查看完整版本: [-- 每日爆莊心水聯盟及附屬基金 [整頓迎接12/13新球季] --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【足智多謀】 -> 每日爆莊心水聯盟及附屬基金 [整頓迎接12/13新球季] [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2   3   4   5  >>  Pages: ( 52 total )

Numberson 2009-11-16 00:08

每日爆莊心水聯盟及附屬基金 [整頓迎接12/13新球季]

宗旨:
成立此聯盟的目的係集合眾人之力
令到爆莊更容易成功
當大家對某些注項有很強大的信心時候
就可以發報在此,比其他戰友參考

加入條件及守則:
只要各好友自問間唔中有爆莊心水提供就可以加入
當然我地會保障質量
所有心水都要附上一些原因解釋一下
而且不可以少於1.3倍

否則不作計算

評級制:
如加入者眾多既話
可能會推出評級制
以往績作參考
爆莊成績最好的某幾位好友的心水將會作重點推介

成績計算:
暫時我想以賠率來做單位
每日最多只可出一注(當然可以不出)
出一注會自動扣1點
嬴了後就會根據勝出的賠率來計算分數(例如該心水是1.6倍,勝出後就是1.6-1=0.6,有0.6分得到)
為表示眾人的支持,每月/每週最好成績的成員都可以得到其他成員的少少獎勵米獎勵

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

附屬基金:
成員可以加入爆莊附屬基金
首先當然是集資
每人最低可以出1000~上限是無
然後計百分比來計算各位的股份

至於對那一項注項投注
我們會根據該日的心水
再由基金成員討論決定

為了控制場面
要在主持或副主持在場的時候才可以討論

先討論那一場心水適合投注
發表大家的意見
當一致贊成的時候才投注

然後再討論金額
當大家對金額有意見不合的時候
才由主持及副主持投票決定下注那一個金額

再此重申一次
成立此會的最終目的一定係
令到我地更團結及命中率更高地爆莊

每日爆莊心水聯盟

主持:
Numberson

副主持:
阿諾 (專攻意甲、歐聯、英超.副攻西甲、德甲.弱項國際賽
加歷查 (專攻N/A)

成員(18位):
youyou (專攻半場主客和, 主打英超西甲意甲)
pongpong123 (專攻英超、國際賽同歐聯)
P仔 (專攻日職、英超西甲、歐聯及國際賽)
benkwan38h (專攻日職、意甲、德甲及巴甲)
chun1424 (專攻英超)
ttaal68 (專攻日職、英超、國際賽)
Kun (專攻英超、大細)
Ajax (專攻荷甲、讓球)
名稱已被使用 (專攻國際、德甲、英超、西甲)
sy0250358 (專攻英超、大細)
lovejenas (專攻英超、西甲、巴甲)
鬼影炎光 (專攻英超讓球主客和 2串1)
科高 (專攻日職、英超、歐洲賽、德甲、德乙及讓球)
reve (專攻贏錢)
yanyan (專攻國際賽)
kamch116 (專攻運氣)
bmlbml (專攻英超、國際賽、大細)
KeL少 (專攻英超、歐聯、國際賽)

每日心水(只保留5天記錄)

各成員累計成績(以最後賠率為準)

排行榜(更新自5月16日1104) :

1. benkwan38h --- [12中13負] ---[11.12分]
----- 最佳成績 : 四連中----- 最差成績 : 三連敗
2. chun1424 --- [4中6負] --- [8.08分]
----- 最佳成績 : 三連中----- 最差成績 : 兩連敗
3. lovejenas --- [2中6負] --- [2.55分] --- 三連敗...
----- 最佳成績 ----- 最差成績
4. 阿諾 --- [3中0負] --- [2.21分] --- 三連中!!!
5. 科高 --- [2中3負] --- [1.5分]
6. 名稱已被使用 --- [3中3負] --- [1.02分]
----- 最佳成績 : 三連中----- 最差成績
7. pongpong123 --- [3中1負] --- [1.98分]
----- 最佳成績 : 三連中----- 最差成績
8. 鬼影炎光 --- [1中1負] --- [1.67分]
9. 加歷查 --- [1中0負] --- [1.4分]
10. Kun --- [5中3負] --- [0.06分] --- 三連中!!!
----- 最佳成績 : 兩連中 ----- 最差成績 --- 三連敗
11. ttaal68 --- [1中2負] --- [-1.05分]
12. youyou --- [0中2負] --- [-2分] --- 兩連敗...
12. sy0250358 --- [0中2負] --- [-2分] --- 兩連敗...
13. P仔 --- [2中7負] ---- [-4.13分] --- 三連敗...
----- 最佳成績 ----- 最差成績 : 四連敗
14. reve --- [2中8負] --- [-4.71分]
----- 最佳成績 ----- 最差成績 : 五連敗
15. Ajax --- [4中8負] --- [-5分]
----- 最佳成績 ----- 最差成績 --- 五連敗
16. Numberson --- [6中16負] --- [-10.43分]
----- 最佳成績 : 兩連中 ----- 最差成績 : 六連敗

