• 3345閱讀
  • 76回復

島主 - 全雙賽套餐 (7A2E1F1M) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線bbq903

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2013-04-12
其實我有少少懷疑禾仔, 通常雲加講到90%, 即係代表未得

應該會sub , 從近兩場看法, 雲加都係想 keep 謝雲奴係右邊多d, 間中一兩次先讓佢移向左路突破, 等對方冇咁易適應.   暫時我會考慮博podo 多少少 , 價錢比禾仔平, 而且禾仔未必打足兩場, 當然仲有件ox 可以考慮, 所以阿記都真係幾難想到陣容.    

門將
法比安斯基 阿仙奴  以5.41出售 (市價7.22)

簡評 : 放棄lloris , 大路都係博佢, 但其實我都考慮緊 連迪加特-曼聯 , 佢暫時打左8場, 理論上應該未夠數, 費sir 冇理由唔比埋佢, 萬一季尾傷埋佢真係乜都冇

後衛
哥斯尼 阿仙奴  以6.64出售 (市價6.64)
S. Manolev 富咸  遷移 (在3.98買入)
沙根拿 阿仙奴  以9.49出售 (市價10.61)

簡評 : manolev 必用, dejagah out of season , 右邊冇人, df 打中場位, 爽yy , 仲有兩場打 . k6 & s3 最似能打足兩場正選df , 所以應該用

中場
辛迪卡蘇拿 阿仙奴  以5.67出售 (市價21.14)
派拿 愛華頓  遷移 (在11.64買入)
吉遜 愛華頓  遷移 (在4.76買入)
韋舒亞 阿仙奴  遷移 (在7.52買入)

簡評 : 愛隊最穩陣都係中場線, 兩個坐咁耐, 係時候交下功課. 吉仔首場就博long shot , 尾場就博blk shot    , 另外rosicky 講得 big doubt , 都可以話差唔多out of season, 我估雲加未必再出佢, 佢位置真係多人選擇

前鋒
基奧特 阿仙奴  遷移 (在12.67買入)
謝雲奴 阿仙奴  以14.78出售 (市價14.96)
朗尼 曼聯  遷移 (在17.02買入)

簡評 : 其實我相信阿記主場多波入, 兩場加埋我估最少六個入球,  我都難估邊個會入到波 , 所以用晒3個阿記fw , 進取少少.  曼聯rvp 係好, 但太貴 , 所以放棄

現有資金 0.42

暫時偷左未放人 :
F米拿拉斯
CoutinhoM
路斯基
D占士哥連斯
D菲臘積基爾 (好可能用沙洛換佢)
[ 此帖被bbq903在2013-04-13 00:20重新編輯 ]
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2013-04-12
Re:島主 - 全雙賽套餐 ( 7阿 + 3愛 + 1富)
我唔敢話k6打足2場

m4停賽,第一場一定係k6+v5
但如果v5表現可人
咁到第2場時,m4又復出
4,5,6就要3個人爭2個位了...

3阿記前鋒....3個加埋有幾多分鐘呢?
特別係podo....
只愛足球
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2013-04-12
回 迪克 的帖子
迪克:我唔敢話k6打足2場
m4停賽,第一場一定係k6+v5
但如果v5表現可人
咁到第2場時,m4又復出
....... (2013-04-12 10:34) 

k6 同 v5 黎講暫時 k6 狀態應該係較好一個,  如果第一場打得好 , 好大機會keep 住 k6+ v5 (以雲加性格黎講)

坦白講到季尾, 雲加唔會玩輪換, 即係簡單黎講, 第一場邊個打得好, 佢很定會繼續keep 黎用 .
之於podo 呢個位, 要睇埋今晚preview 點睇禾仔傷勢情況.
暫時頭場我估正選係 g27+g12+p9  ,
另一個好有可能係繼續keep 住cazola 打左前,
中場用 arteta + ramsey + w10  , 陣容點放真係好睇雲加想穩穩陣陣或係主攻 , 所以都幾頭痛  
離線魚蛋
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2013-04-12
很好
我都認為禾仔無咁快有正
如果得第二場既話佢亦唔抵用
有埋manolev可以繼續用罪人奴了
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2013-04-12
回 bbq903 的帖子
bbq903:k6 同 v5 黎講暫時 k6 狀態應該係較好一個,  如果第一場打得好 , 好大機會keep 住 k6+ v5 (以雲加性格黎講)
坦白講到季尾, 雲加唔會玩輪換, 即係簡單黎講, 第一場邊個打得好, 佢很定會繼續keep 黎用 .
之於podo 呢個位, 要睇埋今晚preview 點睇禾仔傷勢情況.
...... .. (2013-04-12 10:49) 

