查看完整版本: [-- 機動戦士ガンダムUC --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【休閒娛樂】 -> 機動戦士ガンダムUC [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2   3   4  >>  Pages: ( 4 total )

jov 2010-02-14 03:40

機動戦士ガンダムUC

http://www.nicovideo.jp/watch/sm9692308

戰鬥畫面再上一層樓

比OO既boss們有迫力好多....重量感同G-Force都好好表現左出黎

積根換武裝時既操作都有畫

jov 2010-02-21 20:11
[漫遊字幕組] Mobile Suit Gundam Unicorn 機動戰士高達獨角獸 第01話 MKV+ASS 480p

有字幕了

三郎 2010-02-21 20:28
半年先出第二集

迪神 2010-02-21 20:34
真係有字幕咩?

迪神 2010-02-21 20:34
引用第2樓三郎2010-02-21 20:28發表的“”:
[表情] 半年先出第二集

第一集來架喎~

啊謝 2010-02-21 20:35
引用第3樓迪神2010-02-21 20:34發表的“”:
真係有字幕咩? [表情] [表情] [表情]

有.ass

啊謝 2010-02-21 20:35
引用第4樓迪神2010-02-21 20:34發表的“”:
第一集來架喎~ [表情]

呢個第一集

第二集半年出

三郎 2010-02-21 20:36
引用第6樓啊謝2010-02-21 20:35發表的“”:
呢個第一集
第二集半年出 [表情] [表情]

ya~

jov 2010-02-21 20:39
引用第6樓啊謝2010-02-21 20:35發表的“”:
呢個第一集
第二集半年出 [表情] [表情]

OVA嘛...直接DVD,BD

迪神 2010-02-21 20:41
引用第5樓啊謝2010-02-21 20:35發表的“”:
有.ass

用media player classic點用~

迪神 2010-02-21 20:42
冇野了,宜家又得~

迪神 2010-02-21 21:38
咁快出destroy mode既,我以為好神秘tim~

d畫功好似z劇場版~

jov 2010-02-21 22:42
重積根出盡風頭.....單挑剎帝利....又想引人買模型

londo bell有出場...但布拉度淨係提個名

監視器香左之後.....剎帝利變左滾地葫蘆

主角好屈機.....好眼力...又打得...仲有無敵變身時間

迪神 2010-02-21 23:48
女大十八變~

jov 2010-02-21 23:53
引用第13樓迪神2010-02-21 23:48發表的“”:
女大十八變~ [表情]

你唔貼瑪莉?

bennylau127 2010-02-22 12:50
都係鍾意睇呢類高達多d 真實系

KeL 2010-02-22 15:37
終於做uc啦.....
一陣dl黎睇先
第二集要半年後先有
總共6集每集都要等半年
之前00等第二季我都已經覺得等左好耐

迪神 2010-02-22 16:02
引用第16樓KeL少2010-02-22 15:37發表的“”:
終於做uc啦.....
一陣dl黎睇先
第二集要半年後先有
總共6集每集都要等半年 [表情]
之前00等第二季我都已經覺得等左好耐 [表情]

佢用咁既時間整到咁靚既畫面我覺得值喎,總好過seed果款sample動作,key d機上去呀...

KeL 2010-02-22 16:40
引用第17樓迪神2010-02-22 16:02發表的“”:
佢用咁既時間整到咁靚既畫面我覺得值喎,總好過seed果款sample動作,key d機上去呀... [表情] [表情] [表情]

唔鐘意seed
但六集如果集集隔半年出真係好耐

迪神 2010-02-22 16:41
引用第18樓KeL少2010-02-22 16:40發表的“”:
唔鐘意seed [表情]
但六集如果集集隔半年出真係好耐 [表情]

應該唔會掛,集集隔半年咪成三年先做完,到時都凍哂啦~

KeL 2010-02-22 16:43
引用第19樓迪神2010-02-22 16:41發表的“”:
應該唔會掛,集集隔半年咪成三年先做完,到時都凍哂啦~ [表情]

所以我先問唔係集集都要等半年掛

迪神 2010-02-22 17:08
引用第20樓KeL少2010-02-22 16:43發表的“”:
所以我先問唔係集集都要等半年掛 [表情]

