查看完整版本: [-- Math and Stat 討論 -- 因為頭痛,已炒 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【學術交流】 -> Math and Stat 討論 -- 因為頭痛,已炒 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2  >>  Pages: ( 2 total )

PonG 2009-03-30 20:29

Math and Stat 討論 -- 因為頭痛,已炒

記住check 數!!

琴晚瞓唔着,成2點先瞓到....

勁頭痛,入到去,curve sketching 竟然係sub p q 時,sub 到一鑊泡,計過兩次,計兩個答案,一定係精神唔夠,加減數計錯,咁就無成8分

連埋我就算有精神都唔識ge 第6題7 分, 已經成15分, 唔好話攞A,B 都唔得

仲要d stat 係我咁頭痛之下,應該實會有d 分少case or gum 錯cal 機,扣扣下70分都唔出奇

真係有個c 都偷笑

其實係份卷難定係我頭痛計得太慢? 我平時一份卷做1個半鐘,今次竟然check 下check 下curve sketching 唔夠時間做

Grade: A ---- 90
        B----- 85
        C-----80
        D----- 70
        E------50

peterlkk 2009-03-31 12:10
由98年做到08年 做極都係C

菲爾鐘斯 2009-03-31 12:48
其實我冇讀呢科
想知下難唔難

大少* 2009-03-31 12:51
一陣出去溫....狂操pp

yanyan 2009-03-31 13:02
引用第2樓∼超級曼聯迷∼2009-03-31 12:48發表的“”:
其實我冇讀呢科
想知下難唔難 [表情]

我都冇讀
不過大家加油
bio+m&s o既就慘d

菲爾鐘斯 2009-03-31 13:04
引用第4樓yanyan2009-03-31 13:02發表的“”:
我都冇讀 [表情]
不過大家加油 [表情]
bio+m&s o既就慘d [表情]

我學校有d都幾慘
星期四 pure
星期五 econ

yanyan 2009-03-31 13:09
引用第5樓∼超級曼聯迷∼2009-03-31 13:04發表的“”:
我學校有d都幾慘
星期四 pure
星期五 econ
[表情] [表情] [表情]

我同學都有
7/4 bio
8/4 applied

廢托 2009-03-31 13:23
wow~~~ 呢科我拎槍呀!!!

莊尼伊雲斯 2009-03-31 13:29
引用第7樓廢托2009-03-31 13:23發表的“”:
wow~~~ 呢科我拎槍呀!!!

姐係咩?p-- -

yanyan 2009-03-31 13:50
引用第8樓lyh2009-03-31 13:29發表的“”:
姐係咩?p-- -

F?

peterlkk 2009-03-31 13:59
我間學校我文科讀ms

莊尼伊雲斯 2009-03-31 14:01
引用第10樓peterlkk2009-03-31 13:59發表的“”:
我間學校我文科讀ms [表情] [表情]

我多文科人都讀ms

yanyan 2009-03-31 14:03
引用第10樓peterlkk2009-03-31 13:59發表的“”:

唔少架啵
聽講呢科好多CE amaths 野

廢托 2009-03-31 14:48
引用第9樓yanyan2009-03-31 13:50發表的“”:
F? [表情]

yes...

鮮吊甬仔 2009-03-31 14:52

有咩所謂?

鮮吊甬仔 2009-03-31 14:54
advice:

section b 唔好只操prob.
有時prob. 都出到好難的
畫圖出極都係好弱智 必選 係integration 有d麻煩 有時要除返開先in到

hyp 2009-03-31 15:32
引用第15樓Skyline_R342009-03-31 14:54發表的“”:
advice:
畫圖出極都係好弱智 必選 係integration 有d麻煩 有時要除返開先in到 [表情]

佢d畫圖條f(x ) 易過pure十倍

鮮吊甬仔 2009-03-31 15:39
引用第16樓hyp2009-03-31 15:32發表的“”:
佢d畫圖條f(x ) 易過pure十倍 [表情]

呢科係畀D 無讀AMATH既人讀
同埋AS

睇開D啦

PonG 2009-03-31 20:45
個人係選哂stat 做, 不過我自修

g3rMan 2009-03-31 20:49
引用第15樓Skyline_R342009-03-31 14:54發表的“”:
advice:
畫圖出極都係好弱智 必選 係integration 有d麻煩 有時要除返開先in到 [表情]

i won't choose integration and differentiation...
too difficult
p.s. i have not studied amaths in ce

hyp 2009-03-31 20:58
引用第17樓Skyline_R342009-03-31 15:39發表的“”:
呢科係畀D 無讀AMATH既人讀
同埋AS
睇開D啦

咁又係..applied 我as..但係好多神人...

PonG 2009-03-31 20:59
Ms A 要90分,真係要加多兩錢肉緊!!

大少* 2009-03-31 21:31
溫晒prob.同埋curve sketching

開始溫math個part......個人最弱係integration同埋di

PonG 2009-03-31 21:32
引用第22樓大少*2009-03-31 21:31發表的“”:
溫晒prob.同埋curve sketching
開始溫math個part......個人最弱係integration同埋de [表情]

我聽日先開始温,不過都唔會温全日,晚上讀physics

大少* 2009-03-31 21:33
引用第23樓pongpong1232009-03-31 21:32發表的“”:
我聽日先開始温,不過都唔會温全日,晚上讀physics

俾心機.....我呢科要D

PonG 2009-03-31 21:33
引用第24樓大少*2009-03-31 21:33發表的“”:
俾心機.....我呢科要C [表情]

70 分加油!!!!

