查看完整版本: [-- 免費競猜世界盃決賽組合及世界盃冠軍 (切勿吹水) --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【足智多謀】 -> 免費競猜世界盃決賽組合及世界盃冠軍 (切勿吹水) [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2   3  >>  Pages: ( 3 total )

youyou 2010-05-17 22:14

免費競猜世界盃決賽組合及世界盃冠軍 (切勿吹水)

首先多謝今次的活動得到奴奴版主的贊助30000大元, 多謝哂

為慶祝本人快將退休, 現決定搞一個免費競猜世界盃決賽組合及世界盃冠軍

所有參加者不用付任何參加費, 但大家要有一段不少於20字的簡述

如只有一位好友估中世界盃決賽組合, 可以獨得30000好友元,
如超過一位好友估中, 會平分30000好友元

另外如只有一位好友估中世界盃冠軍國家的好友也可以獨得30000好友元
如超過一位好友估中, 會平分30000好友元

截止日期: 世界盃開始前一日, 即6月10日晚上11點59分
有問題可在足彩討論區提出

每位好友只限估一次, 出POST後不能修改

參加者格式如下:

世界盃決賽組合:
英格蘭 VS 巴西

今年英格蘭的實力有目共睹, 朗尼的入球能力, 林伯的助攻力, 泰尼的防守力, 再加上HART的守門能力, 相信能打入決賽
今年巴西無論攻守都有一定實力....而且又係一個好好的組別, 絕對有機入決賽

世界盃冠軍
英格蘭

有朗尼, 林伯, A高, 我諗唔到有乜理由拎唔到冠軍

本人保留所有參加者的參賽權及資格

youyou 2010-05-17 22:15
世界盃決賽組合:

sikingthegreat: 法國 VS 巴西
OldSosad : 阿根庭 VS 西班牙
Obadiah: 西班牙 VS 荷蘭
mak88wccf: 荷蘭 VS 科特迪瓦
智者 : 阿根庭 VS 西班牙
廢托: 南非 VS 北韓
seattleqoo: 英格蘭 VS 意大利
xo883: 英格蘭 VS 西班牙
KeL少: 英格蘭 VS 西班牙
麥精: 西班牙 VS 荷蘭
BVEsun: 英格蘭 VS 西班牙
軒軒~阿B: 巴西 VS 西班牙
FatFox: 英格蘭 VS 德國
chun1424: 英格蘭 VS 西班牙
老Shearer舒: 英格蘭 VS 西班牙
名稱已被使用: 阿根庭 VS 西班牙
benkwan38h: 法國 VS 巴西
辣椒仔: 英格蘭 VS 西班牙
yanyan: 阿根庭 VS 西班牙
eve_lbl85: 巴西 VS 西班牙

youyou 2010-05-17 22:18
世界盃冠軍:

sikingthegreat: 巴西
OldSosad : 阿根庭
Obadiah: 西班牙
mak88wccf: 科特迪瓦
智者: 阿根庭
廢托 : 北韓
seattleqoo: 英格蘭
xo883: 西班牙
KeL少: 英格蘭
麥精: 西班牙
BVEsun: 西班牙
軒軒~阿B: 西班牙
FatFox: 英格蘭
chun1424: 英格蘭
老Shearer舒: 西班牙
名稱已被使用: 西班牙
benkwan38h: 巴西
辣椒仔: 英格蘭
yanyan: 西班牙
eve_lbl85: 西班牙

sikingthegreat 2010-05-17 22:33
即刻捧下場先~~

世界盃決賽組合:
法國 VS 巴西
法國入圍入得咁驚險, 又充滿爭議性. 兩樣野都係指向一個結果 - 一個好嘅世界杯之旅~~ 當中應該不乏互射12碼晉級同埋爭議性嘅有利判決.
至於巴西, 屆屆都有機會嘅. 加上今次以一隊可能係歷黎最唔巴西嘅巴西隊黎參賽. 我相信巴西counter-attacking嘅能力將會帶佢地入決賽.

