查看完整版本: [-- Toy Story 3 (反斗奇兵 3) --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【劇集影評】 -> Toy Story 3 (反斗奇兵 3) [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2   3   4  >>  Pages: ( 4 total )

智者 2010-06-22 11:15

Toy Story 3 (反斗奇兵 3)

trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=v_FfHA5whXc

自從十一年前玩具們所經歷的大冒險後,玩具們安然無恙的度過了好幾個年頭。轉眼間,玩具們的主人安弟已經成為一個青少年,也即將離家去展開他的大學生涯。胡迪與巴斯以及其他的玩具們也都人心惶惶,深怕這個他們內心最恐懼被丟棄的一天即將來臨。這一天,安弟的媽媽來到安弟的房間,詢問他將如何處置這些伴他渡過童年的玩具們,並且要求安弟在離家前要把這些東西處理好,如果沒有將要留下的玩具放置閣樓收藏,她就會把這些玩具處理掉。安弟在媽媽的逼迫下,再次打開他的玩具箱,童年回憶湧上心頭,他根本捨不得將任何一件玩具丟掉,所以將所有的玩具都放入大黑袋子中,準備將它們放置閣樓,但正要將袋子放入閣樓的同時,安弟被妹妹呼喚去幫忙,就在陰錯陽差之下,媽媽誤以為黑袋子裡的玩具是要丟棄,所以就將玩具們全數捐給陽光托兒所..........

7月15日首映

廣東話版係張衛健 x 劉青雲 x joey

破左動畫開畫既票房紀錄

ryan_kewell_7 2010-06-22 11:33
睇左了, 後段幾刺激又有d笑位, 不過唔值得睇3D

智者 2010-06-22 11:35
引用第1樓ryan_kewell_72010-06-22 11:33發表的“”:
睇左了, 後段幾刺激又有d笑位, 不過唔值得睇3D [表情]

香港仲未上......唔好劇透

ryan_kewell_7 2010-06-22 11:37
引用第2樓智者2010-06-22 11:35發表的“”:
香港仲未上......唔好劇透 [表情]
我都冇講d情節, 甘我反白先囉

鬼影炎光 2010-06-22 12:45
HK幾時上畫呀?

炸炸帝 2010-06-22 12:48
艾辛

冇鄧梓峰

炸炸帝 2010-06-22 12:48
引用第4樓鬼影炎光2010-06-22 12:45發表的“”:
HK幾時上畫呀?

15 Jul

智者 2010-06-22 13:36
咁遲先上

麥精 2010-06-22 13:41
必睇

國球旗 2010-06-22 14:08
《反斗奇兵 3》刷新動畫紀錄

動畫電影北美開畫票房 Top 10

1 片名:《反斗奇兵 3》( Toy Story 3 ) 年份: 2010 收入(港元): 3.2 億
 2 片名:《史力加之咁就三世》( Shrek 3 ) 年份: 2007 收入(港元): 3 億
 3 片名:《阿森一族大電影》( The Simpsons Movie ) 年份: 2007 收入(港元): 2.4 億
 4 片名:《太空奇兵.威 E》(WALL•E) 年份: 2008 收入(港元): 1.81 億
 5 片名:《冰河世紀 2》( Ice Age: The Meltdown ) 年份: 2006 收入(港元): 1.7 億
 6 片名:《沖天救兵》( Up ) 年份: 2009 收入(港元): 1.68 億
 7 片名:《史力加萬歲萬萬歲》( Shrek Forever After ) 年份: 2010 收入(港元): 1.62 億
 8 片名:《超人特工隊》( The Incredibles ) 年份: 2004 收入(港元): 1.6 億
 9 片名:《功夫熊貓》( Kung Fu Panda ) 年份: 2008 收入(港元): 1.58 億
10 片名:《海底奇兵》( Finding Nemo ) 年份: 2003 收入(港元): 1.58 億

資料來源: boxofficemojo.com

火鳳凰 2010-06-22 14:27
香港幾時做?

kamiru 2010-06-22 14:29
引用第10樓火鳳凰2010-06-22 14:27發表的“”:
香港幾時做? [表情]

引用第6樓軒軒~阿B2010-06-22 12:48發表的“”:

15 Jul

TriFox 2010-06-22 14:33
睇左,好正
已經好耐無睇過咁多笑點嘅pixar作品
尤其巴斯光年個部分,笑爆
最後個段都好感人
總之成部戲都好正,有機會我會再去戲院睇多次

火鳳凰 2010-06-22 14:50
即係可以睇完世界盃先去撲飛……

freezefox 2010-06-22 14:55
引用第13樓火鳳凰2010-06-22 14:50發表的“”:
即係可以睇完世界盃先去撲飛…… [表情]

唔駛撲飛係話?大把日子啦。

話時話,你有冇聽過一套「與龍共舞」既匯演?

火鳳凰 2010-06-22 15:27
引用第14樓freezefox2010-06-22 14:55發表的“”:
唔駛撲飛係話?大把日子啦。 [表情]
.......

「與龍共舞」無聽過……

乜野黎架?

謝拉傑 2010-06-22 15:47
整...........容祖兒............

