查看完整版本: [-- 2011 AL 放榜及JUPAS 討論 --]

【好友論壇】- 以足球會好友 -> 【學術交流】 -> 2011 AL 放榜及JUPAS 討論 [打印本頁] 登錄 -> 注冊 -> 回復主題 -> 發表主題

<<  2   3   4   5   6   7   8   9  >>  Pages: ( 14 total )

隨風 2011-06-30 23:51

2011 AL 放榜及JUPAS 討論

引用第188樓麥精2011-06-30 23:20發表的“”:
[表情] [表情] [表情]

雖然唔知你考成點

但我覺得都一博無妨

英俊 2011-06-30 23:52
我呀媽叫我al/hd雙線發展喎...

麥精 2011-06-30 23:54
引用第200樓隨風2011-06-30 23:51發表的“”:
雖然唔知你考成點
但我覺得都一博無妨

但搏唔到我最想搏果科了...

Ajax 2011-07-01 00:01
HKCC:酒店管理,DESIGN
HKU SPACE:SCIENCE
CCCU:SOCIAL SCIENECE

BBA唔知CC定USPACE好= =

隨風 2011-07-01 00:04
引用第202樓麥精2011-06-30 23:54發表的“”:
但搏唔到我最想搏果科了...

完全無機會
still cu journal right

麥精 2011-07-01 00:12
引用第204樓隨風2011-07-01 00:04發表的“”:
完全無機會 [表情]
still cu journal right [表情]

我呢個成績係連BU JOUR都唔得

fatman 2011-07-01 00:14
引用第201樓英俊2011-06-30 23:52發表的“”:

兩頭唔到岸既機會極大

fatman 2011-07-01 00:16
引用第205樓麥精2011-07-01 00:12發表的“”:
我呢個成績係連BU JOUR都唔得

CU 會考計得多唔多 我唸你會考應該都高分

加歷查 2011-07-01 00:18
引用第201樓英俊2011-06-30 23:52發表的“”:

我有朋友al/asso咁讀, 今年放榜結果ok, 升到大學

都係果句, 睇決心

麥精 2011-07-01 00:18
引用第207樓fatman2011-07-01 00:16發表的“”:
CU 會考計得多唔多 我唸你會考應該都高分

但我AL真係好低, 以CU既標準黎講

大少* 2011-07-01 00:22
騎劫一下...hd gpa 3.0有冇機入local u

chongsir1206 2011-07-01 00:23
引用第210樓大少*2011-07-01 00:22發表的“”:
騎劫一下...hd gpa 3.0有冇機入local u [表情]

ugc既,理論上少於10%

hohoho2 2011-07-01 00:23
引用第206樓fatman2011-07-01 00:14發表的“”:
兩頭唔到岸既機會極大

我覺有能力做到呢樣野o既人本身唔會考得差

chongsir1206 2011-07-01 00:24
引用第212樓hohoho22011-07-01 00:23發表的“”:
我覺有能力做到呢樣野o既人本身唔會考得差 [表情]

我覺有能力做到呢樣野o既人專注做一樣會更加好

大少* 2011-07-01 00:25
引用第211樓chongsir12062011-07-01 00:23發表的“”:
ugc既,理論上少於10%

樹仁,ou果d有冇機...

隨風 2011-07-01 00:43
引用第209樓麥精2011-07-01 00:18發表的“”:
但我AL真係好低, 以CU既標準黎講

如果想行呢條路 樹仁考唔考慮丫

麥精 2011-07-01 00:46
引用第215樓隨風2011-07-01 00:43發表的“”:
如果想行呢條路 樹仁考唔考慮丫

有呀, 一收到成績都上左去攞表
但要2號先交...知唔知係咪即in?

隨風 2011-07-01 00:48
引用第216樓麥精2011-07-01 00:46發表的“”:

唔洗咁心急

佢15號先截表

如果好清楚知道自己想做記者 樹仁可能仲岩你
重視程度完全唔同

麥精 2011-07-01 00:51
引用第217樓隨風2011-07-01 00:48發表的“”:
唔洗咁心急
佢15號先截表 [表情]
.......

個籌係2號呀~我想知係咪果時即刻in埋
其實我真係想做, 所以我都想讀樹仁架

chun1424 2011-07-01 00:51
引用第217樓隨風2011-07-01 00:48發表的“”:
唔洗咁心急
佢15號先截表 [表情]
.......