所有賠率均以小數點後兩個位為準

附屬基金
基金初始總額:110000元(100%)

股權分佈
主持:
Numberson 佔基金:8%

副主持:
阿諾 (專攻意甲,歐聯,英超.副攻西甲,德甲.弱項國家隊比賽)佔基金:5%
加歷查 (專攻N/A) 佔基金:5%

聯盟會計:
youyou (專攻半場主客和, 主打英超西甲意甲) 佔基金:18%

成員(13位):
P仔 (專攻日職、英超西甲、歐聯及國際賽) 佔基金:9%
pongpong123 (專攻英超、國際賽及歐聯) 佔基金:5%
benkwan38h (專攻日職、意甲、德甲及巴甲) 佔基金:2%
ttaal68 (專攻日職、英超、國際賽) 佔基金:3%
chun1424 (專攻英超) 佔基金:5%
Ajax (專攻荷甲、讓球) 佔基金:5%
名稱已被使用 (專攻國際、德甲、英超、西甲) 佔基金:5%
基斯坦奴 (投資者) 佔基金:18%
hkbbfan (投資者) 佔基金:3%
Kun (專攻英超、大細) 佔基金:5%
鬼影炎光 (專攻英超讓球主客和 2串1) 佔基金:5%
科高 (日職、英超、歐洲賽、德甲、德乙及讓球) 佔基金:2%
reve (專攻贏錢) 佔基金:1%

Numberson 2009-11-16 00:09
爆莊基金歷史記錄
本金   110000
21/11投注   -1000
22/11投注   -2000
28/11投注   6642
29/11投注   -1000
2/12投注   -1000
5/12投注   -3250
6/12投注   -2000
12/12投注   -5000
15/12投注   840
HT開莊   4600
HT開莊   400
28/12投注   1583
17/1投注   -1320
17/1投注   720

Balance   108215

FatFox 2009-11-16 00:10
支持

Numberson 2009-11-16 00:12
引用第5樓FatFox2009-11-16 00:10發表的“”:
支持 [表情] [表情] [表情]

加唔加入啊

P仔 2009-11-16 00:22
咁個基金買邊一場
係主持決定?

Numberson 2009-11-16 00:24
引用第7樓P仔2009-11-16 00:22發表的“”:
咁個基金買邊一場
係主持決定? [表情]

唔好意思
頭先打得唔清楚

係由所有成員討論決定

不過所有注項都係一定要根據成員所出的每日心水
唔可以有額外的選擇提出

P仔 2009-11-16 00:31
引用第8樓Numberson2009-11-16 00:24發表的“”:
唔好意思
頭先打得唔清楚
.......

即係一個成員提出注項同注金
放出黎比大家討論
大家只可以贊成或否決
係咪咁樣?

咁如果大家意見不合呢
係咪投票決定?

Numberson 2009-11-16 00:41
引用第9樓P仔2009-11-16 00:31發表的“”:
即係一個成員提出注項同注金
放出黎比大家討論
大家只可以贊成或否決
係咪咁樣?
.......

為了控制場面
要在主持或副主持在場的時候才可以討論

先討論那一場心水適合投注
發表大家的意見
當一致贊成的時候才投注

然後再討論金額
當大家對金額有意見不合的時候
才由主持或副主持投票決定下注那一個金額

lovejenas 2009-11-16 00:41
youyou唔係莊黎嫁咩?點解係副主席- -

A.Nok 2009-11-16 00:42
成員洗唔洗set quota

Numberson 2009-11-16 00:43
引用第12樓阿諾2009-11-16 00:42發表的“”:
成員洗唔洗set quota [表情]

暫時唔洗住
當真係有太多人加入才考慮限制

Numberson 2009-11-16 00:45
引用第11樓lovejenas2009-11-16 00:41發表的“”:

