查看完整版本: [-- 大家睇乜書?? --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【學術交流】 -> 大家睇乜書?? [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

tl9189 2009-01-13 22:34

大家睇乜書??

想問下大家睇過乜野書覺得幾好??
eg.: 邊個作者or邊本書.....

無論係文學作品、小說、商業、歷史、英文、哲學都得
小弟想睇下書,增廣見聞∼

yanyan 2009-01-13 22:37
Steven Gerrard - My Autobiography

tl9189 2009-01-13 22:39
引用第1樓yanyan2009-01-13 22:37發表的“”:
Steven Gerrard - My Autobiography [表情]

謝拉特?????
佢踢波架wo...真係識寫書??? 有乜好?

朗尼 2009-01-13 22:49
電腦雜誌.......

yanyan 2009-01-13 23:00
引用第2樓tl91892009-01-13 22:39發表的“”:
謝拉特?????
佢踢波架wo...真係識寫書??? 有乜好?

其實係佢口述,然後有人代筆
不過睇書呢d野從興趣入手會比較好

tl9189 2009-01-14 00:06
引用第4樓yanyan2009-01-13 23:00發表的“”:
其實係佢口述,然後有人代筆
不過睇書呢d野從興趣入手會比較好 [表情]

其實我鍾意睇書架....
不過好耐無睇,突然間想睇返唔知睇邊d 好je
太消閑既野無乜興趣,反而想睇書學下野,關於呢個世界eg 政治、經濟、社會、環境,etc,又改善一下寫作時既文筆

Ajax 2009-01-14 14:29
香港足球雜誌
英國較專業ge足球雜誌
時事....政治d ge書
電腦雜誌..有時會

robbie keane 's biography

朗尼 2009-01-14 15:54
引用第6樓Ajax2009-01-14 14:29發表的“”:
香港足球雜誌
英國較專業ge足球雜誌
時事....政治d ge書
電腦雜誌..有時會
.......

嘩.......你睇足球雜誌架咩??平時講球壇的野,一定都唔專業既......

我就冇睇足球雜誌囉........

Ajax 2009-01-14 16:07
引用第7樓任天痕2009-01-14 15:54發表的“”:
嘩.......你睇足球雜誌架咩??平時講球壇的野,一定都唔專業既...... [表情] [表情]
.......

我唔講姐...唔REPRESENT我唔PRO
你地略低估左我對球壇GE認識

朗尼 2009-01-14 16:08
引用第8樓Ajax2009-01-14 16:07發表的“”:
我唔講姐...唔REPRESENT我唔PRO
你地略低估左我對球壇GE認識 [表情]

唔show出黎,老細鬼知你識咩........

Ajax 2009-01-14 16:11
引用第9樓任天痕2009-01-14 16:08發表的“”:
唔show出黎,老細鬼知你識咩........ [表情] [表情] [表情]

冇必要SHOW出黎....太假了...身邊GE同學同朋友知就得

雪綸 2009-01-14 16:14
最近睇緊 老子o既道德經
仲有得閒真係有mood會睇下亦舒果d短篇...
最多都係睇雜誌!!!
仲有買左for one more day未有mood睇...
art / architecture o既history書 & 電影o既書都會望下!!不過好少細嚼...

eric_ah4 2009-01-14 16:45
進攻足球,忽週,東地,monday

絕對可以増廣見聞

tl9189 2009-01-14 20:36
引用第10樓Ajax2009-01-14 16:11發表的“”:
冇必要SHOW出黎....太假了...身邊GE同學同朋友知就得 [表情]

但你答非所問 .......or 淨係睇標題= =

我唔係想知你睇乜種類既書,
係想知個書名,就算雜誌都講下名丫....

tl9189 2009-01-14 20:37
引用第11樓雪綸2009-01-14 16:14發表的“”:
最近睇緊 老子o既道德經 [表情] [表情]
最多都係睇雜誌!!! [表情] [表情]
仲有買左for one more day未有mood睇...
art / architecture o既history書 & 電影o既書都會望下!!不過好少細嚼... [表情] [表情] [表情]

等左咁耐終於有返個似樣d 既回應~

道德經 難唔難明ar???

麥精 2009-01-14 20:42
愛情小說啱唔啱?

啱啱睇完「錯過了最盛放的花火」..唔錯

仲有鄭梓靈既都幾好睇

tl9189 2009-01-14 20:47
引用第15樓鋼牙2009-01-14 20:42發表的“”:
愛情小說啱唔啱?
啱啱睇完「錯過了最盛放的花火」..唔錯 [表情]
仲有鄭梓靈既都幾好睇 [表情]

呢d 要呢埋係屋企睇....
如果俾d fd見到,俾人笑死都似...............
anyway,我都聽過佢個名, thx

我要打十個 2009-01-14 20:47
文革中的周恩來

走向共和都好睇

Ajax 2009-01-14 21:01
引用第13樓tl91892009-01-14 20:36發表的“”:
但你答非所問 .......or 淨係睇標題= =
我唔係想知你睇乜種類既書,
係想知個書名,就算雜誌都講下名丫....

