• 26013閱讀
  • 804回復

WK17 -- 鬼影醫務所 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線鬼影炎光

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2012-12-13
我們...來了!!!

主要幫忙大家解決執陣上的困難, 我會盡力幫忙!! 大家隨便發問!!

病人須知
- 請清楚說明病情
- 如有選擇題, 請列明球員價格
- 最終買 / 賣球員請病人自行決定, 如爆了 / 放了! 請不要把責任推給醫生, 因醫生沒有拿槍迫你買 / 賣
- 如病人對球員產生「有預感會爆」,「琴晚發夢爆」,「對佢有D Feel」等, 醫生有權拒絕回覆, 因為Feel係大晒既!!

鬼影醫務所本周睇中的球員:

前鋒:  Suarez, Rooney, Snodgrass, Holt, Tevez

中場: Sterling, Cazorla, Gera, Muchi, SWP, Pikington

後衛: Shorey, Vertonghen, Wilkinson, Bassong, Nelsen, G.Johnson

龍門: Lloris, Bunn
===================================

星級醫生

上周反應唔錯, 所以我地決定今周再接再厲!
大家再繼續估我地醫務所入面今星期邊個醫生既陣會係最高分,
大家可以係星期二 1800-2000時間,
係本post打「我既心水醫生係__(醫生編號)同揀選既原因(有你既支持我地會更用心努力)」黎投選出你既今周心水醫生,

例子: 我既心水醫生係A. 因為光醫生心水好準!

我地會係選中最高分醫生既人當中再抽出一位幸運兒,(抽獎過程我地係絕不公平,公正同公開的),
該名幸運兒可以得到神秘禮物一份(因為未決定好, 所以非常神秘)!
所以大家踴躍參興, 支持你既心水醫生。  

A. 鬼影炎光  (1)
http://uk.premierleague.fantasysports.yahoo.com/football/2181

B. Reve
http://uk.premierleague.fantasysports.yahoo.com/football/1317  

C. Sikingthegreat

http://uk.premierleague.fantasysports.yahoo.com/football/411

D. Bennylau127(1)

http://uk.premierleague.fantasysports.yahoo.com/football/10171

E. Rafer(1)

http://uk.premierleague.fantasysports.yahoo.com/football/2803

F. ON1909

http://hk.premierleague.fantasysports.yahoo.com/football/7178

G. CHUCK(1)
http://hk.premierleague.fantasysports.yahoo.com/football/40854
[ 此帖被鬼影炎光在2012-12-13 09:09重新編輯 ]
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2012-12-13

其他註診醫生推介:

Sam哥:
上週d冷門推介表現算幾好~~ 其中puncheon簡直係型爆~~
好啦, 今週又請教下我個水晶球.... 睇下有俾tips俾到大家先:

論盡心水之冷選:
joe cole (liverpool) - 登登登登!! 佢好有可能正選登場~~ 剛剛上場有波入, 希望打起信心, 呢場有望持續勇態, 繼續入波或助攻~~

aguero (man c) - 算唔算冷呀佢其實? anyway睇好man c正正常常羸返場, 估計好大機會正選嘅aguero會有入波, 應該回本有突~~

mackie (qpr) - 受剛上任嘅harry重用, 又已經有入波, 再加上今週對住作客麻麻+中前場有傷病問題嘅fulham, qpr真係可望取得今季第一勝.... (有喇掛....?!)   mackie可能就係關鍵, 而且佢仲要係中場位 (我自己又咁啱中場缺人呢.... )

dembele (tot) - 如果佢呢場出得, 我覺得佢可以係tottenham呢場波嘅關鍵人物~~ 好多野都靠佢, 上場都係有佢就領先, 換走佢就輸 (都唔止一場半場), 前面有defoe 同 ade, 甚至dempsey 俾佢揀 / 幫佢拉空, 又冇埋bale, 係時候dembele爆一爆分喇~~

reve:
今周真係唔知點推介
好似未試過咁技窮的

利物浦主場對維拉往績贏波多,而且維拉周中踢佐,應該攰攰底啦。。。(講得好hea啊∼∼∼)
咁買S7就好多人都會啦,因為今周無小明bale,就算要用埋RVP都可以兩個要曬,錢唔係問題,加上好多2蚊lloris、bunn墊底。

另外熱門賽事就系norwich主場對wigan,主隊近期狀態幾好,周中半主力炒車,不過相信不阻大家用11蚊偷價既snodgrass。
我本身都有偷,原本見佢踢足怕攰要熬底,但係大隊都用,自己唔用就更加熬底。。。

所以我今周真係hea到完場就算,只系“稍微列出”d 10蚊樓下既人選同埋一d骨,唔算咩推介:

A. Lennon - 8.81
J. Mackie - 8.34 ★★★★
A. Oxlade-Chamberlain - 5.66
P. Scholes - 3.68
T. Rosicky - 2.77

Jonas Olsson - 8.51
R. Ferdinand - 7.56
A. Wilkinson - 4.56

Benny:

Rafer:
本周推介 :

Steven Reid -(4.63)

西布朗3連敗, 今周求反底.
Reid 打右閘, 上前機會都有, 有SC有Shot,
係驚食牌, 不過4.63身價, 回本問題不大吧!
擺大個頭既朋友可以諗諗

On1909

請假搵囡囡中....

