• 21672閱讀
  • 786回復

WK20 -- 鬼影醫務所 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線鬼影炎光

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2012-12-27
我們...來了!!!

主要幫忙大家解決執陣上的困難, 我會盡力幫忙!! 大家隨便發問!!

病人須知
- 請清楚說明病情
- 如有選擇題, 請列明球員價格
- 最終買 / 賣球員請病人自行決定, 如爆了 / 放了! 請不要把責任推給醫生, 因醫生沒有拿槍迫你買 / 賣
- 如病人對球員產生「有預感會爆」,「琴晚發夢爆」,「對佢有D Feel」等, 醫生有權拒絕回覆, 因為Feel係大晒既!!

鬼影醫務所本周睇中的球員:

前鋒: Benteke, Walters, Hernandez, Podolski, Suarez, Torres

中場: Cazorla, Bale, Gerrard, Sterling, Cleverley, Nolan, Shelvey, Sidwell

後衛: Vidic, Wilkinson, Fabio, Baird, Riether, Mbia, J.Bennett

龍門: Lloris, Bunn, Schwarzer, Guzan
===================================

[ 此帖被鬼影炎光在2012-12-27 23:23重新編輯 ]
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2012-12-27

其他註診醫生推介:

Sam哥:
望完一輪茶葉之後....:

論盡心水之冷選:
moses (chelsea) - 猶記得上次推moses, 結果就真係佢入波~~ 當然, 今次目標一樣~~ 作客everton係難打架喇, 不過睇返everton場場都有失波, 而rafa麾下嘅chelsea已見起色, 相信呢場又係1-0嘅時候~~ 前面幾件名牌俾人睇實晒, 最後得益者好可能就係四圍搶, 四圍撲, 對方隨時睇漏嘅moses啦~~

whelan (stoke) - 唔講唔知 (其實可能好多人都知, 我都係咁講啫 :p ), whelan而家負責開角球, 而stoke主場強勢就係眾所周知, 加埋呢場對手係southampton, 隨時又會成功靠到角球入波, 8個幾, 值得搏一搏架~~

b.foster (west brom) - 呢個真係講出黎俾人打都似..... 不過, west brom防守真係唔錯, 加上foster復出後又即刻羸到波振奮士氣, 呢場雖然話係away man u, 輸就輸左9成架喇.... 不過, 如果只失一球而爆save, 個分都可以幾靚架~~  (算啦, 講咩都冇用, 講完都唔信有人會用.... 真係用左嘅勇士, 擺低條link, 我醒返500好友元俾你又點話!!)

可以避一避:

wigan, swansea, man city人.... 熱門d嘅就有hernandez (man u) 同埋harte (reading)

Benny:
GOALKEEPERS

Jaaskalainen - 無LLORIS 不妨一唸, 只係作客READING 應該正分無難度

Pepe Reina - 輸比STOKE後, 身價下降, 今周無LLORIS 另一選擇

Bunn - $2 對住MAN CITY..心血多就用啦

DEFENDERS

Vidic - Should come back in after United shipped 3 without him and remains at a bargain price.

Luiz & AZP - LUIZ轉打中埸 今埸搭番L8應該又會變攻中, AZP 偷價下另一件VENT

Wilkinson & Upson & Shotton - stoke有兩件後停賽, 今埸呢三件都係$6左右 stoke主埸絕對抵入

Fabio - 骨 $3 無野講了

Bennett - 主埸骨 都係平同主埸對wigan

MIDFIELDERS

Bale - 上周無sv陣下, 救我一命, 純粹打下出黎

Gerrard - 只能說我後悔放左$11既隊長

Taarabt - 今周黃金中埸一員, 有角球開, 多sc, 有sot, 得分點廣, 只係有bale下 $17 有點難負擔

Walcott - 今周黃金中埸一員, 應該會由正中埸轉番打右翼, 不過對newcastle應該都係同樣屈分!

Nolan - 作客雷丁 又應該係鬥攻/鬥高q大腳/鬥解圍 哈 總之我睇好nolan

Sterling - 抖左兩埸, s7又有d 傷, 今周可以入番sterling 佢應該都幾多進攻分

Cleverley - 係giggs同scholes都應該抖既情況下, 佢又係一件好骨

FORWARDS

Hernandez - 少數正選機會, 有偷價可以一用

Berbatov - 上埸快速士哥, 之後yc fc fc fc.... 不過今埸ruiz出番黎, 佢得分應該大增!

Giroud & Podolski - Newcastle 殘陣下 阿記又主埸 呢埸應該都係3:1 3:2 呢d比數, giroud 傷完又病 唔想博正選位就用番podo啦

Jones - 近況好fit 今周主埸迎戰shn 有望有G

Kones - AV 傷半隊同連續兩埸大敗 kones 應該今埸都有一粒

C.Cole - RC後身價調整, 無錢可以唸唸

Benteke - 主埸對wigan 雖然av頹, 不過佢應該都可以回本

Rafer:

請病假....

