查看完整版本: [-- [認真]點解TRADE人一定要等兩日呢?[/認真] --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【NBA Fantasy】 -> [認真]點解TRADE人一定要等兩日呢?[/認真] [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

jimmy 2009-10-31 23:11

[認真]點解TRADE人一定要等兩日呢?[/認真]

[認真]點解TRADE人一定要等兩日呢?[/認真]

有D TRADE,明眼人一睇就知公唔公平,可能叻D既用5秒,渣D好似我既,睇夠15分鐘相信都可以下到結論

好似我而家呢個TRADE,評審團都5個投讚成,無人投反對,個TRADE公平到唔公平,擺明唔係利益輸送
咁公平既TRADE,其實等咩野呢??

我地而家唔係投緊特首,要諗好多野,呢個人係咪適合做特首,又..我地唔係判緊呢個人係咪殺人犯,判錯好人,就唔好啦

如果齊人既,呢個TRADE跟本15分鐘就可以定到OK唔OK.....
喂,如果個TRADE有問題既,你地投反對票,我TRADE唔到,無問題個架喎,又無人投反對票,咁即係點呢??

老實講,我唔係怪無投票既人,有時,真係忙無時間,唔得閒投票,唔出奇,好似我做地產,果兩日忙既,上唔到黎就上唔到黎架啦.....

但係而家個問題我覺得係,問D人讚唔讚成之後,講多兩頁,吹多幾頁水,有D人就見唔到要投票,我間唔中提番又驚D人嫌我煩,我唔提番,又驚D人唔知,有D人知既,由於惰性,又未必一定會投難道一定要兩日,OK,如果話規則定左兩日,我無野好講以後

而家有D諗法想TRADE人,由於呢度未COMFIRM,所以郁唔到,,有人俾OFFER我,我想TRADE,TRADE鬼咩,呢單都未TRADE到,仲TRADE乜Q人呀,想轉人,又唔知到時呢度TRADE唔TRADE到人,唔知轉個C好定PG好.....乜都做唔到

OK,下次有人要TRADE人,我又唔投票,再下次有第D人要TRADE人,果個人又唔投,咁大家就一齊唔投票....

最尾只會搞到有人無心機玩

我最主要既意思係,睇下有冇得改下個投票方案

jimmy 2009-10-31 23:15
當然,如果個結論係兩日,咪兩日囉

jimmy 2009-10-31 23:19
我就係因為呢個TRADE,PICK唔到魚魚

迪神 2009-10-31 23:22
從來yahoo set個pending trade時間都係2日,如果click左veto個trade既人數多過accept既,一夠數就即時cancel,相反如果冇咩人veto個trade,就算係好人accept既,都一定要等兩日先可以完成,呢個係本身yahoo個規矩

就係因為等太耐,加上以往有好多係唔係都veto d trade既情況,所以上季先有咁既決定,要係呢度表態,一夠數就即trade,max pending day都係跟番yahoo set既兩日

你舉一d好極端既例子,個個玩家都可以即時判斷到當然會好快決定到trade唔trade到啦,事實上唔係嘛~

jimmy 2009-10-31 23:26
引用第3樓迪神2009-10-31 23:22發表的“”:
從來yahoo set個pending trade時間都係2日,如果click左veto個trade既人數多過accept既,一夠數就即時cancel,相反如果冇咩人veto個trade,就算係好人accept既,都一定要等兩日先可以完成,呢個係本身yahoo個規矩
就係因為等太耐,加上以往有好多係唔係都veto d trade既情況,所以上季先有咁既決定,要係呢度表態,一夠數就即trade,max pending day都係跟番yahoo set既兩日
.......

你既意思係咪即係15分鐘D人同意哂都襟唔到TRADE人架?

cody 2009-10-31 23:34
no need to angry ar
明白大家都心急~
2 days pending is very common in Yahoo fantasy NBA
始終大家都有私人理由
兩日o者~咪當冷靜期lor
之前試過兩日內Trade o個個球員重傷, cancel左個trade
現有trade rule己較以前公平~如有更好建議, 歡迎提出給大家商議

迪神 2009-10-31 23:43
引用第4樓jimmy2009-10-31 23:26發表的“”:
你既意思係咪即係15分鐘D人同意哂都襟唔到TRADE人架? [表情]

我都係度咪即刻禁到囉~

如果係用番yahoo自己果個pending trade system就點都要等兩日先trade

jimmy 2009-10-31 23:51
引用第6樓迪神2009-10-31 23:43發表的“”:
我都係度咪即刻禁到囉~ [表情]
如果係用番yahoo自己果個pending trade system就點都要等兩日先trade