我估佢係跟住小說果邊d進度來出jei,唔會慢到咁既~

sheva 2010-02-22 17:12
引用第21樓迪神2010-02-22 17:08發表的“”:
我估佢係跟住小說果邊d進度來出jei,唔會慢到咁既~ [表情] [表情]

小說好似完左

迪神 2010-02-22 17:20
引用第22樓sheva2010-02-22 17:12發表的“”:
小說好似完左 [表情]

唔係話仲有一期架咩?

sheva 2010-02-22 21:05
引用第23樓迪神2010-02-22 17:20發表的“”:
唔係話仲有一期架咩? [表情]

好似咋 我見 wikia 話UC小說(全)十卷 ......

jov 2010-02-22 21:19
引用第19樓迪神2010-02-22 16:41發表的“”:
應該唔會掛,集集隔半年咪成三年先做完,到時都凍哂啦~ [表情]

根本依套OVA就係幫模型+小說賣廣告....

文戲cut得7788...強調戰鬥情節...

d細節要補睇小說先知...唔係6集邊講得晒

今集先講得1.5本小說

bennylau127 2010-02-23 01:51
引用第25樓j摩連奴.狂妄2010-02-22 21:19發表的“”:
根本依套OVA就係幫模型+小說賣廣告....
文戲cut得7788...強調戰鬥情節...
.......

其實本小說得唔得
我唸緊買唔買好

我諗到改咩名鳥 2010-02-23 03:11
掛住UC 既名搞到我想睇下添
對上睇果套seed-d 垃圾到間接令到我skip 左OO 無睇

tc2218 2010-02-23 08:56
部野唔似高達既

迪神 2010-02-23 11:04
引用第27樓諗唔到改咩名好2010-02-23 03:11發表的“”:
掛住UC 既名搞到我想睇下添 [表情]
對上睇果套seed-d 垃圾到間接令到我skip 左OO 無睇 [表情]

咁OO好過seed-d,值得一睇既~

bennylau127 2010-02-23 12:10
引用第29樓迪神2010-02-23 11:04發表的“”:
咁OO好過seed-d,值得一睇既~ [表情]

我覺得seed d係咁多部高達中最無誠意果套

KeL 2010-02-23 17:13
引用第29樓迪神2010-02-23 11:04發表的“”:
咁OO好過seed-d,值得一睇既~ [表情]

OO個故事好過seed-d好多

jov 2010-02-23 22:46
引用第26樓bennylau1272010-02-23 01:51發表的“”:
其實本小說得唔得
我唸緊買唔買好

我之前都淨係睇左兩本....不過已經有唔少野ova係未交代到/唔清楚...

有興趣就去入/借一兩本睇下岩唔岩口味先囉

jov 2010-02-23 22:50
傑剛隊長,字無雙。聯邦美洲人,身高八尺,肩寬體闊,擅使強襲傑鋼。
雖未露臉,但自幼苦練殺敵本領,數讀兵法韜略。李阿寶評價為:亂世之能臣,無雙之猛將。
時馬沙之亂,御史中丞林有德受任招兵平叛,知其大名七顧其宅,拜為狼德貝爾上將。
隊長於敵百萬軍中自來自去,取敵頭目首級如探囊取物。
而逆推阿克西死,皆有隊長之力也。

三年後,天下初治。但暗流湧動,為剿殘匪,狼德貝爾再次出山。
林有德曰:阿寶已死,第一猛將非將軍莫數。不若今日便開那量產牛鋼彈。
隊長曰:吾有傑鋼足以。
有德暗想:金無足赤,人無完人。遂曰:戰場之事已今非昔比,只靠傑鋼之力恐無法應戰。
隊長望之,笑而不語。

次日,殘匪大將瑪麗妲引剎帝利下關,用長竿挑著吉翁袖章,來寨前大罵搦戰。
有德曰:誰敢出戰?
兩傑剛隊員抱拳曰:小將願往。
有德喜,便令二人出馬。
即時報來:傑剛隊員與瑪麗妲戰不三合,被飛佛來斬了!
眾大驚。
有德曰:吾有傑剛隊長,可斬女賊。
有德急令出戰。
傑剛隊長登機出營,背包出戰。
就見隊長意識YD,指法風騷,與那女賊大戰百合未分勝負。強如剎帝利者,於傑剛隊長面前如處子一般。
可怎奈心有餘力,機無戰力。隊長正欲手刃女賊,卻被氣流所擾,不待回身,已身首異處。
但其飛出首級,依然痛罵賊人:汝這破鞋帶袖女!