世界盃冠軍
巴西 : 巴西拎世界杯冠軍好正常啫, 唔使點解釋掛? 龍門穩陣, 防守又夠人又穩陣, 突擊速度+能力極高. 睇返隊波, 扭波嘅有, 策動俾波嘅有, 快速走位嘅有, 埋門嘅有, 翼衛又有, 仲要整體上俾人略為睇低少少(相對之前而言), 咁應該羸得了~~

OldSosad 2010-05-17 23:00
世界盃決賽組合:
阿根廷 VS 西班牙
西班牙今年人強馬壯,前中後都非常強勁,全部都當fit,相信可以繼歐洲國家盃之後,再次成功創造好成績!
至於阿根廷,就係個人喜好,美斯始終係非常之fit,絕對有可能帶領國家隊入決賽!

世界盃冠軍
阿根廷 : 雖然老馬功力唔係幾到家,不過個人支持阿根廷,就係咁簡單 - -

wyc2578ben 2010-05-18 00:54
幾時截?

Obadiah 2010-05-18 01:20
世界盃決賽組合:
西班牙 -v- 荷蘭
西班牙淨係條中場線已經夠晒屈機...再+埋VILLA同TORRES係前面...後面又有卡斯拿斯...
真係超級大熱門...
荷蘭有齊今屆歐冠杯決賽GE兩大攻臣洛賓同史尼達...支持佢地再入決賽...

世界杯冠軍:
西班牙...實在太屈機...

btw...個POST搬去球迷講場會唔會好D?...
我見之前D競猜都係響果邊?...

Mak88 2010-05-18 11:14
世界盃決賽組合:
荷蘭 - 科特迪瓦

今年荷蘭絕對有機入決賽, 因為人腳今季好fit, 好多人打爭氣波.
科特迪瓦有非洲地利.

世界盃冠軍
科特迪瓦

前鋒有Didier Drogba, Salomon Kalou. Drogba 雄心壯志, 一定去盡再加上Kalou 2個夾左咁耐, 冇乜邊隊做到咁合拍

廢托 2010-05-18 11:45
世界盃決賽組合:
南非對北韓

作為32隊之中最秘密既一個國家,預計北韓總統會效法賭俠1999 既拍攝方法, 帶球隊入決賽
南非球員為鑽石作戰, 成績可期

世界盃冠軍
北韓

只要睇北韓電視台, 佢就一定係冠軍

智者 2010-05-18 11:48
估呢d野都係大路d好....

世界盃決賽組合:
阿根廷 VS 西班牙

西班牙/巴西好難揀
但係睇近況......再加上本人喜好,最後決定揀西班牙

阿根廷/德國易少少
雖然老馬經驗差d,但係人腳方面德國應該差過阿根廷
加上messi既大勇,決定揀阿根廷

世界盃冠軍
阿根廷 : 決賽太多因素影響(停賽/受傷,etc.),唯有支持messi

seattleqoo 2010-05-18 12:11
世界盃決賽組合:
英格蘭 VS 意大利

我是盲的, 我眼裡只有英格蘭, 我不需要理性分析, 只需感性的表演. 就是因為這樣, 足球才是最快樂的.

世界盃冠軍
英格蘭

PonG 2010-05-18 12:12
留用

xo883 2010-05-18 12:13
世界盃決賽組合:
英格蘭 VS 西班牙
結合兩大聯賽, 長call必勝

世界盃冠軍
西班牙 : 始終整體球員質素較高

KeL 2010-05-18 22:31
世界盃決賽組合:
英格蘭 VS 西班牙

身為英軍死忠球迷,點都要撐一撐
另外西班牙前中後整體實力都好強
今屆世界盃大熱之一

世界盃冠軍
英格蘭

唔支持又點有希望呢

麥精 2010-05-18 22:41
世界盃決賽組合:
西班牙 vs 荷蘭
首先我係荷蘭fans..點都要撐一下自己愛隊.而且今年荷蘭人腳都好齊, 洛賓史奈達雲佩斯雲達華治都有狀態, 絕對有力爭冠
西班牙就...都唔洗點講啦, 費托韋拿法比沙維小白施華柏度沙比卡斯...就咁數都數左一大堆既華且實既球星, 奪冠大熱門

