• 5682閱讀
  • 155回復

PUT ALL YOUR EGGS IN ONE BASKET ??? [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2013-03-05

上周以為好掂,又中朗尼又中爆炸頭,又避到失四球既般恩,以為排名會飛升。點知開出黎原來得個吉。你掂人地仲掂。排名仲要跌多幾名。般恩轉保路錫係失少兩球,但原來只係扣少一分咁大把!為左呢一分,我就無左個一蚊籠了。今周要比多兩蚊先買得番。呢一分真係貴到嘔。

星期六半夜利記發威,S7 大三元,半夢半醒下,放鬼哂D 偷價人,入完一件利記又一件,訓醒後先知唔妥。利記對熱刺,以往遇到呢D 賽程,只會避得就避,避唔到就盡量食少件者,點會調轉頭訓身落去。宜家史毒、S7、古天樂、巴爾………七成既資金全部押哂係呢場到,完全係違反一向玩YFF 既原則:分散投資,遇強則避!但KEEP 既人又放得七七八八,今周又一半球隊無賽事,剩番個幾隊又無咩貴價球員,或心水選擇。呢周可以話係近幾個月入面最無方向既一周,都唔知點執隊波好:

格連(偷)/般恩(換)

DEBUCHY   MBIWA    普格迪斯
卡穌拿    素施高     巴爾     古天樂
史毒     REMY       S7

普格迪斯無正選,但只有2.23 剩,三個幾買唔到一個有正選既球員。谷住打少個。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2013-03-05
可唔可以講下你放咗邊d偷價人?
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2013-03-05
回 英俊 的帖子
英俊:可唔可以講下你放咗邊d偷價人?[表情]  (2013-03-05 17:00) 

四個幾既維迪、一蚊既般恩(兩個都係上周截陣前放)、九個幾既基奧特、七個偷價既夏迪(兩個都係為左入S7 夾硬放的)。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2013-03-05
回 freezefox 的帖子
freezefox:四個幾既維迪、一蚊既般恩(兩個都係上周截陣前放)、九個幾既基奧特、七個偷價既夏迪(兩個都係為左入S7 夾硬放的)。 (2013-03-05 17:02) 

我都放躖夏迪,有d後悔,但BALE同s7係而家真係好fit,真係唔敢唔用...

古天奴呢個價好難買到人...除非史毒又無得出,咁就可以搞搞佢
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2013-03-05
竟然同你 8 same
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2013-03-05
4 same only
離線TriFox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2013-03-05
回 國球旗 的帖子
國球旗:竟然同你 8 same[表情]
 (2013-03-05 17:13) 

其實應該都幾多人係呢 8 same
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2013-03-05
我係

lloris
debuchy-kelly-samba
santi-lalala-cabaye-taarabt
remy-s7-snodgrass

煩緊s7 vs lloris o個個位∼
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2013-03-05
Sat, Mar 9    Norwich           v    Southampton
Sat, Mar 9    West Brom           v    Swansea
Sat, Mar 9    Reading           v    Aston Villa
Sat, Mar 9    QPR           v    Sunderland
Sun, Mar 10    Liverpool        v    Tottenham
Sun, Mar 10    Newcastle           v    Stoke

究竟應唔應該將所有雞蛋放晒落一個籃度呢!!
先研究賽程,因為今週有四場 postphone,
其中包括幾隊前列份子,
造成可揀而得分有保證既球員大減。

而再睇星期六對賽既四場波,全部屬於中下游份子,
NOR、SHN、WBA、SWA、RED、AST、QPR、SUN
全部都每隊只係得 1 至 2 人值得搏,
而 LIV、TOT、NUF 呢三隊反而有好幾個已 keep 既球員,
如 Lloris、Vertonghen、Sturridge、Cabaye、Sissoko、Debuchy.......
加上大家齊齊向平價 Coutinho、Mbiwa 打主意,
將所有雞蛋放晒落一個籃既行動就自然形成。
[ 此帖被國球旗在2013-03-05 17:28重新編輯 ]
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2013-03-05
回 ODIN 的帖子
ODIN:我係
lloris
debuchy-kelly-samba
santi-lalala-cabaye-taarabt
....... (2013-03-05 17:23) 

無咩好煩,Lloris 係大部份玩家龍門,正負分都只會齊齊過塘,

反而要煩既係 Saurez 究竟多唔多人搏,因為唔用佢就可以多好多錢用,

但如果多人用佢就睇下你隊波要保守定進取了。
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2013-03-05
回 國球旗 的帖子
國球旗:無咩好煩,Lloris 係大部份玩家龍門,正負分都只會齊齊過塘,
反而要煩既係 Saurez 究竟多唔多人搏,因為唔用佢就可以多好多錢用,
....... (2013-03-05 17:30) 

如果可以同時買到s7同bale,應該可以唔洗再排,,,,

因為已經排完
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2013-03-05
回 英俊 的帖子
英俊:如果可以同時買到s7同bale,應該可以唔洗再排,,,,
....... (2013-03-05 17:37) 

噢!................ 原來我已經排完,等開波。
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2013-03-05
我冇bale , 訓醒已經冇得偷 s 7 , 暫時每隊都入d 人.

lloris
debuchy    samba       g.johnson
carzo    sissoko      kanu    pikington
remy  beneke   lukaku

仲有 $5 餘額

見s7 同 bale 都咁高價 , 感覺上唔值得入, 暫時覺得呢場開 1: 1
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2013-03-05
回 國球旗 的帖子
國球旗:噢!................ 原來我已經排完,等開波。[表情] (2013-03-05 17:40) 

我就唔信bale作客對利記都咁惡!!!
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2013-03-05
回 ODIN 的帖子
ODIN:我就唔信bale作客對利記都咁惡!!! (2013-03-05 17:41) 

無話信唔信,純粹睇數據,
近五場其中三場作客,但場場都有波入,總共入左 7 球,
而且佢射罰球幾乎次次中龍,
CW、SC、FW 呢類雜分又多,
買黎睇波都抵啦。