阿杏 2010-06-22 15:52
劉青雲

freezefox 2010-06-22 16:00
引用第15樓火鳳凰2010-06-22 15:27發表的“”:
「與龍共舞」無聽過……
乜野黎架? [表情]

D 機械恐龍既匯涳,年底黎香港。不過D 飛都幾貴下……

基斯坦奴 2010-06-22 20:20
頂你...做乜搵艾辛配...
原來勁期待.........依家興趣減低

anson99216 2010-06-22 20:24
引用第18樓freezefox2010-06-22 16:00發表的“”:
D 機械恐龍既匯涳,年底黎香港。不過D 飛都幾貴下……

好似幾正o波

ArSo 2010-06-22 21:37
引用第19樓基斯坦奴2010-06-22 20:20發表的“”:
原來勁期待.........依家興趣減低 [表情]

我先唔會聽中文

ArSo 2010-06-22 21:37
toy story 3 係pixar必殺技
收得係預左啦

智者 2010-06-22 22:34
引用第19樓基斯坦奴2010-06-22 20:20發表的“”:
原來勁期待.........依家興趣減低 [表情]

有英文版

火鳳凰 2010-06-23 00:48
梗係聽 tom hanks 同 tim allen 啦,頭兩集都係聽佢地,無理由第三集聽其他人姐……

國球旗 2010-06-23 00:51
引用第24樓火鳳凰2010-06-23 00:48發表的“”:
梗係聽 tom hanks 同 tim allen 啦,頭兩集都係聽佢地,無理由第三集聽其他人姐…… [表情]

睇 3D 版

國球旗 2010-06-23 00:57
http://www.traileraddict.com/trailer/toy-story-3/teaser-trailer

utadahikaru20 2010-06-23 01:00
好彩搵返佢兩個姐

火鳳凰 2010-06-23 01:02
引用第25樓國球旗2010-06-23 00:51發表的“”:
睇 3D 版 [表情]

應該會……

★基斯坦奴★ 2010-06-23 17:14
呢套快d上啦,好想睇

雪綸 2010-06-23 17:17
引用第24樓火鳳凰2010-06-23 00:48發表的“”:
梗係聽 tom hanks 同 tim allen 啦,頭兩集都係聽佢地,無理由第三集聽其他人姐…… [表情]

唔知幾時有得買飛呢

火鳳凰 2010-06-23 20:19
引用第30樓雪綸2010-06-23 17:17發表的“”:
[表情] [表情]
唔知幾時有得買飛呢 [表情]

而家賣緊史力加,應該唔會咁快有得賣……

雪綸 2010-06-23 22:56
引用第31樓火鳳凰2010-06-23 20:19發表的“”:
而家賣緊史力加,應該唔會咁快有得賣…… [表情]

我見到呀...
都唔明點解史力加都上咁耐~~

炸炸帝 2010-06-23 23:31
引用第32樓雪綸2010-06-23 22:56發表的“”:
我見到呀...
都唔明點解史力加都上咁耐~~ [表情]

成班曼迷去睇喎

↑LamParD*傑↑ 2010-06-24 22:30
一上畫IMDB果邊D人就比勁高分

智者 2010-06-25 13:58
引用第34樓↑LamParD*傑↑2010-06-24 22:30發表的“”:
一上畫IMDB果邊D人就比勁高分 [表情]

正常

icemanbergkamp 2010-06-25 14:06
前2集太好睇, 好擔心希望愈大, 失望愈大....

火鳳凰 2010-06-25 14:14
引用第34樓↑LamParD*傑↑2010-06-24 22:30發表的“”:
一上畫IMDB果邊D人就比勁高分 [表情]

IMDB 個分冇乜參考價值,我一向都係睇 rotten tomatoes 既分,不過今次都係勁高分……

國球旗 2010-06-25 16:13
引用第36樓icemanbergkamp2010-06-25 14:06發表的“”:
前2集太好睇, 好擔心希望愈大, 失望愈大.... [表情]

對 Pixar 有信心

智者 2010-06-26 12:35
http://www.youtube.com/watch?v=9eqJ3KKiO2U

炸炸帝 2010-07-06 20:34
已經睇完啦

火鳳凰 2010-07-06 20:40
九成場數係中文版,想買英文版好難買飛……

智者 2010-07-06 20:50
引用第40樓軒軒~阿B2010-07-06 20:34發表的“”:
已經睇完啦

咁快?

ArSo 2010-07-06 20:50
唔急住睇
唔想同人迫

炸炸帝 2010-07-06 20:51
引用第42樓智者2010-07-06 20:50發表的“”:
咁快? [表情]

將 IMAX 巨幕搬咗 22" 睇

睇唔到薯蛋頭先生老鼠條嗰幕

goldenhk 2010-07-07 00:44
The ending is very nice, a great one for the series.

sakura_3212004 2010-07-07 20:06
唔得閒睇

杜菲斯 2010-07-08 19:35
下星期放暑假去睇

雲佬~~SY 2010-07-08 22:30
我會睇

火鳳凰 2010-07-10 19:51
引用第41樓火鳳凰2010-07-06 20:40發表的“”:
九成場數係中文版,想買英文版好難買飛…… [表情] [表情]

終於買到英文版既飛,七月尾去睇……

查看完整版本: [-- Toy Story 3 (反斗奇兵 3) --] [-- top --]