On1909

請假搵囡囡中....

CHUCK

[ 此帖被鬼影炎光在2012-12-29 11:57重新編輯 ]
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2012-12-27
各醫生陣容:

鬼影炎光:
Guzan
Shorey Mbia Wilkinson
Cazorla Bale Shelvey Nolan
Benteke Walters Hernandez

Sam哥:

reve:

Benny:

Rafer:

On1909

CHUCK
[ 此帖被鬼影炎光在2012-12-27 23:23重新編輯 ]
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2012-12-27
星級醫生

反應唔錯, 所以我地決定今周再接再厲!
大家再繼續估我地醫務所入面今星期邊個醫生既陣會係最高分,
大家可以係星期二 1800-2000時間,
係本post打「我既心水醫生係__(醫生編號)同揀選既原因(有你既支持我地會更用心努力)」黎投選出你既今周心水醫生,

例子: 我既心水醫生係A. 因為光醫生心水好準!

我地會係選中最高分醫生既人當中再抽出一位幸運兒,(抽獎過程我地係絕不公平,公正同公開的),
該名幸運兒可以得到神秘禮物一份(因為未決定好, 所以非常神秘)!
所以大家踴躍參興, 支持你既心水醫生。  

A. 鬼影炎光  (1)
http://uk.premierleague.fantasysports.yahoo.com/football/2181

B. Reve
http://uk.premierleague.fantasysports.yahoo.com/football/1317

C. Sikingthegreat (1)

http://uk.premierleague.fantasysports.yahoo.com/football/411

D. Bennylau127(3)

http://uk.premierleague.fantasysports.yahoo.com/football/10171

E. Rafer(1)

http://uk.premierleague.fantasysports.yahoo.com/football/2803

F. ON1909

http://hk.premierleague.fantasysports.yahoo.com/football/7178

G. CHUCK(2)
http://hk.premierleague.fantasysports.yahoo.com/football/40854
[ 此帖被鬼影炎光在2012-12-27 22:25重新編輯 ]
離線alan1439
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2012-12-27
報到
離線alan1439
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2012-12-27
醫生點睇walcot?
離線siuzac
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2012-12-27
光醫生,
我今周聽哂你話
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2012-12-27
回 alan1439 的帖子
alan1439:醫生點睇walcot? (2012-12-27 22:22) 

有錢有位可以用呀~
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2012-12-27
回 siuzac 的帖子
siuzac:光醫生,
我今周聽哂你話[表情]  (2012-12-27 22:23) 

今日都執左唔少~ 有冇再參考其他人意見?
離線alan1439
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2012-12-27
費特歷治
雷丁
以2.85出售
(市價4.46)
後衛

Remove
梳尼
雷丁
以5.59出售
(市價9.84)
Remove
韋堅遜
史篤城
以5.11出售
(市價5.46)
Remove
麥比亞
昆士柏流浪
遷移
(在7.78買入)
中場

Remove
辛迪卡蘇拿
阿仙奴
以5.67出售
(市價15.54)
Remove
R.史達寧
利物浦
以4.30出售
(市價6.94)
Remove
加里夫巴利
熱刺
以21.70出售
(市價30.21)
Remove
馬維奧斯
紐卡素
遷移
(在4.82買入)
Remove
禾確特
阿仙奴
遷移
(在16.37買入)
前鋒

Remove
辛迪加斯
諾域治
以11.59出售
(市價19.42)
Remove
貝碧托夫
富咸
以14.21出售
(市價14.37)

點睇?
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2012-12-27
初陣
Guzan
Sorry Fabio Wilkinson
Carzola Sterling Marveax Bale
Benteke Walters Suarez

希望出齊11人

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2012-12-27
回 alan1439 的帖子
alan1439:費特歷治
雷丁
以2.85出售
(市價4.46)
後衛
....... (2012-12-27 22:29) 

都冇野呀~

唔知Berbatov打唔打得足~ Shorey唔知又唔會消失左~
離線siuzac
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2012-12-27
回 鬼影炎光 的帖子
鬼影炎光:今日都執左唔少~ 有冇再參考其他人意見? (2012-12-27 22:26) 

而家諗緊聰明仔轉馬維奧斯?
光兄點睇?
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2012-12-27
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:初陣
Guzan
Sorry Fabio Wilkinson
Carzola Sterling Marveax Bale
Benteke Walters Suarez
....... (2012-12-27 22:30) 

Marveaux 唔知有冇~

其他位都冇咩事~Suarez好似話有少少傷~
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2012-12-27
回 siuzac 的帖子
siuzac:而家諗緊聰明仔轉馬維奧斯?
光兄點睇? (2012-12-27 22:32) 

Marveaux唔知有冇正~

而家Anita有傷, 可以諗Obertan~