查看完整版本: [-- 男女比腕力 男被掰骨折 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【I Q 笑話】 -> 男女比腕力 男被掰骨折 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

大空翼 2011-06-09 02:48

男女比腕力 男被掰骨折

http://tw.news.yahoo.com/article/url/d/a/110608/1/2sxf6.html
大陸北京市一男一女閒來無事較量腕力,誰知男子熱身不足,女子用力過猛將他手臂掰斷。

據朋友指出,前天中午,七八名朋友相聚唱歌,其間,有人提議比賽腕力,輸的一方請吃飯,大家表示同意。隨後,一男一女找到張空桌子,兩人在桌上拉開架勢。不料才剛開始,男子突然慘叫一聲,急忙捂住手臂,雙眉緊鎖,額頭上冒出汗珠。

朋友見狀後急忙報警,救護車趕到將男子送往醫院救治。朋友說,男子體形健碩,事發前手臂無外傷,女子身材較胖,之前也未有任何暖身活動。

受傷男子經治療已經出院。醫生說,男子的手肘骨折,原因疑似姿勢不當,加上對方用力過猛,完全恢復至少需2個月。

除左笑,我真係唔知比咩反應....

ab34 2011-06-09 04:10

Hernandez 2011-06-09 05:00
雖然慘, 但忍唔到笑

kamch116 2011-06-09 06:50
話說我以前間中學,有個阿SIR同個學生又係拗手瓜,一開波個阿SIR就甩左臼

JHELSEA 2011-06-09 08:56

可可粉 2011-06-09 11:07

迪克 2011-06-09 11:22

DeviLErIc 2011-06-10 00:14

救救基斯克全 2011-06-19 22:27
我學校有個鬼佬阿sir(跆拳道黑帶 參加過唔知乜重量級比賽) 同我個fd拗手瓜
"啪"一聲斷左 要全身麻醉"相"螺絲 聽講筋骨都斷左

個陣有另外兩個fd睇住 斷個下以為唔知邊度爆膠袋

劍孤行 2011-06-19 23:41

Chelsea 2011-06-20 00:09
KO

鮮吊甬仔 2011-06-20 00:11
我有個同學又係玩呢樣野斷手 畀人笑到中五 各位小心d

萊斯特 2011-06-20 07:54
一餐飯姐...又唔係層樓...洗唔洗咁猛呀...

查看完整版本: [-- 男女比腕力 男被掰骨折 --] [-- top --]