查看完整版本: [-- 關於籃球板開fans club post一問~ --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【體育運動】 -> 關於籃球板開fans club post一問~ [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<   1   2   3  >>  Pages: ( 3 total )

tc2218 2010-10-24 19:36

關於籃球板開fans club post一問~

問過板主frankie之後﹐得到既回答如下....
如果大家有興趣可以開設fans club
正好配合2010年球季既開羅~

PS. 引用于足球板開設球迷會既程序*

申請球迷會主題可在此topic留言

1. 申請辦法:

球迷會要求最少三人(一個負責人*+二個會員**(或更多))簽名支持
*負責人最小1000posts和註冊論壇起碼3個月
**會員最小100posts和註冊起論壇起碼1個月

而每人只能簽名支持一個球迷會

但"支持"既意思係申請者一開始比左名我果個list
你自己之後再入多少個球迷會我係唔會理會的..亦都係唔計算的

申請格式如下: (必須由負責人開post)

QUOTE:

申請開設的球迷會: xxxxx

申請者: xxxx

支持會員
會員1: xxxx
會員2: xxxx

.....(或更多)

2. 批核程序:

當收到申請後, 本人會send pm 比申請人列出的會員核實,
核實無誤後便會通知申請人已經接納申請, 此時申請人就可以開球迷會主題.

(為簡化程序..現改為在不確定情況下才會send pm 核實)

3. 申請人的義務:

首先,申請者要在first post 度加球會既基本資料
而申請者基本上會視為球迷會的負責人, 有義務協助管理其開設的球迷會...
如遇到已方激進的球迷行為或言論應加以勸喻
如負責人屢次失職或無故長期失縱....
板主有權因應情況更換負責人或解散球迷會

4. 特別情況:

(a) 如遇上兩個或以上會員同時希望作為同一球迷會申請人... 理論上是先到先得
如果申請時間太過接近的話,本人會協助作出協調, 若協調失敗則申請人由本人決定

(b) 本人有權在合理情況下拒絕申請要求

註: 此topic只作申請之用......嚴禁在此吹水

Valencia25 2010-10-24 19:38
James Fans

frankie 2010-10-24 19:39
引用第0樓tc22182010-10-24 19:36發表的“關於籃球板開fans club post一問~”:
frankie﹐我想問可唔可以好似足球0甘開fans club啊??
如果開個Lakers fans club﹐呢度有幾多Lakers fans啊??
大家有無興趣 [表情] [表情]

我覺得無問題

tc2218 2010-10-24 19:43
引用第2樓frankie2010-10-24 19:39發表的“”:
我覺得無問題 [表情]

謝板主
等我儲下資料開個Lakers既先

Kun 2010-10-24 19:50
magic 同 howard

傻強* 2010-10-24 20:01
係咪好似足球版 有一定人數(6人)支持 就可以開fans club ?

tc2218 2010-10-24 20:14
引用第5樓傻強*2010-10-24 20:01發表的“”:
係咪好似足球版 有一定人數(6人)支持 就可以開fans club ?

我無去過足球板0個邊既fans club﹐0個邊有咩rules架??

frankie 2010-10-24 20:15
申請球迷會主題可在此topic留言

1. 申請辦法:

球迷會要求最少六人(一個負責人*+五個會員**(或更多))簽名支持
*負責人最小1000posts和註冊論壇起碼3個月
**會員最小100posts和註冊起論壇起碼1個月

而每人只能簽名支持一個球迷會

但"支持"既意思係申請者一開始比左名我果個list
你自己之後再入多少個球迷會我係唔會理會的..亦都係唔計算的

申請格式如下: (必須由負責人開post)

QUOTE:

申請開設的球迷會: xxxxx

申請者: xxxx

支持會員
會員1: xxxx
會員2: xxxx
會員3: xxxx
會員4: xxxx
會員5: xxxx
.....(或更多)

2. 批核程序:

當收到申請後, 本人會send pm 比申請人列出的會員核實,
核實無誤後便會通知申請人已經接納申請, 此時申請人就可以開球迷會主題.

