查看完整版本: [-- 2011 重考 CE 報到區 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【學術交流】 -> 2011 重考 CE 報到區 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

丹尼屎 2010-08-14 23:35

2011 重考 CE 報到區

http://www.hkeaa.edu.hk/DocLibrary/Circulars/general/2010GenCir6_C.pdf

借精爺係 AL post 左個條 link 一用~ 時間表已出

我已經打算重考某幾個科目~ 有無人知要點樣報名??

eto 2010-08-15 00:59
我想問入大學既話CE既語文計分重唔重??

CKL 2010-08-15 01:07
引用第1樓eto2010-08-15 00:59發表的“”:
我想問入大學既話CE既語文計分重唔重??

基本上只睇UE/CLC

朗仔 2010-08-15 01:34
引用第2樓CKL2010-08-15 01:07發表的“”:
基本上只睇UE/CLC

姐係什麼

OldSosad 2010-08-15 01:36
引用第3樓朗仔2010-08-15 01:34發表的“”:
姐係什麼 [表情]

Use of English
中國語文及文化

朗仔 2010-08-15 01:38
引用第4樓OldSosad2010-08-15 01:36發表的“”:
Use of English
中國語文及文化

咁ce 中文同英文睇唔睇

你班友cher夠未 2010-08-15 02:04
引用第5樓朗仔2010-08-15 01:38發表的“”:
咁ce 中文同英文睇唔睇 [表情] [表情]

基本上你ce中英唔係fail問題不大

不過如果得lv2,考多次博lv3都無妨

lv3+就無謂哂時間去考了

你班友cher夠未 2010-08-15 02:06
引用第0樓丹尼屎2010-08-14 23:35發表的“2011 重考 CE 報到區”:
http://www.hkeaa.edu.hk/DocLibrary/Circulars/general/2010GenCir6_C.pdf
借精爺係 AL post 左個條 link 一用~ 時間表已出 [表情]
我已經打算重考某幾個科目~ 有無人知要點樣報名?? [表情]

去政府合署拎form,填完交去新浦崗唔知邊度

上年係咁唔知今年係唔係

英俊 2010-08-15 02:56
引用第7樓你班友cher夠未2010-08-15 02:06發表的“”:
上年係咁唔知今年係唔係

可以網上報名...之後去7仔入數又得

繳費靈又得

你班友cher夠未 2010-08-15 03:15
引用第8樓英俊2010-08-15 02:56發表的“”:
可以網上報名...之後去7仔入數又得
繳費靈又得

依希記得好似要手續費的...

丹尼屎 2010-08-15 12:15
引用第6樓你班友cher夠未2010-08-15 02:04發表的“”:
基本上你ce中英唔係fail問題不大
不過如果得lv2,考多次博lv3都無妨
.......

我中文得 LV2

丹尼屎 2010-08-15 12:16
引用第7樓你班友cher夠未2010-08-15 02:06發表的“”:
上年係咁唔知今年係唔係

我見 HKEAA 個網仲未有有關資料~ 大部份仲停留係 2010

yanyan 2010-08-15 13:24
引用第5樓朗仔2010-08-15 01:38發表的“”:
咁ce 中文同英文睇唔睇 [表情] [表情]

讀bba/language為主o既科會睇

hyp 2010-08-15 14:16
咁其實今年retake拎A會唔會易D

丹尼屎 2010-08-15 14:57
引用第13樓hyp2010-08-15 14:16發表的“”:
咁其實今年retake拎A會唔會易D [表情]

都係拉 curve 咋嘛唔係咩?

不過我反而想知中英無 SBA 係咪會好 d~

vincent 2010-08-21 00:20
引用第14樓丹尼屎2010-08-15 14:57發表的“”:
都係拉 curve 咋嘛唔係咩? [表情]
不過我反而想知中英無 SBA 係咪會好 d~ [表情]

咁少人考點拉

g3rMan 2010-08-21 01:03
想問下係唔係果果都玩得架??? 我想玩多次呀(雖然已考CE and AL)

vincent 2010-08-21 19:51
引用第16樓g3rMan2010-08-21 01:03發表的“”:
想問下係唔係果果都玩得架??? 我想玩多次呀(雖然已考CE and AL) [表情]

同路人

加歷查 2010-08-22 03:56
引用第16樓g3rMan2010-08-21 01:03發表的“”:
想問下係唔係果果都玩得架??? 我想玩多次呀(雖然已考CE and AL) [表情]

好似係要考過2010 CE先得, 好似

vincent 2010-08-22 18:00
原來報名費仲貴過考試費

丹尼屎 2010-08-23 11:26
引用第19樓vincent2010-08-22 18:00發表的“”:
原來報名費仲貴過考試費 [表情]

any details?

vincent 2010-08-23 23:38
引用第20樓丹尼屎2010-08-23 11:26發表的“”:
any details? [表情]

http://www.hkeaa.edu.hk/DocLibrary/Candidates/Share/2011ExamFees.pdf

OldSosad 2010-09-17 23:23
中文2英文3 , 11CE re唔retake好?
2010CE 考到19分理科
中文2 (32123)
英文3 (3443)
兩科語文科岩岩達到d大學要求到

唔知今年好唔好retake好呢?