進攻足球
WORLD SOCCER

dinlo 2009-01-14 21:11
引用第18樓Ajax2009-01-14 21:01發表的“”:
進攻足球
WORLD SOCCER

我睇soccer wave 同皇家足球

Ajax 2009-01-14 22:42
引用第19樓dinlo2009-01-14 21:11發表的“”:
我睇soccer wave 同皇家足球 [表情]

WORLD SOCCER GE資料超PRO...有專欄分折...介紹唔同國家GE聯賽..球隊戰術.....

dinlo 2009-01-14 22:47
引用第20樓Ajax2009-01-14 22:42發表的“”:
WORLD SOCCER GE資料超PRO...有專欄分折...介紹唔同國家GE聯賽..球隊戰術.....

皇家足球有好多學界同hk既消息

anson99216 2009-01-14 23:16
漫畫....

Ajax 2009-01-14 23:36
引用第21樓dinlo2009-01-14 22:47發表的“”:
皇家足球有好多學界同hk既消息

WORLD SOCCER係英國出...分析同資料性較多...同進攻同SOCCER WAVE唔同..只係講四大聯賽

雪綸 2009-01-15 10:43
引用第14樓tl91892009-01-14 20:37發表的“”:
等左咁耐終於有返個似樣d 既回應~
道德經 難唔難明ar???

當然唔會係得文言文...
有埋語譯...同埋有一d分析...
我稍為覺得我而加睇緊果本...唔夠多例子...(因為有好多個出版社同version可以揀!)
因為始終係d好虛o既野..
所以都要預左成本書要睇幾次~~
你有興趣的話...佢會guide到你諗好多野lor...
但係好難話"明"...咁lor
你知唔知我up緊乜

"必讀"

醜陋的中國人

柏陽

引用第17樓KINs2009-01-14 20:47發表的“”:
文革中的周恩來 [表情]
走向共和都好睇 [表情]

走向共和我都有...一書三冊

ODIN 2009-01-15 19:06
推介:
李天命的《李天命的思考藝術》
雜誌《壹週刊》

宜家翻睇緊:
黃易的《大唐雙龍傳》

麻凡 2009-01-15 20:17
逢星期四mtr派的"pop", 幾好睇架~
仲有, 日本的名著---------"海賊王"都唔錯~~

tsang0701 2009-01-15 21:04
引用第25樓2009-01-15 12:27發表的“”:
"必讀"
醜陋的中國人
.......

我miss 話唔識呢本書 .. 出到去會比人笑

yanyan 2009-01-15 21:19
引用第11樓雪綸2009-01-14 16:14發表的“”:
art / architecture o既history書 & 電影o既書都會望下!!不過好少細嚼... [表情] [表情] [表情]

for one more day 聽講超悶

想要抒情o既話 我在雨中等你 聽講唔錯

tl9189 2009-01-15 22:04
引用第27樓liuming2009-01-15 19:06發表的“”:
推介:
李天命的《李天命的思考藝術》
雜誌《壹週刊》
宜家翻睇緊:
.......

李天命係咪仲有本叫「(哲/折)道行者」????

ODIN 2009-01-16 10:17
引用第31樓tl91892009-01-15 22:04發表的“”:
李天命係咪仲有本叫「(哲/折)道行者」????

係哲...

不過,你都係睇左《李天命的思考藝術》先~

雪綸 2009-01-16 12:26
引用第30樓yanyan2009-01-15 21:19發表的“”:
for one more day 聽講超悶 [表情]
.......

我好少睇抒情書

雪綸 2009-01-16 12:26
引用第32樓liuming2009-01-16 10:17發表的“”:
係哲...
不過,你都係睇左《李天命的思考藝術》先~

果日我都想買哩本...
感覺如何???

雪綸 2009-01-16 12:27
引用第29樓tsang07012009-01-15 21:04發表的“”:
我miss 話唔識呢本書 .. 出到去會比人笑

其實哩本真係俾人捧到上天...
我諗點都要望一望

江川徹 2009-01-16 12:46
呢期追番衛斯理~哈哈

Unbeliverpool 2009-01-16 17:17
引用第30樓yanyan2009-01-15 21:19發表的“”:
for one more day 聽講超悶 [表情]
.......

我又係書長買左for one more day

到而家都未睇

蛤麻 2009-01-17 10:17
引用第35樓雪綸2009-01-16 12:27發表的“”:
其實哩本真係俾人捧到上天...
我諗點都要望一望 [表情] [表情]

李天命風潮黎者
同哈利波特差唔多

蛤麻 2009-01-17 10:25
如果鐘意睇中國文言

上至《三國志》、《三國演義》、《紅樓夢》此等大制作
下至《拍案驚奇》、《警世通言》、《喻世名言》、《警世通言》四本小品小故事都可以一看

喜愛寫作的話就要睇
《爾雅》,大談中文文字出處

喜歡外國小說的話,除名著外推介一本《刺客學徒》,此書可得九分。

BBF 2009-01-17 10:45

for one more day....

睇英文版呀 @@"

kylau 2009-01-31 15:26
CFA.....

之前睇過一本 The intelligent investor, d theory 都ok

查看完整版本: [-- 大家睇乜書?? --] [-- top --]