• 25869閱讀
  • 838回復

WK18 -- 鬼影醫務所 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線鬼影炎光

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2012-12-20
我們...來了!!!

主要幫忙大家解決執陣上的困難, 我會盡力幫忙!! 大家隨便發問!!

病人須知
- 請清楚說明病情
- 如有選擇題, 請列明球員價格
- 最終買 / 賣球員請病人自行決定, 如爆了 / 放了! 請不要把責任推給醫生, 因醫生沒有拿槍迫你買 / 賣
- 如病人對球員產生「有預感會爆」,「琴晚發夢爆」,「對佢有D Feel」等, 醫生有權拒絕回覆, 因為Feel係大晒既!!

鬼影醫務所本周睇中的球員:

前鋒:  Aguero, Snodgrass, Tevez, BA, Torres, Suarez, Podolski

中場: Cazorla, Silva, Walcott, Ramirez, Gera, Bale, Gerrard, Noble

後衛: Shorey, Vidic, Vertonghen, Nelsen, Stam

龍門: Lloris, Bunn
===================================
[ 此帖被鬼影炎光在2012-12-20 08:56重新編輯 ]
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2012-12-20

其他註診醫生推介:

Sam哥:
上週可謂慘死....
今週又請教下我個水晶球.... 睇下有俾tips俾到大家先:

論盡心水之冷選:
noble (west ham) - 今週嘅最有信心嘅冷選~~ noble係暫時今季英超冇assist嘅球員中創造得最多chance的一個 - 28 chances created, 0 assists.... (即係話assist好快會到!! )  主場出戰例牌失波嘅everton, 仲唔係做到assist甚至拎到入波嘅時候? 佢仲要有12碼同埋死球處理, 咁就更加穩陣啦~~

michu (swansea) - man u係羸面大, 係多波入, 不過, 失波多亦係今季嘅一個現象, 特別係頭槌.... 而michu就入左唔少頭槌, 所以呢場主場出戰之下, 有望執返一粒~~  (當然啦, 現價黎講, 入一球都未必夠回本)

bunn / bassong / garrido (norwich) - 總之就係norwich後防球員啦!! 對手west brom近況回落, 已經連續3場, 超過5個鐘冇入過波, 而norwich就狀態好, 近10場不敗呢個紀錄更係加歐洲五大聯賽之中排第二 (僅次於barca). 雖然買作客球隊嘅後防/門將平時都唔建議, 但今次搏一搏真係隨時爆出架~~

jose fonte (southampton) - 自從17歲新仔shaw擔正之後, southampton防線大有改善, 真係始料未及, 今次主場對住攻力疲弱嘅sunderland, 有望再拎cs, 中堅fonte可以搏bs之餘, 又可以搏下死球上前助攻頂入, 8蚊唔使, 值得一搏架~~

可以避一避:

我自己會避newcastle人.... 始終newcastle呢排都幾頹, 冇左cabaye我覺得影響都唔細, 加上qpr事實上係有d復甦嘅跡象, 呢場newcastle唔會想像中咁易打 (當然, 平平地嘅骨如marveaux, obertan同ferguson不在此列)

reve:
由於今周我崇尚煲曼城,因為明白到唔係每個人都受得住,所以就簡單例牌推介幾件骨:

V. Moses - Chelsea - Forward - 7.88
車仔陳豪最近深受賓帥愛戴,多佐正選機會。oscar被改造打中場中,所以前場三叉戟多佐個位出黎。moses之前聯賽杯正選打滿全場,佢同marin邊個會讓番個正選位置卑hazard呢?大家唔夠錢買mata或torres的,又想用件車仔前鋒,咁就考慮下車仔陳豪吧!!

S. Marveaux - Newcastle - Midfielder - 3.82 ★★★★
領隊pardew繼續今場取得勝利,如果唔係紐記今季就真係要護級了,因為聖誕快車魔鬼賽程加埋傷病滿營對佢地黎講好大可能0分收工。
主場出擊半斤八兩既QPR,前線系yff得分來源,ba同cisse一個熱門一個貴,紐記今場要主攻,marveaux今場應該正選穩陣了!!

B. Jones - West Brom - Defender - 4.97
后防骨今周所剩無幾,由於vidic、s. kelly、kolo都無正,所以剩返CS機會高的西布朗jones。

B. Oviedo - Everton - Defender - 4.05
呢件正選未名,但係中場人擺後衛位,有得出都幾正!想用就要留意最後消息了。

暫時系咁多,祝大家聖誕快車唔好中咁多伏!!

Benny:

Rafer:

On1909

請假搵囡囡中....