雖然我大學都唔會揀語文果d科
但會唔會考高d grade會好好多呢?

希望大家比下意見,thanks

丹尼屎 2010-09-18 16:55
引用第22樓OldSosad2010-09-17 23:23發表的“”:
中文2 (32123)
英文3 (3443)
.......

點都高 grade 好啦~ 中英要溫又唔會太花時間 (唔洗好似數果 d 係咁操~)

retake 搏到個高 grade 就好

damingtse 2010-09-18 17:20
引用第22樓OldSosad2010-09-17 23:23發表的“”:
中文2 (32123)
英文3 (3443)
.......

基本上唔洗retake

eto 2010-09-19 14:00
比人報名既DEADLINE係幾時?

rBB 2010-09-19 14:37
中文2 (32123)
英文3 (3443)
.......

考好alevel好過

hohoho2 2010-09-19 14:49
引用第26樓rBB2010-09-19 14:37發表的“”:
考好alevel好過

但係重考中英文的確唔會阻到你幾多考alevel
中文頂多溫幾日,英文直程唔使溫,你讀左成年form 6應該係會進步左
我覺得每樣升到個grade的話回報係大過付出的
不過注意CU唔睇combine cert

YIN 2010-09-19 14:54
引用第27樓hohoho22010-09-19 14:49發表的“”:
中文頂多溫幾日,英文直程唔使溫,你讀左成年form 6應該係會進步左 [表情]
我覺得每樣升到個grade的話回報係大過付出的 [表情]
不過注意CU唔睇combine cert [表情] [表情]

暫時有積極既諗法係好事,我上年呢個時候同你既諗法一模一樣,有信心即管去做,唔洗理個結果

丹尼屎 2010-09-19 15:06
如果唔夠 14 分呢? re 唔 retake 好?

尤其而家轉左科~ 到時假設 apply 大學果 d 科果陣仲會唔會睇 CE?

OldSosad 2010-09-19 15:11
引用第28樓YIN2010-09-19 14:54發表的“”:
暫時有積極既諗法係好事,我上年呢個時候同你既諗法一模一樣,有信心即管去做,唔洗理個結果 [表情] [表情] [表情]

佢唔係F.6生

不過,COMBINE CERT係唔係話有discount?

hohoho2 2010-09-19 15:32
引用第30樓OldSosad2010-09-19 15:11發表的“”:
佢唔係F.6生 [表情]
不過,COMBINE CERT係唔係話有discount?

UST好似無,其他一係唔多理CE,一係有penalty
搞到好似retake CE剩係for入UST咁

OldSosad 2010-10-01 14:20
仲有3日就dead啦...考唔考好呢?

丹尼屎 2011-08-04 12:02
有幾多好友考左? 放榜啦喎大家成績滿意嗎?

加歷查 2011-08-04 13:55
引用第33樓丹尼屎2011-08-04 12:02發表的“”:
有幾多好友考左? 放榜啦喎大家成績滿意嗎? [表情]

英文終於比我考返個pass返黎

Chelsea 2011-08-04 14:33
引用第34樓加歷查2011-08-04 13:55發表的“”:
英文終於比我考返個pass返黎 [表情] [表情] [表情]

AL 努力

英俊 2011-08-04 15:06
引用第34樓加歷查2011-08-04 13:55發表的“”:
英文終於比我考返個pass返黎 [表情] [表情] [表情]

考唔考al?

hyp 2011-08-04 18:26

fatman 2011-08-04 20:05

很好

fatman 2011-08-04 20:06
今年得番自修生 唔講都唔知今日放左榜

廢托 2011-08-04 20:08

恭喜晒查仔!!!!

丹尼屎 2011-08-05 00:21

恭喜

辛尼關 2011-08-06 15:46
引用第27樓hohoho22010-09-19 14:49發表的“”:
中文頂多溫幾日,英文直程唔使溫,你讀左成年form 6應該係會進步左 [表情]
我覺得每樣升到個grade的話回報係大過付出的 [表情]
不過注意CU唔睇combine cert [表情] [表情]

我想問有邊幾間唔睇?

查看完整版本: [-- 2011 重考 CE 報到區 --] [-- top --]