(為簡化程序..現改為在不確定情況下才會send pm 核實)

3. 申請人的義務:

首先,申請者要在first post 度加球會既基本資料
而申請者基本上會視為球迷會的負責人, 有義務協助管理其開設的球迷會...
如遇到已方激進的球迷行為或言論應加以勸喻
如負責人屢次失職或無故長期失縱....
板主有權因應情況更換負責人或解散球迷會

4. 特別情況:

(a) 如遇上兩個或以上會員同時希望作為同一球迷會申請人... 理論上是先到先得
如果申請時間太過接近的話,本人會協助作出協調, 若協調失敗則申請人由本人決定

(b) 本人有權在合理情況下拒絕申請要求

註: 此topic只作申請之用......嚴禁在此吹水

杜菲斯 2010-10-24 20:16
係就好喇

Bulls fans

frankie 2010-10-24 20:17
引用第5樓傻強*2010-10-24 20:01發表的“”:

我剛剛睇過
6人可能多左少少

我覺得籃球最少要有3人啦

tc2218 2010-10-24 20:21
引用第9樓frankie2010-10-24 20:17發表的“”:
我剛剛睇過
6人可能多左少少
.......

0甘我update上頭post﹐等大家有興趣既都可以參考下~

迪神 2010-10-24 20:24
人流唔多既情況下,一個TOPIC咪得幾丁友係度?

Hoi 2010-10-24 20:24
LAKERS

Hoi 2010-10-24 20:25
引用第11樓迪神2010-10-24 20:24發表的“”:
人流唔多既情況下,一個TOPIC咪得幾丁友係度? [表情]

其實足球club有d都係咁

tc2218 2010-10-24 20:28
引用第11樓迪神2010-10-24 20:24發表的“”:
人流唔多既情況下,一個TOPIC咪得幾丁友係度? [表情]

實有架喇﹐不過熱門D既好似celtics, lakers, bulls呢D既﹐實好多人一齊玩
同埋多D唔同資訊﹐可以快D知道新聞同埋多D detail
應該可以幾好玩

JHELSEA 2010-10-25 13:34
suns

ming仔 2010-10-25 14:16
好啦...鷹隊...............................

科高蘭尼紐約人 2010-10-25 17:01
有無人back up我做NY之子啊

科高蘭尼紐約人 2010-10-25 17:02
引用第16樓名稱已被使用2010-10-25 14:16發表的“”:
好啦...鷹隊............................... [表情]

seattleqoo 2010-10-25 18:38
咁洗唔洗再開子版???

ODIN 2010-10-25 18:58
我鍾意的好冷門...係Pacer...

大少* 2010-10-25 19:24
Bulls

迪神 2010-10-25 19:26
引用第19樓seattleqoo2010-10-25 18:38發表的“”:
咁洗唔洗再開子版???
唔洗喇掛,再分散人流既話好冷清架~

呢版又唔係多topic,又應該唔會有太多fans club,開住先,睇下個情況再諗啦~

杜菲斯 2010-10-25 19:34
引用第21樓大少*2010-10-25 19:24發表的“”:
Bulls [表情]

引用第8樓杜菲斯2010-10-24 20:16發表的“”:
係就好喇 [表情]

Bulls fans [表情]

chun1424 2010-10-25 21:29
Dwight Howard, Lebron James, Rajon Rondo

sikingthegreat 2010-10-25 21:36
引用第17樓科高2010-10-25 17:01發表的“”:
有無人back up我做NY之子啊 [表情] [表情]

第2最愛....
不過我嘅最愛應該唔會等到....

ming仔 2010-10-25 21:49
引用第24樓chun14242010-10-25 21:29發表的“”:
Dwight Howard, Lebron James, Rajon Rondo [表情] [表情] [表情] [表情] [表情]

Rajon Rondo  

Ajax 2010-10-25 23:16
公牛

derrick rose,ben gordon

杜菲斯 2010-10-25 23:28
引用第27樓Ajax2010-10-25 23:16發表的“”:
公牛 [表情]
derrick rose,ben gordon [表情]

引用第21樓大少*2010-10-25 19:24發表的“”:
Bulls [表情]

引用第8樓杜菲斯2010-10-24 20:16發表的“”:
係就好喇 [表情]

Bulls fans [表情]

最鐘意 Derrick Rose

大少* 2010-10-25 23:42
引用第28樓杜菲斯2010-10-25 23:28發表的“”:
最鐘意 Derrick Rose [表情] [表情]