CHUCK

請假搵囡囡中....
[ 此帖被鬼影炎光在2012-12-22 00:19重新編輯 ]
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2012-12-20
常見問題 Q & A

1. 曼城前鋒正選出那兩個?
我們不是Mancini,不知道。Aguero最大機會吧……

2. Vidic 有正嗎?
上場Sub in,如無傷無痛十分大機會有正,畢竟是隊長。

3.Enrique出到嗎?
已復操,有機出到。請留意preview。

4.Bale出到嗎?
大機會可以,AVB「expecting」佢會主場對Stoke出到。

[ 此帖被鬼影炎光在2012-12-20 09:32重新編輯 ]
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2012-12-20
各醫生陣容:

鬼影炎光:
Bunn
Shorey Nelsen Vidic
Cazorla Ramirez Gera Noble
Suarez Torres Aguero

Sam哥:

reve:
myhill
shorey   vertonghen   [vidic]
cazorla   sterling   yaya   [bale]
kun   tevez   [podolski]

Benny:
Lloris
Shorey Vidic Kolo
Cazorla Sheveley Cleverley Bale
Suarez Snodgrass Aguero

Rafer:

On1909

CHUCK

[ 此帖被鬼影炎光在2012-12-20 16:58重新編輯 ]
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2012-12-20
星級醫生

反應唔錯, 所以我地決定今周再接再厲!
大家再繼續估我地醫務所入面今星期邊個醫生既陣會係最高分,
大家可以係星期二 1800-2000時間,
係本post打「我既心水醫生係__(醫生編號)同揀選既原因(有你既支持我地會更用心努力)」黎投選出你既今周心水醫生,

例子: 我既心水醫生係A. 因為光醫生心水好準!

我地會係選中最高分醫生既人當中再抽出一位幸運兒,(抽獎過程我地係絕不公平,公正同公開的),
該名幸運兒可以得到神秘禮物一份(因為未決定好, 所以非常神秘)!
所以大家踴躍參興, 支持你既心水醫生。  

A. 鬼影炎光  (1)
http://uk.premierleague.fantasysports.yahoo.com/football/2181

B. Reve
http://uk.premierleague.fantasysports.yahoo.com/football/1317  

C. Sikingthegreat

http://uk.premierleague.fantasysports.yahoo.com/football/411

D. Bennylau127(1)

http://uk.premierleague.fantasysports.yahoo.com/football/10171

E. Rafer(1)

http://uk.premierleague.fantasysports.yahoo.com/football/2803

F. ON1909

http://hk.premierleague.fantasysports.yahoo.com/football/7178

G. CHUCK(1)
http://hk.premierleague.fantasysports.yahoo.com/football/40854

[ 此帖被鬼影炎光在2012-12-20 08:56重新編輯 ]
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2012-12-20
開工~!!
離線G-shock
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2012-12-20
Dr, Kelly (FUL) ok?
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2012-12-20
報到~~
離線HINNNS
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2012-12-20
今週真係唔係好識點執...好多人都好貴...
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2012-12-20
R. StamWigan
Defender

呢件唔係成日有正..........
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2012-12-20

Goalkeepers

Defenders

Midfielders

Forwards

離線bennylau127
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2012-12-20
回 朗尼 的帖子
朗尼:Goalkeepers

• ....... (2012-12-20 09:24) 

• E. Lichaj Aston Villa  Sell at 3.64 (market price 5.59) 我$3時唔小心放左,唔係都想用
    SHEVELEY 個正選位要估下 都係50/50, 而且升到$6
    離線朗尼
    發帖
    好友元
    貢獻值
    只看該作者 12  發表于: 2012-12-20
    回 bennylau127 的帖子
    bennylau127:E. Lichaj Aston Villa  Sell at 3.64 (market price 5.59) 我$3時唔小心放左,唔係都想用[表情]
    SHEVELEY 個正選位要估下 都係50/50, 而且升到$6 (2012-12-20 09:27) 

點解要估估下..........?
    離線鬼影炎光
    發帖
    好友元
    貢獻值
    只看該作者 13  發表于: 2012-12-20
    回 G-shock 的帖子
    G-shock:Dr, Kelly (FUL) ok? (2012-12-20 09:11) 

Reither傷左, 應該會出佢~ 再留意下preview
    離線鬼影炎光
    發帖
    好友元
    貢獻值
    只看該作者 14  發表于: 2012-12-20
    回 朗尼 的帖子
    朗尼:R. StamWigan
    Defender
    呢件唔係成日有正.......... (2012-12-20 09:24) 

Caldwell, Ramis而家有傷~ 有機會係正選~