所以我想問,規則係咪無得變,如果無得變既,咁就唔駛講落去,OK,我接受呢個規則

如果有得變既,睇下大家有冇第種方法快D
我唔知YAHOO要兩日,我唔想同YAHOO比...兩日叫唔叫快

其實OK既TRADE,15分鐘TRADE到有乜問題?
有問題既TRADE,15分鐘已經可以BAN到

當然,我既意思唔係要15分鐘就TRADE到,只係想盡量縮短個時間

當然可以話唔得,一定要兩日,OK,以後所日TRADE我都唔投,慢慢儲夠7票囉
無人話一定要投架麻,全部TRADE都兩日OK囉

jimmy 2009-10-31 23:56
老實講,大家玩呢隻GAME都想投入,都想快D TRADE人,下下TRADE人都等兩日....
搞搞下無人投票,搞搞下無人TRADE人,過多陣大家可以HEA玩

迪神 2009-11-01 00:00
引用第7樓jimmy2009-10-31 23:51發表的“”:
所以我想問,規則係咪無得變,如果無得變既,咁就唔駛講落去,OK,我接受呢個規則
如果有得變既,睇下大家有冇第種方法快D
我唔知YAHOO要兩日,我唔想同YAHOO比...兩日叫唔叫快
.......

所以宜家咪set左用由我來禁制比唔比trade囉,真係15分鐘大部份人都表哂態既話咪即刻trade到囉~

迪神 2009-11-01 00:01
如果大家活躍d,反應多d既話跟本都唔需要等足兩日來完成個trade,上年d trade都好快攪掂~

snipertcy 2009-11-01 00:15
引用第10樓迪神2009-11-01 00:01發表的“”:
如果大家活躍d,反應多d既話跟本都唔需要等足兩日來完成個trade,上年d trade都好快攪掂~ [表情]

不如咁啦,
當有兩名好友傾掂單 trade 兼雙方 accept 後,
48 小時內其他好友如果都唔表態的話,
就將他們全數歸入棄權票啦~

我始終認為玩 Game 啫,Just for fun!
況且有時忙起上來真係唔會有空來好友吹水的,
所以有兩天比大家投票其實都好合理∼

大家點睇?

cody 2009-11-01 00:20
引用第9樓迪神2009-11-01 00:00發表的“”:
所以宜家咪set左用由我來禁制比唔比trade囉,真係15分鐘大部份人都表哂態既話咪即刻trade到囉~ [表情]

15mins .. hahaaha
should we exchange phone number# and call all people to login and vote if there is any trade ??   just kidding~ don't be serious ~
always welcome if there is any better method~

迪神 2009-11-01 00:22
引用第11樓snipertcy2009-11-01 00:15發表的“”:
不如咁啦,
當有兩名好友傾掂單 trade 兼雙方 accept 後,
48 小時內其他好友如果都唔表態的話,
.......

咁咪又係等兩日,人地就係唔想咁耐呀~

cody 2009-11-01 00:36
how many dead team now ?? only Don~Hope ??

迪神 2009-11-01 00:54
引用第14樓cody2009-11-01 00:36發表的“”:
how many dead team now ?? only Don~Hope ??

係yff果邊已經同佢講左,佢話會攪架~

snipertcy 2009-11-01 00:58
引用第13樓迪神2009-11-01 00:22發表的“”:
咁咪又係等兩日,人地就係唔想咁耐呀~ [表情]

咁 24 小時囉, 其實我玩左咁耐都慣左兩日的了~

15 分鐘就太離譜了

jimmy 2009-11-01 01:04
15分鐘只係比喻,我無要求過15分鐘

jimmy 2009-11-01 01:07
我覺得TRADE人投票本未倒置左

個重點唔係幾多人支持,而係幾多人覺得有問題,反對

所以我問,點解無問題既DEAL要等兩日

cody 2009-11-01 01:11
其實太快也可能令其他太忙少上o黎的users不滿

夠人就accept immediately
if not, then wait 2 days ... it is fair enough

jimmy 2009-11-01 01:13
引用第19樓cody2009-11-01 01:11發表的“”:
其實太快也可能令其他太忙少上o黎的users不滿 [表情]
夠人就accept immediately
if not, then wait 2 days ... it is fair enough

上唔到黎,仲要不滿

cody 2009-11-01 01:24
引用第20樓jimmy2009-11-01 01:13發表的“”:
[表情] [表情]上唔到黎,仲要不滿 [表情]

jimmy 2009-11-01 01:26
頂,好眼訓,FULL TIME玩YAHOO
夜晚睇波,日頭睇NBA

jimmy 2009-11-01 02:01
/////

迪神 2009-11-01 02:03
update係下晝四點呀,咩事呀?

jimmy 2009-11-01 02:05
引用第24樓迪神2009-11-01 02:03發表的“”:
update係下晝四點呀,咩事呀? [表情]

我以為係計TRADE TIME

frankie 2009-11-01 02:08
[認真]只要大家反對的話,trade 唔到
就唔駛等兩日架啦 [/認真]

ODIN 2009-11-02 16:48
我覺得冇 trade 係唔可以接受...
再唔making sense 的,我都覺得冇問題~
如果係要black and white 的 endorse~
可以pm我,我即刻留隻字~

查看完整版本: [-- [認真]點解TRADE人一定要等兩日呢?[/認真] --] [-- top --]