Ajax 2010-10-26 01:28
引用第28樓杜菲斯2010-10-25 23:28發表的“”:
最鐘意 Derrick Rose [表情] [表情]

你開啦

不過我打機果時仲有BEN GORDON..用到佢超熟..3分係咁入

tc2218 2010-10-26 04:30
引用第22樓迪神2010-10-25 19:26發表的“”:
唔洗喇掛,再分散人流既話好冷清架~ [表情]
呢版又唔係多topic,又應該唔會有太多fans club,開住先,睇下個情況再諗啦~ [表情]

係啦~ 呢家籃球板都唔係好多new post
我都係諗住玩埋fans club增加下post同人流0者~

tc2218 2010-10-26 04:31
引用第12樓凱′2010-10-24 20:24發表的“”:
LAKERS [表情] [表情] [表情] [表情]

仲差一個我地就可以開post架喇﹐好友仲有無邊個係lakers fans啊?

CHUCK 2010-10-26 07:28
spurs

科高蘭尼紐約人 2010-10-26 09:53
引用第25樓sikingthegreat2010-10-25 21:36發表的“”:
第2最愛....
不過我嘅最愛應該唔會等到.... [表情]

就算加埋您,要搵多3個談何容易

tc2218 2010-10-26 10:02
引用第34樓科高2010-10-26 09:53發表的“”:
就算加埋您,要搵多3個談何容易 [表情] [表情]

frankie話3個就夠

sikingthegreat 2010-10-26 10:04
引用第20樓liuming2010-10-25 18:58發表的“”:
我鍾意的好冷門...係Pacer... [表情]

mark jackson, reggie miller
嗰時仲有個超冷門的austin croshere

ryan_kewell_7 2010-10-26 11:27
我唸去到尾得兩至三個fans club組得成

JHELSEA 2010-10-26 13:38
引用第15樓JHELSEA2010-10-25 13:34發表的“”:
suns [表情] [表情]

有冇suns fans

sikingthegreat 2010-10-26 13:46
引用第37樓ryan_kewell_72010-10-26 11:27發表的“”:
我唸去到尾得兩至三個fans club組得成 [表情]

lakers, bulls, 最多俾埋magic. boston都有d機會, 其他.....

煙花 2010-10-26 13:59
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!

tc2218 2010-10-26 14:03
引用第39樓sikingthegreat2010-10-26 13:46發表的“”:
lakers, bulls, 最多俾埋magic. boston都有d機會, 其他..... [表情]

frankie咪因為0甘所以降低最少人數到3個囉
應該唔難既~

seattleqoo 2010-10-26 14:05
唔講大家可能唔知, 我其實係西雅圖超音速的fans來的. 大家知唔知有呢隊球隊呢???

加歷查 2010-10-26 14:08
引用第42樓seattleqoo2010-10-26 14:05發表的“”:
唔講大家可能唔知, 我其實係西雅圖超音速的fans來的. 大家知唔知有呢隊球隊呢???

雷霆

煙花 2010-10-26 14:09
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!

tc2218 2010-10-26 14:13
引用第42樓seattleqoo2010-10-26 14:05發表的“”:

一隊已經成為歷史既球隊.....真係難D

你可以考慮thunders﹐應該都可以成club既

seattleqoo 2010-10-26 14:17
引用第45樓tc22182010-10-26 14:13發表的“”:
一隊已經成為歷史既球隊.....真係難D [表情] [表情]
你可以考慮thunders﹐應該都可以成club既 [表情]

我冇諗過要開球迷會的

tc2218 2010-10-26 14:19
引用第46樓seattleqoo2010-10-26 14:17發表的“”:
我冇諗過要開球迷會的 [表情] [表情] [表情]

我見你入黎呢樹表態﹐順理成章以為你有興趣咋

科高蘭尼紐約人 2010-10-26 15:27
引用第39樓sikingthegreat2010-10-26 13:46發表的“”:
lakers, bulls, 最多俾埋magic. boston都有d機會, 其他..... [表情]

我同您要搵多一個NY人

fatman 2010-10-26 17:05

heat都無

查看完整版本: [-- 關於籃球板開fans club post一問~ --] [-- top --]