因為係呢度既活躍份子
方便管理聯盟

lovejenas 2009-11-16 00:45
引用第14樓Numberson2009-11-16 00:45發表的“”:
因為係呢度既活躍份子
方便管理聯盟 [表情]

咁佢咪好快破產

PonG 2009-11-16 00:47
支持留名

Numberson 2009-11-16 00:48
引用第15樓lovejenas2009-11-16 00:45發表的“”:
咁佢咪好快破產 [表情] [表情]

個附屬基金應該係採取保守型投注
佢應該無咁易破產

Numberson 2009-11-16 00:48
引用第16樓pongpong1232009-11-16 00:47發表的“”:
支持留名 [表情]

係唔係加入啊

A.Nok 2009-11-16 00:48
洗唔洗set 賠率下限??

如果有d 比賽係咩咩巴西vs聖馬力諾..個賠率成1.0001既...

怕唔怕會有會員係咁推介呢d比賽而增加自己眼光

PonG 2009-11-16 00:48
引用第17樓Numberson2009-11-16 00:48發表的“”:
個附屬基金應該係採取保守型投注
佢應該無咁易破產 [表情]

當有心水時, 唔排除會有d 成員再係出面自己加注

PonG 2009-11-16 00:49
引用第18樓Numberson2009-11-16 00:48發表的“”:
係唔係加入啊 [表情]

無問題

不過我對日職0個d 一曉不通, 專攻英超、國際賽同歐聯

Numberson 2009-11-16 00:52
引用第19樓阿諾2009-11-16 00:48發表的“”:
洗唔洗set 賠率下限??
如果有d 比賽係咩咩巴西vs聖馬力諾..個賠率成1.0001既...
怕唔怕會有會員係咁推介呢d比賽而增加自己眼光

好提議
因為呢d賽事根本唔需要推介

set做1.3以下賠率唔接受好唔好?
定係再高d

Numberson 2009-11-16 00:53
引用第21樓pongpong1232009-11-16 00:49發表的“”:
無問題 [表情]
不過我對日職0個d 一曉不通, 專攻英超、國際賽同歐聯 [表情]

已更新

A.Nok 2009-11-16 00:58
引用第22樓Numberson2009-11-16 00:52發表的“”:
好提議
.......

暫時1.3試下先囉

又或者試下做一個推中冷門既有額外點數

1.8以上既,佢果場所得既積分x1.5

2.4以上既,x2

3.3以上既x3....etc

科高蘭尼紐約人 2009-11-16 00:59
引用第11樓lovejenas2009-11-16 00:41發表的“”:

我都覺得無理由
實在太怪了...........

您話成員都已經怪
到時如果主席唔o係度,佢做主持
悠悠同大家一齊討論好唔好向自己下注&下注多少.......實在............

FatFox 2009-11-16 00:59
引用第6樓Numberson2009-11-16 00:12發表的“”:
加唔加入啊 [表情]

暫時本錢不足

等我籌集下先

Numberson 2009-11-16 01:00
引用第26樓FatFox2009-11-16 00:59發表的“”:
暫時本錢不足 [表情]
等我籌集下先 [表情]

可以入會但係唔入基金嫁

科高蘭尼紐約人 2009-11-16 01:00
引用第22樓Numberson2009-11-16 00:52發表的“”:
好提議
.......

1.3認同
我自己一路以來都係set基本上1.3以下唔買的

科高蘭尼紐約人 2009-11-16 01:02
引用第24樓阿諾2009-11-16 00:58發表的“”:
暫時1.3試下先囉
.......

其實咁樣計大家心水x倍率有分數,會唔會變相變左比賽咁架??

Numberson 2009-11-16 01:03
引用第24樓阿諾2009-11-16 00:58發表的“”:
暫時1.3試下先囉
.......

好~就1.3以下

至於額外點數就應該唔洗加入住
我驚d人會因為咁而影響左佢地既決定
暫時簡單d先
因為簡單永遠都係最易嬴錢

Numberson 2009-11-16 01:05
科高係唔係加入

係既寫埋你專攻邊一項

科高蘭尼紐約人 2009-11-16 01:05
唔建議悠悠以莊家身分做副主席
成員之一,增加互動仲勉強可以~~

A.Nok 2009-11-16 01:05
引用第29樓科高2009-11-16 01:02發表的“”:
其實咁樣計大家心水x倍率有分數,會唔會變相變左比賽咁架??

