• 3072閱讀
  • 59回復

reve醫生號外:雙賽的迷思 - 現價S7系必用?? [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2013-02-08
回 HINNNS 的帖子
HINNNS:我出左Post先知留錯左... 我已經Post返去果邊 [表情] (2013-02-08 10:37) 

無問題,咁我果度都唔洗答你啦!
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2013-02-08
回 reve 的帖子
reve:笑鳥[表情]
換個焦點[表情] [表情]
我宜家砌佐一個有S7+G8,同時又有利記后防既陣,睇下有無攻守平衡?
....... (2013-02-08 01:36) 

BORINI.............

唔識睇…………

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2013-02-08
其實利物浦對歐霸杯有幾大慾望?會放係一個咩位置?聯賽之上定點?

離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2013-02-08
回 freezefox 的帖子
freezefox:BORINI.............
唔識睇…………[表情] (2013-02-08 10:49) 

我覺得佢搵場有正選都系難d,不過應該都有出場時間既。
賽程頻密,加上佢國際賽意大利U21都入波,我諗羅sir都想操fit返佢掛?

唔係佢就係用查叔了
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2013-02-08
回 reve 的帖子
reve:我覺得佢搵場有正選都系難d,不過應該都有出場時間既。
賽程頻密,加上佢國際賽意大利U21都入波,我諗羅sir都想操fit返佢掛?
唔係佢就係用查叔了 (2013-02-08 10:55) 

因為佢真係太耐無上場了…………難聽講句,可能出史達寧、JOJO都未必排到佢………

離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2013-02-08
freezefox:其實利物浦對歐霸杯有幾大慾望?會放係一個咩位置?聯賽之上定點? (2013-02-08 10:49) 

講真真係有d兩頭唔到岸feel

我覺得老闆系指望兩個國內杯賽可以有d成績,無奈都早早出局,羅sir上場足總杯之後罕見發飆鬧班後生仔,睇黎宜家得返個歐霸,應該唔會hea到完場掛?
不過第一回合遠走俄羅斯我自己覺得會輪換留力死守,同之前作客anzhi一樣。
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2013-02-08
聯賽方面今季季初目標系衝擊前四,雖然宜家睇黎比較渺茫,但係近況個隊型踢得唔錯,我諗班友仔都未放棄既,希望有奇蹟啦。
始終聯賽都會系歐霸之上的!
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2013-02-08
freezefox:因為佢真係太耐無上場了…………難聽講句,可能出史達寧、JOJO都未必排到佢………[表情] (2013-02-08 10:57) 

系啊,所以先諗到呢幾場輪換可能咁啱聯賽會出到borini、sterling、jonjo呢d黎替代downing、sturridge咁樣。
之前杯賽已經盡量卑佢多d時間,而且近排jonjo扭計唔知會唔會被雪?
系唔知出邊個同系唔係聯賽出咁解嘖
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2013-02-08
回 reve 的帖子
reve:講真真係有d兩頭唔到岸feel [表情]
我覺得老闆系指望兩個國內杯賽可以有d成績,無奈都早早出局,羅sir上場足總杯之後罕見發飆鬧班後生仔,睇黎宜家得返個歐霸,應該唔會hea到完場掛?
不過第一回合遠走俄羅斯我自己覺得會輪換留力死守,同之前作客anzhi一樣。 (2013-02-08 10:57) 

所以都有可能聯賽踢個班同歐霸踢個班未必係同一班人。

又不過,就算唔駛上場,你飛黎飛去齋坐都好攰的。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2013-02-08
回 reve 的帖子
reve:系啊,所以先諗到呢幾場輪換可能咁啱聯賽會出到borini、sterling、jonjo呢d黎替代downing、sturridge咁樣。
之前杯賽已經盡量卑佢多d時間,而且近排jonjo扭計唔知會唔會被雪?
系唔知出邊個同系唔係聯賽出咁解嘖[表情] (2013-02-08 11:05) 

連續兩場可勝不勝,尤其上場羸 唔到真係可惜…………

離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2013-02-08
freezefox:所以都有可能聯賽踢個班同歐霸踢個班未必係同一班人。
又不過,就算唔駛上場,你飛黎飛去齋坐都好攰的。 (2013-02-08 11:06) 

同時另一個角度睇,sam哥提到一個好好既point:
第二場對手swansea既心態都可能有d問題,因為佢地黎緊就係聯賽杯決賽了,會唔會收腳錫身唔去到盡都有可能的。
所以單憑呢點就真係可以令我放棄用佢地d人,盡煲愛隊新年紅紅紅!
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2013-02-08
坦白講, 利記首場作客 辛尼特 一定留力. 兩回合賽事. 加上又唔係咩大賽. 全力爭前四打歐聯更佳. s7, g4, s15 , 光頭安,  查查 應該會先休息 , 有須要先下半場博作客入球.

所以今週有錢 s7+g4 係穩膽, 後防 除要入 查查外, 真係要睇睇gj 情況如下, 否則入agger 博shot 可能都不錯選擇
[ 此帖被bbq903在2013-02-08 11:20重新編輯 ]
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2013-02-08
回 reve 的帖子
reve:同時另一個角度睇,sam哥提到一個好好既point:
第二場對手swansea既心態都可能有d問題,因為佢地黎緊就係聯賽杯決賽了,會唔會收腳錫身唔去到盡都有可能的。
所以單憑呢點就真係可以令我放棄用佢地d人,盡煲愛隊新年紅紅紅![表情] (2013-02-08 11:14) 

認同sam 哥所講,  swansea 入左決賽後, 打黎有d 唔係太自然 , 基本上好多五五波球員都唔博. 所以心態上佢地全力集中聯賽盃. 聯賽對佢地黎講已變成例行公事.
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2013-02-08
原來史雲生有呢個不明朗因素...
只愛足球
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2013-02-08
回 bbq903 的帖子
bbq903:坦白講, 利記首場作客 辛尼特 一定留力. 兩回合賽事. 加上又唔係咩大賽. 全力爭前四打歐聯更佳. s7, g4, s15 , 光頭安,  查查 應該會先休息 , 有須要先下半場博作客入球.
所以今週有錢 s7+g4 係穩膽, 後防 除要入 查查外, 真係要睇睇gj 情況如下, 否則入agger 博shot  .. (2013-02-08 11:16) 

正路都係咁諗吧

我要考慮放S7黎分散投資主要都係考量緊利記CS既成數有幾高,然後睇下后防CS既分數補唔補到S7既雜分。
(系啊,分散投資系以博S7唔爆分為前提)