世界杯冠軍:
西班牙

BVEsun 2010-05-19 00:18
參加者格式如下:

世界盃決賽組合:
英格蘭 VS 西班牙

西班牙實力最強
英格蘭是愛隊,當然捧場
巴西感覺比我總係覺得今屆實力未到頂級水平
阿根庭因為有球王支持,估計都入唔到決賽

世界盃冠軍:
西班牙

以今年西班牙的人腳來計
話係近十幾年最強的國家隊也不為過

前面有 torres, David Villa
中場有 xavi, David Silva
後防有 puyol
仲有 casillas 守龍

炸炸帝 2010-05-19 01:25
決賽組合
西班牙 VS 巴西

西班牙人強馬壯,流水式傳球令對手有如玩猴子搶球
中場沙維、法比加斯傳球精準,再配合恩尼斯達個人突破,支援兩名世界級射手韋拿及費蘭度托利斯
防守方面,除左閘卡迪維拿次一級外,其餘防守球員均為世界級

巴西清除朗拿度、朗拿甸奴、阿祖安奴一班麻煩友後,團結性定必大增
法比安奴、卡卡、羅賓奴、艾蘭奴等一眾攻擊好手上陣下,容易撕破對手防線
雙防中基拔圖施華及美路風格務實,防線上的祖利奧施沙、馬干、盧斯奧均屬世界級

冠軍
西班牙

西班牙只有卡迪維拿一個弱點,雖間中沙治奧拿莫斯或派膠
雖然卡斯拿斯今季在皇馬狀態低沉,但問題根源一直在球隊防守上;國家隊換上比基及佩奧爾,相信卡斯拿斯會立即醒神

巴西正選大軍中,左閘大有機會為巴斯圖斯,此子雖年輕,但經驗尚淺
至於盧斯奧中堅搭擋或是雷沙奧,二人均高大,轉身較慢,面對靈活、速度高的韋拿及托利斯,難免處於下風

FatFox 2010-05-19 15:12
世界盃決賽組合:
英格蘭 VS 德國

今年英格蘭抽到支好簽,至少要等到4強先會碰到兩大奪標熱門,巴西同西班牙,德國同樣都係。
我相信呢兩隊以他地的實力,係小組拿第一名係完全無問題的。
加上16強同8強只會碰到比較弱的A同B組,所以我覺得英格蘭同德國至少會入4強。
到4強時候,E,F,G,H組的強隊:荷蘭,義大利,巴西,西班牙;當他地經過一番博殺之後,可能會出現好多變數,而英,德就可以坐收漁人之利,等收成,入決賽。

世界盃冠軍
英格蘭

其實以英格蘭球隊前,中,後的陣容,絕對有實力奪得冠軍,加上今屆有實力唔錯的教練領導,rooney的衝勁,如果D正選沒傷,沒痛,沒無厘頭的紅牌,我覺得他地應該可以奪得自1966年之後的第二次世界盃冠軍

chun1424 2010-05-20 19:45
世界盃決賽組合:
英格蘭 VS 西班牙

英格蘭分組賽抽到靚籤, 首名出線應該無問題
出線後對D組次名, 亦都應該唔難打
如果正路既應該對法國
入到四強就危啲, 有荷蘭, 巴西 之類既對手

西班牙同組以首名出線都無問題
大熱門既西班牙十六強有機會對葡萄牙, 科特迪瓦甚至分組賽可能麻麻的巴西
而之後的對手如意大利應該都能應負

世界盃冠軍
英格蘭

今年英格蘭機會都大, 三線都比四年前有進步
尤其是前線朗尼, 迪科爾, 賓特, 高治表現唔錯
今年有機會挑戰久違的冠軍

老Shearer舒 2010-05-21 02:39
世界盃決賽組合:
英格蘭 VS 西班牙

今年英格蘭的實力有目共睹, 朗尼的入球能力, 林伯的助攻力, 泰尼的防守力, 再加上HART的守門能力, 相信能打入決賽
西班牙就...都唔洗點講啦, 費托韋拿法比沙維小白施華柏度沙比卡斯...就咁數都數左一大堆既華且實既球星, 奪冠大熱門