大營飛馬來報:傑剛隊長又被瑪麗妲斬了!
眾皆失色。
有德捶胸大哭:吾失阿寶,如去臂膀;今失隊長,如失性命!哀哉!痛哉!惜哉!悔哉!
遂賦詩一首:

隊隊行雲散,連陰雨夜天,
長孺心亦褊,蕭灑伊嵩下。
威加天宇同,此風皆已無,
武功今已立,白鷺飛雙雙。

http://tieba.baidu.com/f?kw=%BD%DC%B8%D6%B6%D3%B3%A4
http://220.170.79.105/html/art/20100222/79322.html
http://www.aemedia.org/2010/02/ova-0096-tactical-ms-allocation.html

BANDAI你成功了....MG重積根快出吧 .....HG真係唔夠候

我諗到改咩名鳥 2010-02-24 03:00
睇完了

唔係好明
準備睇多次

bennylau127 2010-02-27 09:08
引用第34樓諗唔到改咩名好2010-02-24 03:00發表的“”:
睇完了
唔係好明 [表情]
準備睇多次

我睇左三次 好似有d野真係無講咁

jov 2010-03-13 01:54
[QTS] Mobile Suit Gundam Unicorn Vol.1 (BD H264 1920x1080 24fps FLAC 5.1J+5.1E).part3
1.46 GiB
[QTS] Mobile Suit Gundam Unicorn Vol.1 (BD H264 1920x1080 24fps FLAC 5.1J+5.1E).part2    
1.86 GiB
[QTS] Mobile Suit Gundam Unicorn Vol.1 (BD H264 1920x1080 24fps FLAC 5.1J+5.1E).part1
1.86 GiB

1080p來了....同時OST已出

jov 2010-10-31 20:01
第2集已出字幕

不過我都係等埋高質版先睇

迪神 2010-10-31 20:17
dl緊1.8g果個version~

sheva 2010-10-31 20:54
佢個內置字幕真係1999

迪神 2010-11-01 00:09
引用第39樓sheva2010-10-31 20:54發表的「」:
佢個內置字幕真係1999

又唔係有兩把聲,做咩會有兩套字幕既~

sheva 2010-11-01 00:26
引用第40樓迪神2010-11-01 00:09發表的“”:
又唔係有兩把聲,做咩會有兩套字幕既~ [表情]

一個譯高達,一個鋼彈好似

tc2218 2011-03-10 17:39
屈到可以控制人地d浮游炮
仲自動狙擊對手
機控人

迪神 2011-03-10 18:00
引用第42樓tc22182011-03-10 17:39發表的“”:
屈到可以控制人地d浮游炮
仲自動狙擊對手
機控人 [表情] [表情]

destroy mode嘛~

sheva 2011-04-02 17:44
岩岩睇左睇三集

超正

迪神 2011-04-02 17:47
引用第44樓sheva2011-04-02 17:44發表的「」:
岩岩睇左睇三集
超正 [表情]

第三集?!出左喇?

jov 2011-04-02 17:52
引用第45樓迪神2011-04-02 17:47發表的“”:
第三集?!出左喇? [表情]

出左就黎一個月

sheva 2011-04-02 17:52
引用第45樓迪神2011-04-02 17:47發表的“”:
第三集?!出左喇? [表情]

出左半個月其實,今日先睇
我dl個版本個質素同bdrip沒分別,好似係ps3定網絡先行播放版本,自帶字幕

但條link死q左

sheva 2011-04-02 17:53
http://share.dmhy.org/topics/view/200803_TV-J_EP03_BDRIP-1080P_MP4.html

搵到

迪神 2011-04-02 18:11
dl緊~

查看完整版本: [-- 機動戦士ガンダムUC --] [-- top --]