CHUCK
[ 此帖被鬼影炎光在2012-12-15 13:31重新編輯 ]
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2012-12-13
常見問題 Q & A

1. 本周Suarez 還是 Rooney / RVP比較好? 前鋒位只有一個。
Sunderland屬死守球隊,Rooney / RVP回本機會低。如偷價的話可以一試,但兩個都是現價的話,Suarez當然是優先考慮。但Sunderland是Man Utd的私家提款機,這點要留意。

2. Bale出到嗎?
暫時還未。Preview說最快對Stoke ( WK18 ) 才可復出。

3. Gera有無正?
近5場出場情況 (由近至遠): 「Off 68 mins, 無出, 無出, 無出, Off 69mins」。由此可見,正選穩定程度不好,就算有正選也不會打足。

4. Michu 13蚊keep唔keep?
如中場有位的就Keep吧,但不是本周必要,加上此子雜分也不多。如閣下繼續看好爆分的話,當然用吧。現價的話就不太建議用了。

5. 曼城前鋒正選出那兩個?
我們不是Mancini,不知道。Aguero最大機會吧……

6. G. Johnson抵用? 打左閘定右閘? 但Enrique出番的話, 佢係咪無咁值博?
偷價的話,可以繼續用,加上主場。如果Enrique傷的話會打左閘,右閘會是Widson。有錢的話就用G.Johnson,如沒有錢又想搏,可用Enrique (如傷好) 。

7. Lallana $6 Keep?
Peview已說傷好久, 可以跟他說再見了。

8. $6 Giroud放唔放? 現價入Giroud抵唔抵?
$6的話當然不要放,分分鐘可以長Keep。現價來說,都值得入,只是$9而已。

9. Suarez出得未 ?? 上場點解冇出 ??
上場只是五黃停賽而已,不是有傷。也是穩陣的正選。

10. 偷價Torres keep唔keep??
本周輪空,偷價可以一諗,反正下周都需要用。但是打少一個位,值不值得就留待閣下自行判斷。

11. J.Morrison會打咩位? Gera有沒有正?
Yacob + Mulumbu 2個都出得既話,J.Morrison就會打AMC,Gera 就會Sub。不過而家話Yacob有微傷,如果出唔到的話,J.Morrison就會打Yacob個位,Gera打AMC。
[ 此帖被鬼影炎光在2012-12-13 09:07重新編輯 ]
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2012-12-13
各醫生陣容:

鬼影炎光:
Bunn
Shorey Nelsen Wilkinson
Cazorla Sterling SWP Wilshere
Rooney Suarez Snodgrass

Sam哥:

reve:
Bunn
Shorey Vertonghen Wilkinson
Cazorla Sterling DeGuzman Mackie
Suarez Rooney Snodgrass

Benny:
Lloris
Shorey Nelsen GJ
Carzola Sterling Gera S. Wright-Phillips

Snodgrass Suarez Long

Rafer:
Lloris
Carzola Lalala Sterling JM
Giroud Snodgrass Suarez  

On1909

CHUCK
H. Lloris
J. Vertonghen G. Johnson N. Vidic
S. Cazorla R. Sterling Michu  J. Wilshere
R. Snodgrass L. Suarez O. Giroud

[ 此帖被鬼影炎光在2012-12-14 10:45重新編輯 ]
離線joN3
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2012-12-13
早晨
離線Rafer
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2012-12-13
早~

初陣 :

Lloris
      Carzola Lalala Sterling JM
      Giroud Snodgrass Suarez
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2012-12-13

Goalkeepers

Defenders

Midfielders

Forwards

離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2012-12-13
回 朗尼 的帖子
朗尼:Goalkeepers

• ....... (2012-12-13 08:52) 

• 任兄, 會唔會將Young轉Gera, 之後Defoe轉Suarez?
    離線aghbc
    發帖
    好友元
    貢獻值
    只看該作者 8  發表于: 2012-12-13
    Support
    離線aghbc
    發帖
    好友元
    貢獻值
    只看該作者 9  發表于: 2012-12-13
    医生,点睇myhill.....
    離線鬼影炎光
    發帖
    好友元
    貢獻值
    只看該作者 10  發表于: 2012-12-13
    回 aghbc 的帖子
    aghbc:医生,点睇myhill.....[表情]  (2012-12-13 09:14) 

CS機會一般啦~ 對West Ham.....有機小勝吧.....
    離線朗尼
    發帖
    好友元
    貢獻值
    只看該作者 11  發表于: 2012-12-13
    回 鬼影炎光 的帖子
    鬼影炎光:任兄, 會唔會將Young轉Gera, 之後Defoe轉Suarez? (2012-12-13 09:06) 

暫時唔會..........其他呢?
    離線鬼影炎光
    發帖
    好友元
    貢獻值
    只看該作者 12  發表于: 2012-12-13
    回 朗尼 的帖子
    朗尼:暫時唔會..........其他呢? (2012-12-13 09:16) 

其他位冇咩野, 都係呢兩個位可以郁......
    離線羅力亞
    發帖
    好友元
    貢獻值
    只看該作者 13  發表于: 2012-12-13
    初陣 1
    Bunn
    Shorey M'Bia Wilkinson
    Carzola Sterling SWP Wilshere
    Suarez Snodgrass Rooney

Bunn
    Shorey M'Bia Wilkinson
    Carzola Sterling SWP 15.74
    Suarez Snodgrass Odem

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
    離線朗尼
    發帖
    好友元
    貢獻值
    只看該作者 14  發表于: 2012-12-13
    回 鬼影炎光 的帖子
    鬼影炎光:其他位冇咩野, 都係呢兩個位可以郁...... (2012-12-13 09:21) 

為左亞so,唔用young,我就唔會.............