世界盃冠軍
西班牙

ming仔 2010-05-21 07:41
世界盃決賽組合:
西班牙 VS 阿根廷

有巴卡就支持西班牙,加上隊中全部都係華而實既球員,同埋而家士氣都好高,隊中上下一心,一齊踢好佢。
有美斯就支持阿根廷,雖然美斯係國家隊未別如理想,但係有阿古路同希古恩頂住,應該冇問題。

世界盃冠軍
西班牙

唔洗點估啦,阿根廷既防線都好危下。應該頂唔住班西班牙,除非你突然又入返甘比亞素,辛尼迪果d...  

Valencia25 2010-05-21 07:44
世界盃決賽組合:
法國 VS 巴西

鄧加創造左一隊冇咩名氣既巴西,但個個有料,
好似盧斯奥,雷沙奥,基拔圖斯華等等,配合馬干同卡卡等大將,
入決賽冇難度

法國隊預計在分組賽只能次名出線,但淘汰賽係法國強項,
加上上帝之手的幫助,配合列貝利,哥古夫等好手,
應可入決賽

世界盃冠軍-----巴西

巴西攻守兼備,法國則防強攻弱,冠軍應屬巴西

辣椒仔 2010-05-21 10:51
世界盃決賽組合:
英格蘭 VS 西班牙

西班牙:作為新鮮出爐的歐洲國家盃的冠軍隊...人腳無太大的分別...應該穩入決賽...但無左辛拿後又會唔會仲踢得咁舒服呢中前場的球員....另外torres+fabregas傷左咁耐應該唔怕累只怕無狀態...

英格蘭:係卡比路的領軍下..英軍可望有更好的成績...前中後都穩陣左...實力更平均...但始終rio,gerrard個狀態未話真係咁好...所以睇下呢段時間可唔可以操返fit佢地啦.....

世界盃冠軍
英格蘭

為佢地自己,為beckham...佢地一定要搏命呀...再加上個人喜好..無計啦...

yanyan 2010-05-21 13:52
支持下先

世界盃決賽組合:
阿根廷 VS 西班牙

阿根廷球員實力強橫,能否進入決賽唯一隱憂就是老馬,沒太多傷患問題理應可入決賽

西班牙嘛....我係死忠...冇理由唔十卜wo
3線實力皆強,歐國杯奪冠證明大賽運歸來了!

世界盃冠軍
西班牙

擁有令人聞風喪膽o既前鋒組合費托+韋拿
中場有天才法比加斯,又有漸見大將之風o既小白
後防有大佬佩奧爾+細佬比基
門將有在皇馬獨力支撐o既聖伊卡
此時不奪冠更待何時?

eve_lbl85 2010-05-21 22:13
世界盃決賽組合:
西班牙 VS 巴西

论实力,这两队绝对是夺冠大热门。

世界盃冠軍
西班牙
门将Casillas世界前三位有得排,后防

eve_lbl85 2010-05-21 22:20
世界盃冠軍
西班牙
门将Casillas世界前三位有得排,后防Piqué,Puyol,Ramos,Albiol ,Capdevila都在西甲打出名堂,中场Xabi Alonso ,Iniesta,Xavi,Fàbregas,Silva个个实力出众,前锋Villa,Torres都是神射手热门。

realwayutd. 2010-05-22 13:14
世界盃決賽組合:
英格蘭 VS 阿根廷

英格蘭同阿根廷分組賽都抽到靚籤,對手唔強唔駛打餐死都應可首名出線!
出線後八強四強對手一定強啦,不過希望以逸代勞,體力佔優殺入決賽!

