• 5653閱讀
  • 200回復

第二十八屆香港電影金像獎 直播室 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 195  發表于: 2009-04-20
黃百鳴真係超串...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 196  發表于: 2009-04-20
引用第195樓sun2009-04-20 10:18發表的“”:
黃百鳴真係超串... [表情]

佢今年兩部片......
「葉問」叫好、「家有喜事 2009」叫座......
唔囂佢一囂點對得住自己
離線雲雀
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 197  發表于: 2009-04-20
引用第195樓sun2009-04-20 10:18發表的“”:
黃百鳴真係超串... [表情]

佢講左咩咁串呀?
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 198  發表于: 2009-04-20
引用第196樓國球旗2009-04-20 10:33發表的“”:
佢今年兩部片......
「葉問」叫好、「家有喜事 2009」叫座......
唔囂佢一囂點對得住自己 [表情]

就係因為之前未有出品令佢可以在電影圈上得到質素既象徵...
所以一朝得志...語無倫次...

我唔係唔認同葉問...我都覺得好好睇...係值得攞的...
不過都唔洗講...'因'子'單'攞唔倒好唔抵咁...

你睇當時...都無其他導演恭喜佢就知佢平時做人係點啦...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 199  發表于: 2009-04-20
引用第197樓雲雀2009-04-20 10:48發表的“”:
佢講左咩咁串呀? [表情]

佢話因子單攞唔倒...好唔對路...

所以拎番呢個獎即係代表其實所有的都是最好的...

咁你當人地岩岩榮升影帝張家輝...'魚包'喜淨死架?

其實最佳電影係指平均具質素的電影...
唔一定所有都係最好...但係夠平均夠突出...

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 200  發表于: 2009-04-21
引用第194樓sun2009-04-20 10:18發表的“”:
同意...寫實片其實好好睇...可怕識欣賞既人實在太少了...
大製作果d...d觀眾只會期待d特技...咩卡士...咩靚景...
.......

冇錯!!

嗰d幾十萬, or even 幾百萬嘅10秒唔到嘅爆破場面呀, 由摩天大廈跌落黎可以唔死或者有對翼飛返起呀, 一個人拎住枝槍同少少子彈就可以以一敵百 (仲要最後唔死!!)呀嗰d, 睇見poster都冇心機入去睇. 嗰d冇內容, 冇野講, 冇野想表達, 一d心機都見唔到嗰d..... 哈, 偏偏嗰d又最收得喎~

不過算啦, d小眾野係要小眾至好睇, 一hit左, d續集或者個director就會變質..... 呢個情況真係見過好多次....