大少* 2009-03-31 21:34
引用第25樓pongpong1232009-03-31 21:33發表的“”:
70 分加油!!!!

C真係難

PonG 2009-03-31 21:38
引用第26樓大少*2009-03-31 21:34發表的“”:
C真係難 [表情]

無野係做唔到ge!!
我個人aim A

Bun 2009-03-31 21:42
加油

大少* 2009-03-31 21:45
引用第27樓pongpong1232009-03-31 21:38發表的“”:
無野係做唔到ge!!
我個人aim A [表情] [表情]

你地理科人...以前ce a.maths有讀過m&s d野....梗係易d啦

我讀商科...都要修呢科....本身我係數學白痴...計數真係唔岩我...d maths真係難過prob.好多

Bun 2009-03-31 21:47
引用第29樓大少*2009-03-31 21:45發表的“”:
你地理科人...以前ce a.maths有讀過m&s d野....梗係易d啦
我讀商科...都要修呢科....本身我係數學白痴...計數真係唔岩我...d maths真係難過prob.好多 [表情]

m&s真係要比心機讀...上到大學仲有大把數仲難

PonG 2009-03-31 21:50
引用第29樓大少*2009-03-31 21:45發表的“”:
我讀商科...都要修呢科....本身我係數學白痴...計數真係唔岩我...d maths真係難過prob.好多 [表情]

唔係喎,我係選3條stat 做ga wor

PonG 2009-03-31 21:52
math 好易計錯數,我先唔選...
我math ce 都係C 咋

鮮吊甬仔 2009-03-31 21:54

加油啦
我文商都係咁考啦

大少* 2009-03-31 21:57
引用第30樓Bun2009-03-31 21:47發表的“”:
m&s真係要比心機讀...上到大學仲有大把數仲難

如果唔係好多學系都require要修m&s......我諗我會drop左佢

大少* 2009-03-31 21:59
引用第33樓Skyline_R342009-03-31 21:54發表的“”:
加油啦
我文商都係咁考啦

呢個星期我會拼盡架啦....

大少* 2009-03-31 22:03
引用第32樓pongpong1232009-03-31 21:52發表的“”:
math 好易計錯數,我先唔選...
我math ce 都係C 咋 [表情]

我d maths底差....真係靠晒d prob.

PonG 2009-03-31 22:08
不過除左今日下午做左d phy ,食完飯後未做過野

hyp 2009-03-31 22:20
引用第36樓大少*2009-03-31 22:03發表的“”:
我d maths底差....真係靠晒d prob. [表情]

prob. 好難

Bra神 2009-03-31 22:21
C 原則上70分就得啦 我學校阿sir係出卷員, 佢話70架
點會80咁高

太伊 2009-03-31 22:44
各位MS加油
尤其係本身冇讀Amaths上到中六七上堂仲要同埋班理科上
呀sir做乜都唔明
之後上堂得啖笑既朋友

我之前就係忍笑唔到呢D得啖笑既所以中七就drop左啦……

引用第39樓Bra神2009-03-31 22:21發表的“”:
C 原則上70分就得啦 [表情] [表情] [表情] 我學校阿sir係出卷員, 佢話70架
點會80咁高

有咁低?
好似有一年ABC個分爭5分tim咋喎
類似83A 81B 78C

PonG 2009-03-31 23:04
引用第39樓Bra神2009-03-31 22:21發表的“”:
C 原則上70分就得啦 [表情] [表情] [表情] 我學校阿sir係出卷員, 佢話70架
點會80咁高

我聽恆商d 人同j lau 講, 你估下邊個啱ge 可能大d...
我都唔排除c 可能係七十尾,但七十就可能不大了吧

PonG 2009-03-31 23:04
引用第40樓小伊子2009-03-31 22:44發表的“”:
各位MS加油
尤其係本身冇讀Amaths上到中六七上堂仲要同埋班理科上
呀sir做乜都唔明
之後上堂得啖笑既朋友 [表情]
.......

宜家要a ,最少要過88

PonG 2009-04-01 10:47
由94年做起,殺呀!!!

莊尼伊雲斯 2009-04-01 14:04
90分都會有A咩?
聽人講都要ARD 94-95喎....有年仲接近100TIM....

PonG 2009-04-01 14:20
引用第44樓lyh2009-04-01 14:04發表的“”:
90分都會有A咩? [表情]
聽人講都要ARD 94-95喎....有年仲接近100TIM....

有9字頭就A ga la,未試過有一年過90 都唔A

peterlkk 2009-04-01 14:26
博C架炸我

狂操積分、d數同prob題

PonG 2009-04-01 14:40
引用第46樓peterlkk2009-04-01 14:26發表的“”:
[表情] 博C架炸我 [表情]
狂操積分、d數同prob題 [表情] [表情]

加油呀!!我宜家去做95!!!

莊尼伊雲斯 2009-04-01 17:56
引用第47樓pongpong1232009-04-01 14:40發表的“”:
加油呀!!我宜家去做95!!! [表情]

你做左幾多年???????

PonG 2009-04-01 18:32
引用第48樓lyh2009-04-01 17:56發表的“”:
你做左幾多年???????

咪就係兩年咁大把lor, 宜家去做96
一日做3年,希望6號前做哂

查看完整版本: [-- Math and Stat 討論 -- 因為頭痛,已炒 --] [-- top --]