世界盃冠軍
阿根廷

阿根廷上次捧盃係有公認嘅球王馬勒當拿,今年阿根廷又有個公認嘅球王美斯,或可複製上次嘅成功,如決賽真係對英格蘭,更加大機會食住呢個老對手

Hernandez 2010-05-22 13:28
世界盃決賽組合:
北韓 vs 阿根庭
基本上世界杯任何一支球隊對北韓都唔會十分認識. 就好似波爾多係歐聯咁. 加上體力化既踢法, 要入決賽唔係冇可能
阿根庭實力強橫. 加上一級領隊馬勒當拿既領導下, 要入決賽真係仲易過食生菜.

世界盃冠軍
北韓

jimmy 2010-05-23 18:44
參加者格式如下:

世界盃決賽組合:
科特迪瓦vs新西蘭

歌都有得唱~杜奧巴,很想去捕捉他,我都好想捕捉杜奧巴,決賽可期
新西蘭~連渣貨車既球員都有,證明佢地既決心最大,我支持佢呀

世界盃冠軍
意大利

無人買意大利,贏左獨分3萬蚊

Kun 2010-05-23 21:51
世界盃決賽組合:
英格蘭 VS 西班牙

英格蘭就真係唔使多講,2010年係近年來最有機會的一屆,本人又幾睇好新的433陣式又係英格蘭fans.
西班牙更+唔使多講,casillas puyol ramos fabregas iniesta xavi打成日都唔打完....

世界杯冠軍:英格蘭

charlie1314 2010-05-25 00:42
世界盃決賽組合:
阿根廷 VS 西班牙
英格蘭個人唔睇好, 巴西又未見突出, 西班牙就一定係其中之一, 要揀的只有阿根廷/荷籣, 而阿根廷有messi top fit

世界盃冠軍
西班牙: 前中後都fit, 把關仲有卡斯拿斯, sure win

CxRonaldoNo7 2010-05-25 00:57
世界盃決賽組合:
英格蘭 vs 德國
本身睇開英超,一定支持英格蘭打入決賽; 見好多人都選西班牙,巴西,阿根庭, 但低甚少人留意意大利同德國, 我就博佢爆冷,搵德國繼續佢二奶命

世界杯冠軍:
英格蘭

太想英格蘭拎第二次世界盃冠軍,英軍 go go go

icemanbergkamp 2010-05-25 12:34
世界盃決賽組合:
德國 VS 荷蘭

英格蘭同阿根庭大賽唔睇好, 大賽都係睇德國
巴西對西班牙8強戰勝負難料, 不如撐愛隊荷蘭

世界盃冠軍
德國

條線幾好行, 又有大賽命

leohmygod. 2010-05-26 08:25
世界盃決賽組合:
西班牙 VS 英格蘭

評論:
2隊都有2個liverpool球員 加上西班牙係06歐國杯冠軍得主,而陣中又有多名頂級球員,如沙維,法比加斯,恩尼斯達,韋拿 狀態大勇,基本上係決賽穩膽,而英格蘭有今年好fit既朗尼,加上名帥卡比路,絕對有力打入決賽,打破近年大賽無好成績既宿命。

世界盃冠軍:
西班牙

評論:
整體實力上,西班牙始終佔優,加上未曾奪過世盃冠軍下,今年係最大機會,所以球員一定博哂命去爭取冠軍。

kamch116 2010-05-28 03:19
世界盃決賽組合:
阿根廷 VS 西班牙
我最鍾意阿根廷冇理由唔支持姐
西班牙根本屈機,入硬

世界盃冠軍
阿根廷 : 支持魔咒(拎完歐國盃既球隊未試過拎世界盃),加上我鍾意美斯仔梗係希望佢拎冠軍

JHELSEA 2010-05-28 13:43
世界盃決賽組合:
英格蘭 VS 西班牙
大熱組合,加上英格蘭自從卡比路執教後成綪大有進步,希望今屆世盃可以一完捧世盃之夢
西班牙,實力不容置疑,差不多每個位置都係世界頂級,冇理由入唔到決賽

世界盃冠軍
西班牙 : 始終實力更勝英軍一籌

可可粉 2010-06-02 23:20
世界盃決賽組合:
英格蘭 VS 阿根廷

分析過出線形勢同出線圖...上線得C組的首名比較穩陣...其餘A E G組出線形態十分微妙...所以估英格蘭會入決賽...至於下線...由於想獨得3萬..所以放棄選擇西班牙..而我唯有將希望放在阿根廷身上...希望美斯在世盃屈機