我家姐都讀緊樹仁既新聞傳播系

麥精 2011-07-01 00:54
引用第219樓chun14242011-07-01 00:51發表的“”:
我家姐都讀緊樹仁既新聞傳播系

覺得如何?

隨風 2011-07-01 00:55
引用第218樓麥精2011-07-01 00:51發表的“”:
個籌係2號呀~我想知係咪果時即刻in埋 [表情]
其實我真係想做, 所以我都想讀樹仁架

15號一次過收晒表再排interview時間的

樹仁有支莊係每日都做daily
朝早傾出咩新聞 夜晚至深夜時段出稿 超chur
大單野仲做埋專題 好專業

chun1424 2011-07-01 00:56
引用第220樓麥精2011-07-01 00:54發表的“”:
覺得如何?

應該都唔錯, 因為都自己既興趣
但如果要深入既野, 就要等佢返屋企先問到

麥精 2011-07-01 00:56
引用第221樓隨風2011-07-01 00:55發表的“”:
15號一次過收晒表再排interview時間的 [表情]
朝早傾出咩新聞 夜晚至深夜時段出稿 超chur [表情]
.......

即係even我跟佢個籌時間交表, 都係要等到15號之後先有得in~?

嘩正呀

太伊 2011-07-01 00:57
引用第216樓麥精2011-07-01 00:46發表的“”:

唔係
交表係真係交表架je
interview係再遲D

樹仁新傳都幾多姿多彩…
如果你夠outgoing既話

Mr-Brian 2011-07-01 00:57
CE 19 分
AL : PURE C PHY D APPLIED AS D CLC B UE C

No.    Institution    JUPAS Catalogue No.    Programme Full Title    
1    HKU    JA6793    Bachelor of Business Administration (Information Systems)    
2    HKU    JA6963    Bachelor of Engineering    
3    HKUST    JA5555    Engineering B    
4    PolyU    JA3416    Double Degree in Business Administration & Engineering    
5    CityU    JA1092    BBA (Hons) Information Management    
6    HKUST    JA5579    BEng Logistics Management and Engineering    
7    HKUST    JA5505    Engineering A    
8    PolyU    JA3363    BSc (Hons) in Investment Science    
9    HKUST    JA5361    BEng Civil and Environmental Engineering    
10    HKUST    JA5414    BEng Computer Science    
11    HKUST    JA5610    BEng Mechanical Engineering    
12    HKUST    JA5373    BEng Civil and Structural Engineering    
點排好
係咪一定冇機會了 ?->HKUST    JA5701    Bachelor of Business Administration

麥精 2011-07-01 00:57
引用第222樓chun14242011-07-01 00:56發表的“”:
應該都唔錯, 因為都自己既興趣
但如果要深入既野, 就要等佢返屋企先問到 [表情]

oo麻煩你咋我驚

麥精 2011-07-01 00:58
引用第225樓Mr-Brian2011-07-01 00:57發表的“”:
CE 19 分
AL : PURE C PHY D APPLIED AS D CLC B UE C
No.    Institution    JUPAS Catalogue No.    Programme Full Title    
1    HKU    JA6793    Bachelor of Business Administration (Information Systems)    
.......

CLC B

隨風 2011-07-01 00:58
引用第223樓麥精2011-07-01 00:56發表的“”:
即係even我跟佢個籌時間交表, 都係要等到15號之後先有得in~?
嘩正呀 [表情]

佢地仲有一支莊係做月刊 一支係新媒體 一支電台
但係我諗你上莊都一定係月刊同daily
daily呢個太誇張 得樹仁先做到

菲爾鐘斯 2011-07-01 00:59
引用第165樓Chelsea2011-06-30 22:10發表的“”:
[表情] [表情] 我有陪fd去報cccu social science
你係咪著綠衫個d [表情]

係!
我係social science 2號LECTURE ROOM果度
唔係social work 果個
最右邊check form果個靚仔

太伊 2011-07-01 00:59
btw今朝o係樹仁返屋企見到咁多人排隊既時間真係想講
樹仁唔係先到先得
慢慢先上去拎籌交表都未遲

麥精 2011-07-01 01:00
引用第228樓隨風2011-07-01 00:58發表的“”:

