• 3086閱讀
  • 72回復

week19 內有每一場波嘅個人分析 入黎支持下啦~ [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線yoshra11

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2012-12-25
呢排開post都冇咩人理我 咁等我打返篇野比少少意見啦

首先 我個陣係咁
lloris
vertonghen shorey baines
cazorla sidwell de guzman mackie
jelavic torres 小豆

「最好唔好入」果幾位球員係我認為都係部份人本週考慮之選 但自己又唔太鐘意 希望可以幫大家諗清楚 唔好中伏
但各位最重要學光醫生話齋 信自己先係最重要
拿 爆左分唔好黎搵我呀

新特蘭    對    曼城
呢一場 大家都冇咩人買得落手
原因之一 曼城太多人可以輪換 中伏程度5粒星
加上新特蘭死守打法 SOT都唔方會多
個人推介 : 巴洛迪利 (輪換下佢好大機會有正選 而且佢急住要翻身)
最好唔好入 : kolo (高柏尼復出 佢正選機會極細)

維拉    對    熱刺
維拉比車仔炒完應該會更傾向防守
熱刺前線要注意不宜太多
但雖然係咁 熱刺人都係大熱門 始終av今年係降班份子
至於點解我唔入defoe? 好問題 因為我連中兩次5分樓下迪科爾之後我話過永久blacklist
個人推介 : 古辛 (6蚊 可能有意外驚喜 加上主守打法應該唔會失太多球 但大部份人lloris架啦) bale (呢個唔洗多講啦...)
最好唔好入 : 高追lloris / vertonghen (佢地係好分 但係高追嘅你要比偷價人用多6~7蚊去入 不如用d錢去up其他人啦)

愛華頓    對    韋根
愛記個態大好 再加上主場 對手只係韋根 入多幾件都唔過份
愛記前線上 謝拉域我見係人人都有 $12係今年最低價 (好似係)
中場線 派拿係首選 但如果你好似我咁...冇偷...就算啦...
最後後衛王巴尼斯就亦係不錯選擇!
最好唔好入 : 奧斯文 (今年佢得分非常差 如果冇波入真係冇咩分) 費蘭尼 (停緊賽架 記得唔好中伏)

富咸    對    修咸頓
富咸主場對防守唔好嘅修咸頓 所以富咸前鋒係好多人嘅選擇
個人推介 : 洛特歷加 (8蚊身價 打最前 抵入啦)
最好唔好入 : hea big 正如preview區各位所講 冇左ruiz 佢打得非常後 所以除非肯定ruiz復出 我都唔會入

曼聯    對    紐卡素
呢一場 前鋒 朗尼雲佩斯唔好咪搞啦....因為 你是嬴唔到費sir的...
如果堅持想入 我認為 韋碧克>小豆 原因...唔係曼迷都知黑big係親生仔啦~~
最好唔好入 : 朗尼 / 雲佩斯 (你唔想無啦啦比費sir偷左廿蚊就唔好搏啦..) 維迪 (正選唔係100% 5蚊都唔係少數目 我寧可入FABIO)

諾域治    對    車路士
炒完8-0 好多人都想訓身車路士 但係 唔好唔記得 而家車仔領隊係叫 賓尼迪斯!!!
係光醫生個post都講過 車仔中後場都係冇個穩陣的
因素一 : 米基爾復出 影響雷斯正選 azp同ivan會點排都係未知數
因素二 : 賓賓輪換制度下 林伯/oscar/拉7/摩西 呢幾個有冇正真係冇人知
個人推介 : 托利斯 (上場早早sub out 好明顯係要留力下場 狀態大勇 快手入啦喂)
最好唔好入 :
過多嘅車仔後防 我見好多人都有1個以上...我個人見解係 一個就夠晒數~  
林伯特 (呢個...可能有人唔認同 不過我覺得佢上場爆分只係因為超級順景波...佢而家呢個位真係不再屈分 唯有搏pk啦)
高追嘅snodgrass 你11蚊要keep當然好 但唔好見人人有你就走去買15蚊以上果件 對手始終係車仔...

昆士柏流浪    對    西布朗
兩隊個勢都麻麻地...我就唔多想入啦..
但如果你想支持下其中一隊
個人推介 : long (今場正選機會極大) / taarabt (無論嬴波定輸波 佢都唔錯分) / fabio (查奧爾未好返 咁平用黎塞位啦..)
最好唔好入 : 格尼路 (列納黎前就核心....轉左列納教後就唔同講法 佢前幾wk都唔係好有分) 盧卡古 (唔需要多講 正選不穩已是死罪)

雷丁    對    史雲斯
呢場比我感覺就係三個字 : 大 波 波
雷丁個陣好奇怪 永遠唔固定 所以我亦無從入手
唯有入件史雲斯啦 但本身心水pablo又上陣成疑 michu又太貴...咁唯有入個有死球嘅迪古斯文
個人推介 : pablo (如果有updated news) de guzman (冇平michu之選)

史篤城    對    利物浦
呢場相信都冇咩人想入...
首先 stoke 地獄主場 利記應該冇咩肉食
但係stoke亦冇咩正人可以買
個人推介 : cameron (10蚊身價嘅雜分王 你認為stoke有cs就買啦)
最好唔好入 : suarez (我直覺佢10分樓下....你相信我直覺就唔好買啦
[細細聲]p.s. 如果佢唔係比球證針對我覺得呢場佢會搏到pk[/細細聲])
[ 此帖被yoshra11在2012-12-26 18:20重新編輯 ]
離線yoshra11
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2012-12-25
updated
離線waing
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2012-12-25
Support
比你扑中兩件我要避嘅tim..
另外古辛唔係$1
離線waing
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2012-12-25
Support
另外古辛唔係$1
離線yoshra11
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2012-12-25
回 waing 的帖子
waing:Support
另外古辛唔係$1 (2012-12-25 18:14) 

之前見有人話1蚊 中伏ed 改一改先
[ 此帖被yoshra11在2012-12-25 18:18重新編輯 ]
離線yanyan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2012-12-25
Jelavic 啱啱傷愈復出個陣先11.xx
一心只等葡萄熟透 嚐杯酒

引用第31樓國球旗2010-04-16 01:02發表的“”:

一個好友論壇,只得一個 yan 姐 [表情]  [表情]
離線yoshra11
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2012-12-25
回 yanyan 的帖子
yanyan:Jelavic 啱啱傷愈復出個陣先11.xx[表情]  (2012-12-25 18:17) 

竟然係咁
我記得舊年試過5蚊樓下(?) 我有冇記錯
離線Ar敬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2012-12-25
好想入pablo
但唔知有無正
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2012-12-25
因為我連中兩次5分樓下迪科爾

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線barbar
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2012-12-25
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2012-12-25
我有哂vidic fabio
離線germanyfans
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2012-12-25
唔怕超人迪加冇正?
離線yoshra11
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2012-12-25
回 germanyfans 的帖子
germanyfans:唔怕超人迪加冇正? (2012-12-25 19:59) 

有呢個危險
不過我估雷斯未有咁快出得切...
再睇睇聽日有咩NEWS先
離線Why
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2012-12-25
好有心既post 留名學野
離線lot1121
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2012-12-25