世界盃冠軍
荷蘭

自己今屆覺得荷蘭實力最強...但身在死亡之組..能否首名出線都唔清楚..唯一一支國家隊最後的大軍名單有我的愛隊球員...包括雲佩斯同希汀加..作為fans好應該支持...另外陣中有史奈達同洛賓...歐聯決賽當中上陣的球員...十分強勁...再配合古治、雲達華治...(下刪1000字),荷蘭絕對係今屆的大熱

迪基亞 2010-06-03 00:05
世界盃決賽組合:
E1: 荷蘭 VS H1: 西班牙

荷蘭 - 響前幾屆世盃都有內憂外患既問題 (如黑白種族岐視等等),而今屆連傷兵問題都大致上克服了…一班容易受傷的男人 RVP、VDV、ROBBEN 什至 SNEIJDER,響熱身賽既發揮有目共睹,中場有 DE JONG 同 VAN BOMMEL 助守,更有助一班天才型球員前場既發揮!另外幾重要既一點…兩名前皇馬既球員 ROBBEN 同 SNEIJDER 雙雙打入歐聯決賽,更顯得今屆既荷蘭有入決賽既相。

西班牙 - 世盃大熱門,歐國盃以近乎無敵姿態奪冠,三線實力平均…加上中前場控球實力比其他隊伍為高,相信每場比賽數據上已經係一面倒勝利。

世界盃冠軍
荷蘭

afc_hin 2010-06-04 02:03
世界盃決賽組合:
Netherlands VS Argentina

阿根廷有多名巨星係阿根廷,入決賽機會勁大,
睇好愛隊(荷蘭)入決賽,並且贏埋.因為有RVP+sneijder+robben就夠做.大打全攻足球

世界盃冠軍
Netherlands

619 2010-06-06 20:35
世界盃決賽組合:
巴西對德國

英格蘭同西班牙完全被人家睇好.所以受到好多壓力.我相信呢2隊應該係34名
巴西德國呢個係02年組合.德國俾人睇低.又少左波歷克.但新人既力量唔好睇小.
本人想獨得3萬蚊.所以選呢個組合

世界盃冠軍
巴西

charm 2010-06-06 20:46
世界盃決賽組合:
巴西 VS 西班牙

西班牙不嬲人腳都唔差,係差在一d拎冠軍既經驗同自信,經過歐冠後佢地成隊波都唔同哂,而且每一線既人腳都非常出色,佢地入決賽既機會比任何隊伍都大。巴西方面,主要係佢地既後防真係有好好既人腳,中前場雖然無d星味,但係就同時間減低左佢地既壓力,而且唔係歐洲打既世盃南美隊又會踢勁d,所以覺得佢可以險勝英格蘭入決賽。

世界杯冠軍:
西班牙

強者轉移有序,期待左咁多年,我覺得終於到西班牙皇朝既來臨。

呀威 2010-06-06 20:52
世界盃決賽組合:
荷蘭 VS 西班牙
結合兩大聯賽, 長call必勝

世界盃冠軍
荷蘭 : VPS Robben VDV Sneijder 呢四位球員所組成既鋒線相當強勁 加上近排熱身賽既好狀態 我絕對睇好荷蘭奪冠

國球旗 2010-06-06 21:08
世界盃決賽組合:巴西 vs 阿根廷

世界盃傳統由所屬洲份球隊勝出,只有巴西可以越洲捧盃 (1958年瑞典世界盃)、(2002年日韓世界盃),顯示出球隊對地域既習慣性有致命影響力。
今屆首次由非洲國家主辦,論賽力非洲隊暫時無可能捧盃,所以會揀同樣黎自南半球既美洲球隊,實力上巴西屬傳統強國,阿根廷又有大勇既美斯壓陣,兩大南美世仇好大機會黎一次世紀決戰。