佢地仲有一支莊係做月刊 一支係新媒體 一支電台
但係我諗你上莊都一定係月刊同daily [表情]
.......

ok咁我可以安心去玩嚕lol

原來真係咁正

菲爾鐘斯 2011-07-01 01:00
引用第196樓Ajax2011-06-30 23:31發表的“”:
報CCCU都可以搵我呀,特別係SOCI SCIENCE [表情] [表情]

pam

Mr-Brian 2011-07-01 01:00
引用第227樓麥精2011-07-01 00:58發表的“”:
CLC B [表情]

有_用咩, 我理科, language高對我黎講真係冇乜用
個al 無啦啦d左,搞到我好多想入既科都冇
ce又唔高,搞到ust bba又凍過冷水

菲爾鐘斯 2011-07-01 01:00
引用第199樓A.Nok2011-06-30 23:47發表的“”:
today I apply cccu asso marketing [表情] [表情]

city多人到hihi

隨風 2011-07-01 01:01
引用第231樓麥精2011-07-01 01:00發表的“”:
ok咁我可以安心去玩嚕lol
原來真係咁正 [表情] [表情] [表情] [表情]

但係interview睇好重

如果真係讀樹仁 麻煩多多支持聯校個個活動

麥精 2011-07-01 01:04
引用第235樓隨風2011-07-01 01:01發表的“”:
但係interview睇好重 [表情]
如果真係讀樹仁 麻煩多多支持聯校個個活動 [表情]

60%....

麥精 2011-07-01 01:05
引用第233樓Mr-Brian2011-07-01 01:00發表的“”:

你成個成績都好高我呀~

我想入果d都凍過冰河

Mr-Brian 2011-07-01 01:10
引用第237樓麥精2011-07-01 01:05發表的“”:
你成個成績都好高我呀~
我想入果d都凍過冰河

唉真係唔甘心擺左咁多努力都係讀水泡

g3rMan 2011-07-01 01:45
引用第214樓大少*2011-07-01 00:25發表的“”:
樹仁,ou果d有冇機...
[表情]

ou好睇interview的

英俊 2011-07-01 01:54
我聽日去hkcc拎籌,係咪後日見?

英俊 2011-07-01 01:55
引用第233樓Mr-Brian2011-07-01 01:00發表的“”:

同感...

我CLC都出奇地好,有part仲拎埋火箭...

咁又點,我咪又要聽日周圍撲

ODIN 2011-07-01 02:07
引用第225樓Mr-Brian2011-07-01 00:57發表的“”:
CE 19 分
.......

個人覺得會考有19分,BBA 可以一試...

ODIN 2011-07-01 02:07
引用第235樓隨風2011-07-01 01:01發表的“”:
但係interview睇好重 [表情]
如果真係讀樹仁 麻煩多多支持聯校個個活動 [表情]

聯校???
樹仁有咩聯校活動??

ODIN 2011-07-01 02:09

你去樹仁?咪玩LA...
雖然你有D師兄真係去左樹仁...

ODIN 2011-07-01 02:12
引用第220樓麥精2011-07-01 00:54發表的“”:
覺得如何?

我係樹仁新傳畢業的...
讀係幾好讀,冇咩試要考...
平日做assignment已經搞掂...
又拍片又錄音又寫野...係幾好玩...

若然畢業後做打算披身 PR/Marketing ,都仲可以諗下...
做記者,千萬唔好...
因為冇前途...

引用第221樓隨風2011-07-01 00:55發表的“”:

15號一次過收晒表再排interview時間的 [表情]

朝早傾出咩新聞 夜晚至深夜時段出稿 超chur [表情]
.......

SHOU Online ar ma...
CHUR都死...都係做仁聞報好D~~

英俊 2011-07-01 02:13
asso/hd面試,係咪只可以係一間學校搵一科來見?時間關係

vincent 2011-07-01 10:15
有冇人知ou好唔好嫁d科?

廢托 2011-07-01 10:35
引用第247樓vincent2011-07-01 10:15發表的“”:
有冇人知ou好唔好嫁d科?

唔好諗住真係好易就畢到業......

vincent 2011-07-01 11:01
引用第248樓廢托2011-07-01 10:35發表的“”:
唔好諗住真係好易就畢到業......

好難讀?

查看完整版本: [-- 2011 AL 放榜及JUPAS 討論 --] [-- top --]