查看完整版本: [-- IELTS&tofel --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【學術交流】 -> IELTS&tofel [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

莊尼伊雲斯 2009-04-02 16:45

IELTS&tofel

想問下IELTS難嗎?同埋要考到幾多分先OK
順便問下.TOFEL同IELTS考邊個好D/易D

垃圾桶 2009-04-02 16:47
6.5啦起碼要

雪綸 2009-04-02 16:59
不太難~~

視乎你有咩需要喎...
一般..6 - 6.5都ok...
6.5或以上會穩陣~

莊尼伊雲斯 2009-04-02 17:25
咁6.5大約等於UE既咩GRADE

垃圾桶 2009-04-02 20:10
引用第3樓lyh2009-04-02 17:25發表的“”:
咁6.5大約等於UE既咩GRADE

公務員lv 2就係6.5
UE C就唔駛考公務員英文卷,等同lv 2
UE D就等於公務員英文卷lv 1

peterlkk 2009-04-02 21:27
聽講8分=A
我有個fd考AL之前已經考左8分

莊尼伊雲斯 2009-04-02 21:46
引用第5樓peterlkk2009-04-02 21:27發表的“”:
聽講8分=A [表情] [表情] [表情]
我有個fd考AL之前已經考左8分 [表情] [表情] [表情]

莊尼伊雲斯 2009-04-02 21:46
想知有冇特別野要去再讀架如果考完UE就去考?

雪綸 2009-04-02 21:59
引用第7樓lyh2009-04-02 21:46發表的“”:
想知有冇特別野要去再讀架如果考完UE就去考?

可以睇下D sample paper...睇下佢D format...
都冇乜特別野要留意....

莊尼伊雲斯 2009-04-02 22:13
引用第8樓雪綸2009-04-02 21:59發表的“”:
可以睇下D sample paper...睇下佢D format...
都冇乜特別野要留意.... [表情]

佢考過喇?

jov 2009-04-02 22:27
上次考overall得6....speaking得個5拉低晒...

其實除左speaking係要同鬼佬傾好耐之外......其他都淺個ue架啦

雪綸 2009-04-02 22:37
引用第10樓j摩連奴.狂妄2009-04-02 22:27發表的“”:
上次考overall得6....speaking得個5拉低晒...
其實除左speaking係要同鬼佬傾好耐之外......其他都淺個ue架啦 [表情] [表情]

same here....
不過speaking果D...真係要諗多D可能性...

莊尼伊雲斯 2009-04-02 22:44
引用第10樓j摩連奴.狂妄2009-04-02 22:27發表的“”:
其實除左speaking係要同鬼佬傾好耐之外......其他都淺個ue架啦 [表情] [表情]

speaking係單對單咁吹水?

雪綸 2009-04-02 22:48
引用第12樓lyh2009-04-02 22:44發表的“”:

係呀
不過topic好廣乏...所以唔會捉到佢問咩

莊尼伊雲斯 2009-04-02 22:49
引用第13樓雪綸2009-04-02 22:48發表的“”:
係呀 [表情]
不過topic好廣乏...所以唔會捉到佢問咩 [表情]

要講幾耐架?

jov 2009-04-02 22:49
引用第12樓lyh2009-04-02 22:44發表的“”:

單對單吹水+present...好似都成十幾分鐘

莊尼伊雲斯 2009-04-02 22:50
引用第15樓j摩連奴.狂妄2009-04-02 22:49發表的“”:

完全未試過同人用英文講咁耐野囉0.0

雪綸 2009-04-02 22:51
引用第16樓lyh2009-04-02 22:50發表的“”:
完全未試過同人用英文講咁耐野囉0.0

其實又好似好快過.....

莊尼伊雲斯 2009-04-02 22:53
引用第17樓雪綸2009-04-02 22:51發表的“”:
其實又好似好快過..... [表情]

要睇下D TOPIC好唔好講喇- -
同埋我CE ORAL得3...比ORAL拉低個分

peterlkk 2009-04-03 22:38
未試過同外國人單對單講十幾分鐘

最多幾條友圍埋講十幾分鐘

有時d野...唉 2009-04-04 01:38
跟jupas個網, 6.0=UE E, 7.0=UE D

要報趁早

莊尼伊雲斯 2009-04-06 09:33
順便問埋TOFFEL同IELTS邊個好D同易D呀??

peterlkk 2009-04-09 23:59
睇下你為左保UE定去美國姐

莊尼伊雲斯 2009-04-10 16:11
咁係咪有PASTPAPER DOWNLOAD架定係要買

菲爾鐘斯 2009-05-08 16:08
我呢排上去報ielts
想問下讀過既人
你地響咩機構到讀嫁呢???
學費係點?
成個課程要幾耐?
唔該哂

Obadiah 2009-05-08 16:16
引用第24樓∼超級曼聯迷∼2009-05-08 16:08發表的“”:
我呢排上去報ielts
想問下讀過既人
你地響咩機構到讀嫁呢???
學費係點?
成個課程要幾耐?
.......

英國文化協會?

michaelgiggs 2009-05-11 06:16
引用第5樓peterlkk2009-04-02 21:27發表的“”:
聽講8分=A [表情] [表情] [表情]
我有個fd考AL之前已經考左8分 [表情] [表情] [表情]

唔係部份香港既大學jupas 唔計ielts 咩???

michaelgiggs 2009-05-11 06:17
引用第15樓j摩連奴.狂妄2009-04-02 22:49發表的“”:

其實話就話十分鐘姐
其實佢初頭同你up 埋d 好簡單既野都過左幾分鐘la~
係後尾幾分鐘就真係要你爆肚g ma~

查看完整版本: [-- IELTS&tofel --] [-- top --]