世界盃冠軍:巴西

17 次世界盃只出過 7 隊冠軍:烏拉圭(2)、意大利(3)、德國(3)、巴西(5)、英格蘭(1)、阿根廷(2)、法國(1)

如決賽組合所言,傳統冠軍既威力係不容置疑,因為唔睇好歐洲隊伍,再減去長期不振既烏拉圭,冠軍應屬巴西同阿根廷之爭,論實力不相上下,再考慮埋領隊,見老馬神神化化,始終覺得巴西會歷史性六奪冠軍。

sheva 2010-06-06 21:22
世界盃決賽組合:
西班牙 VS 巴西

西班牙挾近兩年巴塞王者之氣勢,相這有力於本屆一爭雌雄;
巴西由鄧加帶領下踢出實用而有效率的足球,實力強橫。

至今,只有歐洲和南美洲的球隊曾在世界盃打進決賽,雙方各贏得九次冠軍。 - from wikia

世界盃冠軍
西班牙

支持西班牙首奪金盃;巴西下屆主場捧盃啦!

CHUCK 2010-06-07 20:12
世界盃決賽組合:
英格蘭 VS 荷蘭
英格蘭由卡比路領軍...的確比到粉絲們信心。由選人到用人都不停比驚喜我地,加上人腳實在太好了!!朗尼+林伯+泰利!!前中後齊哂!!!荷蘭人腳都好齊,絕對有機會殺入決賽的!!!

世界盃冠軍
英格蘭 : 前中後都有,最有機會問鼎冠軍既一年。

PonG 2010-06-07 21:25
世界盃決賽組合:
巴西 VS 西班牙

西班牙今年人腳夠齊, 分組對手又廢, 可以睇高一線。
巴西你話佢防守到無哂風格又好, 防守係大賽中絕對係最重要的, 守守下話唔定可以守出個明天

世界杯冠軍:
西班牙

thomas33 2010-06-09 03:58
世界盃決賽組合:
英格蘭 VS 西班牙
英軍既死梗派支持者,唔理佢有咩人都要熱捧。
至於西班牙成隊都屈字派,別無他選。

世界盃冠軍:
英格蘭

ab34 2010-06-10 01:01
世界盃決賽組合:
荷蘭 VS 西班牙

荷蘭既robben,sneijder今季表現出色,再加上有VPS,van der vaart,應該入到決賽,而西班牙前中後都咁勁,實入決賽

世界盃冠軍
西班牙

西班牙前線有villa,torres,mata,中場又有fabregas,xavi,恩尼斯達,後防又穩,仲有狀態大勇既navas,西班牙全隊都咁勁,出副選都贏到世界杯啦

whbun123 2010-06-10 01:28
世界盃決賽組合:

英格蘭 VS 阿根庭

英格蘭粒粒皆星...有前有中有後.....阿根庭前鏲多人到嘔...仲有世界級美斯在陣...唔屈機都幾難.....

世界盃冠軍英格蘭

一句講晒.....自66年世界盃冠軍後最強最成熟既陣容

加歷查 2010-06-10 10:51
世界盃決賽組合:
德國 vs 巴西

德國係大賽球隊, 但從未用「德國」呢個身份贏過世界盃
雖然今屆整體實力不如往屆般強
但由一班新人領軍可能反而會有意外驚喜!

巴西係鄧加帶領下, 一洗過去風氣
「新巴西」係防守力上大大提升
係唔旨在小勝, 只要能穩妥晉級既情況下
進入決賽不成問題

世界盃冠軍 :
智利

根據世界盃既歷史
xx->90年西德->94年巴西(南美洲)->98年法國->02年巴西(南美洲)->06年意大利
由62年果屆開始有呢個次序
所以估今屆會由南美球隊奪得
不過本人冷敲智利
智利陣容不容忽視
陣中不乏好手於國外搵食
例如於Udinese搵食既A. Sanchez
絕對睇好智利可以成為今屆賽事黑馬!

查看完整版本: [-- 免費競猜世界盃決賽組合及世界盃冠軍 (切勿吹水) --] [-- top --]