我就係估w10+r16+a8中場
c19左前,podo繼續bench

只愛足球
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2013-04-12
回 魚蛋 的帖子
魚蛋:很好
我都認為禾仔無咁快有正
如果得第二場既話佢亦唔抵用
有埋manolev可以繼續用罪人奴了[表情]  (2013-04-12 10:50) 

罪人奴 ? G27 , 咁fit , 非洲人大把体力, 佢兩場加埋應該踢到140-160 分鍾
離線魚蛋
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2013-04-12
bbq903:罪人奴 ? G27 [表情], 咁fit , 非洲人大把体力, 佢兩場加埋應該踢到140-160 分鍾  (2013-04-12 11:03) 

嗯 是謝雲奴
幾鐘意吉遜呢個選擇
podo考唔考慮換成安達迪?
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2013-04-12
回 魚蛋 的帖子
魚蛋:嗯 是謝雲奴
幾鐘意吉遜呢個選擇
podo考唔考慮換成安達迪? (2013-04-12 11:18) 

應該唔會, 如果我換我可能用多件 防守, 反正我偷左積基卡 & collins , 我估佢地兩場都唔少blk shot , 反正arteta 冇pk 就冇乜分, 穩正都冇乜分 .
離線可可粉
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2013-04-12
韋舒亞唔係出得咩
離線realwayutd.
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2013-04-12
S. Manolev 富咸  遷移 (在3.98買入)

普度斯基 阿仙奴  遷移 (在8.86買入)
都係後備多,不過如你覺得阿仙奴多波入都可以嘅.
離線Seefood
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2013-04-12
其實ger真係值用? 成$14? 前線d人除左lowjj之外都好番出得
太多選擇之下我驚輪踢
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2013-04-12
回 realwayutd. 的帖子
realwayutd.:S. Manolev 富咸  遷移 (在3.98買入)
Good[表情]
普度斯基 阿仙奴  遷移 (在8.86買入)
....... (2013-04-12 13:17) 

暫時係今週黎講 manolev & 吉仔 算係雞骨中帶有少少肉 , 尤其冇左rosicky

podo 呢個位暫時我都仲係想緊, 而家睇緊d 阿記fans 網睇下有冇d  idea 再決定 . 暫時覺得佢真係有機首場正選
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2013-04-12
回 Seefood 的帖子
Seefood:其實ger真係值用? 成$14? 前線d人除左lowjj之外都好番出得
太多選擇之下我驚輪踢[表情] [表情]
 (2013-04-12 13:24) 

可能太了解雲加, 邊個fit 就用邊個, 直至佢訓低起唔返身為止

兩場要佢回本應該唔係難度, 尤其佢咁獨食. 其實比我揀, 我真係唔想用 grioud , 但有fans 話佢次次都係靠主場爆分, 唯有信多一次
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2013-04-12
回 可可粉 的帖子
可可粉:韋舒亞唔係出得咩 (2013-04-12 12:37) 

係呀 , 有90% 出得 , 但睇落雲加未必直接用佢取代ramsey .  而且近兩場ramsey 感覺上進步左, 防守意識都強 , 射門就 ............ ,  睇下雲加怎樣安排 ,  我有時覺得雲加想左邊用馬拉加組合, 令到中場三個要局用 a8, ramsey & w10 .
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2013-04-12
bbq903:係呀 , 有90% 出得 , 但睇落雲加未必直接用佢取代ramsey .  而且近兩場ramsey 感覺上進步左, 防守意識都強 , 射門就 ............ ,  睇下雲加怎樣安排 ,  我有時覺得雲加想左邊用馬拉加組合, 令到中場三個要局用 a8, ramsey & w10 . (2013-04-12 14:15)

取代返rosicky
[ 此帖被迪克在2013-04-12 14:19重新編輯 ]
只愛足球