?!

dinlo 2008-10-28 22:03
引用第1樓加歷查2008-10-28 21:56發表的“”:
1.
好似有好友讀緊?!

REALLY?

基斯坦奴 2008-10-28 22:05
引用第1樓加歷查2008-10-28 21:56發表的“”:
1.
好似有好友讀緊?!

笨m之前咪好似話想讀呢個既??
唔知佢入唔入到

廢托 2008-10-28 22:06
引用第3樓基斯坦奴2008-10-28 22:05發表的“”:
笨m之前咪好似話想讀呢個既??
唔知佢入唔入到 [表情]

讀緊 hotel 呀佢.......

基斯坦奴 2008-10-28 22:18
引用第4樓廢托2008-10-28 22:06發表的“”:
讀緊 hotel 呀佢.......

呢排都無同佢吹過水...

dinlo 2008-10-28 22:21
引用第5樓基斯坦奴2008-10-28 22:18發表的“”:
呢排都無同佢吹過水... [表情]

見到佢叫佢入嚟分享吓

加歷查 2008-10-28 22:25
引用第5樓基斯坦奴2008-10-28 22:18發表的“”:
呢排都無同佢吹過水... [表情]

係lo ...

基斯坦奴 2008-10-28 22:42
做咩咁快打定輸數揀ive牙

加歷查 2008-10-28 22:47
引用第0樓dinlo2008-10-04 22:39發表的“開番09會考報到~”:
最後讀7科
drop左bio
出年既8月5號我要以3個c 番原校

目標做唔到?

簡拿華丸 2008-10-29 20:30
ive
係幾好
不過上到中六就上啦

dinlo 2008-10-30 12:40
引用第9樓加歷查2008-10-28 22:47發表的“”:
[表情]目標做唔到?

DON'T KNOW

笨M 2008-11-02 06:42
1.三年制製藥及配藥高級文憑 <--以我所知,讀西藥比讀中藥好好多.....i mean出路....分數
就大約11分就應該可以直按取錄..不過有位限...如果等上網既話..最好有12分
2.四年制屋宇裝備工程學高級文憑<--e個好似係青衣讀架可???如果係既話....應該係8分到都夠入...

dinlo 2008-11-02 12:34
引用第12樓笨M2008-11-02 06:42發表的“”:
1.三年制製藥及配藥高級文憑 <--以我所知,讀西藥比讀中藥好好多.....i mean出路....分數
就大約11分就應該可以直按取錄..不過有位限...如果等上網既話..最好有12分
2.四年制屋宇裝備工程學高級文憑<--e個好似係青衣讀架可???如果係既話....應該係8分到都夠入...

起摩理臣山讀

如果依3個呢?
1.四年制測量學高級文憑(二年級)
2.四年制產品測試高級文憑(二年級)
3.四年制眼鏡配鏡及業務管理高級文憑(二年級)

BBF 2008-11-02 12:47
如果會考20分以下
我建議考慮 ive hd
14分附近就 ive hd 算啦
中英文麻麻果d更加唔好上中6

我見 ive 畢業出黎果d都唔錯啦
有心想讀都可以讀埋 degree

dinlo 2008-11-02 13:03
引用第14樓ballballfull2008-11-02 12:47發表的“”:
如果會考20分以下
.......

我既估計應該係14~18(理科)

迪神 2008-11-02 16:35
唔好讀建築有關既課程呀,出路少,仲要學會唔承認,一定要讀番d認可既degree先考到牌~~~

kewell 2008-11-02 17:37
引用第14樓ballballfull2008-11-02 12:47發表的“”:
如果會考20分以下
.......

我ce 14分...而家都入左u
我有個fd ce 13分,al 1a1c-.-"

睇你有冇心同埋夠唔夠potential 爆起成績而已

雪綸 2008-11-02 18:35
引用第15樓dinlo2008-11-02 13:03發表的“”:
我既估計應該係14~18(理科)

睇自己興趣...
若然覺得中六後...讀o既野...幫唔到你上U揀科 ...
我都覺得出去讀好過你夾硬上中六...
(因為14 -18分...都應該有中六學位..)

不過我個人就唔多鍾意ive...
始終會俾人睇低少少...
但係呢..ive o既設施一定會比其他類似o既學院好...
同埋都會平D...
最緊要都係你報讀D Course果陣...睇下張cert會係有冇認可同價值...
成個行業如果經ive畢業..會唔會有一定o既收入...

dinlo 2008-11-03 07:04
引用第17樓kewell2008-11-02 17:37發表的“”:

文定理

BBF 2008-11-03 07:21
引用第17樓kewell2008-11-02 17:37發表的“”:

有心讀就咩都得
如果 ce 得 c
al 都係大約 e
十幾分好大機會係ddeee果d成績
有最低要求入u都無咩科可以選

咁如果有心讀
點解ce唔爆20
要到 al 先黎追返呢

ce 14分附近 入u率唔高
唔入u讀到中7真係無咩用
有 hd 係手係好好多

我都係ce14分...入u
不過我係好勉強...
不過如果對自己有信心
係會比會考果時起碼用多1,2倍時間同心機去讀
夠分升都升得過

查看完整版本: [-- 有冇讀緊ive既? --] [-- top --]