冇呀諗住可以增加大家既投入度以及對爆莊既努力咋

A.Nok 2009-11-16 01:06
我呢個副主持可唔可以做埋成員

科高蘭尼紐約人 2009-11-16 01:07
引用第31樓Numberson2009-11-16 01:05發表的“”:
科高係唔係加入
係既寫埋你專攻邊一項 [表情]

我呀??
加入當然好
不過一來而家莫財......二來未解決油庫既問題

至於專攻邊項..........我好雜架播

Numberson 2009-11-16 01:08
引用第32樓科高2009-11-16 01:05發表的“”:
唔建議悠悠以莊家身分做副主席
成員之一,增加互動仲勉強可以~~ [表情]

咁應該點好
我都係相信佢唔會害我地先邀請佢參與管理工作

科高蘭尼紐約人 2009-11-16 01:08
引用第33樓阿諾2009-11-16 01:05發表的“”:
冇呀諗住可以增加大家既投入度以及對爆莊既努力咋 [表情]

只要倍率唔係嚴重過低以致拉低值搏率
中就得啦

Numberson 2009-11-16 01:09
引用第34樓阿諾2009-11-16 01:06發表的“”:
我呢個副主持可唔可以做埋成員 [表情]

副主持已經有埋成員功能了

寫低埋你專攻邊樣吧

Numberson 2009-11-16 01:09
引用第35樓科高2009-11-16 01:07發表的“”:
我呀??
加入當然好
不過一來而家莫財......二來未解決油庫既問題
.......

咁即係加入定唔加入

lovejenas 2009-11-16 01:10
賠率應該用1.8以上先好啵...唔係點爆莊?

1.3,1.4果d,一係買-1,一係2串1其實仲好.

reve 2009-11-16 01:10
引用第26樓FatFox2009-11-16 00:59發表的“”:
暫時本錢不足 [表情]
等我籌集下先 [表情]

科高蘭尼紐約人 2009-11-16 01:11
引用第36樓Numberson2009-11-16 01:08發表的“”:
咁應該點好
我都係相信佢唔會害我地先邀請佢參與管理工作 [表情]

當然唔係話佢會害我地~~佢加入成為成員,甚至可以令平時無得同我地討論及下注既佢,可以同我地一齊交流下心得,都係好事

咁但係無理由一個爆莊團,會由個莊家擔任公職的~~咁根本係講唔通既~~

科高蘭尼紐約人 2009-11-16 01:12
引用第39樓Numberson2009-11-16 01:09發表的“”:
咁即係加入定唔加入 [表情]

要拎幾多錢架??

同埋如果是油庫的話,實在太怪了,咁我就會睇下點先

A.Nok 2009-11-16 01:12
引用第38樓Numberson2009-11-16 01:09發表的“”:
副主持已經有埋成員功能了 [表情]
寫低埋你專攻邊樣吧 [表情]

專攻意甲,歐聯,英超

西甲同德甲半桶水

任何國家隊比賽係我既弱項

科高蘭尼紐約人 2009-11-16 01:13
引用第40樓lovejenas2009-11-16 01:10發表的“”:

最緊要係中o者
如果真係要1.8以上,相信無乜幾多場大家敢講好有信心了.........

Numberson 2009-11-16 01:13
引用第40樓lovejenas2009-11-16 01:10發表的“”:

心水可以提出
但係附屬基金唔一定下注的
或者附屬基金會以2x1,3x1等方式下注

科高蘭尼紐約人 2009-11-16 01:14
引用第46樓Numberson2009-11-16 01:13發表的“”:
心水可以提出
但係附屬基金唔一定下注的
或者附屬基金會以2x1,3x1等方式下注 [表情]

好似越來越複雜

Numberson 2009-11-16 01:14
引用第42樓科高2009-11-16 01:11發表的“”:
當然唔係話佢會害我地~~佢加入成為成員,甚至可以令平時無得同我地討論及下注既佢,可以同我地一齊交流下心得,都係好事
咁但係無理由一個爆莊團,會由個莊家擔任公職的~~咁根本係講唔通既~~

咁一係等收曬大部分成員後再討論換唔換副主持

Numberson 2009-11-16 01:16
引用第47樓科高2009-11-16 01:14發表的“”:
好似越來越複雜 [表情] [表情]

係第一頁加返條分隔線
而家係做緊兩part野的

查看完整版本: [-- 每日爆莊心水聯盟及附屬基金 [整頓迎接12/13新球季] --] [-- top --]